Topírna

Moc ,moc moc díky tobě za vyčerpávající vysvětlení taky jsi už asi pochopil že v tomhle bohužel žádný genius nejsem.Zbyňda i Dan se taky snaží seč jim síly a trpělivost stačí ale jaksi se nechtěli srát mi to takhle vysvětlit což se jim nedivím oni pořád počítají že jsem tady už asi 8 let tak bych to mohl ovládat ale jak jsem napsal už dřív jsem ale dloooooooooooouho jsem tu nechodil nehrál a navíc ani neměl pořádný PC já se tu přihlásil v době dy frčelo jen MSTS a OR bylo v plenkách.No pak se mne ujal Zdenda a dost mne naučil ale ne úplně všechno už chudák nestačil bohužel.Takže teď si musím už pomáhat jak se dá.Pomalu jdu na to no a když tak se uvidí.Tu už ani tak nejde o tu akt. ale taky bych rád udělal v těhle věcech nějaký krok dopředu a ne se pořád jak dylina vyptávat.Ještě jednou moc díky a nejen tobě samozřejmě i Danovi a Zbyňďovi
Pánové myslím tím i dobrodince celkem jsem to asi pochopil a už se daří akorát co asi mám špatně bude ten zápis viz obr.Když jsem v TRSE zkonroloval jestl tam ten posrnej pukl je tak tam už není jako předtím ale objevil se mi tam broken CD703 ale ten nemám ale od pikku tam nějaké 703045 mám ale nevím jak to teda zapsat??bandicam 2026-05-26 19-44-47-141.jpgbandicam 2026-05-26 19-51-58-070.jpg

No už je mi to jasný já prostě tu správnou mašinu ve svém ani jiném trainsetu nemám.Mám tam jen tu co je v losse conssit cd_703 ale já bych potřeboval tu co by tam měla být co je ve hře - CD703 a tu nemám.To je to co mi Zbynďa a Dan perou do hlavy a já jak debil nic.Jinak bych ani nemusel dělat nějaké složité operace se zápisem a stačilo by mi v TRSE na trati BP zajet do activity conssist pak Topírna noc BP 105 najít ten sparávný losse conssit (což jsem udělal) a tu co tam je vymáznout a nahradit ji tou co je ve hře ale tu právě ve svémTRSE nemám.Pokud někdo víte kde by se dala sehnat budu rád.Od pikku už jsem si stáhnul ale to je pořád ta co by tam neměla bejt.

To je v poho jsem moc rád sa tvou ochotu jenže to co píšeš jsem udělal viz obr 2 pokud to vidíš a nic a tu mašinu od pikku taky to je tahle ČD 703 045 - 5 (II release)to je porřád ta co je v losse conssist a nemá tam být.Když jsem ten zápis udělal dle tebe tak sice zmizla a objeví se tam broken CD703 a ttakovou mašinu nemám proto ji sháním ta by tam měla bejt aby to šlapalo viz obr.bandicam 2026-05-26 21-21-12-448.jpg

Jenže v tom dlouhém návodu jsem zrovna tohle trochu domotal. Ten řádek měl po úpravě vypadat přesně takto:

EngineData ( "703045" "CD703" )

Po téhle úpravě by opravdu mělo stačit stáhnout Puklíka u Pikkuho. ;)

Jenže v tom dlouhém návodu jsem zrovna tohle trochu domotal. Ten řádek měl po úpravě vypadat přesně takto:

EngineData ( "703045" "CD703" )

Po téhle úpravě by opravdu mělo stačit stáhnout Puklíka u Pikkuho. ;)
Moc díky za ochotu a snahu ale ani to nepomohlo a udělal jsem to pinklicht jak si to popsal.Jebu na to Měj se fajn

Podtržítko může být různého významu. Pokud se vyskytuje v názvech, musí tam být bezpodmínečně. Zápisy 'cd_703', 'cd703' a případně 'cd-703' (pokud někde existuje) jsou každý pro jinou složku puklíku, třebaže je v nich uloženo podle ev. čísla shodné vozidlo. Pro MSTS / OR pak může být ČD 703.045 vedeno jako 3 různá vozidla - jednou v 'cd_703', podruhé v 'cd703' atd. a pokud ho nenajde právě v té definované složce, neexistuje pro něj a hlásí chybu.

Ivoší, žádné consisty na Loose Consist NEJSOU! Motáš hrušky a jabka. Koukni se do Trainsetu, když otevřeš TSRE Con Editor:
Najdi si tam v lokomotivách tu 703:
ivos001.jpg

Červeně složka modelu, zeleně je eng ve složce modelu a ty otevří v trati BP složku Activities a v ní soubor s názvem aktivity s přípobou act., v tom souboru si dole najdi zápisy Loose consistu a ten zápis si uprav dle toho, co máš v trainsetu.
ivos002.jpg

Jinak už fakt neporadím.

Ivoši SAKRA! Naměň to v žádném TSRE. Očividně to buď nefunguje, nebo máš něco blbě.

Najdi si jen tu lokomotivu v trainetu a v tom act. To přepiš ručně v texťáku podle vzoru výš.

Jak ještě koukám, ten výpis ENGu z příspěvku 21 (1. okno) je zapsán - napřed název ENGu mašinky, až poté adresář, v němž se nachází.
Naopak výpis v 2. okně je zadán opačně: napřed složka a až potom název ENGu mašinky703.045.
Mělo by se to asi sjednotit... A opravit název složky podle Dana.

To vzniklo kvůli tomu, že jsem to v návodu neúmyslně prohodil. Možná bych i doufal, že si dotyčný všimne rozdílu i v původním zápisu - i ten jsem totiž v tom návodu omylem prohodil... :)

Ale přesně, jak píše @Martin S. Když se podívám do zápidu v act., je to hned vidět a kdyby si @ivořidič uráčil přečíst si v návodu pro ORCZ jak a co, tak to tam má vypsané se vším všudy, jak se Loose Consisty mění. :-)

Jo a stejně tak si zkontroluj vše ostatní a podle těch vozů, co máš v trainsetu oprav, aby jsi se vyhnul tomu, že po hodině hraní ti bude chybět souprava. Mně by jsen zajímalo, ale to je otázka mimo, co to máš za debilní soupravay v consistech? To máš ve složce consist tayhel "díla" XXXX:Loose consist? Nebo to máš úpravu Loose consistů co provádí TSRE? Poněvač ta druhá varianta jse šílená...

Tak máš něco blbě v trainestu, nebo jsi udělal mezeru navíc, Ivoši, já fakt nevím, musíš zkoušet. Tak se i naučíš, tím si musel projít každý z nás.

Back
Nahoře