Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Jinak vidím v záhlaví hlášky Open Rails CZ/SK. Nastavení používá mnoho parametrů, které byly nedávno vydané se standardní verzí OR 1.6.
Může (ale nemusí) tu být nějaká souvislost nekompatibilitou. To alůe vařím z vody. Log. by možná napověděl více.

Je to tak. Jakmile se objeví v záhlaví zprávy, že "odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu", znamená to, že model vyžaduje nějaký parametr, který ve složce, kde jej hledá, chybí. A hra padá. Ta hra si ten parametr v mezisouboru vytvoří, ale pokud ho nenajde ve složce, přiřadí k němu nulu. A tím stejně neexistuje nebo je jakoby vypnutý.

Reakce na smazaný log:
Tak za 753.6 jen tři drobné chyby v souborech zvuků. A ty jsem už opravil (počet streamů a v jednom případě velké O na místo nuly.) To asi nebude ta pravá příčina.

A co mne překvapilo, že v CZ nejde u obou motorů a 184 vůbec EDB ani zapnout. Ale v OR MG od italů v pohodě.

A co mne překvapilo, že v CZ nejde u obou motorů a 184 vůbec EDB ani zapnout. Ale v OR MG od italů v pohodě.
A co třeba proto, že Josef dělá ladění pro klasické OR, a ne pro CZSK? Naše OR už nemá s tím klasickým téměř nic společného. Ale chytračit tady bude každý :-D

Do rubriky elektrických vozů a jednotek na webo Virtuálních železničních dílen, jsem přidal EMU RegioPanter barvách národního dopravce ČD. Byl použit původní model od Jardy Skůry, který obdržel nový "facelift" od Pikka a celek má kabát od krejčího Viaxerna. K dispozici je tak pár dvou-vozových jednotek 650.005/651.005 a 650.006/651.006 pro příměstské ježdění.

650651.jpg

A než tady vzplanou vášně typu "Se zelím! Nikdy!! Se šípkovou!", došlo mě upozornění všímavého uživatele, že v oblasti definování brzdičů zůstal Comment s českou diakritikou v závorce. Ta pravděpodobně způsobuje pády OR CZ/SK (OR a ORMG jsou na takové věci imunní).
Již jsem to opravil v balíčcích pro stahování. Postiženi byli 753.6 a 741.7.

A co třeba proto, že Josef dělá ladění pro klasické OR, a ne pro CZSK? Naše OR už nemá s tím klasickým téměř nic společného. Ale chytračit tady bude každý :-D
A kdyby jsi měl jen trochu přehled ty, tak víš, že ORCZ obsahuje kódy právě pro ladění od Josefa V., takže jeho vozy ORCZ normálně pobírá. :) Jinak jaké je tvoje OR?

A kdyby jsi měl jen trochu přehled ty, tak víš, že ORCZ obsahuje kódy právě pro ladění od Josefa V., takže jeho vozy ORCZ normálně pobírá. :) Jinak jaké je tvoje OR?
Tak to určitě ne, protože když mi Josef poslal ladění pro InterPantera, tak tam bylo plno chyb pro ORCZSK. Zkuste se teď projet s nově vydanými vozy 650/651 a daleko nedojedete ;)

Tak pro ten vůz zatím chybí kód, nevím, jak je to s kombinovanou brzdou, ale klasické elektriky, diesely a vozy, všechny jedou. Tam Icik dělal kód.

Tak pro ten vůz zatím chybí kód, nevím, jak je to s kombinovanou brzdou, ale klasické elektriky, diesely a vozy, všechny jedou. Tam Icik dělal kód.
Nic nechybí! Hned po poslání jsem psal Icikovi, jestli by nešlo nějakým způsobem zařídit, aby ORCZSK bralo i Josefovo ladění. Hned mě upozornil, co je tam špatně. Jen opět chcete zase vyvolat hádku, ale na to Vám z vysoka… s primitivem se nemá cenu hádat. Udělejte si popcorn a mějte hezký večer :-) Ani to neprojedete a už rozdáváte moudra! Má úcta, zdarec!

Hele uklidní se a primitivem si nazývej svoje rodiče, buď té lásky, já vím, že Icik dělal opravy pro klasické elektriky a diesely, aby v ORCZ jely, to jsem zase řešil já s Icikem. Proto jsem to psal, jestli je chyba u jednotek, nevím, s něma moc nejezdím. Měl jsem za to, že se to týkalo i pantografů.

Zrovna na to ladění koukám a udělám několik úprav pro zlepšení kompatibility, no spíš automatických úprav. Jiná cesta bohužel nepovede, protože vyladit jednu řadu na pokročilé funkce zabírá obrovské množství času a než by se na ně dostalo, byly by vhodné jen pro AI traffic.

S malým vánočním zpožděním je na Virtuálních železničních dílnách k dispozici celý soubor vozového parku soukromého dopravce SD Kolejová doprava. Najdete tu dva zástupce el. trakce - patrně dnes již neexistující řadu 114.5 a 3-podvozkovou lokomotivu řady 184. Motorová trakce je zastoupena lokomotivami řady 721, 741.7 a 753.6. Lokomotivu řady 130 vydal nedávno Pikku na svých stránkách v balíku a jinými stroji stejné řady.

Zobrazit přílohu 45842Zobrazit přílohu 45843
Pro mě, jako pro zaměstnance SDKD, vůbec nejlepší dárek. Díky za něj

Pokud někdo máte zjištěn nějaký problém s kompatibilitou OR CZ/SK a Josefovým laděním, nahlašte ho prosím buď zde a nebo spíše do vlákna OR CZ/SK. Pokusím se analyzovat problém a vytvořit vhodnou opravu. Vždy ale provádějte test na nejnovější verzi OR CZ/SK.

Back
Nahoře