CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Trať 321 jde spustit jen po restartu a když ukončím OR, tak nejde ani složka s OR smazat, protože je program spuštěný na pozadí třikrát, což je blbost. Pokud program vypnu, tak se má vypnout úplně :-) Takže chyba není na naší straně, bohužel :)

Zobrazit přílohu 48337

Zobrazit přílohu 48338
Ja sa práve obavám že bude. Akože nie som teraz pri Pc taktiež by som ti urobil takýto screenshot ale Or tam veru toľkokrát nemám spustené po zavretí. Proste sa ukončí.
Nemám nič viac ako bežný užívateľ.
Mám verziu čo je na webe.
Každopádne keď budem zajtra pri Pc to sem tiež postnem.
Ale to nie je aj tak čo ty popisuješ že ti nejde Trat 321 až po reštarte.
A to ja absolútne nič reštartovať nemusim.
Ak ti to nerobi Trať BP alebo iná tak asi to nebude našim OR :)

Ja sa práve obavám že bude. Akože nie som teraz pri Pc taktiež by som ti urobil takýto screenshot ale Or tam veru toľkokrát nemám spustené po zavretí. Proste sa ukončí.
Zkouším teď odinstalovat MSTS a znovu ho nainstaluji. Je možné, že jsem si něco rozbil při testech s TSRE, ale zarazilo mě. že ve skupině ZTAP mají lidi stejný problém. Zkusím a uvidím.

Jasne vyskúšaj a daj vedieť. Skús aj inú trat. Ja mám teraz nahodenu BP a v pohode. Ale inak najviac času trávim jazdením po 321 ta mi je srdcu najbližšia. A keby mi také veci robí ver že sa taktiež ozvem a hľadám príčinu.

Já toto spouštění / nespuštění OR mám u každé trati, co používám, nejen u 321. Zapnu PC a OR-CS, nastavím co potřebuji a snažím se simulaci spustit; většinou hra zatuhne v průběhu načítání (úvodní obrazovka trati), Žádné chybové hlášení. Následovat musí restart PC, ten je ale použitelný jen pro jedno použití ORCS. Znamená to, že pokud dokončím jízdu a úplně vypnu OR včetně výběrové obrazovky, musím znovu restartovat.
Něco o tom jsem už dříve psal přímo Jirkovi... ;)
Ještě taková blbost, nevím, zda s tím může plně souviset... Když už se NÁHODOU povede OR spustit hned po zapnutí PC, děje se to hned po startu, nesmím před OR spustit dřív něco jiného (prohlížeč, texťák, manažér...).

Edit: teď po aktualizaci 104 stav setrvalý (tj. zůstane viset start). Zkoušeno na 181/183.

To je zaujímavé.
Ja zapnem Pc spustím si prehliadač spustím čokoľvek. Zapnem Or a hrám.
Či to skôr nebude súvisieť s nejakou aktualizáciou Windowsu. Ale ruku do ohňa za to nedám. Všeličo sa tu už riešilo aj ohľadom takýchto veci. Ako som písal keby je taký problém aj u mňa riešim ho takisto. Ale ak to nerobí mne nerobí to ďalším ktorých som sa včera pýtal tak čo sa s tym ma urobiť?

Úplně stejný problém jako @Venny. Jsem rád, že konečně dal někdo stejné chování. Nikdy dříve s tím problém nebyl a OR CZ/SK jsem jezdil denně. Nevím, jestli na ro může mít vliv třeba ovladač pro procesor (Intel i5) nebo grafika (nvidia).

Úplně stejný problém jako @Venny. Jsem rád, že konečně dal někdo stejné chování. Nikdy dříve s tím problém nebyl a OR CZ/SK jsem jezdil denně. Nevím, jestli na ro může mít vliv třeba ovladač pro procesor (Intel i5) nebo grafika (nvidia).
Dnes ráno jsem aktualizoval, spustil, ukončil, opět spustil a ukončil. Nikde žádný problém. Aktuální Widle11 Pro. A to mám několik složek s tratěmi a jednu virtualizovanou složku s trainsetem (pro všechny tratě jeden trainset).

Nevím a určitě jsem se nepřišel hádat :-) Když jsem tvořil TT Editor, tak vše fungovalo správně. Poté jsem začal předělávat TSRE CZ a mezitím jsem četl ve skupině ZTAP, že mají tento problém i ostatní.

Předevčírem jsem dostal od Szymona na test Leo Express a chtěl jsem ho vyzkoušet. Zapnul jsem tedy OR CZ/SK, stáhl aktualizaci, kterou to po mně chtělo, a nic. Načítání se zaseklo zhruba ve třech čtvrtinách a ani po deseti minutách se nic nedělo.

Restartoval jsem PC, zapnul OR a během minutky jsem mohl hrát. Poté jsem ještě něco dělal na webu a připravoval TSRE CZ na vydání. Když jsem pak OR zapnul znovu, objevil se stejný problém, takže následoval další restart PC.

Já mám NTB Asus, Win 11 obyč a vše mi funguje, včera jsem koukal na net, pak jsem šel hrát, projel jsem si BP z Děčína až na Masaryčku a vše v pořádku, žádné přerušování načítání. :)

Není čerstvá! Je čerstvá! :D Teď jen přijít na to, co máme my jinak než ti, kterým to nefunguje...

Dnes ráno jsem aktualizoval, spustil, ukončil, opět spustil a ukončil. Nikde žádný problém. Aktuální Widle11 Pro. A to mám několik složek s tratěmi a jednu virtualizovanou složku s trainsetem (pro všechny tratě jeden trainset).
Mám podobně organizované trati (profily podle ORCS) a jeden trainset volaný symbolickými odkazy, čili asi stejný způsob.
Widle mám 11 Home, verze 25H2. To je asi jediný rozdíl.
V čase, kdy se chyba začala projevovat, probíhala paralelně aktualizace z problémové verze ORCS (tuším 93 na nějakou vyšší) a zároveň bylo klasicky něco shnilého ve státě Gatesovském. Tehdejší aktualizace Win-11 byla přibližně v polovině minulého měsíce a jakoby probíhala nestandardně, v procesu její instalace po stažení a restartu.
Zhruba od té doby se mi začalo po restartu PC objevovat toto:
Tvrdý restart PC.jpeg
Po nějaké době, cca po 10-14 dnech se toto přestalo projevovat. Nevím, co to mělo znamenat.
Ano, hlásí to chybu v BIOSu, ale ta dočasnost...

Hmm, tak já jedu úplně jinak. Profily nepoužívám. Mámcestu do Train Simolator a tratě si přehazuji ručo přepisem složek, jak to bylo v MSTS a nikdy jsem nezaznamenal jediný problém, jak s tratěma, tak s trainsetem. Když jedu aktivitu, odsypu vozy přes TrainStore a tím mám jen potřebné vozy k aktivitě.

Zkrátka používám jiný systém, který až dosud fungoval a funguje bez chyby (tratě hlásí, trasy jsou k volbě, trainset / consists lze vybírat bez omezení - pokud jsou správně definovány z dostupných vozidel). Pro mě je jednoznačná výhoda to, že nemusím nikam nic kopírovat, cokoliv přejmenovávat a kdykoliv mám vše k okamžité dispozici. MSTS a jeho strukturu nepoužívám.
Psal jsem to sem už mnohokrát...

Zkrátka používám jiný systém, který až dosud fungoval a funguje bez chyby (tratě hlásí, trasy jsou k volbě, trainset / consists lze vybírat bez omezení - pokud jsou správně definovány z dostupných vozidel). Pro mě je jednoznačná výhoda to, že nemusím nikam nic kopírovat, cokoliv přejmenovávat a kdykoliv mám vše k okamžité dispozici. MSTS a jeho strukturu nepoužívám.
Psal jsem to sem už mnohokrát...
Jasně, to chápu, já to psal proto, jestli není problém někde tam. Ne aby jsi to tak dělal.

Tohle mi připomíná kauzu, kdy se vytvořila volba "Watchdog", aby zakázala hlídání procesu loaderu, protože to způsobovalo problém právě v načítání tratě na pomalejších systémech. Neznám podrobnosti. Ale zkuste ji odškrtnout, aby nebyla aktivní. Je hned v první záložce v Nastavení.

Tohle mi připomíná kauzu, kdy se vytvořila volba "Watchdog", aby zakázala hlídání procesu loaderu, protože to způsobovalo problém právě v načítání tratě na pomalejších systémech. Neznám podrobnosti. Ale zkuste ji odškrtnout, aby nebyla aktivní. Je hned v první záložce v Nastavení.
Já ji měl vždy odškrknutou a fungovalo to vždy. Včera jsem to zkusil zaškrtnout, jestli už OR nebere můj počítač jako "starý" :-D A pořád stejný problém.

Ještě mě napadá, že by mohl být na vině špatný tsection.dat. Máte tento soubor ze správného Global nakopírovaný ve složce OpenRails pod tratí?

Back
Nahoře