CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Hoši, já nevím:
Aktivita: spustím vždy, uložím, nahraju, vše jede.
Volná jízda, to samé.
Tratě komplet všechny 310, 321 org, stavitel xxx, BP, dvoukoljka atd...
Souhlas s Danem mám Win 11 Pro a bez nejmenšího problému, ale tohle co tady někteří popisují slyším poprvé.

Já mám takové tušení, že to bude souviset s alokací grafické paměti. Ale musím to nejdříve otestovat. Karta se 6 GB a méně pamětí budu nejspíš to, kde to koliduje.

No, když jsembkoukal na obrázek od @Alois Nebel , kde ukazuje nový model LEO Ex., tak má za jasného počasí, bez srážek FPS 20. Což je hodně velká bída. Docela mne to zarazilo.

Ahoj @Icik
Tak jedu 13 hodinovou aktivitu v podzim, kde využívám dynamické počasí ORCZ. Pocity z toho, nejsou nic moc. Chápu, že se udělaly nádherné nové mlhy v pásmech, které vypadají úžasně. Ale pocit v aktivitě? Strašné... nuda, bolí mne hlava z toho, jak přes 2 hodiny v husté mlze nevidím ani na polovinu svého vlaku, natož návěstidla. Jízda v bílém mlíku prakticky furt a je jedno, jestli aktivita započne za jasného, zataženého, či děštivého počasí, během chvilky se začne snižovat viditelnost, takže z objektů na trati vidím prakticky houbeles. Normálně test jedu dva dny, ale tady už týden. Normálně mne aktivita fakt nebaví, nevidím vlaky, nevidím krajinu, jen špičky kopců a stále mlíko. Při každé příležitosti, jen když malinko kápně, nebo se i vyjasní, furt mlha a v celkovém poměru je v podzim, dynamické počasí bez mlh za těch 13 hodin, tak 20 minut. Já nechci nijak hanět profily počasí, mohu si udělat svoje, ale je to fakt škoda, v takhle dlouhých aktivitách nevyužít dynamiku simulátoru. Ale nyní jsou ty mlhy v poměru k počasí prakticky furt, ale fakt husté mlhy, kdy si nevidím na špičku nsou. Viditelnost 178 - 200 a tohle fakt nechceš, uznej sám, jedeš fakt skoro furt v tomhle...

mlha1.jpgmlha2.jpg

Nechtěl jsem psát, ale jsem to zase vypnul... To mohu jet celou aktivitu tunelem. Nic ve zlém, vážím si práci týmu ORCZ, jenže teď mně přijde, že radost s vymakaných mlh, se totálně vymkla kontrole... :)

Tak do toho zkus trochu zasáhnout, a Uber mluvu přes korekci, ubrat mlha přece musí jít
Hoši, to jsou rady jak cyp... Sakra, když dám dynamické počasí v aktivitě jako hráč, prostě jedu. To si mohu rovnou dělat do aktivity to svoje. :)
Prostě je to přemlhované.

Ahoj @Icik
Tak jedu 13 hodinovou aktivitu v podzim, kde využívám dynamické počasí ORCZ. Pocity z toho, nejsou nic moc. Chápu, že se udělaly nádherné nové mlhy v pásmech, které vypadají úžasně. Ale pocit v aktivitě? Strašné... nuda, bolí mne hlava z toho, jak přes 2 hodiny v husté mlze nevidím ani na polovinu svého vlaku, natož návěstidla. Jízda v bílém mlíku prakticky furt a je jedno, jestli aktivita započne za jasného, zataženého, či děštivého počasí, během chvilky se začne snižovat viditelnost, takže z objektů na trati vidím prakticky houbeles. Normálně test jedu dva dny, ale tady už týden. Normálně mne aktivita fakt nebaví, nevidím vlaky, nevidím krajinu, jen špičky kopců a stále mlíko. Při každé příležitosti, jen když malinko kápně, nebo se i vyjasní, furt mlha a v celkovém poměru je v podzim, dynamické počasí bez mlh za těch 13 hodin, tak 20 minut. Já nechci nijak hanět profily počasí, mohu si udělat svoje, ale je to fakt škoda, v takhle dlouhých aktivitách nevyužít dynamiku simulátoru. Ale nyní jsou ty mlhy v poměru k počasí prakticky furt, ale fakt husté mlhy, kdy si nevidím na špičku nsou. Viditelnost 178 - 200 a tohle fakt nechceš, uznej sám, jedeš fakt skoro furt v tomhle...

Zobrazit přílohu 48358Zobrazit přílohu 48359

Nechtěl jsem psát, ale jsem to zase vypnul... To mohu jet celou aktivitu tunelem. Nic ve zlém, vážím si práci týmu ORCZ, jenže teď mně přijde, že radost s vymakaných mlh, se totálně vymkla kontrole... :)
Prostě si měl smůlu. Příště ulož hru, v menu nastav jiné počasí (profil jaký chceš kromě dynamického), nahraj hru a pak ji hned ulož. Dej si opět dynamické počasí a nahraj tu poslední hru. Tímto postupem se to restartuje klidně v půlce hry. ;)

Prostě si měl smůlu. Příště ulož hru, v menu nastav jiné počasí (profil jaký chceš kromě dynamického), nahraj hru a pak ji hned ulož. Dej si opět dynamické počasí a nahraj tu poslední hru. Tímto postupem se to restartuje klidně v půlce hry. ;)
Jo, tohle jsem netušil. Já jen prostě jedu s tím, co mi ORCZ vykouzlí. Je zajímavé, že u krátkých aktivit, jako třeba Pálavský okruh to tak brutální nebylo. I když ta je v létě. Chápu i ty mlhy v podzim, ale jel jsem tu aktivitu už 4x a výsledek vždy podobný, furt cpe do každé změny mlhovinu jako prase. A to vůbec nejsem proti takovému oparu nad korytem Labe. :-)

Ve skutečném životě v době podzimních inverzí to bývá výrazně horší, kdy je dohlednost taková, že celou směnu vidíš třeba jen necelé první dva vozy svého vlaku. ( A to jsem nikdy nezažil pověstné smogové mlhy třeba v severních Čechách.) Když tak koukám na Tvoje obrázky, je na Tebe to dynamické počasí vlastně hodně hodné.

Ve skutečném životě v době podzimních inverzí to bývá výrazně horší, kdy je dohlednost taková, že celou směnu vidíš třeba jen necelé první dva vozy svého vlaku. ( A to jsem nikdy nezažil pověstné smogové mlhy třeba v severních Čechách.) Když tak koukám na Tvoje obrázky, je na Tebe to dynamické počasí vlastně hodně hodné.
Já ti nevím, pocházím z Ostravy, kde jely železárny, doly na plné obrátky, kousek Beskydy. Ale že by byly na podzim furt tak husté mlhy přes den, fakt nepamatuji. Ráno a v podvečer to je jiná. Teď bydlím dobu v Hradci Králové a že bych přes den povětšinou neviděl pomalu na protější dům, to taky neznám. A opět, ano v polích kolem ČKD, to je pravidlem, ale zas tak do 8., 9. hodiny a pak už opar. Tak já fakt nevím...

Hlásim dozvuky problému s brzdičom BS2 v neutrálnej polohe. Pokiaľ začnem hru, tak na mašine hráča sú brzdiče správne v uzamykateľnej polohe. Ale keď preleziem na postrk, alebo nabehnem na iný vlak, tak tam sú brzdiče v neutrálnej polohe.

To isté robí ak si dám otočenú 742. Najprv musím dať brzdič do záveru, až tak môžem preliezť na druhé stanovište. Ináč brzdičom BS2 nebrzdí.

Hlásim dozvuky problému s brzdičom BS2 v neutrálnej polohe. Pokiaľ začnem hru, tak na mašine hráča sú brzdiče správne v uzamykateľnej polohe. Ale keď preleziem na postrk, alebo nabehnem na iný vlak, tak tam sú brzdiče v neutrálnej polohe.
Opraveno

Vypustil jsem ven také posunovače, který vám udělá zkoušku brzdy - úplnou i jednoduchou. Výraziva nejsem znalý a berte tedy hlášky a protokol o brzdě s rezervou. Na hlášky (zatím pouze v cz) by se mohli podívat opět kluci jako u původního posunovače. ;)

PS: Menu F9 vám nyní už neprozradí, ve které brzdě je problém. To až po provedení ÚZB posunovačem se informace zobrazí i v menu F9. Není to jen nějaký fake pro parádu. Posunovač to bere poctivě. :)

Iciku, tohle je ale pro posun na praporek naho.no, vnucení zas něčeho, abych to musel použít. Zase omezení v aktivitě. Když jedeš v 80. letech, nemá tam vysílačka co dělat. Takže potřebuji pod F9 vidět, které vozy v nákladním vlaku nebrzdí. A opět problém v aktivitě Pn Washington - Třinec a vlastně nákladních všech aktivit ČSD, včetně poslední s Pomerančem, kde je posun na události v pís. zprávách. Prosím tě, nech na volbě aktivitáře, jestli použije mluveného pisunovače, nebo písembé zprávy a ponech na hráči fyzickou kontrolu vozů.

Nebrzdiace alebo trvalo brzdiace vozy vidno v diagnostike F5. Toho posunovača si zapínať nemusí kto nechce.

Nebrzdiace alebo trvalo brzdiace vozy vidno v diagnostike F5. Toho posunovača si zapínať nemusí kto nechce.
Ale to je strašně malinké, vždyť proč to tam nemůže zůstat. Já nebudu hodinu koukat dobdiagnostiky s malým písmem, kde vidím kulový. Já v nových aktivitách od roku 90 budu využívat tuhle fiĉurynu, ale do roku 90 ne a při posunech fakt chci vidět rovnou pod F9, jak to s vozem je a nechci mít nabořené aktivity ČSD. Tohle fakt prosím moc vrátit. Všichni už nemáme orlí zrak.

Back
Nahoře