TSRE CZ

Ahoj,

níže přikládám ukázku nové funkce hromadné výměny chybějících vozidel.

Funguje to tak, že pokud vám v trainsetu chybí například konkrétní vůz nebo lokomotiva (např. ČD 193 290), kterou vyžaduje souprava, program automaticky vyhledá vhodnou podobnou náhradu a nabídne ji k dosazení.

Pokud se stejné chybějící vozidlo nachází ve více soupravách, je možné ho nahradit hromadně ve všech najednou. Celý proces přitom probíhá interaktivně, takže má uživatel stále kontrolu nad tím, co se nahrazuje.

Funkce funguje jak pro lokomotivy, tak i pro vozy.

Další novinkou pro Editor souprav bude automatické přečíslování UiD, aby nebylo nutné dělat mezikrok s vložením a odstraněním vozu jen kvůli tomu, aby editor zaznamenal změnu. Teď vše vyřešíte jedním kliknutím.

Všechny novinky budu zveřejňovat už pouze ve skupině na Facebooku.

Ahoj,

rád bych představil jednu z novinek v TSRE CZ, která se týká práce se soupravami v aktivitách.
Editor už delší dobu uměl načítat soupravy přímo z .act souborů (tzv. Loose consists), takže tohle není nová funkce, kterou bych přidal já.
Co jsem ale nově udělal, je jejich praktické využití:

napojení na tlačítko „Nahradit chybějící vozidla“
možnost hromadné výměny i v rámci aktivit
a hlavně bezpečné ukládání zpět do .act

To znamená, že se při uložení upravují pouze potřebné řádky (EngineData / WagonData / UiD) a zbytek aktivity zůstává beze změny, aby nedošlo k jejímu rozbití.

Funguje to jak pro lokomotivy, tak pro vozy, a pokud se stejné chybějící vozidlo nachází ve více soupravách v aktivitě, lze ho nahradit najednou.

Že tě to pořád baví a pracuješ na něčem, co lidi ani používat nebudou a dávají ti to tady hodně najevo, že to nepotřebují. Přesně jak někteří píšou... nikdo tady z těch, co to používají nenapsal jaký to má přínos. Ty "novinky", co děláš nejsou wau, co by mělo přimět přesedlat ba tvou verzi. Zkrátka! Bude pouze přeložené TSRE do češtiny nic víc! Tvá zbytečná práce.

Že tě to pořád baví a pracuješ na něčem, co lidi ani používat nebudou a dávají ti to tady hodně najevo, že to nepotřebují. Přesně jak někteří píšou... nikdo tady z těch, co to používají nenapsal jaký to má přínos. Ty "novinky", co děláš nejsou wau, co by mělo přimět přesedlat ba tvou verzi. Zkrátka! Bude pouze přeložené TSRE do češtiny nic víc! Tvá zbytečná práce.
Ahoj :-)

díky za názor, tohle čtu rád :-D Aspoň mám jistotu, že to čtou i ti, co to nikdy nezkusí

Jinak jo, máš pravdu – TSRE CZ je vlastně úplně zbytečný. Jen takové drobnosti jako:

oprava ukládání souprav – původní TSRE při změnách (přidání / výměna vozu) rozhází UiD, takže posloupnost je špatně
(řešení dřív: přidat vůz → smazat vůz → uložit a doufat :-D)
→ teď se UiD počítá správně automaticky bez tohohle „rituálu“

hromadná výměna chybějících vozidel (ano, i ve všech soupravách najednou)

nově práce se soupravami přímo v aktivitách (.act), což oficiální verze úplně neřeší

bezpečné uložení, které nepřepíše půl souboru

rychlejší načítání trainsetu (protože čekat půl hodiny je vlastně feature :-D)

Takže jo, vlastně jen přeložené TSRE… nic víc :-D

Každopádně v klidu – nikoho do toho nenutím.
Kdo chce, používá. Kdo nechce, může dál vysvětlovat, proč to nepotřebuje

A já si zatím budu dál dělat ty svoje „zbytečné věci“ :-D

:-D jdi do prdele demente! Tohle zvládne každý. Jsi jen kokot, který si myslí, že objevil Ameriku a přitom to je prace na par minut v kodu. Přeložit a je hotovo a ry nové funkce? Nic světového to není. Programy třetích stran to zvládnou taky a jsou tady mnohem déle než tvoje zmrvené TSRE!
„Tímhle to za mě končí.
Věcnou kritiku beru, ale osobní útoky a urážky ignoruju – na tuhle úroveň se pouštět nebudu.

TSRE CZ dělám dobrovolně ve svém volném čase. Kdo v tom vidí přínos, může ho používat. Kdo ne, nemusí – není to povinný upgrade.

Pokud je to podle některých práce na pár minut, tím líp – aspoň může vzniknout spousta lepších verzí

Další vývoj budu sdílet u sebe ve skupině na Facebooku OR Nástroje.
Děkuji všem, kteří dokážou diskutovat normálně.“

Alois Nebel napsal: "Další vývoj budu sdílet u sebe ve skupině na Facebooku OR Nástroje."

Že by konečně? :D

Tak a teď vás asi ještě trochu naštvu

Program rozhodně končit nebudu. Dávám do něj svůj volný čas a práce na něm mě baví, takže v tom budu pokračovat dál, bez ohledu na to, jestli to někoho zaujme nebo ne.

TSRE CZ bude placený a bude fungovat přes licenční kód, podobně jako OR Kontrolor vozidel. Ne proto, že bych na tom chtěl vydělávat, ale aby ho používali jen ti, kteří o něj mají skutečný zájem.

Upřímně, možná je to takhle i lepší. Používat ho budou jen ti, kteří o to opravdu stojí, a zbytek se tím nemusí vůbec zabývat

TSRE CZ není povinný upgrade. Kdo chce, použije. Kdo ne, má pořád k dispozici původní verzi – a je to úplně v pořádku.
Další vývoj budu sdílet u sebe ve skupině OR Nástroje.

A teď si klidně napište, co chcete

TSRE CZ bude placený a bude fungovat přes licenční kód, podobně jako OR Kontrolor vozidel. Ne proto, že bych na tom chtěl vydělávat, ale aby ho používali jen ti, kteří o něj mají skutečný zájem.
Jasně! Dej si tam cenu 50K a doufej :-D Už táhni do té své skupiny. My tvé TSRE vážně nepotřebujeme. Pořád tady něco ukazuješ a nikdo ti k tomu nenapíše ani řádku. To už hodně naznačuje, že o to nikdo nemá zájem! Tak tady neotravuj a dál dojebavej TSRE, který funguje i bez těch tvých píčovin!

Jasně! Dej si tam cenu 50K a doufej :-D Už táhni do té své skupiny. My tvé TSRE vážně nepotřebujeme. Pořád tady něco ukazuješ a nikdo ti k tomu nenapíše ani řádku. To už hodně naznačuje, že o to nikdo nemá zájem! Tak tady neotravuj a dál dojebavej TSRE, který funguje i bez těch tvých píčovin!
A ty se tu jako vyjadřuješ za celé forum či co? Mnoho lidí tyto úpravy využije a co jsem již vyzkoušel, tak opravdu nejde jen o překlad, ale spíše o nové funkce. A vůbec ty by sis za tohle neustálé urážení a pomlouvání dávno zasloužil permaBAN...
Prostě když tě dané téma nezajímá, tak není nic jednoduššího než jej ignorovat.

A ty se tu jako vyjadřuješ za celé forum či co? Mnoho lidí tyto úpravy využije a co jsem již vyzkoušel, tak opravdu nejde jen o překlad, ale spíše o nové funkce. A vůbec ty by sis za tohle neustálé urážení a pomlouvání dávno zasloužil permaBAN...
Prostě když tě dané téma nezajímá, tak není nic jednoduššího než jej ignorovat.
Jaké vylepšení prosím tě? Číslování vozů si udělám přímo v consiste, nahrazení vozu také. K tomu nepotřebuji žádnou funkci v TSRE :-D Všechny změny mi to uloží po kliknutí na křížek, takže nové tlačítko Uložit vše je zbytečně. K čemu je potřeba tlačítko pro obnovení consistu v seznamu? Zavřu program a zase ho otevřu :-D K čemu mi je nějaké cache vozů? Vždyť Nebela tady spíše každý kritizuje! Není tady žádný příspěvek, takže můžeme jen doufat a věřit, že videa nejsou false přes AI. V dnešní době jde ojebat vše, takže ano! Dojebal funkční program a přidal nepodstatné věci, které nikdo nevyužije. Jen si tady honí triko a chce být chválen za kraviny, které nic nepřinesou. A teď mluv, kamaráde :-)

Back
Nahoře