Editor tratí do Open Rails

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Taxi.
Akorát má jednu nevýhodu. Pokud mám otevřený editor aktivit v MSTS, který jede v 16 bitech, tak consist editor OR nezobrazuje vozy a je tak "mrtvý". Maká pouze v 32. Bez AE z MSTS se bohužel zatím neobejdem. :)
 

Tax

Moderátor
Správce
Dane, máš mašinu jak delo. Môžeš mať spustený MSTS Activity Editor v 16 bitoch a súčasne vo virtuáli OR Conisits editor v 32 bitoch ;) Samozrejme MSTS Activity Editor nenačíta consist ktorý si čerstvo vyrobil v OR Editore. Ale to je menší problém, pretože consisty môžeš načítať tým že refreshneš AE uložením aktivity a načítaním inej. Alebo consistsy si nachystáš skôr, aby si nemusel chystať ich počas prípravy aktivity. A možno sa dá aj inak, len prísť na to ako ;) :p
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Taxi. Nevím jak v OR editoru con., ale v Con Builder to funguje jednodušeji. Uděláš consist, uložíš a v AE pro MSTS dáš jakoby umístit vlak (loose con) a jak se načte tabulka pro výběr vaku tak dáš storno a už consists vidí i AE. Jinak, i přes to, jaký mám comp, tak mi OR v plné palbě na trati, jak BP, tak 321 občas spadne, takže je nad zamyšlením, "kde dělají soudruzi vývojáři z NDR chybu." :)
 

dem

Strojvedoucí
Ono to nebude problém OR. Kým som používal menšie trate tak mi OR nespadol ani raz. Na Alfold 6 čo je mega projekt tiež mi padol pri prvom spustení po 10 minútach. Bez trafic, len volná jazda. Takže skôr bude problém v tých megalomanských stavbách ako v OR. Ďalej niektoré súbory môžu OR vadiť. Dokázalo sa že niektoré zvuky nemôže, pretože končí pádom. To môže platiť aj na niektoré úseky stavieb. Kolaje, krajina......To či súdruzi delaj chybu, alebo nie sa dozvieš až vtedy , keď si zajazdíš na trati postavenej pod OR a priamo pre OR.
 

Hynďa

Průvodčí
Hezký večer! V editoru tratě se mnou terénem cestuje i ohromný stín, který mi při tvorbě dost překáží. Nemáte s tím někdo zkušenost?
 

BR601

Pokladník
Dobrý deň,
Vytvoril som novú trať v OR RE ale vygenerovalo mi iba jeden štvorec, čo ďalej?
Ďakujem za odpovede.
 

RadstaR

Cestující
Musim smeknout pred vsema tvurcema trati pro MSTS, neco tak neintuitivniho jsem dlouho nevidel. O originalnim editoru ani snad mluvit nebudu, sice ma dost moznosti, ale delat v nem je za trest a ten novej TSRE 5 je sice fajn, ale dost toho neumi a i kdyz umoznuje nektere veci delat jednoduseji a rychleji, tak i pri tom je tvorba trate desne zdlouhava a v nekterych pripadech o nervy. Snad se treba nekdy dockame diky OR moznosti staveni trati pomoci drag & drop a ne po jednotlivych dilkach.
 

BR601

Pokladník
Zdravím Vás,

Chcel som začať tvoriť terén podľa videa prezentovaného v tomto vlákne. Postupoval som presne podľa videa a vyhadzuje mi toto:
3.JPG

Kde mám vytvoriť adresár HGST, a súbor HGT, ako spojazdním tvorbu terénu a textúru zo satelitných máp na terén? Z tu prezentovaných videií mi to vôbec nie je jasné.

Ďakujem
 

Tax

Moderátor
Správce
Adresár HGST a súbory HGT s OR a MSTS vôbec nesúvisia, teda môžu byť kdekoľvek. To je "len" binárna informácia k vytvoreniu DEM - výškového modelu krajiny. Súbor si nalistuješ v editore a ten podľa toho vytvorí terén. Nič viac, nič menej.
 

BR601

Pokladník
Ospravedlňujem sa že sa tak hlúpo pýtam, ale ako si to nalistujem v editore?

Je to totiž pre mňa novinka, cely ten editor, ale zaujala ma možnosť vytvorenia terénu podľa reálnych mapových podkladov, a umiestnenie mapového podkladu a textúre, čo by uľahčilo stavbu jednej reálnej trate (Tax vie, možno aj ďalší v mojom okruhu, ostatných zatiaľ informovať nechcem). Takže preto sa tak hlúpo pýtam, nerozumiem tomu, žiadam že by mi to niekto vysvetlil, komu by som bol povďačný, keďže som spomenul, že ten editor je pre mňa novinka, a podľa video tutoriálu si poradit neviem.
 

Tax

Moderátor
Správce
Vygeneruješ trať, potom v programe DEMEX "urobíš" terén. Teda takto to funguje v MSTS. OR som zatiaľ neskúšal. Treba si to naštudovať v dokumentácii k OR alebo prebrať nejaké cudzojazyčné OR fórum kde to niekto popisuje.
 

BR601

Pokladník
V programe DEMEX? V klasickom MSTS editore som tvoril terén cez tú spodnú možnosť.

A samotný terén som furt robil (robím) v MSTS Route editore, takže od DEMEX prvý raz počujem. Čo to je zač?

Skúsim popozerať aj zahraničné fóra. Ďakujem za nápad.
 

mmouka

Hradlař
Zítra sem hodím kdyžtak návod v bodech. Ale jde to v podstatě samo ale je dobré si nastudovat vlákno na http://www.elvastower.com/forums/index.php?/forum/297-route-editing-software/ něco se tam dá pochytit. Jinak to generování terénu je úplná hračka. A pak to vkládání ortomap přímo na daný čtverec. A dalšími kliknutím si tu texturu můžeš přidat i do terrain ale pak jedna placka zabírá i klidně 50 MB. Takže projet co zkouším bez textur měl asi jen 150 MB a najednou to má už 2,5 GB ale až to bude hotovo tak se to dá odházet.
 

mmouka

Hradlař
mikuldo: toto ale už v OR není potřeba, všechno se dá udělat v jednom programu ( TSRE5 ) koukal jsem na ten návod co je o stránku před a návod je popsanej celkem dobře, takže se to dá podle toho udělat.
 
Nahoře