OR Kontrolor vozidel

Poslední dobou se mi zdá, že se už simulátor nejezdí a nehlásí se ani chyby nebo nějaké podstatně změny, které by se mohly hned integrovat. Tady z nadějného podpůrného prográmku se udělá pomalu živnost a zase mám pocit, že to spěje k vyšumění.
Nevím, jestli se z 99 Kč jde uživit a také nevím, jestli ho někdo bude stahovat :D Můžu klidně mou práci hodit do koše a používat jí jen pro sebe. Nic se neděje ;-) Nevěděl jsem, že právo chtít za své výtvory peníze mají jen stavitelé tratí nebo VIP stahování na mojevlacky.cz

Nevěděl jsem, že právo chtít za své výtvory peníze mají jen stavitelé tratí nebo VIP stahování na mojevlacky.cz
Já s tímto naprosto souhlasím. A to by své práce měli zpoplatnit i modeláři vozidel. Žijeme ve světě, kde nic zadarmo není, za vše musíme platit.

Jenomže cokoli prodávat, to není tak jednoduché. Musím na to mít živnost a platit daně z příjmů. A pokud už jsem podnikatel a jsem plátce DPH, tak musím odvádět DPH i z těchto malých příjmů. Tedy pokud prodám něco za stovku tak z toho mám jenom 79 korun. Ale naopak, placení webu, SW zase dávám do výdajů a DPH je mi z tohoto vráceno.
Asi proto většina usoudí, že je lepší dávat produkty zadarmo, pokud si netroufá vest účetnictví nebo si na tohle platit účetní.

Ahoj. Stahování na Mojevláčky je z 90% zdarma, jen pod registrací. Jsou daleko jiné platformy, kde chtějí za stažení peníze, dokonce i když nestahuješ. Ale je mi to šumák. Nabídka, poptávka. Nekomentuji tvůj web, ani program, nemyšleno zle, ale byl bych moc rád, aby ty jsi nekomentoval ten náš, jako nějaký příklad placeného addonu. Nikdo nikoho nenutí se tam registrovat a stahovat těch 10% pod VIP. Dík za pochopení.

Ahoj. Stahování na Mojevláčky je z 90% zdarma, jen pod registrací. Jsou daleko jiné platformy, kde chtějí za stažení peníze, dokonce i když nestahuješ. Ale je mi to šumák. Nabídka, poptávka. Nekomentuji tvůj web, ani program, nemyšleno zle, ale byl bych moc rád, aby ty jsi nekomentoval ten náš, jako nějaký příklad placeného addonu. Nikdo nikoho nenutí se tam registrovat a stahovat těch 10% pod VIP. Dík za pochopení.
Takhle to vůbec nemělo být myšleno a pochopil jsi to špatně, ale neřeším to. Jak píšeš... kdo bude chtít koupit, koupí. Kdo ne, stáhne věci, co budou zdarma. Já to nechci řešit příspěvkem na kávu, protože se mi to nelíbí. Chceš přispět na podporu webu? Kup si program a za své peníze něco dostaneš. Nekritizuji ničí koncept podpory. To je každého věc.

Ještě před samotným vydáním první verze programu OR Kontrolor vozidel si hraji s barvičkami tak, aby byl log přehledný. Také jsem udělal poslední úpravu v tom smyslu, že při kontrole kabiny nebo zvuku vždy označí jen ten soubor ve kterém je chyba. Pod ním je pak výpis nalezených chyb a přesně víte v jakém souboru hledat.
or_kontrolor_vozidel.jpg

Ahoj všem, web je právě spuštěn a download je plně funkční. Prosím všechny, kteří se během sestavování webu registrovali, aby se zaregistrovali znovu. Kvůli novým zabezpečovacím funkcím jsem původní účty smazal.

Alois Nebel

Ahoj všem, na webu je dostupná aktualizace programu OR Kontrolor vozidel, verze 1.0.1.

Verze 1.0.1 – změny:

• opraven výběr složky (tlačítko „Vybrat“ nyní funguje správně)

• sjednocen vzhled dialogů pro výběr souboru i složky

• drobné opravy stability a chování aplikace

Alois Nebel

OR Kontrolor vozidel – připravovaná verze 1.1

Ahoj,
rád bych vás informoval o připravované aktualizaci programu OR Kontrolor vozidel (verze 1.1).

Hlavní novinkou bude:

Automatická oprava vybraných chyb v zápisech
  • oprava známých syntaktických chyb (např. závorky, Include apod.)
  • bezpečné úpravy pouze tam, kde je jasné řešení
Vytvoření zálohy před úpravou
  • před každou opravou se vytvoří záloha původního souboru (.bak)
Přehled oprav v logu
  • program zobrazí, co přesně bylo opraveno
Další vylepšení
  • opravy chyb ve výběru složky
  • drobná vylepšení stability a ovládání
Pokud máte další nápady nebo připomínky, klidně napište

Kromě přejmenování složky přibyla i oprava správné cesty (pokud máte .eng v podsložce OpenRailsCZSK nebo OpenRails), tak program už v předešlé verzi poznal, jestli má být zápis ../*něco nebo ../../*něco a nyní vám to i sám opraví. Samozřejmě se vás prvně zeptá a původní soubor za zálohuje.
oprava2.jpg

OR Kontrolor už umí:

- Přepsat složku na správný tvar
- Přepsat include cestu podle toho, jestli je .eng/.wag v kořeni vozu nebo v podsložce OpenRailsCZSK nebo OpenRails
- nově také opravit v zápisech dvojitou nebo chybějící závorku

oprava3.jpg
Díky tomu už není program jen na kontrolu, ale umí také opravit chybné zápisy bez zdlouhavého hledání. Může vám to ušetřit spoustu času a nemusíte psát autorům, že mají něco špatně. Jednoduše si to opravíte sami.

Alois Nebel

Díky tomu už není program jen na kontrolu, ale umí také opravit chybné zápisy bez zdlouhavého hledání. Může vám to ušetřit spoustu času a nemusíte psát autorům, že mají něco špatně. Jednoduše si to opravíte sami.
Tohle ale při veřejné tvorbě neplatí. Na webu stejně musí být modely a skiny v podobě, jak se používají v aktivitách. Musí to prostě lícovat s webem autora (vydavatele). Nejde jen o cesty k include. To jen tak pro info, že je tento oznam poněkud zavádějící. My jsme naopak rádi, když se nahlásí chyba, kterou na webu opravíme.

Tohle ale při veřejné tvorbě neplatí. Na webu stejně musí být modely a skiny v podobě, jak se používají v aktivitách. Musí to prostě lícovat s webem autora (vydavatele). Nejde jen o cesty k include. To jen tak pro info, že je tento oznam poněkud zavádějící. My jsme naopak rádi, když se nahlásí chyba, kterou na webu opravíme.
Nechápu Vaši odpověď. Tento program má sloužit jak uživatelům, tak tvůrcům (kteří si mohou před vydáním projet model, zjistit, co jim chybí, a opravit to ještě dříve, než dojde ke zveřejnění).

V raných fázích mého programu ho testoval Dodo, který mi psal poznatky – například jestli by program nemohl umět upozorňovat na chybějící nebo přebývající závorky v zápisech. Také mi psal, že mu program pomohl odhalit chybějící soubory v již vydaných balíčcích – konkrétně .wav.

Pokud nevíte, jak program funguje a co umí, nebo chcete jen hanit práci druhých, tak to nedělejte. Možná rozumíte tvorbě aktivit, ale tomuhle určitě ne.

Na webu stejně musí být modely a skiny v podobě, jak se používají v aktivitách
Já to pochopil tak, že tento prográmek nebude opravovat značení vozidel, ale opraví nebo nahlásí chyby uvnitř eng a wag souborů. Vždyť tohle je nástroj k nezaplacení. Já na to nyní nemám čas, ale až vydám aktualizaci trati, rád si zmonitoruji Trainset BP a opravím nesrovnalosti. Vždyť tohle žádné aktivity nenaruší.
Ano, tohle není pro laiky, ale pro ty, kteří se v ladění trochu vyznají a se soubory pracují. Tedy než se vypustí do světa nový skin, bude tohle výborná výstupní kontrola.

Já to pochopil tak, že tento prográmek nebude opravovat značení vozidel, ale opraví nebo nahlásí chyby uvnitř eng a wag souborů. Vždyť tohle je nástroj k nezaplacení. Já na to nyní nemám čas, ale až vydám aktualizaci trati, rád si zmonitoruji Trainset BP a opravím nesrovnalosti. Vždyť tohle žádné aktivity nenaruší.
Ano, tohle není pro laiky, ale pro ty, kteří se v ladění trochu vyznají a se soubory pracují. Tedy než se vypustí do světa nový skin, bude tohle výborná výstupní kontrola.
Přesně tak, konečně někdo pochopil, jaký je záměr programu a k čemu vlastně slouží. Program nijak nenarušuje strukturu samotného modelu. Čte pouze z .eng nebo .wag souborů a z nich vytahuje cesty k dalším závislostem. Nečte .s soubory ani neupravuje .ace soubory.

Jednoduché vysvětlení: program přečte z .eng nebo .wag cestu třeba k common.snd/snd193/193.sms. V něm zjistí, že ve složce chybí nějaký .wav soubor, který je v zápisu .sms, ale není ve složce, a napíše, který .wav konkrétně chybí.

Jj. Tohle vše chápu a nerozporuji. Jen mně malinko přijde zavádějící to, že nebude třeba hlásit chyby. Toť vše. Hlásit chyby je třeba, člověk je tvor omylný a případná hlášená chyba, vede k tomu, že je pak vše vychytáno.

O žádné hanění programu mi opravdu nejde.

Jj. Tohle vše chápu a nerozporuji. Jen mně malinko přijde zavádějící to, že nebude třeba hlásit chyby. Toť vše. Hlásit chyby je třeba, člověk je tvor omylný a případná hlášená chyba, vede k tomu, že je pak vše vychytáno.

O žádné hanění programu mi opravdu nejde.
Ano, a také člověk není robot, aby opravoval vše hned po nahlášení. Uživatel může nahlásit chybu a rovnou si ji díky mému programu opravit, takže nemusí čekat, než se k tomu autor dostane. Bylo by také vhodné si přečíst buď manuál, nebo informace na webu o tom, proč vůbec OR Kontrolor vozidel vznikl a co mi bylo inspirací ;-)

Back
Nahoře