CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tak to asi fakt bude, jak jsem si myslel a ORCZ udělal z vagónu druhý AI traffic, což nepochopím, když nemá žádné hnací vozidlo. Tím se mi asi stane z vlaku po odvěšení v Křížanově Loose Cinsist, poněvač si ORCZ myslí, že byly AI vlaky rozděleny.
vagon4.jpg

Takže nuď se musí v případě začátku s kamerovým servisem vlak do nějž hráč nastoupí, chovat absolutně totožně s vlakem hráče a na tem kamerový servis po přestupu do soupravy úplně "zapomenout", nebo se holt bude muset aktivita začít v soupravě hráče a tuhle fičurynu budu muset zrušit, což by mne ale mrzelo, bo je to fakt oživení, které ale bohužel buguje... :(

Přesně tak to je, po resetu a nahrání v Tišnově mnou Papíraák projel a jel v trase AIčka 2, které na mne najelo. Takže to ani dál nejedu a musím ze sejfu na vlečce a papírak tam nechám...
vagon5.jpg

@Icik
Tak test spojení dopadl následovně. ORCZ nespadnul, ale M274 přihodila Calm a urvala se a jela do Tíšnova:
AI_SPOJENI.jpg

Takže tady taky nic a po posunu zas je problém s vagónem...

Vozmistr umí také povolovat ruční brzdy, vypínat vadné brzdy a spojovat vozy, které nemají propojené hadice nebo mají uzavřené kohouty. :)
Iciku, nemohol by prosím ten vozmajster aj nastaviť režim ložený ak vozeň naozaj naložený? Vedieť by to mohol podľa hmotnosti vozňa a počtu náprav napríklad.

Hlásím že při inicializaci brzd všechny lokomotivy a vozy, které používají brzdiče DAKO BS2 skáčou do závěrné polohy, ale až druhé co je před rychlobrzdou.

A tak to má být. To Icik upravil dobře. Shift+Podtržítko je inicializace a měla by být výchozí polohou startu. A brzda do závěru se dává do této polohy "dole" nikoliv po odbržděno. Správně při posunu se spojují hadice a otvírají kohouty tou dvojtečkou vedle vlakové brzdy kl.: ¨. Tím i najede kompresor, začne dofoukávat a povolují vozy, jak mají. Já jsem kdysi tuhle zkratku taky používal a dnes už jen zcela výjmečně. Souprava za použití reálného postupu se chová, přesně, jak má.

A tak to má být. To Icik upravil dobře. Shift+Podtržítko je inicializace a měla by být výchozí polohou startu. A brzda do závěru se dává do této polohy "dole" nikoliv po odbržděno. Správně při posunu se spojují hadice a otvírají kohouty tou dvojtečkou vedle vlakové brzdy kl.: ¨. Tím i najede kompresor, začne dofoukávat a povolují vozy, jak mají. Já jsem kdysi tuhle zkratku taky používal a dnes už jen zcela výjmečně. Souprava za použití reálného postupu se chová, přesně, jak má.
Můžu mít otázku? Tohle je kvůli OR a nebo podle skutečnosti? V běžném provozu se poloha "závěr" nastavuje pouze při zkoušce těsnosti brzdového potrubí a ta druhá poloha, zde zmiňovaná, je zamykací (protože je to jediná poloha, při které jde brzdič uzamknout a klíček vyjmout), která se používá pouze při přecházení z jednoho stanoviště na druhé, nebo při odstavení lokomotivy a nebo při jízdě, kdy vlakovou brzdu ovládá někdo jiný (například jízda s přípřeží nebo na postrku). Ale je možné, že jsem to celé jen špatně pochopil. Proto ten dotaz.

Ten vozmajster by sa mal trochu polepšiť, vykonal skúšku brzdy bez toho, aby otvoril kohút na mašine :)skuska brzdy.jpg

Můžu mít otázku? Tohle je kvůli OR a nebo podle skutečnosti? V běžném provozu se poloha "závěr" nastavuje pouze při zkoušce těsnosti brzdového potrubí a ta druhá poloha, zde zmiňovaná, je zamykací (protože je to jediná poloha, při které jde brzdič uzamknout a klíček vyjmout), která se používá pouze při přecházení z jednoho stanoviště na druhé, nebo při odstavení lokomotivy a nebo při jízdě, kdy vlakovou brzdu ovládá někdo jiný (například jízda s přípřeží nebo na postrku). Ale je možné, že jsem to celé jen špatně pochopil. Proto ten dotaz.
To s používaním polohy neuzamykateľný záver ( skôr sa to označuje ako neutrálna poloha ) je nejaký nezmyslel v OR. V praxi sa používa asi len na skúšku tesnosti brzdy.

Tak já nevím, ale všichni tu tvrdili, že start mašiny i loko na postrku je brzda vždy dole v poloze závěr? Nebavím se o jízdě vlaku.

Otevřená brzda je jen v čele vlaku, tedy respektive odkud se vlak řídí. Když budu sunout, tak otevřená brzda bude zase u fíry, co sune. kdyby současně někdo otevřel brzdu, jako například fíra na postrkové lokomotivě, tak vzduch okamžitě letí z potrubí ven. Jedině kdyby byl nezavěšený postrk a tím nebyl zapojený do potrubí vlaku.

A jinak, zase to musí být díky simulátoru kompromis. Bylo na tom fakt kus práce, kdy Icik denně opravoval, aby se vůbec dalo posunovat a jezdit. A když funguje tohle, konečně, tak jsem na něj narukoval s další jobovkou, co OR nachystal... :)

kdyby současně někdo otevřel brzdu, jako například fíra na postrkové lokomotivě, tak vzduch okamžitě letí z potrubí ven.
Pokud jsou na vlaku dva brzdiče v jízdní poloze, tak vzduch ven neletí, ale v momentě, kdy jeden potřebuje zabrzdit, (tedy upustit z potrubí vzduch) tak ten druhý tam zase vzduch doplňuje a brzdy na vlaku tím pádem nebrzdí.

Pokud jsou na vlaku dva brzdiče v jízdní poloze, tak vzduch ven neletí
Já to znám z pantografů u BS2, kdy se někdy zapomnělo při přecházení. Respektive, když se střídalo a nový fíra otevřel brzdu dřív, než jí kolega na druhé straně zavřel. Možná u nových brzdičů je něco jinak.

Back
Nahoře