Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Nějak jsem se v tom zamotal, kolik je prosím -2.623 promile? 0,141 je příliš, konec vyletí až nad hlavu kolejí. Nějak se zase nemohu dopočítat. A pokus a omyl jen zdržuje. Asi by stačil vzorec. Děkuji.
Kedže 2,5 promile je 0,143 stupňa tak platí vzorec - arctan (0,0025)=0,14324 stupňa. (Na kalkulačke ten arcus byva označený aj tan na-1). Potom platí vzorec že arctan (-0,002623) = -0,15028 stupňa

Nějak jsem se v tom zamotal, kolik je prosím -2.623 promile? 0,141 je příliš, konec vyletí až nad hlavu kolejí. Nějak se zase nemohu dopočítat. A pokus a omyl jen zdržuje. Asi by stačil vzorec. Děkuji.
Ty to stavíš v editoru MSTS?
Sorry, už jsem pochopil.
V emailu máš prográmek na převod stupňů na promile a naopak.

Tome, ještě jednou díky, ušetřilo mi to hodně zbytečných nervů.
Jinak od včerejška se z práce nedostanu na tohle fórum. Zkoušel jsem i hospot z telefonu na data O2. Nic, jenom tohle. Předevčírem to ještě fugovalo normálně a žádné změny na síti jsem nedělal.
MSTSporucha.JPG

Tak jsem nějaké novinky si nakopíroval na OneDrive a posílám z domova, kde zatím funguji. Také mám O2.
Nachystal jsem si podchody zatím bez děr na schody, protože nejprve musím vše přesně vystředit. Součást 2. nástupiště je i zeď se zábradlím. A na druhý peron jsem postavil tu boudu posunovačů. Další v pořadí budou ty kutnohorské vlaštovky, střechy a cedulky.

Jinak jak jsem si chystal nápisy na perony, tak jsem si vzpomněl když jsem jel poprvé do Prahy, respektive až do Chebu za tatíkem na prázdniny. Do Prahy se mnou jela jako doprovod babička (bylo mi necelých 10 let). Expres zastavil v Kutné Hoře a my jsme nevěděli, kde to jsme, tedy jestli je to už Hora, kde se přepřahá. Na 2. nástupišti nebyla jediná cedule s názvem stanice. Byl tam jen kiosek s občerstvením. A přes koleje byla vidět výpravní budova a tam, kde bývá název stanice byl jen nápis "Zdař Bůh". Babička mi pak vysvětlila, že je to hornický pozdrav a tedy asi v Kutné Hoře budeme. (rok 1967)
Babička mne v Praze převedla na hlavní nádraží, posadila do rychlíku do Chebu a šla navštívit sestru ve Strašnicích. Já se cestou do Plzně kochal z okénka, jak nás táhl do Plzně Albatros. V cílové stanici jsem už nebyl běloch. Černý obličej od sazí, že jsem vypadal jak cikán, ale tatích mne v Chebu naštěstí poznal. Tak jsme dřív cestovali. Děcka sami bez doprovodu. Za rok v osmašedesátém jsme jeli do Chebu na prázdniny s bráchou, tomu už bylo 12. tak jsme z Brna až do cíle jeli úplně sami bez doprovodu. Vlak byl tenkrát drahý, tak i když mne táhlo na 11, rodiče mi koupili dětský lístek. Aby se ušetřilo. A v rychlíku ukazujeme jízdenky a průvodčí kouká na můj poloviční lístek a ptá se kolik mám roků. Brácha odpověděl naučenou odpověď "v září mu bude deset" Průvodčí jen kroutil hlavou a povídá "Ťažko veriť" a já trnul hrůzou, že mne vyhodí z vlaku. Brácha měl ještě naučený plán B, že nikoho nemáme a že jsme sirotci. :) Ale dobře to dopadlo. A na zpáteční cestě jsem už protestoval, ať mi tatík koupí celý lístek, jinak nejedu. Držgrešle. Primář nemocnice, chlubil se, že po řediteli má nejvyšší plat, ale když jsem potřeboval 30 korun, tak se hrozně kroutil a zaplatit každému plné jízdné domů jej asi muselo hodně bolet. Však on si nevzal na ten týden ani dovolenou. Z bráchou jsme se toulali po Chebu sami. Pro mě to byl hlavně zážitek, že jsem mohl jet tak daleko vlakem.

Ještě ty aktuální obrázky. Už mi začala v práci sezona, tak se práce trochu zpomalily, ale už to nejhorší mám hotové.
1004KutnaHora1.JPG1004KutnaHora2.JPG
1004KutnaHora3.JPG1004KutnaHora4.JPG
1004KutnaHora5.JPG

Tome, ještě jednou díky, ušetřilo mi to hodně zbytečných nervů.
Jinak od včerejška se z práce nedostanu na tohle fórum. Zkoušel jsem i hospot z telefonu na data O2. Nic, jenom tohle. Předevčírem to ještě fugovalo normálně a žádné změny na síti jsem nedělal.
Zobrazit přílohu 47759
Něco podobného vyskakuje na WinXP když nemáš aktualizované kořenové certifikáty, tam se to musí dělat od určité doby ručně. Na novějších systémech jsem se stím ale zatím nesetkal.

Ha, něco někde někdo opravil. Ráno zapnu v práci počítač a na fórum se normálně už dostanu. Tedy můj dvoudenní ban v pracovní době už skončil.
Ano, je to opravené. A taky by stálo za to, když se už admin rozhodne něco opravit na mou radu, alespoň poděkovat. Ať už jde o bezpečnostní hlavičky, díky kterým má web hodnocení ve skupině A, nebo teď o opravu certifikátu.

Ale to je jedno. :-)

alespoň poděkovat.
Já také děkuji. Štvalo mě to i když ten výpadek mne zase trochu ušetřil od všelijakých zdejších mračounů. :) Vše zlé je vždy i k něčemu dobré.
Ale nemohl bych zase tady informovat pro ty hodné o stavu modelování.

Řeším už vlaštovky. Je to tady dost komplikované, ty sloupy vychází u podchodu trochu nesymetricky. Až bude hotovo, tak to pak celé ohnu podle peronu.
Textura sloupů je originál. Pokračování doma. Původně jsem chtěl tu konstrukci z alfy, ale to se mi nelíbilo, tak pěkně tyč po tyči a pak to jen namnožit.
1104Vlastovky.JPG

Dopoledne jsem zkusil dokončit druhý peron. No, nevím, nevím. Jednak tu modrou texturu musím udělat jinak, tedy protáhnout až na konec, aby šla opakovat a nebyla na podélné konstrukci tak natažená. Cedule II nástupiště je moc velká. Ještě tam chci dát lavičky, ale už tak to má díky konstrukci 6200 polygonů. Uvidím. Ale stále se utěšuji, že je to určitě lepší než to bylo doposud.
1204KutnaHora1.jpg
1204KutnaHora2.jpg

2. peron už je jakš takš, opravil jsem mapování, ale dodatečně zjistil, že jsem špatně spojil podchod s peronem. Část hrany mi zasahovala nepatrně nad peron. Tam je to jednak v oblouku a jednak ve stoupání po uhlem 0,148. A já jsem podchod naklonil asi ve špatném pivotu. Ale ono to už nešlo Detachnout. Nakonec jsem udělal kopii peronu a odmazal od podchodu zbytek a v originále jsem zase odmazal všechny díly podchodu. Dal vše do roviny, tedy i stranově o uhel1,1 a až vše lícovalo, tak jsem podchod Atachnul, vrátil uhel do oblouku 1,1 a do stoupání 0,149. Myslel jsem, že mi z toho už hrábne. :)

První peron mám ještě nedokončený, na to už čas vypršel. Také tam musím opravit mapování a hlavně ty sloupy nemám ještě finálně a nemám střechy nad východem. A také jsem měl špatně ten peronek, obrubníky jsou jen na jedné straně. Opraveno.
1204KutnaHora3.jpg
1204KutnaHora4.jpg
1204KutnaHora5.jpg

Tak jsem budovy a vlaštovky snížil o metr a myslím, že takto by to už šlo. Ale bohužel až teď jsem zjistil, že kukaň ve velíně nemá podlahu. :) Ještě že jsem si toho všiml.
Zobrazit přílohu 47809
Zobrazit přílohu 47810
Zobrazit přílohu 47811
To bys mohl opravit i ty nosníky ve štítech, máš snad fotky tak víš jak to vypadá! A taky by jsi mohl na modelu sjednotit období kdy bylo foceno, MAS V TOM MIŠMAŠ. A dodatek máš máš zimní a noční textury a mohl bych je vidět. Jinak je model parádní.

Back
Nahoře