CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, jak tedy funguje ten posunovač? Zadal jsem v F9, aby byl funkční, je i funkční vysílačka, dle popisu, sunu vozy k reversu a nic... Nebo funguje jen, když sunu na obsazenou?

Ahoj, jak tedy funguje ten posunovač? Zadal jsem v F9, aby byl funkční, je i funkční vysílačka, dle popisu, sunu vozy k reversu a nic... Nebo funguje jen, když sunu na obsazenou?
Dělá mu problém detekce vozů před a nebo za vlakem. Musím vymyslet spolehlivou logiku, aby se nenechal zmást. Takže zatím nefunguje dobře.

Já to zkusil, funguje jen, pokud jsi v kabině loko (z toho se vychází), ale je faktem, že jsem měl odpřažené vozy asi 10m za koncem posledního vozu a při reverzu, tedy volba směru pro najetí na vozy hlásil, že za 50m budeme najíždět, ještě kousek a dobrá - ale já jsem se ze soupravou ještě ani nestačil rozjet z místa". Až to bude doladěno, bude to bomba. Vzpomínám si, jak v MSTS při nájezdu na vozy byl pohled zhora a byl u toho číselný odpočet vzdálenosti k odstaveným vozům.

Nad tým som si aj ja lámal hlavu, reverzný bod je jasný cieľ ktorý sa dá ľahko ošetriť. Ale keď ho prejdem ( musím lebo sa ním chcem pripojiť vozy) , tak musí posunovač hlásiť vozy. Asi by ich mal hlásiť aj v prípade že ich nechcem pripojiť a chcem tam vykonať len zmenu smeru ešte pred nimi. Inak Track monitor ukazuje vzdialenosť od vozňov.

Ešte by sa niekde , napríklad v hlavnom menu F5 mohol zobrazovať stav zapnutia vysielačky.

V aktuálním update už funguje i ve volné jízdě. Problém je, pokud je revers hned u vozu. Mám tam podmínku do 10 m rozdílu vzdálenosti. Pokud revers je dál jak 10 m před vozem, posunovač se rohodne pro revers. Pokud je blíž nebo za vozem, posunovač vás bude navádět na vozy.

Ahoj, chtěl bych se zeptat proč když spustím aktivitu mě po pár minutách začnou mizet objekty. Viz foto z mobilu za které se omlouvám. Díky za radu

Přílohy

• IMG_20260407_142729.jpg
    IMG_20260407_142729.jpg
    348 KB · Zobrazeno: 46
  • IMG_20260407_142956.jpg
    IMG_20260407_142956.jpg
    343.1 KB · Zobrazeno: 47
Já na to teda koukám jen na mobilu, ale kromě odjíždějícího vlaku na zhlaví jsem žádný rozdíl nenašel...

Já na to teda koukám jen na mobilu, ale kromě odjíždějícího vlaku na zhlaví jsem žádný rozdíl nenašel...
Začne to tím vzdáleným kopcem a cca po třech minutách je kopec pryč. Když čekám ještě déle viditelnost objektů je na pár stovek metrů a vše do určité vzdálenosti zmizí

Dan mě požádal, abych opravil funkčnost událostí v aktivitě týkající se napojování/odpojování vozů na místě a sestavení vlaku, které po vašem přestupu na jiný AI vlak nefungovaly. V nejnovějším update je toto již opraveno a události fungují u všech vlaků i s patřičným zobrazením zpráv jak by měly.

Ahoj. Tak pod novýma widlema a sestavou PC, je radost jezdit. Jedna věc mne ale na Win11 vytáčí. Když chci udělat snímek PrintSc., tak mi to vždy ORCZ sestřelí na lištu. Vím, že je na to fígl Alt+windovs+PrintSc., ale ukládá to do úplně jiné složky a je to sližitéjší. Lze tohle nějak přenastavit?

případně to jde i v nastavení reshade, kam se dostaneš přes shift+F2, protože pokud se nic nezměnilo, tak samotný OR ti udělá screen bez shaderů.

Když chci udělat snímek PrintSc., tak mi to vždy ORCZ sestřelí na lištu. Vím, že je na to fígl Alt+windovs+PrintSc., ale ukládá to do úplně jiné složky a je to sližitéjší. Lze tohle nějak přenastavit?
ORCZ jezdím na noťasu s Win11 a s tímhle jsem se asi nikdy nesetkal. Pokud, tak jen někdy na začátku, pak se mi to asi podařilo vypnout. Spíš mi trochu vadí, že je tam natvrdo nastaveno, že se mi screeny ukládají do OneDrive. Díky tomu mi pak ORCZ vytvoří snímek vlastně dvakrát, každou "kopii" do jiné složky... :D

Pokiaľ používaš steam , tak by malo ísť priradiť hru aj mimo steam a tam si vieš napevno nastaviť kvalitu aj lokalitu screenu. Samozrejme aj klávesovú skratku.

Back
Nahoře