Stránka s mými drobnostmi (nekomerční a free)

Vidlák

Začátečník
V důchodu (jsem čerstvý penzista:)) je občas nuda, zvláště když se blíží dlouhé zimní večery. Tak se bavím tvorbou stránek, kde dávám moje drobné výtvory, které se nachází zde.
Budu tam postupně dávat i další věci včetně mých tratí. Ztracená už tam vlastně je, ale přibude Zapadlá, Vlečka atd. Snad to někomu bude vhod.

Nevím, jestli to ještě bude k něčemu. Kdysi jsem se zabýval návěstními skripty, tak jsem na to napsal takový jednoduchý prográmek se zvýrazněním syntaxe a našeptávačem. Hodí se to i na všechny ostatní MSTS (Open rails) skripty.
ke stažení zde: https://iisivak.xf.cz/MSE/mse.php

Možná se to zde již řešilo, ale na serveru Abandonware je ke stažení MSTS z roku 2001. Jak dalece je instalace funkční jsem nezkoušel.
Domnívám se, že v tomto případě o žádný warez nejde.

Tato "Chile" verze funguje, ale musíte ji nainstalovat do složky, např. MSTS https://msts-chile.wixsite.com/mstschile/descargar-train-simulator

"Abyste se vyhnuli problémům způsobeným tím, že vám UAC od Microsoftu brání v ukládání nastavení, a dalším problémům, neinstalujte hru do výchozího umístění (C:\Program Files), ale ukládejte ji do kořenové složky (např. C:\MSTS). A nezapomeňte, že hra byla vyvinuta před více než 20 lety... grafika BUDE trochu drsná."

MSTS se hodí jenom jako editory. Současná tvorba už v detailech není moc kompatibilní. MSTS nesnese tak velké textury. Nehledě k tomu, že už v dávných dobách, kdy byl jen MSTS nešlo ani projet Prahou. Muselo se přes časté save/load.
Já jsem si originálku v dávných dobách zálohoval do ISO. A udělal dobře, CD2 se mi aktuálně načítá přes hodinu, tedy nepoužitelné. Ochrana se obejde MSTS Update a následně MSTS BIN. Jak mám například v instalátoru mé trati.
Nedávno mi nějaké neopatrné čištění disků smazalo nainstalované MSTS, tak se mi ta fleška se zálohou hodila. MSTS nainstalováno během pár minut.

Ja som po 25tich rokoch MSTS definitívne odinštaloval ... S ORCZ sa už nedá ani porovnávať ...

Na mé stránky jsem zařadil vrchol moji tvůrčí činnosti pro MSTS a Open Rails. Jde o trať zvanou JEDNODLAŽDICE. Pořád jsem se snažil vytvořit nějaký traťový rekord. Pokusit se postavit nejdelší trať ve zdejší mocné společnosti stavitelů nelze, tak jsem tedy postavil tu nejkratší. Jednodlaždice je opravdu na jedné dlaždici (čtverec 2 x 2 kilometry). Nachází se tam jedna stanička, jedna zastávka a jedna vlečka do továrny. Hodí se hlavně na staniční posun a vlečkový provoz. Možná...:)

Na mé stránky jsem zařadil vrchol moji tvůrčí činnosti pro MSTS a Open Rails. Jde o trať zvanou JEDNODLAŽDICE. Pořád jsem se snažil vytvořit nějaký traťový rekord. Pokusit se postavit nejdelší trať ve zdejší mocné společnosti stavitelů nelze, tak jsem tedy postavil tu nejkratší. Jednodlaždice je opravdu na jedné dlaždici (čtverec 2 x 2 kilometry). Nachází se tam jedna stanička, jedna zastávka a jedna vlečka do továrny. Hodí se hlavně na staniční posun a vlečkový provoz. Možná...:)
Zdravím.Rychlostníky nejsou funkční.

Zdravím.Rychlostníky nejsou funkční.
To já vím, ono rychlost tam neomezují ani návěstidla (např. pro posun povolen 30km/h). Z rychlostníků tam jsou pouze obrázky, není tam plnohodnotný objekt <speedpost>. Podobné to je i v trati TT okruh.
Jestli má některý perfekcionista zájem to doplnit/opravit, tak takhle:
Nahrát objekt rychlostníků speedpost.dat do kořene trati, jeho šejp (*.s) do složky SHAPES a texturu (*.ace) do TEXTURES. Pak otevřít trať v route editoru, vymazat původní tabule a nasázet tam ty objekty speedpost.

Pro doplnení návěsti stačí zeditovat soubor sigcfg.dat v kořenu trati takto:

Původní řádek pro návěst posun
SignalAspect ( STOP_AND_PROCEED "White" )
doplnit na
SignalAspect ( STOP_AND_PROCEED "White" SpeedKPH ( 30 ) )

Pro vjezd odbočkou 40km/h
původní řádek
SignalAspect ( APPROACH_1 "YellowYellow" )
doplnit na
SignalAspect ( APPROACH_1 "YellowYellow" SpeedKPH ( 40 ) )

Jinak já osobně podle TM nejezdím. Není třeba nechat se buzerovat technikou ještě v počítačových hrách :D

Back
Nahoře