Trať 310 MP ( Ostrava Svinov - Opava Východ)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Howky
  • Datum začátku Datum začátku

Howky

Průvodčí
Ahoj všem

Rád bych vám představil náš projekt, na kterém pracujeme.

Autoři: mmouka, Howky

Projekt vychází z originální tratě 310, ze které bylo vytaženo jen pár tratí síťové ježdění.

Tímto bych rád poděkoval tvůrcům 310 za dovolení si jejich trať vypůjčit pro naše účely multiplayeru a provést úpravy tratí do současné doby.

Aktuálně provozní trať
  • Ostrava Svinov - Opava Východ
Stanice Opava Východ a Ostrava Svinov jsou ještě stále v rekonstrukci, ale již nyní je možné projet celý úsek tratě.

Plánované tratě k rekonstrukci do budoucna:
  • Opava Východ – Krnov (je v plánu její elektrifikace)
  • Opava Východ – Hradec nad Moravicí
  • Opava Východ – Chuchelná, Hlučín

Jaké změny proběhly na trati Ostrava Svinov – Opava Východ

Celkové úpravy tratě:

• Trať je aktuálně kolejově přepracována do roku 2024
(do budoucna je v plánu ji udržovat v aktuální podobě)

Návěstidla:
  • Označení návěstidel pomocí štítků
  • Zprovoznění posunu ve stanicích pomocí návěstidel pro posun
Výhybky:
  • Byly přidány doplňky např. v podobě vahadel či ukazatelů směrů.
  • Některé výhybky byly vyměněny za jiné modely
Ostatní:
  • Byly přidány nakládací a vykládací body.
  • Byly přidány body doplnění nafty, vody a písku
  • Proběhly rekonstrukce a zrušení vlečkových areálů
  • Úpravy krajiny, výměna přejezdů, výměna objektů atd
Aktuální práce na trati :

Ostrava Svinov:

Aktuálně se pracuje na:
  • Dokončení elektrifikace zhlaví na Přerov
  • Dokončení vlečky elektrárny Třebovice s možností vykládky uhlí a dalších materiálů
  • Krajinové úpravy
Opava Východ:
Aktuálně se pracuje na:
  • Dokončení vleček
  • Krajinové úpravy, výměna objektů
Plány do budoucna?
Aktuálně máme v plánu dokončit úsek tratě Ostrava Svinov – Opava Východ.

Kdy bude trat ke stažení ?
Aktuálně pracujeme na první verzi, kterou vydáme na testování. Zkusíme to udělat možná na letošního ježíška.

Přehled celé tratě:
Přehled.jpg

Ahoj všem

Když máme dnes toho Ježíška, tak třeba to bude pro někoho z vás takový menší dárek pod stromeček.
Na naší stránce je možné si stáhnout trať Ostrava Svinov - Opava Východ 2024 verze č.1 jak pro klasické ježdění v singlu tak i v MP.
Aktuálně je možné si zajezdit v úseku Ostrava Svinov - Opava Východ

Trať byla testována pouze na verzi Open Rails CZ/SK.

Pokud na trati najdete nějakou chybu a dáte nám o ní vědět, budeme rádi.

Co nám prozatím nemusíte hlásit:
Chybějící štítky na návěstidlech - Pracuje se na tom
Nedokončené stanice Ostrava Svinov, Opava Východ - Pracuje se na tom
Elektrárna Třebovice - Pracuje se na tom
U některých výhybek v zimě zlobí zimní textura - Pracuje se na tom
Anglické výhybky zlobí zobrazení směru jízdy - Pracuje se na tom
Vlečky a jejich vzhled - Pracuje se na tom

Co nám určitě hlaste:
Na trati byly kompletně osazeny a nalinkovány nově návěstidla
Nově jsou osazeny též výkolejky, rychlostníky, přejezdy a mnoho dalšího

Pokud budete mít na nás dotaz, nebojte se zeptat.

Trať si můžete stáhnout na naší stránce v sekci Ke stažení

Ke stažení je GLOBAL, ROUTES, SOUND

Odkaz na naše stránky (stránky jsou stále ve výstavbě)
Stránky tratě

Přejeme Vám příjemné prožití vánočních svátků a hodně štěstí, radosti a úspěchů v roce 2024.

děhylov.jpg

Já jsem Kotas a mám blbej dotaz kde že je tahle trať k mání???Jinak věčný učeň takže ironické poznámky prosím stranou.

v odkaze nahoře, budeš odkázán na stránku a v sekci KE STAŽENÍ je trať Pro ty co nemají jiný základ tak je přiložen o základní SOUD a používaný GLOBAL.

Martin

Blíží se pomalu rok 2026 a s mmouka na trati stále pracujeme a upravujeme. Udělalo se pár úprav na trati Svinov - Opava. Nově se pak zprovoznil úsek Opava Východ - Hradec nad Moravicí, kde např. proběhla rekonstukce stanice Hradec n. Moravicí. Dále se např. začalo pracovat na další štrece, která by v budoucnu měla být též elektrifikovaná. No pár screenů na ukázku.

RunActivity 2025-12-17 11-43-41.jpgRunActivity 2025-12-17 12-40-35.jpgRunActivity 2025-12-17 12-41-49.jpgRunActivity 2025-12-17 12-43-55.jpgRunActivity 2025-12-17 12-44-24.jpgRunActivity 2025-12-17 12-45-43.jpgRunActivity 2025-12-17 12-46-54.jpgRunActivity 2025-12-17 12-48-28.jpgRunActivity 2025-12-17 13-00-03.jpg

Přílohy

• RunActivity 2025-12-17 13-01-06.jpg
    RunActivity 2025-12-17 13-01-06.jpg
    516.7 KB · Zobrazeno: 16
Ještě jeden dotaz stran té nové nebo inovované 310.Všechno fajn bezva akorát když si dám uložit v nějaké pozici a pak to z té pozice chci pokračovat tak se mi pak za oknem je v noci všechno černé a ve dne bílé poradí něko kdo s tím má zkušenost?

Pravděpidobně jsi propadl se soupravou do zemského jádra... I když to je kolem tebe jen tma, možná, že se neco změnilo a ve dne je to okolí bílé.

Pravděpidobně jsi propadl se soupravou do zemského jádra... I když to je kolem tebe jen tma, možná, že se neco změnilo a ve dne je to okolí bílé.
A kdyby to bylo hnědé tak do žumpy mezi hovna.Nebo že bych tam už byl??

Dane, to nemá cenu. Viz jeho bádání o obsahu a významu subsložek GLOBAL, PATSCH (!), TRAFFIC atd. po osmi letech členství na fóru. Tím předpokládám, že je schopen rozhýbat aspoň jednodušší aktivitu tak max. s 20 "trafikama". Jestli ne, pak je každá rada zbytečná.

Hele mistře pičoviny to jo ale co tak seriozní rada to nic že?
Hele, to byla seriózní odpověď. Propadl jsi se se soupravou v trati! To, že nevíš, neznamená, že ti někdo píše pí.....y! A rada na to není žádná. Buď máš smotané globaly k tratím, nebo je chyba v trati, nebo v nevyladěným vlaku. Ale tohle ty osobně neodhalíš a nikdo na dálku taky ne. S tímhle ti fakt nikdo nepomůže. Bohužel.

Takže bych s tím rýpáním o seriózní odpovědi s tím otazníkenm na konci, byl poněkud zdrženlivý...

Dane, to nemá cenu. Viz jeho bádání o obsahu a významu subsložek GLOBAL, PATSCH (!), TRAFFIC atd. po osmi letech členství na fóru. Tím předpokládám, že je schopen rozhýbat aspoň jednodušší aktivitu tak max. s 20 "trafikama". Jestli ne, pak je každá rada zbytečná.
Hele já vím že vypadám jak dylina možná jsem a na tom foru jsem sice od r.2018 ale z toho jsem skor 5 let byl jen čelenem bez PC a bez msts či OR se divím že mne nikdo nevymáznul.Nechci se šťárat v žádnem globalu ani nic takového jen jsem to chtěl jako info.Jinak nainstalovat akt,vyměnit vagony a mašinu a takové drobnosti umím a do větších akcí se nepouštím. Teď momentálně bych uvítal konkrétní radu proč mi u nově vydané trati 310 nejde najet akt z uložené pozice když u té staré vrze mi to fungovalo normálně tak hledám kde by asi mohla být chyba jestli ve mne nebo kde???!!Zatím se mi seriozně snaží pomoct jedině F.Staněk za což mu vřelý dík dokonce mi jednoduše a bez ironie vysvětlil ty pojmy Global apod.

Hele, to byla seriózní odpověď. Propadl jsi se se soupravou v trati! To, že nevíš, neznamená, že ti někdo píše pí.....y! A rada na to není žádná. Buď máš smotané globaly k tratím, nebo je chyba v trati, nebo v nevyladěným vlaku. Ale tohle ty osobně neodhalíš a nikdo na dálku taky ne. S tímhle ti fakt nikdo nepomůže. Bohužel.

Takže bych s tím rýpáním o seriózní odpovědi s tím otazníkenm na konci, byl poněkud zdrženlivý...
Dane já vím že jsem dylina neznalá na nikoho se nezlobím jen vysvětluju že kolikrát ani nevím co kde a jak a když se mi něco posere tak v první řadě to vidím že jsem něco posral já proto se raději ptám tady.S tou novou 310 jsem si asi nasral do hnízda sám škoda.Měj se

Ivoši 310 MP, je zhola jiná trať! Tvl, jaké aktivnity v ní hraješ?! Žádné pokud vím, pro ni nevyšly. Už se ti to tu psalo a i já už jsem ti osobně říkal, že je u aktivit v.e.r.z.e t.r.a.ť.ě!!! Ty pokud naibnstaluheš aktivitu na zcela jinou trať, jinou verzi, jak už do prčic, ti má člověk vysvětlit, že se to nemusí chovat korektně. MSTS na štěstí pro takové odborníky jako ty, rovnou spadnul a byl klid. OR to spustí, ale pak dělá třeba to, co ty teď popisuješ ve snaze nahrát z uložené pozice.

Ivoši 310 MP, je zhola jiná trať! Tvl, jaké aktivnity v ní hraješ?! Žádné pokud vím, pro ni nevyšly. Už se ti to tu psalo a i já už jsem ti osobně říkal, že je u aktivit v.e.r.z.e t.r.a.ť.ě!!! Ty pokud naibnstaluheš aktivitu na zcela jinou trať, jinou verzi, jak už do prčic, ti má člověk vysvětlit, že se to nemusí chovat korektně. MSTS na štěstí pro takové odborníky jako ty, rovnou spadnul a byl klid. OR to spustí, ale pak dělá třeba to, co ty teď popisuješ ve snaze nahrát z uložené pozice.
No verzi tratě mám teď tu nejnovější co jsi vydal 6.6.12/25 a aktivitu tu tvou co jsi taky vydal "opavské lokálky"ale i u OS 3408 mi to dělalo taky. tak nevím a jinak jedu to OR CZSK 1.9.550

Back
Nahoře