Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Je nutné mít nainstalovanou nejen trať, ale i Trainset. Tohle už někdo řešil, tak se podívat do vlákna Aktivity zsne se mi tam nechce objevit ten Puklík
Aha jo díkJe nutné mít nainstalovanou nejen trať, ale i Trainset. Tohle už někdo řešil, tak se podívat do vlákna Aktivity zs
Ivoši musíš mít model puklíka ve stejné složce, stejné pojmenovaný eng, jako je v TBP, jinak se ti nezobrazí, neboť je zapsán v ACT. souboru, jako Loose consist.Bohužel nenašel jsem
Danku dík v tom losse conssist ten pukl je ale jak píšeš nezobrazí se mi ale ještě nevím v jaké složce?Já v tom pořád tápu zkouším co se dá to TBP myslíš jako trainset BP?Tady u té akt. je to jinak než u těch tvých to víš.No nic jdu zkůšat.Ještě nevím kde ten trainset hledat nebo je to ta složka společná s tratí BP?Ivoši musíš mít model puklíka ve stejné složce, stejné pojmenovaný eng, jako je v TBP, jinak se ti nezobrazí, neboť je zapsán v ACT. souboru, jako Loose consist.
Danku vím jsem zabedněnec ale chápu co píšeš ten pukl je nový ano v BP 104 byl modrej takže je mi jasný že oba jak losse i tak v trainsetu musí být stejný ten v losse je CD 703.045-5 ale nevím kde mám najít ten trainset BP já mám jen klasický TSRE no nic dík za snahu ale to je asi pro mne vyšší dívčí.Dík že si se mi cěnovalPodívej se do sekce, jak a co, pro ORCZ. tím, že aktivitář použije vozidlo jako loose consist, musíš mít naprosto shodné vozidlo, jako on. Ty máš nový model červeného puklika od Pikka zřejmě a ten nesedí, poněvač je v jinak pojmenované složce modelu a je jinak pinmenován eng soubor. Ty musíš použít přesné ten model, co má Zbyněk v trainsetu BP. Jinak nemáš šanci, aby se ti zobrazil.
Celé to akorát roz***** A nepomůže ani svěcená. přejmenuj si složku Trains na Záloha a nainstaluj si z flešky jen Lokomotivy a vozy a tam Vše určitě bude. A jestli máš starou verzi trati, musíš instalovat i přidaná vozidla, jako je velbloud, atd.Trains jsem nakopíroval tu CD703 a nič?????
Zdravím tě mistře a moc dík za radu nejen tobě ale i Danovi to co píšeš částečně chápu i to že obě ty mašiny ten pukl musí být stejné.Jinak nevím z jaké flešky a jaké mašiny.Trať bych měl mít už tu novější (aktualizace BP105)tu jsem si dal nebo respektive mi ji nějak opravil ještě nebožtík Zdenda (Meda).Jo jsem tu sice členem už léta ale taky léta jen vlastně takovým pasivním "neplatícím divákem" už jsem psal několik roků jsem tu nechodil nebylo proč protože mi MSTS nefachčilo až před 4 lety se mne ujal Zdenek a pomalu jsme to dali do pořádku a stále mne učil až bohužel.Já nejsem klasický počítačový maniak je občasný uživatel který se tímhle krásně a rád odreaguje.Mne některé pojmy jak už jsem psal a zkratky jako eng.ace.wag a pod trains takový a trains takový jsou pro mne bengálštnou a popravdě nijak dál se v tom nemíním vzdělávat.Ještě co by totáně nasazený pracující než jsem šel do důchodu byl můj obor daleko vzdálený tomu co je v OR.Něco si už umím sám na něco jsem pomalu došel a docházím a na něco už seru.Klasickou akt a chybějící broken nebo menší zádrhely s tím si celkem poradím ale některé ne.Moc děkuji nejen tobě ale i Danovi za obětavost kterou jste vyvinuli ve snaze mi pomoct vy dva teda nejen vy dva a myslím že skoro všichni jste tady tvrdí profíci já jen amatérský žáček ale nevím budu zkoušet a když tak mrdup jsou větší katastrofy mějte se a ještě jednou dík.Celé to akorát roz***** A nepomůže ani svěcená. přejmenuj si složku Trains na Záloha a nainstaluj si z flešky jen Lokomotivy a vozy a tam Vše určitě bude. A jestli máš starou verzi trati, musíš instalovat i přidaná vozidla, jako je velbloud, atd.
Ale tato aktivita vyšla v době, když už tady jsi dávným členem fóra, tak proč zjišťuješ, že ti něco nefunguje až teď? A ne hned před rokem. Nyní vyšla oprava jen proto, že se modelovala Kutná Hora a trochu bylo nutné upravit kolejiště a ten rychlík, na který najedeš je posunutý víc dozadu, to je veškerá změna.
Tak to je ten důvod, proč ti toho hodně nechodí. Trainset se doplňoval a přelaďoval pro Openrails.už léta ale taky léta jen vlastně takovým pasivním "neplatícím divákem"
Co nadělám budu se muset více snažit akorát mne sere že to jsou zrovna takové báječné akt.Akorát pořád ještě nerozumím o jaký trainset se jedná.Já mám ten TSRE odkud beru doplňuju apod mašiny,conssisty apod. ten je asi společný pro všechny tratě a pak jsem objevil ten trains co je u tratě BP a ještě jeden co je v Train Simulátor tam je trains i consist a z toho jsem jelen.Tak to je ten důvod, proč ti toho hodně nechodí. Trainset se doplňoval a přelaďoval pro Openrails.
Není třeba nic objevovat. Koupím si flešku, nainstaluji trať a vlaky, otevřu Openrails nejlépe 1.51 (dal jsem zabalenou na flešku, protože 1.51 už stáhnout nejde), načtu Topírna noc a jedu. A když se doplní vozidla pro CZSK, tak se může jet i v tomto. Nic by nemělo haprovat, vše jsem ošetřil oproti letitému TBP.pak jsem objevil ten trains co je u tratě BP
Pánové obou vám jak Danovi tak Zbyňkovi dík za ochotu a pochopení že jsem v tomhle chabý a nejlepší asi fakt bude jak píšete koupit tu flešku a dál jak píšete.Ale jinak já už tu 1.5.1 mám nainstalovanou a používám jí sice málo a jen na staré akt. (pravěk) ve snaze že se mi podaří je nějak rozjet.Jinak vše jezdím ORCZSK v 2.0.127 a tam až na tuhle akt. a občas některé věci co dokurvím sám se mi daří dobře vše zvládnout.A TRSE pokud teda tím myslí Dan ten Trainset bych taky měl mít OK .Jednak hodně v něm mám věci od Dana co mi cca před 4 roky poslal a jednak od Zdendy a vzájemně jsme si ho doplňovali.To nepíšu proto že by mi bylo líto pár kaček za USB to určitě nejsem zase tak chudobný akorát abych si pak v tom neudělal nějaký bordel.Jinak ještě raz moc díky jinak Dane s tou 703 je to tak jak píšeš jedna je cd_703 a druhá CD703 už jsem se v tom šťoural tak to zkusím ještě jednou přeaktualizovat a trochu a pomalu zkusit znovu a když pak bych si od Zbyňka nechal poslat tu flešku(jasně že za love)Ivoši ty tu 703 máš a je i stejného čísla. Jen nový model od Pikka u něj na webu a ten v TBP není, rozdíl je v tom, že se složka modelu v TBP jmenune cd_703 a to co máš ty je ve složce CD703. A Loose Consist je zapsaný v souboru aktivity ve složce Activities v trat BP. Jak si vozidlo nahradit, je napsáno ve vlákně návodú pro OR jak a co. Jenže ve tvém případě, když neznáš struktury modelů, podsložek atd, bych nedoporučoval se v tom hrabat. Ani nevím, v jamém máš stavu trainset. Ve tvém případě bych ti doporučil, zakoupit trať i s trainsetem a starý trainset zálohovat bokem a udělat si čistou instalaci tratě a trainsetu. Jinak ti na dálku asi nikdo nepomůže.
Moc ,moc moc díky tobě za vyčerpávající vysvětlení taky jsi už asi pochopil že v tomhle bohužel žádný genius nejsem.Zbyňda i Dan se taky snaží seč jim síly a trpělivost stačí ale jaksi se nechtěli srát mi to takhle vysvětlit což se jim nedivím oni pořád počítají že jsem tady už asi 8 let tak bych to mohl ovládat ale jak jsem napsal už dřív jsem ale dloooooooooooouho jsem tu nechodil nehrál a navíc ani neměl pořádný PC já se tu přihlásil v době dy frčelo jen MSTS a OR bylo v plenkách.No pak se mne ujal Zdenda a dost mne naučil ale ne úplně všechno už chudák nestačil bohužel.Takže teď si musím už pomáhat jak se dá.Pomalu jdu na to no a když tak se uvidí.Tu už ani tak nejde o tu akt. ale taky bych rád udělal v těhle věcech nějaký krok dopředu a ne se pořád jak dylina vyptávat.Ještě jednou moc díky a nejen tobě samozřejmě i Danovi a ZbyňďoviDokud si budeš myslet, že TSRE je trainset, daleko se nepohneš.
Simulátor používá strukturu složek, kterou je NUTNÉ dodržet. V hlavní složce, kterou si můžeš pojmenovat libovolně, musí být:
GLOBAL - složka s globalem pro dané tratě, příkladem budiž X-Tracks.
ROUTES - složka, ve které se nachází tratě, které jedou pod daným globalem. Pod X-Tracks ti pojede 310, Dvoukolejka, Zlatohorka...
TRAINS - zde se musí nacházet ještě podsložky TRAINSET, ve které jsou pak jednotlivé složky s vozidly a CONSISTS, kde jsou umístěny soupravy.
SOUND - tady budou zvuky pro tratě, nejlepší je použít od instalace trati BP, tam je snad vše, ne jen část.
Ještě si rozebereme zbytek. Když už se v tom zamotáš, tak ať to stojí za to.
TRAINSET je složka s vozidly, to už víme. Rozhodně se ale nejedná o TSRE, jak si mylně myslíš.
Ve složce TRAINSET máš tedy složky jednotlivých vozidel, například CD_703, ZSSK_350, ale dále i složky COMMON.CAB pro kabiny, COMMON.SND pro zvuky lokomotiv a vozů a pak třeba COMMON.ENG pro vlastnosti lokomotiv pro odnož ORCZ a tak dále.
CONSISTS je složka, ve které najdeš všechny soupravy, které používáš a vidíš je v TSRE - editoru souprav.
Jediná výjimka se ale týká loose consistů. Ty jsou sepsány přímo v souboru aktivity - soubor s příponou .act, nacházející se přímo ve složce trati - ROUTES -> Bratislava - Praha -> ACTIVITIES.
Ve složce ACTIVITIES si najdeš příslušnou aktivitu dle názvu, většinou to bývá označeno celkem dobře a lze to rozeznat. Po otevření tohoto souboru si musíš počínat VELMI OPATRNĚ. Pomocí funkce hledání - CTRL + F vyhledáš strukturu, kde se nachází i onen záhadný Puklík.
Do vyhledávání zadáš cd_703, což je složka původního Puklíka, který ti chybí. Zápis by měl vypadat stejně, jako když nahlédneš do kteréhokoliv souboru .con (CONSISTS - souprava).
Nepamatuju si konkrétní názvy u 703.045, ale v souboru aktivity musíš najít řádek, kde bude vedle sebe přibližně:
( "cd_703" "cd_703045" )
Tento řádek pak musíš poupravit dle své mašinky, kterou ho chceš nahradit. V tomto zápise je VLEVO SLOŽKA VOZIDLA, VPRAVO KONKRÉTNÍ ENG - vlastnosti pro určitý model.
A Pikkuho 703.045 si náhodou pamatuji, takže opravený zápis by měl být:
( "CD703" "703045" )
Následně soubor .act uložíš a zavřeš. V TSRE vyhledáš potřebný loose consist a ověříš, zda jsi nahradil správně a nová mašinka se zobrazila. Pokud ne, došlo někde mezi židlí a klávesnicí k chybě a je třeba spáchat opravu způsobené chyby ověřením, co všechno jsi provedl a jestli jsi to provedl dle instrukcí.
Lépe už ti to asi nepopíšu, teď už musíš vyvinout snahu ty sám. POMALU a OPATRNĚ se zkus tímto návodem prokousat, moc dovysvětlit už to ale nelze. Snad se ti to podaří a aktivitu rozjezdíš. Držím palce!![]()
Dokud si budeš myslet, že TSRE je trainset, daleko se nepohneš.
Simulátor používá strukturu složek, kterou je NUTNÉ dodržet. V hlavní složce, kterou si můžeš pojmenovat libovolně, musí být:
GLOBAL - složka s globalem pro dané tratě, příkladem budiž X-Tracks.
ROUTES - složka, ve které se nachází tratě, které jedou pod daným globalem. Pod X-Tracks ti pojede 310, Dvoukolejka, Zlatohorka...
TRAINS - zde se musí nacházet ještě podsložky TRAINSET, ve které jsou pak jednotlivé složky s vozidly a CONSISTS, kde jsou umístěny soupravy.
SOUND - tady budou zvuky pro tratě, nejlepší je použít od instalace trati BP, tam je snad vše, ne jen část.
Ještě si rozebereme zbytek. Když už se v tom zamotáš, tak ať to stojí za to.
TRAINSET je složka s vozidly, to už víme. Rozhodně se ale nejedná o TSRE, jak si mylně myslíš.
Ve složce TRAINSET máš tedy složky jednotlivých vozidel, například CD_703, ZSSK_350, ale dále i složky COMMON.CAB pro kabiny, COMMON.SND pro zvuky lokomotiv a vozů a pak třeba COMMON.ENG pro vlastnosti lokomotiv pro odnož ORCZ a tak dále.
CONSISTS je složka, ve které najdeš všechny soupravy, které používáš a vidíš je v TSRE - editoru souprav.
Jediná výjimka se ale týká loose consistů. Ty jsou sepsány přímo v souboru aktivity - soubor s příponou .act, nacházející se přímo ve složce trati - ROUTES -> Bratislava - Praha -> ACTIVITIES.
Ve složce ACTIVITIES si najdeš příslušnou aktivitu dle názvu, většinou to bývá označeno celkem dobře a lze to rozeznat. Po otevření tohoto souboru si musíš počínat VELMI OPATRNĚ. Pomocí funkce hledání - CTRL + F vyhledáš strukturu, kde se nachází i onen záhadný Puklík.
Do vyhledávání zadáš cd_703, což je složka původního Puklíka, který ti chybí. Zápis by měl vypadat stejně, jako když nahlédneš do kteréhokoliv souboru .con (CONSISTS - souprava).
Nepamatuju si konkrétní názvy u 703.045, ale v souboru aktivity musíš najít řádek, kde bude vedle sebe přibližně:
( "cd_703" "cd_703045" )
Tento řádek pak musíš poupravit dle své mašinky, kterou ho chceš nahradit. V tomto zápise je VLEVO SLOŽKA VOZIDLA, VPRAVO KONKRÉTNÍ ENG - vlastnosti pro určitý model.
A Pikkuho 703.045 si náhodou pamatuji, takže opravený zápis by měl být:
( "CD703" "703045" )
Následně soubor .act uložíš a zavřeš. V TSRE vyhledáš potřebný loose consist a ověříš, zda jsi nahradil správně a nová mašinka se zobrazila. Pokud ne, došlo někde mezi židlí a klávesnicí k chybě a je třeba spáchat opravu způsobené chyby ověřením, co všechno jsi provedl a jestli jsi to provedl dle instrukcí.
Lépe už ti to asi nepopíšu, teď už musíš vyvinout snahu ty sám. POMALU a OPATRNĚ se zkus tímto návodem prokousat, moc dovysvětlit už to ale nelze. Snad se ti to podaří a aktivitu rozjezdíš. Držím palce!![]()
Díky.Už se u toho potím trošku jsem něco zkurvil tak musím znova postupněVlevo je konkrétní ENG a vpravo složka vozidla