Aktivity ZS pro projekt Bratislava - Praha v OR

Už jsem to tu psal. Chybí 122, 123, 140, teď třeba vyšly nádherné šestikoláky, nadupaný model , skin, ale v ORCZ, je jízda furt střelba od pasu. Dokonce byla pro tyhle mašiny i 3D kabina, s krásně viditelným rychloměrem, prvky na pultu, v niž se dalo při posunu přesně postavit, kam člověk chtěl.cpak byla stažena a houby z toho a zas máma MSTSáckou. Prostě chybí kvantum lokomotiv, které jedou v MSTS, OR 1.5.1, ale v ORCZ, jedou nestabilně.
Zrovna včera jsme v týmu o tom diskutovali. Největší brzda je příprava grafiky kabiny, kdy by to chtělo více grafiků, kteří by kvalitně ořezávali textury. Najde se nějaký dobrovolník/dobrovolníci? Je nutná základní znalost ve Photoshopu nebo Gimpu a práce s alfakanálem.

ještě jsem nezažil, že by kvůli tomu bylo zapotřebí spojovat mašiny (a provádět kvůli tomu nesmyslný posun).
Ty jsi nepochopil, že se jedná o komedii jako ve filmu? Vždyť je to odůvodněné. Fíra z traktoru dostal sračku a tak aby nestála doprava si na traktor přeleze fíra od vlaku hráče. Vy někteří opravdu nerozumíte legraci. Uvědomte si, že je to jenom hra pro zábavu a ne skutečný simulátor. I když V ORCZSK se k tomu přibližujete. Ale reál je takový ,že jsou mezi vlaky velké pauzy a tohle ve hře lze vyplnit jen nějakou vtipnou zápletkou.
Nesmíš vše brát tak doslovně. Ale je fajn, když jsou zase vlaky naladěné jak mají být. To je důležitější než "nesmyslné posuny". Ale jen tak mimochodem, odjel jsi nějakou mou aktivitu? Protože já čekal reakce od těch, kteří je jezdí.

Jen pro info.

Aktivitu Den blbec jsem už dojel přes všechna složitá šíbování až do Hodonína a už jsem na žehličce. Jenomže ta myslím není naladěná ani pro Openrails. Musím pohledat u Josefa, protože ten BSE nefunguje jak má. Jinak ten kousek do Kútů bych s tím už nějak dojel.
Co se týká jízdního řádu, Openrails je oproti MSTS pomalejší, tedy v Břeclavi jsem měl asi 20 minut zpoždění. Ale jelikož jsem vlak otočil už v Lanžhotě, tak odtud už včas, respektive o minutu dříve a z Hodonína to bude včas.

Jedna zajímavost. Souprava Interjet jede jak po másle, tedy v rychlosti 100 až 160 reaguje i na nejmenší sklony. Klasické vozy, co jsem přeladil podle vzorů pro Openrails, kde jsem ještě tenkrát upravil Friction, ve stanici, kde je nejmenší sklon se samy samotíží rozjedou, ale po rozjetí už nemají ten správný výběh. Například u některé soupravy jedu ze Svitav až po Blansko jen na edb jako v reálu, tady ne. Spád 2,5 promile při cestovní rychlosti 80 až 160 a už musím na výkon. Tedy jsou ještě jiné parametry, které dělají nadměrné odpory při jízdě. Bohužel jsem jen klonovač, ne ladič. Po rozmazlení Interjetem mi to dost vadí.

Jinak všechny důležité hlášky fungují jak mají, tedy se jen upraví časy a něco doplní.

Může někdo poradit s lokomotivou 210? Stáhl jsem si od Josefa, ale ono to jede normálně jen pro posun, tedy do 40km/k pak už je to nepoužitelné. Ještě se to pomalu rozjede na 60 a na 80 se to rozjede asi po 10 km na plný výkon a táhnu jen 3x020. Tedy pro přetah z Hodonína do Kůtů nepoužitelné.
Vjezd do Lanžhota (z Břeclavi na plný výkon) a ještě nemám 80. Po zastavení v Lanžhotě a odbrzdění se souprava samotíží hne zpět, tedy v odporech problém není. Nad prapra kabinou bych ještě přivřel oči. Pojede se s tím jen chvilku.

zehlicka1.JPG
zehlicka2.JPG

Konečně jsem aktivitu dojel do cíle. Zpoždění oproti MSTS v Bratislavě 10 minut.
0-Information:
Route = Breclav - Praha
Activity = zs_04_den_blbec-BP104
Difficulty = Medium
Startime = 07:00:00
Estimated Time = 10:30:00
Elapsed Time = 10:36:52
Autopilot Time = 00:00:00
Travelled = 714,8 km
Consist engine = 1 Electric.

Myslel jsem, že časové zprávy už všechny prošly, protože jedu pozdě, ale jedna důležitá ještě nenaskočila, asi jsem jí preventivně posunul. A tak jsem byl pěkně po slovensky dvakrát zjebaný, že ze stanice Bratislava na odstavné odjíždím bez souhlasu. Nebulusovi patří velké díky, za slovenská lidová nářečí po celém úseku na Slovensku. I proto si tato aktivita zasloužila obnovit. Opět to bude taková aktivitová komedie. Tedy kromě vlastní jízdy. Tak ono je to 715 kilometrů. A skoro 11 hodin.
Ale těch oprav po trati, to bude náročné.
0809DenBlbec.JPG

Reaguji na řadu 210. Nejdříve lokomotiva nemá brzdič Dako BSE, ale BS 2 (ale to bude spíše překlep, tak jen to upřesním)., Co se týká jízdních vlastností ( jak to je nastaveno v OR nebo ORCZ nevím), ale tato lokomotiva je primárně určená pro posun a proto má převod "do pomala" do 30km/h je to divoch, ale pak síla rychle ochabuje. Když vyjdu z údajů ze stránek "Prototypy.cz" tak 210 má výkon 960kW, ale při rychlosti 80km/h má na háku výkon, který odpovídá jen asi 380kW.

Děkuji za aktivitu topírna. Bylo to prostě super :-) Myslím že jsem nic lepšího ještě nejel. Člověk přijde na to jak vlastně těžká práce strojvedoucího je.

Ale pořád jsem ještě nezahlédl poděkování od Aliho... :)

Jinak náš hlavní tester si aktivitu Topírna noc oblíbil také, protože mě neustále bombardoval obrázkama a připomínkama, co vše bude třeba doladit. :)

Tak takové reakce opravdu potěší. Ten čas za to opravdu stál. Nyní je na řadě aktivita Den blbec. Tato aktivita je na rozdíl od Topírny rychlíková. A ve své době měla také hodně příznivců. A také se jede na Masaryčce do depa a v této nové verzi tam opět bude sloužit P***s. :) A mě to přinutí zkrášlit další úseky tratí.
Ale Ali opravdu zklamal. Kdyby někdo vytáhl jeho škemrání, za poslední 3 roky, že mu nejde o nic jiného než o aktivitu Den blbec a Topírna noc, tak je to na knihu. :) A on nic. Anebo to tajně hraje a ještě nemá hotovo. :)

Ahoj Zbyňku, tak jsem dojel tvojí aktivitu Topírna noc. Pamatuju si ještě tu původní, a proto jsem byl mile překvapen, že jsi dokázal udělat z této aktivity ještě zajímavější kousek. A ty hlášky, ještě teď se směju.

Tak jsem to zvládl. Snad vše bude OK. Můžete stahovat aktualizaci 103. Jen bacha na aktualizaci vozidel. To je i kvůli aktivitě Topírna noc. Kdo nejezdí v klasickém Openrails, tak si dočasně přejmenujte složku Trains nebo instalujte bokem. Ale i tak by nic konfliktního s ORCZSK už být nemělo. Proto je hodně vozidel z TBP v ladění Openrails aktualizované.
Kdyby cokoli, tak pište. Přece jen to byly velké rošády.
Zdravím tě pane mistr nevím jesrli píšu do tej správnej rubriky ale snad to přečteš a možná poradíš.Jedná se o tu tvou báječnou akt. na BP "topírna" mám problém když to najede tal mám dle inštrukcí najet na puklíka a přelézt do něj jenže pukl kde nic tu nic prostě není???Zkontroloval jsem loose consisty a vše vypadá v pořádku poradil by jsi mi??Jinak mám poslední aktualizaci BP 103

Zdravím tě pane mistr nevím jesrli píšu do tej správnej rubriky ale snad to přečteš a možná poradíš.Jedná se o tu tvou báječnou akt. na BP "topírna" mám problém když to najede tal mám dle inštrukcí najet na puklíka a přelézt do něj jenže pukl kde nic tu nic prostě není???Zkontroloval jsem loose consisty a vše vypadá v pořádku poradil by jsi mi??Jinak mám poslední aktualizaci BP 103
Ahoj. Nejsem sice Zbyněk :D , ale při startu začínáš na 380-tce. Puklík stojí de-facto přímo před tebou. To je ten zgarb posun.mašinka ř.703.

Ahoj. Nejsem sice Zbyněk :D , ale při startu začínáš na 380-tce. Puklík stojí de-facto přímo před tebou. To je ten zgarb posun.mašinka ř.703.
Ahoj dík za napsání já jsem trochu zblý z toho kam a kde co napsat protože "El Capo Dan" mne hned sprcá že to tam a tam nepatří proto jsem to zkusil na autora Zbyňka ale asi blbě ale jsem rád že jsi se ozval a to co píšeš jsem pochopil(už z jeho dávné verze)jenže tem podělanej pukl se mi tam nevyskytuje proto se ptám kde by mohl být zádrhel.

Ahoj dík za napsání já jsem trochu zblý z toho kam a kde co napsat protože "El Capo Dan" mne hned sprcá že to tam a tam nepatří proto jsem to zkusil na autora Zbyňka ale asi blbě ale jsem rád že jsi se ozval a to co píšeš jsem pochopil(už z jeho dávné verze)jenže tem podělanej pukl se mi tam nevyskytuje proto se ptám kde by mohl být zádrhel.
V poho. Když tak sz.

Ale to jej musíš mít v trainsetu. Pokud ne, tak se nemůže zobrazit. Ale pokud jsi si stáhl aktualizaci BP103, tak je přímo v aktualizaci ve složce Trainset. 703045
Ahoj dík za napsání ale vše co píšeš mám.703 45 je v trainsetu je i v loose conssit ale když to spustím tak tam prostě není a když kouknu přes F7 tak i tam není??????Akt BP 103 mám taky staženou a nainstalovanou!!!!topírna.jpg

Ahoj dík za napsání ale vše co píšeš mám.703 45 je v trainsetu je i v loose conssit ale když to spustím tak tam prostě není a když kouknu přes F7 tak i tam není??????Akt BP 103 mám taky staženou a nainstalovanou!!!!Zobrazit přílohu 44400
Celé je mi to takové divné. Ta 380 má lakované i nárazníky nebo je to komplet chyba textury?
Na koleji depo - písek, tam jak stojí ta elektrika s reklamou cdcargo.cz, tak před ní má stát ještě 372 013 červenožlutá. Ta ti také chybí.
Celou aktualizaci 103 proveď ještě jednou. Aktuálně v té aktivitě bude chybět minimálně polovina z věcí, nehledě na primární zgarb, který tam není hned na úvod.

Celé je mi to takové divné. Ta 380 má lakované i nárazníky nebo je to komplet chyba textury?
Na koleji depo - písek, tam jak stojí ta elektrika s reklamou cdcargo.cz, tak před ní má stát ještě 372 013 červenožlutá. Ta ti také chybí.
Celou aktualizaci 103 proveď ještě jednou. Aktuálně v té aktivitě bude chybět minimálně polovina z věcí, nehledě na primární zgarb, který tam není hned na úvod.
No asi jsem na něco přišel já když jsem to zaktualizoval tak jsem odstranil něteré ty akt. jak dresen-pirna,berlín - apod zdálo se mi to tam zbytečný a je možné že v zápalu boje jsem odstranil i něco co teď chybí myslíš že by to mohlo být v tom?

Nevím co máš na mysli. Když se vydá aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje do složky se hrou.
O nic jiného nejde.
Pokud jste tam prováděli zásahy, kdy jste „eliminovali půlku republiky i se sousedy”, tak to je pak těžké. Nic se nemaže.

Nevím co máš na mysli. Když se vydá aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje do složky se hrou.
O nic jiného nejde.
Pokud jste tam prováděli zásahy, kdy jste „eliminovali půlku republiky i se sousedy”, tak to je pak těžké. Nic se nemaže.
V tom to asi bude jenže j to stáhnul znova nainstaloval a stejně to nejde

To musíš vzít všechny aktualizace, zjistit, do které jsi drbal, a od té je všechny zase nainstalovat znova, přesně tak, jak šly za sebou. Až po poslední zveřejněnou.

Back
Nahoře