CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj @Icik, co se změnilo, v nastavení AI dopravy, Je super, že AI s příponou AirE je opravdu bez vzduchu atd... Ale aktivita Znoemie končí v Kutné Hoře pattem. Traktor najede na Bobinu, ta na chvíli zvedne svěrač, shodí jej a souprava už se ani nehne, Celou dobu v Kutné hoře v pohodě. až do nějaké poslední aktualizace patt. On totiž, když najed posun na tu Bobinu AirE co se s ní jede z HK do KH, tak traktor přebere její název a trasu, tohle je chyba v OR od počátku, se kterou se počítá. Tak teď nevím, zda to nedělá ten AirE, ale po rozjedu by se měla mašina i tak nakopnout. Momentálně vyhnije a je konečná...

patt.jpg

EDIT:
Tak teď koukám, že jede 0.1 km/h. jakoby tahal přes brzdu či co, úplně spodní řádek. Předím jel normálně.

A zde problém se servisem postavy, když hráč uloží po načtení a nahraje, servis už tam není:
Před uložením a nahráním aktivity:
kh_chyba.jpg
Po nahrání aktivity:
kh_chyba2.jpg

Ahoj @Icik a další věc, mně se to nestalo, ale nejel jsem pod poslední aktualizací, ale jestli se chová ORCZ odlišně v aktivitách... jsme v...
Ve Velkém Březně stojíš na reversu, kdy máš jet po časové zprávě ke zbrojení časová zpráva je, jakmile vyprší servisu 2 WP blok. Ten je na vedlejší koleji, a má po tvém prpůjezu přes výhybku vyjet za výhybku a zatarasit tvoji trasu, za tebou, jakmile přes výhybku projedeš. A teď mi píše jedne z hráčů aktivity Labský soptík, že napálil přímo do servisu2, který vyjel přes výhybku, i když hráč musí mít s trasou přednost ke zbrojení z reversu., takže zas nějaký průser s AI, jakto, že mu servis2 projel za veksli i když je trasa postavená pro hráče? Já jsem to pod poslední akt. nejel, ale fakt je nad moje síly, po každé aktualizaci projíždět všechny aktivity. Ale ORCZ nechal servis2 projet za výhybku po vypršění WP i přesto, už tam má postavenou trasu hráč a tím do něj narazil a spojil se s ním:
servis.jpg
servis2.jpg

Jo servis 2 má výchozí bod, pak je ten 1. WP a za ním revers, jinak by tě blokl okamžitě.

že AI s příponou AirE je opravdu bez vzduchu atd... Ale aktivita Znoemie končí v Kutné Hoře pattem. Traktor najede na Bobinu, ta na chvíli zvedne svěrač, shodí jej a souprava už se ani nehne, Celou dobu v Kutné hoře v pohodě. až do nějaké poslední aktualizace patt. On totiž, když najed posun na tu Bobinu AirE co se s ní jede z HK do KH, tak traktor přebere její název a trasu, tohle je chyba v OR od počátku, se kterou se počítá. Tak teď nevím, zda to nedělá ten AirE, ale po rozjedu by se měla mašina i tak nakopnout. Momentálně vyhnije a je konečná...
Uživatel Matelok potřeboval, aby AI s AirE v názvu byl totálně shozený kvůli jeho tvořené aktivitě. To nefungovalo, tak se to dodělalo. Jenže tohle nikoho nenapadlo, že vlastně AI zdědí název a bude muset být schopno provozu.

No, tohle je průser. I do dalších aktivit, kde bereš mašiny z depa. Tohle je fajn a je ok, že je "mrtvá", ale musela by ta mašina po opuštění hráče umět odjet po vypršení wp, jinak mám v aktivitách "vymalováno". Tyhle brutální zásahy do AI, jsou fakt o hubu.

No, tohle je průser. I do dalších aktivit, kde bereš mašiny z depa. Tohle je fajn a je ok, že je "mrtvá", ale musela by ta mašina po opuštění hráče umět odjet po vypršení wp, jinak mám v aktivitách "vymalováno". Tyhle brutální zásahy do AI, jsou fakt o hubu.
Tohle nějak vymyslím. Nejspíš to přejmenuji u AI trafficu na "AI_AirE". U hráče to zůstane tak, jak to je.

Tohle nějak vymyslím. Nejspíš to přejmenuji u AI trafficu na "AI_AirE". U hráče to zůstane tak, jak to je.
Jenže když třeba přijedeš vlakem do práce, jako i já v aktivitě, je to správně, že je ta mašina mrtvá, tak jsem to chtěl i já, ale když ji hráč nahodí, bylo by fajn, aby byla nahozená, když ji on sám nezdechne a opustí. Právě, že může fungovat v aktivitě dál, s jiným vlakem a pokračovat nahozená, bebo právě ten případ v KH. Když uděláš AI_AirE, tak tam ten problém zůstane.

Dobrý večer, hrál jsem Openrails CZ/SK včera úplně bez problému, dneska jsem k němu usedl zas a při každém spuštění hry (ne menu) mi vyskočila tato hláška:
Open Rails Open Rails CZ/SK v2.0.302 (21.09.2026 20:10)

System.NullReferenceException: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu.

Orts.Simulation.Simulation.RollingStocks.MSTSLocomotive.Update(Sing le elapsedClockSeconds)

V

Orts.Simulation.Simulation.RollingStocks.MSTSDieselLocomotive.Updat e(Single elapsedClockSeconds)

v Orts.Simulation.Simulation.Physics.Train.physicsUpdate(Single elapsedClockSeconds)

v Orts.Simulation.Simulation. Physics.Train.Update(Single

elapsedClockSeconds, Boolean auxiliaryUpdate)

v Orts.Simulation.Simulation.Simulator. Update(Single

elapsedClockSeconds)

v Orts.Viewer3D.Viewer.Update(RenderFrame frame, Single elapsedRealTime)

v Orts.Viewer3D.Processes.UpdaterProcess.Update) v Orts.Viewer3D.Processes.UpdaterProcess.DoUpdate)
...a hra následně spadla.
Zajímavostí je, že v pozadí za tou hláškou jsem se normálně na stanovišti lokomotivy na trati viděl, ale po odkliknutí této hlášky hra samozřejmě spadla.
Jediné co jsem udělal od včerejška jiného je to, že jsem si od Kuby Havlíčka stáhnul 125ky a z nějakého ukrajinského webu široké nákladní vozy. Netušíte někdo, kde mohla nastat chyba a jak ji vyřešit?

Ahoj @Icik, co se změnilo, v nastavení AI dopravy, Je super, že AI s příponou AirE je opravdu bez vzduchu atd... Ale aktivita Znoemie končí v Kutné Hoře pattem. Traktor najede na Bobinu, ta na chvíli zvedne svěrač, shodí jej a souprava už se ani nehne, Celou dobu v Kutné hoře v pohodě. až do nějaké poslední aktualizace patt. On totiž, když najed posun na tu Bobinu AirE co se s ní jede z HK do KH, tak traktor přebere její název a trasu, tohle je chyba v OR od počátku, se kterou se počítá. Tak teď nevím, zda to nedělá ten AirE, ale po rozjedu by se měla mašina i tak nakopnout. Momentálně vyhnije a je konečná...

Zobrazit přílohu 50866

EDIT:
Tak teď koukám, že jede 0.1 km/h. jakoby tahal přes brzdu či co, úplně spodní řádek. Předím jel normálně.
To opravdu zvedne bobina pod střídavinou na chvilku sběrač?

To opravdu zvedne bobina pod střídavinou na chvilku sběrač?
Ne v reále samozřejmě jede mrtvá, ale OR tohle neumí. A neumí to proto, neboť, když je bobina mrtvá a najede na ni traktor, tak přebere název vlaku od té bobiny a souprava zdechne calá. Takže v OR je to kompromis, kdy hráč dojede se stáhlými smetáky a po opuštění mašiny, když na 140ku najede traktor, tak ty smetáky zvdne. A aby toho nebylo málo, tak když bobinu odvěsí ve šturcu, aby se z ní stal loise consist a aspoň tam byla zdechlá, tak ji zůstane název traktoru a traktir dál pokračuje v posunu pod názvem té bobiny.

Takže udělat v aktivitě výměnu mašin není sranda a tyhle rýpance jsou docela zbytečné, opravdu vím, že na střídavině bobina jezdit neumí. :-)

Ahoj @Icik
Potrvrzuji problém, u volné jízdy se ORCZ spustí a jsem normálně na stanovišti, po odkliknutí pokračovat, okamžitě pád:

pad ORCZ.jpg

Aktivity spustit jdou, jdu prověřit ten AirE...

Tak a já seru na celé aktivity, jestli se furt bude hrabat v AI, tak to nemá absolutně žádný význam něco tvořit a ztrácet dva měsíce práce tvorby provozu. Proč s Plecháčem nelze odjet z Kutné Hory?! Vždy to normálně šlo, teď jsem naschvál zkoušel vypnout a zapnout "O" a už jsem mašinu nenahodil vůbec, když to nechám, tak je smeták nahoře, po zkoušce brzdy chci odjet a ani hovno! Tyhle experimenty už mně fakt deptají...

Mašina po shození "O" už se absolutně nechtne, Ještě tu dám rádoby rozjezd. Souprava s koncovkpou KpR.

Tak po shození smetáku jej ani nezvednu, Očko absolutně nepomáhá, Všechny předchozí verze ORCZ 2.0X úplně v klidu. Něco je tam absolutně v řiti.

Back
Nahoře