paashi
Posunovač
Ale je to boj. Zkusil jsem import tratí z OpenRailwayMap a tam to celkem jde. U MSTS/OR jen problém, že stavitelé se často spokojí s jedním nástupištěm, nepojmenovávají koleje a už vůbec ne dopravny. Ale já se s tím poperu - i kdyby import udělal 50% práce, stojí to za to.Tak nějak takto bych si představil editor pro TT![]()
Ještě mám problém, že program Grafikon slouží pro tvorbu GVD, nikoliv pro jeho reverse engineering ze sešiťáků. Takže to musím trošku znásilňovať, protože Grafikon počítá svoje jízdní doby z různých pravdiel a traťových poměrů a pak se divím, že mi nesedí časy.
Do plnohodnotného TT editoru bude chybět ještě hodně. Ale opět - má to sloužit na ulehčení tvorby. Už jen automatické vyplnění časů pro 100+ vlaků bude pomoc. Manipulace se stejně budou muset tvořit ručně. Každopádně u hloupého okolního provozu (typu uzlová stanice) to může mít velice slušný efekt (kdy mě nezajímá, jak a kde se projíždějící vlaky objevují a kde mizí).
A na závěr ještě technická: používám GitHub Copilot Pro+ (cca 40,-€/měsíčně) a tento můj pokus sežral cca 20% premium requestů, tzn. cena zatím cca 8,-€. Jo a to jsem nesáhl na kód! Chce to jen nervy, protože se snažíte vysvětlit vše někomu, kdo má paměť delfína a snaží se vypadat chytře. Musíte akceptovat, že slova "teď už je mi všechno jasné" je v řeči AI pouze věta uvozovací a nemá obsahový rámec.