CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj @Icik

prosím, neupravovalo se něco v kódu a rozhodilo se to, že se u kabin nerozsvítí budíky, když se setmí nebo vjedu do tunelu? Musím vždy rozsvítit tlačítkem L. Testoval jsem to u kabiny od @Dodo na 810 a od @RicarCZ na 843.

Budíky se klávesou L rozsvěcí už celkem dlouho. A jen tak otázka trochu mimo téma, jak dopadl vývoj toho Pendolina pomocí AI? ;)

Chlapi nová verze 2.0 nejde spustit a i po promazání registrů to stále ukazuje tuto chybu.

Přílohy

• Snímek_obrazovky_2026-02-20_181527.jpg
    Snímek_obrazovky_2026-02-20_181527.jpg
    38 KB · Zobrazeno: 19
Já to mám už ve složce ale když na to kliknu tak se to načítá pak se to nenačte vůbec
To je ten stejný problém, jako u Klokana 35. Musíš tu staženou složku rozbalit pomocí 7-zip! Pokud máš Windows 11, tak tu složku nerozbaluj přes Průzkumník Windows.

Zdravím po čase všechny reálné i virtuální železniční nadšence. Rád bych zde zanechal jednu zpětnou vazbu a dvě rady ze své osobní zkušenosti při řešení různých problémů.

Zpětná vazba:
Asi čtyři dny zpátky se změnilo chování zvuků všech elektrických lokomotiv: zvuk trakčních motorů začal znatelně kolísat a přeřazení na vyšší rychlostní stupeň sníží frekvenci zvuku - zní to, jako když auto přeřadí na vyšší rychlost a klesnou otáčky a s ním zvuk motoru. (U mašin s odporovou regulací je to nejmarkantnější, ale stejný princip jde vysledovat i při pulzní regulaci.) Neumím posoudit, zda je takové chování autentické, pokud je o reálné lokomotivy, ale každopádně je to velká změna oproti celému letitému fungování zvuků v OR. Dávám to sem proto jako zpětnou vazbu, jelikož změna koreluje s pravidelnou aktualizací a pro případ, že někdo zaznamenal podobné změny chování.

Rada 1:
Pokud máte jakýkoliv problém s nepředvídatelným chováním návěstidel, AI nebo prostředí hry, zkuste změnit nějaké parametry v nastavení. Hodně problémů lze vyřešit vylučovací metodou jednotlivých položek, často těch, které mají co do činění s kompatibilitou pro MSTS prostředí. Je to sice zdlouhavé, ale mně se tak podařilo vyřešit už dříve zde diskutované problémy.

Rada 2:
Pokud máte u starších aktivit problém se "servis2", vyměňte jeho složení soupravy v con za jinou mašinku, třeba takovou, ke které vám chybí model, takže je "neviditelná". Vím, je to prasárna, ale servis2 pak funguje bez problémů a vy můžete jezdit i aktivity, kde je čekání u návěstidla řešené tímhle starým způsobem.

Tak, třeba jsem někomu pomohl, nebo aspoň dal naději ;)

Dodatek ke zpětné vazbě stran zvuku:
Tak jsem testoval a pátral a dospěl jsem k hypotéze, že aktualizace z posledního týdne nejspíš přímo nebo nepřímo změnily chování fyzikálního modelu adheze, který je nyní citlivější, ba může být až přecitlivělý na sebemenší, třeba i mikroskopické prokluzy, které pak zvukově interpretuje jako velký problém s přilnavostí a skokově mění frekvence nepřímo úměrně zadanému výkonu. Pokud se vám tohle objeví, může hodně pomoct vypnout v nastavení, v kartě simulace "jízdní odpor závislý na oblouku" a nemít nastavené žádné "převýšení kolejnic v oblouku" v kartě experimentální.

Back
Nahoře