CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, a nemáš tam aktivní specular efekt? Ten simuluje odlesk slunce při natáčení kamery. Jinak už bojovat nemůžu, nejsou patrony. :) Při dalším ztmavení to už v létě vypadá jako na pod
No veru máš asi pravdu, Gmax to tam dáva defaultne.

No jasné :) Vyzkoušej a snad už ok.
Díky Iciku,všetko funguje jak má,nemohol som skor vyskúšať,lebo som sa celé dva dni válal v robote,ešte skúsim poriešit tie problémy v logu,skor sa čudujem,nad čím je program ORCZSK ochotný privrieť oči pri pohľade na ten log,keby mal sánku,určite by škrípal zubami, :D ďakujem.

Zdravím,prepáčte,že zase otravujem,ale práve som zistil,čo sa týka staničných hlásení,program ORCZSK prehraje z sms súboru max 2 hlásenia a na zbytok sa vykašle.Napríklad z tohoto hlásenia prehraje ticho/nahrávka wav/ticho/nahrávka wav/ a šmitec

SIMISA@@@@@@@@@@JINX0x1t______

Tr_SMS (

Skip ( ** JACEK: Zvuky pro zvukový sloup v tratích ** )

ScalabiltyGroup( 5
Activation (
ExternalCam ()
PassengerCam ()
CabCam ()
Distance ( 300 )
)
Deactivation (

Distance ( 300 )

)
Volume ( 1.0 )
Stereo ( )
Streams ( 1
Stream (
Priority ( 5 )
Triggers ( 7
Variable_Trigger ( Distance_Dec_Past 280
PlayOneShot ( 1
File ( "Ticho_30sec.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
PlayOneShot ( 1
File ( "Hlasenie_Humenne1.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
PlayOneShot ( 1
PlayOneShot ( 1
File ( "Hlasenie_Humenne2.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
PlayOneShot ( 1
PlayOneShot ( 1
File ( "Hlasenie_Humenne3.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
PlayOneShot ( 1
File ( "Ticho_3min.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
)
VolumeCurve(
DistanceControlled
CurvePoints ( 3
0.0 1.0
100.0 1.0
290.0 0.0
)
Granularity (0.01)
)
)
)
)
)

Tady to je spíše problém trati ŽSR191-193, než vlastního OR-CS.
Zkusil jsem si trať v Humenném (viz výpis) otevřít a čekat na staniční hlášení - nic. Po otevření složky SOUND u této trati žádné hlášení pro Humenné není k nalezení (SMS, WAV). Možná něco chybí i jiným.
Tedy zkusil jsem např. Michalovce, kde hlášení je definováno a vše frčí bez problémů.

Ahoj, chci se zeptat jen ze zvědavosti, zda je v orcz funkční etcs tedy v plnohodnotné verzi nebo není případně na jakých loko? Děkuji

Ahoj, chci se zeptat jen ze zvědavosti, zda je v orcz funkční etcs tedy v plnohodnotné verzi nebo není případně na jakých loko? Děkuji
Nemyslím si, že je v OR CZ/SK ETCS (prozatím) a upřímně, když si vzpomenu, jaký byli s ETCS zprvu problémy IRL (špatná komunikace ETCS částí, falešný poplachy a kvůli tomu zbytečné zastavování vlaků) a co teď ČD kvůli ETCS dělá (vyřazuje některé loko, které ale většině z nás tady "přirostli k srdci," protože už ETCS "NeVyHoVuJí"), tak jsem teda rád, že v OR CZ/SK ETCS není.

Nemyslím si, že je v OR CZ/SK ETCS (prozatím) a upřímně, když si vzpomenu, jaký byli s ETCS zprvu problémy IRL (špatná komunikace ETCS částí, falešný poplachy a kvůli tomu zbytečné zastavování vlaků) a co teď ČD kvůli ETCS dělá (vyřazuje některé loko, které ale většině z nás tady "přirostli k srdci," protože už ETCS "NeVyHoVuJí"), tak jsem teda rád, že v OR CZ/SK ETCS není.
Jasný no, jen mě to zajímalo jak by to tam fungovalo

Když si stáhneš nějakou španělskou trať - např. tato "CGL_V22N_RE", najdeš tam funkční ETCS, je to mraky souborů, neříkám, že bych Ti v tom poradil, ETCS jde mimo moje vědomí. Ale v této trati je možno otestovat. Neptej se mě jak, protože to nevím.
Ale znaky, značky a příslušenství tam k tomu je .

Tady to je spíše problém trati ŽSR191-193, než vlastního OR-CS.
Zkusil jsem si trať v Humenném (viz výpis) otevřít a čekat na staniční hlášení - nic. Po otevření složky SOUND u této trati žádné hlášení pro Humenné není k nalezení (SMS, WAV). Možná něco chybí i jiným.
Tedy zkusil jsem např. Michalovce, kde hlášení je definováno a vše frčí bez problémů.
Venny,nič v zlom ,ale toto hlásenie a kopu iných som si urobil sám a nikdy s tým nebol problém v ORCZSK až doteraz.Niekolko dní s5ť hlásenia nefungovali vòbec a nebolo to kvoli chybným sms alebo wav súborov,tak mi prosím nepíšte tieto nezmysly.Testoval som to na trati 321 a ZSR 191 193 a na obidvoch tratiach rovnaký výsledok dva a dost.Nie,netrhá mi to žily,je to len hlásenie,len sa chcem nejako dopátrat,prečo to nefunguje,ked este pred 3 týždnami no problém...

Paule, já opravdu netuším, že jsi si nějaké staniční hlášení produkoval. Já konkrétně na dotčený prostor Humenného v trati 191-193 žádné hlášení definované nemám, ani odpovídající zvukový soubor. Pro mě, z vnějšku, je to jeden z možných zdrojů chyby (už tu něco podobného i bylo). A pokud chceš každému, kdo na tvé potíže snaží reagovat, psát že píše nesmysly a že toto nechceš slyšet, potom nemůžeš v budoucnu čekat na nějakou odezvu. Podle mého názoru si neposkytl všechny relevantní informace k problému.
P.S. Taky jsem to mohl napsat jinak, že? :cool:

Paule, já opravdu netuším, že jsi si nějaké staniční hlášení produkoval. Já konkrétně na dotčený prostor Humenného v trati 191-193 žádné hlášení definované nemám, ani odpovídající zvukový soubor. Pro mě, z vnějšku, je to jeden z možných zdrojů chyby (už tu něco podobného i bylo). A pokud chceš každému, kdo na tvé potíže snaží reagovat, psát že píše nesmysly a že toto nechceš slyšet, potom nemůžeš v budoucnu čekat na nějakou odezvu. Podle mého názoru si neposkytl všechny relevantní informace k problému.
P.S. Taky jsem to mohl napsat jinak, že? :cool:
A co třeba trať zkusit stáhnout znovu, pokud možnost je?

Tak som to hlásenie otestoval v dvoch verziách ORCZSK.V mojej záložnej verzii z 15.6. v 2.0.158 ORko z piatich pokusov prehralo 4x správne,ten jeden chybný sa asi pri prechode pohladu z loko do vonkajšieho pohladu (F2)zasekol hned na začiatku testu,takže sa postup nadefinovaný v sms súbore pre toto hlásenie nespustil vobec.

V aktuálnej verzii ORCZSK z 14.7. v 2.0.189 sa v 5tich z piatich pokusov spúšta prvé ticho a nahrávka,dalšie definície v sms súbore nejakým zázrakom ORCZSK ignoruje.Viem,že i v MSTS boli nejaké podmienky, ako a v akej kvalite má byt súbor wav,aby sa na mape prehral (mono,stereo a pod),ale doteraz s tým nebol problém,pripadá mi,ako by sa ORCZSK,čo sa týka tohoto vrátil s5t k MSTS..... neviem,ale možno tam bude niekde zakopaný pes.

Inak vyrábam i hlásenia staníc do aktivít pre vlaky,súbory wav vyrobené v rovnakom programe,nadefinované do cesty hráča prehráva súčasná verzia ORCZSK bez problému,takže to je fakt divné.

Tak som to hlásenie otestoval v dvoch verziách ORCZSK.V mojej záložnej verzii z 15.6. v 2.0.158 ORko z piatich pokusov prehralo 4x správne,ten jeden chybný sa asi pri prechode pohladu z loko do vonkajšieho pohladu (F2)zasekol hned na začiatku testu,takže sa postup nadefinovaný v sms súbore pre toto hlásenie nespustil vobec.

V aktuálnej verzii ORCZSK z 14.7. v 2.0.189 sa v 5tich z piatich pokusov spúšta prvé ticho a nahrávka,dalšie definície v sms súbore nejakým zázrakom ORCZSK ignoruje.Viem,že i v MSTS boli nejaké podmienky, ako a v akej kvalite má byt súbor wav,aby sa na mape prehral (mono,stereo a pod),ale doteraz s tým nebol problém,pripadá mi,ako by sa ORCZSK,čo sa týka tohoto vrátil s5t k MSTS..... neviem,ale možno tam bude niekde zakopaný pes.

Inak vyrábam i hlásenia staníc do aktivít pre vlaky,súbory wav vyrobené v rovnakom programe,nadefinované do cesty hráča prehráva súčasná verzia ORCZSK bez problému,takže to je fakt divné.
Tam je jediná podmínka, která se vyhodnocuje po inicializaci a to vzdálenost zvukového objektu od kamery hráče. Přilož log a možná se něco objeví.

Tam je jediná podmínka, která se vyhodnocuje po inicializaci a to vzdálenost zvukového objektu od kamery hráče. Přilož log a možná se něco objeví.
Ahoj,tak zas je asi všetko inak.Uskutočnil som dalšie testy na trati BP(prehráva správne) a 321,kde to tiež nefungovalo,skúsil som ho vymazat z mapy a znovu preuložit v TSRE5 a naraz funguje.Tak ja už neviem,buď som blázon ja, alebo moje druhé schizofrenné ja,alebo Turek,áno,Turek je na vine :D Ospravedlňujem sa,že som ťa tým bombardoval 2 dni,asi to má svoje dni .......

Jen pro informaci - ta minulá oprava, kdy nefungovalo hlášení, bylo způsobeno tím, že jsem při inicializaci světa všechny zvuky z paměti odebral a nahrál znova. Jenže se právě zvukové objekty, které nesouvisely s vlakem hráče, nazpět v pořádku nenahrály. Toto je ale už opravené. Tento systém musím používat pro nové úrovně static level objektů, kdy se při změně denní doby (den-noc) musí nahrát jen patřičné objekty světa.

Ale už se nám stalo, že některé wav nefungovaly. V logu bylo hlášení o nenalezení wav souborů, ale přitom tam rozhodně byly. Nakonec to dělal formát wav. Po přeuložení formátu opět funkční. Jindy měl třeba Dan problém se spuštěním událostí počasí v aktivitě. Program ty bloky neviděl. Stačilo, abych soubory přeuložil u sebe a vše bylo ok. Některé věci nedokážu vysvětlit. :rolleyes:

Back
Nahoře