Icik
Pomocník strojvedoucího
Z toho nic nepoznám. Co to je za aktivitu? Ve kterém čase se to stane?Tak celou aktivitu jsem přeinstaloval a na tom stejném místě opět pád se stejným výsledkem, tak už nevím.Zobrazit přílohu 45152
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Z toho nic nepoznám. Co to je za aktivitu? Ve kterém čase se to stane?Tak celou aktivitu jsem přeinstaloval a na tom stejném místě opět pád se stejným výsledkem, tak už nevím.Zobrazit přílohu 45152
Po mnoha hodinách testů, zjištěno, že za to může chyba v trati BP. Zbyněk tam má jen jednu čáru nástupiště a u šturcu před návěstidem mu chybí...Z toho nic nepoznám. Co to je za aktivitu? Ve kterém čase se to stane?
To samozřejmě nebyl cíl, ale chyba. Opraveno v update. AI vlaky budou mít nastavenou teplotu vozů a budou natopené, pokud tedy nebudou odstavené.Ahoj kluci, tak já vám nevím, ale v aktivitách je tohle spíš demotivující.
- "Mrtva souprava" musím u každého vozu naklikat maximální teplotu v každém voze, přes to +, což je zdržování a s prominutím mi to leze na nervy. Tohle už je fakt funkce, která nemá se strojvůdcem společného zhola nic...
- Když na mne najede AI vlak musím dělat to samé a místo úkonů brzdy atd... klikám maximální teplotu ve vozech. Navíc se rozdrbaly věci, které fungovaly (viz. SZ)
Iciku, ppromiň, ale tohle už je fakt arkádovina, když tu kluci nadávali na topení ve vozech, zastával jsem, že je to spestření, ale tohle už je spíš fakt pruda. Pokud jedu volnou jízdu třeba ok, ale v aktivitách je to akorát k pos...
Navíc, u parního tpoení, kde přidáváš sílu průtoku páry, mi tahle funkce přijde úplně zbatečná.

Udělal jsem několik optimalizací a aktivitu projel autopilotem ve zrychleném režimu až do konce. Tak snad to k něčemu bude. V update.Tohle je Joskova aktivita Pn 69111 z Děčína do Kůt a je to při průjezdu Ústí nad Labem Střekovem v čase 6:00 . V původní verzi kterou jsem kdysi jel bylo vše v pořádku.
Právě proto hlásím postřehy. Úplně jsem se zalekl co se děje, ale ta obloha luxus.Jj, je to chyba.Jak píšeš Dane, je to ve vývoji.
Bohužel s tím updatem topení se vrátil stejný problém, který jsem už jednou nahlašoval loni v dubnu. Tady je to nahlášení chyby z loňského dubna, pokud by byl někdo zvědavý.Nově je možnost pro každý vůz nastavit cílovou teplotu topení/chlazení přímo z menu F9 pod položkou "Volby topení".
Pokud potřebujete, aby nějaký vůz uměl kombinaci například parního a elektrického topení, musí se kromě zásuvky na propojení topného kabelu zadat do sekce Wagon i příkon topení například "PowerReductionByHeating ( 20kW )".
Zobrazit přílohu 45138

Bohužel i já mam poslední dobou takovej problém, tahle hláška mě fakt nic neřekne a netuším kde co je špatně. Už jednu aktivitu jsem hodil do koše. Nemám náladu i čas se zase dělat s trainsetem.Tak celou aktivitu jsem přeinstaloval a na tom stejném místě opět pád se stejným výsledkem, tak už nevím.Zobrazit přílohu 45152
Opraveno.Bohužel s tím updatem topení se vrátil stejný problém, který jsem už jednou nahlašoval loni v dubnu. Tady je to nahlášení chyby z loňského dubna, pokud by byl někdo zvědavý.
Ale abych popsal, co se děje. Když zapnu el. topení, tak se mi v F5 menu ukáže, že je topení aktivní, ale teplota ne a ne stoupat. Maximálně trochu kolísá, když s vlakem jedu. Níže je upravený screenshot, kde tu chybu ukazuji.
Zobrazit přílohu 45167
Taky mohu potvrdit, že je opravdu jedná o chybu v OR samotném, protože vagóny a loko ve screenshotu jsou z packů stažených z MSTS-RW, a po obnovení předchozí verze OR ze zazipované zálohy (verze před updatem topení) topení ve vlaku funguje, jak má.
Pro Icika: Není to poprvý, kdy takhle blblo el. topení vlaku a nahlašoval jsem to. Podívej se na odkaz který jsem postnul výše.
Navíc moc dobře vím, že si to s tou možností nastavování topení myslel dobře, proto jsem nic nenamítal, když jsem si post ohledně týhle nový možnosti přečetl. Spíš jsem si řekl: "No je to sice trochu nerealistické, protože IRL se fíra o nastavení termostatu topení ve vagónu nezajímá, ale neuškodí se někdy podívat, na kolik stupňů je topení v daném vagónů nastavené."
Jinak doufám, že se ti podaří kápnout na to, proč to topení takhle blbne. Sice to není nic kritického (bez možnosti nastavit topení se bez problémů obejdu), ale bude lepší když se ta chyba opraví.![]()
Spíš by to chtělo neřešit a volbu topení brát jen jako uživatelské zpříjemnění pocitu kontroly. Někteří po tom volali, tak jsem to tam dal.Chtělo by to sehnat dokumenty k topení, protože například Béčka nemají individuální nastavení teploty v rozvaděči. Je tam topení 0/1 a tradá. Maximálně je tam nějaký pevně nastavený termostat proti přehřátí topné skříně pod vozem. Jsou-li funkční klapky, teploty se nastavují individuálně mixováním teplého a studeného vzduchu páčkami v každém kupé. Snad odporovky měly topení 0-1/2-1. Bee ING neměly teplotu vůbec, ale jen několik diod na škále studená-teplá a pod tím kroutík (stejně to neskonale blblo) a emzety se přiznám, nevím, některé snad už mají displej s teplotou. Ta je ovšem individuálně regulovatelná v každém kupé elektronicky. Pokud není termostat nad dveřmi zaházen batožinou. Ono je těžké chtít ve vozech nějakou předem danou teplotu. V místě termostatu třeba je, ale o kus dál táhne oknem, a kde je teplota...![]()
To nikdo po tobě nechce, abys mi tady jmenoval, kde je chyba z nic neříkající hlášky. Ale pokud se dostaneš do nějaké chyby, kterou můžeš opakovat, hodila by se výseč jako to dělá Dan.Bohužel i já mam poslední dobou takovej problém, tahle hláška mě fakt nic neřekne a netuším kde co je špatně. Už jednu aktivitu jsem hodil do koše. Nemám náladu i čas se zase dělat s trainsetem.