TSRE 8 - nejde ukládat změny

KarlicekM

Skladník
Nainstaloval jsem do nového PC TSRE 8 a při změně v soupravě mi TSRE tuto změnu neuloží. Po uložení chci TSRE zavřít, vyskočí hláška, kde zadám uložit a zavřít, ale uložení neproběhne. Setkal jste se s tím někdo? Poradíte mi prosím co s tím? Moc děkuji.Bez názvu.jpg

Hezký den, já bych spíš doporučil nainstalovat TSRE do vlastní složky a zdaleka se vyhnul Program Files apod.

Hezký den, podle hlavičky na obrázku máte TSRE v0.6958 v Program Files (x86). Na ploše máte zřejmě jen Zástupce.

Chlapi, já mám taky TSRE v Program Files(x86)/MicrosoftGemes a mám tam i ORCZ a Train Simulator MSTS, ale na samostatném disku D a mám zatím Win10, ale NE home verzi. Ta totiž ráda dělá tenhle bordel se správcováním. Jede mi úplně vše bez jakýchkoliv pitíží. Peklo asi začne, jak zanedlouho přejdu na vidle 11.

To je pořád znovu a znovu: MSTS + OR instalovat pokud možno na samostatný disk (nejlépe SSD) nebo aspoň samostatný oddíl disku. Zásadně mimo P.F. U OR je nutné mít simulátor zvlášť, data zvlášť, nástroje zvlášť. Nástroji a pomůckami se myslí kromě TSRE-5 např. Activity Converter, Shape Viewer, Shape Shifter, ConBuilder... a další, co kdo používá. Kdo nemá MSTS, s úspěchem využije soubor train.exe nulové délky (jinak je součástí MSTS), umístěný do každého profilu, v němž je umístěna trať, příslušný Global a Sound. Manipulace s Trains je výrazně usnadněna tzv. symbolickým odkazem - viz příslušný návod na stránkách msts-rw.

Tak jo. Od počátků MSTS mám vše v Program Files, ale na disku D. I z důvodu, abych měl vše mimo systém. Když se přeinstalovává, tak tyto věci zůstanou na D nedotčeny. Respektive data. A proč Program Files? Protože je to pohodlnější. Většinou je sem každý průvodce přednastaven a já tedy jen změním písmenko z C na D. Ale od počátků MSTS mám vždy systém Professional.
Peklo asi začne, jak zanedlouho přejdu na vidle 11
Nezačne. Já když jsem kdysi kupoval poslední počítač, tak jsem blbec přehlédl, že k počítači je Win10 Home. Možná jsem jej v konfiguraci přepsal, ale asi špatně. A celou dobu takto jedu jak popisuji výše a žádný problém. A pak jsem abgrejdoval na 11 a teprve potom vidím, že mám podělané houmy. To jsem si zase zanadával. Ale Dane buď v klidu, vše funguje jak má, vše se ukládá. Jen si musíš nastavit ten nový poznámkový blok, jinak hrozí, že počítač poletí oknem. Také se mi tam neukládaly změněné zápisy a měl jsem tam milion otevřených oken poznámkového bloku. Už je to OK.
Ale měl jsem notebook, kde byly natvrdo Houmy10 a tam byl problém veliký, že se mi nechtěly přepisovat soubory. Pak ve finále jsem opravdu musel mimo P.F.
V práci jedu ještě na desítkách:
soubory.JPG

Back
Nahoře