Editor tratí do Open Rails

Tygy, já nemyslel tu technickou stránku řešení přeuvny, spíš jsem měl na mysly její obsluhu tak jak to Zbyněk popisoval.

Tygy, já nemyslel tu technickou stránku řešení přeuvny, spíš jsem měl na mysly její obsluhu tak jak to Zbyněk popisoval.
Jasný, to víme, ale já jsem chtěl dovysvětlit, že nějaký zápis do souboru T section.dat Je potřeba

Jenomže já právě ty přesuvny na Masaryčce i obsluhoval, jednou za turnusový oběh jsme měli topírnu den a jednou topírnu noc.
To by bylo škoda nechat přesuvny jen na nějakých automatických povelech. Jsou třeba i zvuky. Dodnes je slyším. Velká přesuvna měla rachot jak nějaký točivý starý stroj. A ty malé přesuvny, to bylo, jako se rozjíždí staré auto. Opravdu muzejní kousek ze začátku století. Dal se povel k jízdě a ozvalo se brm brm brm brm. A pak se vytáhlo lano a navijákem se zahákla lokomotiva v hale a opatrně jsem jí pak tahal na přesuvnu. Nahoře fíra a ten musel pěkně dle mých návěstí zastavit na centimetr. Tam to bylo na obou stranách na knop. To byl opravdu zážitek s tím jezdit. A když se zastavilo u správné koleje, tak se přesuvna zajistila takovým trnem, který se klikou vysunul do strany.
Ale jednou jsem udělal i berany berany duc. :) Sjížděl jsem s přesuvnou do kraje a nějak jsem si špatně odpočítal koleje. Myslel jsem, že ještě o jednu kolej. Najednou taková jeba, že mašina na přesuvně se zakymácela. Právě přes mašinu na přesuvně není vidět. Ale dobrý, přesuvny jezdí naštěstí pomalu.

Mně by zajímalo, jak se vůbec definují trasy v aktivitách. Když používám editor MSTS.

Jinak Zbyněk mě asi uškrtí... :-) Ale i ty točny by to chtělo, víc jak přesuvny, aspoň Masaryčka, Brno, Břeclav, Přerov, Ostrava, Ústí nad Labem.

Mně by zajímalo, jak se vůbec definují trasy v aktivitách. Když používám editor MSTS.

Jinak Zbyněk mě asi uškrtí... :-) Ale i ty točny by to chtělo, víc jak přesuvny, aspoň Masaryčka, Brno, Břeclav, Přerov, Ostrava, Ústí nad Labem.
Dane, ty tu máš jednoduché. Vy to můžeš vyzkoušet na moji trati 090, máš tam pošlu v Ústeckém depu a tři točny v Děčíně, tak to můžeš vymyslet nějakou krátkou aktivitu tam a zpět s otočením lokomotivy. Ale nevím, jestli ti to půjde otevřít v msts, protože já jsem tu aktivitu Depo dělal v programu tsre5

Dane, ty tu máš jednoduché. Vy to můžeš vyzkoušet na moji trati 090, máš tam pošlu v Ústeckém depu a tři točny v Děčíně, tak to můžeš vymyslet nějakou krátkou aktivitu tam a zpět s otočením lokomotivy. Ale nevím, jestli ti to půjde otevřít v msts, protože já jsem tu aktivitu Depo dělal v programu tsre5
Jj, jenže já jsem teď dlouhodobě zasekaný na trati BP.

No, tak jsem zvítězil nad osazením a rozhýbáním přesuvny v Lovosicích trati 090. Konečně se to povedlo. Dokonce to má svůj zvuk a po dojezdu se ozve klakson.:cool:
Také jsem koukal na model Masna depa v několika variantách. Celkový model depa se dá zachovat, ale musely by se vyrušit ty mostovky přesuven a udělat je zvlášť. Pak to má efekt. Doladí se to příslušným počtem kolejí a jejich osovou vzdáleností pro danou mostovku šupny.
Takže umíme i toto rozhýbat. Jupie.
Šupna zkušebka 1
Šupna zkušebka 2
Šupna v TSS Lovosice

Tak snad to zaujme.

Natočil jsem video pro Zbyňka (řešeno přes SZ), tak třeba poslouží i ostatním novým autorům :)
Nastavení linku návěstidla s angličanem v cestě.

Tak jsem doufal, že jsem už konečně pochopil a všechny angličany mi šly zde nalinkovat. Pak namátková kontrola v MSTS editoru. Někde to mám dobře a někde opět link z vedlejší koleje. Asi se na slezině nechám doškolit. Na pokus a omyl doma není čas. :)
anglican.JPG

Ale pak další problém. Jak jsem odmazával poslední koleje, tak jsem zazmatkoval a smazal dřív kolej než kilometrovník na ní. A jakmile jsem najel myší na tento kilometrovník okamžitý pád TSRE5 Ale ostatní databázové značky nevadí, jdou smazat dodatečně. Nepomohlo ani když jsem pro znovunačtení dál pod kilometrovník zpět kolej.
Pak tady máme starý dobrý MSTS a ten to smazat umí už během teleportu, kdy zahlásí, že je tam něco špatně a zeptá se "smazat objekt?" A než tam přistanu, kilometrovník je pryč.
Jak tohle řešíte, když nemáte MSTS ?
A pak další věc. MSTS mi hlásilo, že mám špatně vazby na jednom návěstidle. Respektive ještě během teleportu mi to hlásilo chybu na tomto návěstidle a opět během přistání po návěstidle nezůstalo nic.
Pak v MSTS editoru to místo prohlížím. A žádné návěstidlo tam není i když mi systém hlásí, že je špatně nalinkované.
Pak pomůže jediné. Smazat koleje, kde bylo návěstidlo, opravdu tam nic není. Ale jakmile dám uložit, tak mi to třikrát hlásí jestli smazat objekt návěstidla. Až teprve potom byl klid.

To jen berte jako radu, kdyby se stalo někomu něco podobného, tak jak z toho ven. Protože TSRE5 i když je tam chyba, nikdy neřve, jen chybu ignoruje a pak aktivitáři mají problém, že jim nejede traffic

Okno s chybama v TSRE si můžeš otevřít
Ano to používám a pak stačí jen save a exit a vše je opraveno. (tedy když si to zadáš do nastavení) A je možné, že by to ten patník, co nejde smazat také odstranilo.
Já kolikrát i skočil na Select Object a stejně jsem nechápal, co se mu nelíbí. Většinou se jednalo jen o přejezdy. A tam se nic nenastavovalo.
Ale mám podezření, že tyto automatické opravy právě způsobují ta vybočení kolejí. A stovky kilometrů daleko, tedy bez šance si nějaké anomálie všimnout.

A ještě jedna věc; k výše uvedenému tématu. Pokud píše chybu tabulka Errorů a není možné kupříkladu vidět objekt po vybrání a "Jump", tedy skoku k objektu v dolním poli tabulky a přesto tě teleportují na "místo činu", tak j nutno ještě aktivovat černé a šedé kostky s názvem "Track DB Items". Většinou jsou to návěstidla, jejich linky nebo přejezdy, které hlásí chybu a nejsou jejich modely vidět, tak zaručeně tyto kostky tam stále jsou. Je potřeba dodatečně smazat. Návěstidlo má více než jednu tuto kostku v jednom místě, tak odmazat všechny (linky návěstidel nebo zápisy možností). Pak jen uložit. Zápis v Erorr tabulce zmizí až po restartu Editoru.
TSRE5_Error_messages.jpg

Ještě to doplním, ve verzi 0.7.14 mi moje trať třeba žádnou chybu nedetekovala, ale ve verzi 0.8 napsal editor tři chyby. Byla tam jen Vítka k umístění interaktivní koleje. Stačilo jen posunout některý z konců a uložit

Tak to se dějí věci. Potřeboval jsem natáhnout fotomapy v TSRE5. V pátek jsem si vše aktivoval a postahoval. Ještě v sobotu doplnil. Ale včera jsem chtěl ještě jednu mapu a TSRE5 zahlásil na kód failed a spadl. Přitom má platnost do 10. dubna. Z kreditu jsem vyčerpal jen 93 korun.
A co na to Copilot?
Cituji:
  • tvůj API klíč je v pořádku
  • projekt je v pořádku
  • billing je v pořádku
  • ale Google ti v EU zakazuje stahovat satelitní fotomapy přes Static Maps API
A TSRE5 používá právě Static Maps API → proto to přestalo fungovat.

Proč ti to fungovalo 9. a 10. ledna?​

Google to omezení zavádí postupně podle projektů. Některým uživatelům to funguje pár dní, než se omezení aktivuje.

To přesně odpovídá tvému případu.

Proč ti Google strhává peníze?​

Protože:
  • Static Maps API stále funguje pro maptype=roadmap
  • TSRE5 se pokouší načíst satelitní mapu → Google vrátí chybu
  • ale požadavek se i tak započítá do účtování
Proto ti to žere kredit, ale TSRE5 padá.

DŮLEŽITÉ: Satelitní fotomapy Google už v EU přes Static Maps API NEPŮJDOU​

To není chyba TSRE5 ani chyba klíče.Je to nové právní omezení Google pro Evropu.
"konec citace".

Ale prý to v TSRE5 funguje i přes Bing anebo kvalitněji ČÚZK ortofoto. Ale na to jsou třeba externí programy. Jestli někdo má zkušenosti, nechal bych to na slezinu.

Tak to se dějí věci. Potřeboval jsem natáhnout fotomapy v TSRE5. V pátek jsem si vše aktivoval a postahoval. Ještě v sobotu doplnil. Ale včera jsem chtěl ještě jednu mapu a TSRE5 zahlásil na kód failed a spadl. Přitom má platnost do 10. dubna. Z kreditu jsem vyčerpal jen 93 korun.
A co na to Copilot?
Cituji:
  • tvůj API klíč je v pořádku
  • projekt je v pořádku
  • billing je v pořádku
  • ale Google ti v EU zakazuje stahovat satelitní fotomapy přes Static Maps API
A TSRE5 používá právě Static Maps API → proto to přestalo fungovat.

Proč ti to fungovalo 9. a 10. ledna?​

Google to omezení zavádí postupně podle projektů. Některým uživatelům to funguje pár dní, než se omezení aktivuje.

To přesně odpovídá tvému případu.

Proč ti Google strhává peníze?​

Protože:
  • Static Maps API stále funguje pro maptype=roadmap
  • TSRE5 se pokouší načíst satelitní mapu → Google vrátí chybu
  • ale požadavek se i tak započítá do účtování
Proto ti to žere kredit, ale TSRE5 padá.

DŮLEŽITÉ: Satelitní fotomapy Google už v EU přes Static Maps API NEPŮJDOU​

To není chyba TSRE5 ani chyba klíče.Je to nové právní omezení Google pro Evropu.
"konec citace".

Ale prý to v TSRE5 funguje i přes Bing anebo kvalitněji ČÚZK ortofoto. Ale na to jsou třeba externí programy. Jestli někdo má zkušenosti, nechal bych to na slezinu.
Použít VPN a je po problému

Já naštěstí aktuálně mám vše, tedy to nehoří, ale na slezině to rád proberu, jaké jsou možnosti. Kdyby náhodou do budoucna... Ty fotomapy natažené do editoru je věc k nezaplacení. I když na pokládku kolejí jsou lepší ty základní namalované mapy, které se pak smažou.

Back
Nahoře