Jackova dílna

Ač se neustále věnuji tvorbě zvuků, je to už rok co jsem něco zveřejnil i do MSTS. Na stránky jsem dnes dal aktualizaci balíku pro motorové lokomotivy, obsahuje nové zvuky pro rosničky a berty. Na nahrávkách se podílelo více lidí, David Hájek natočil rosničku a dvě berty. 749.247 na vodním odporu, škoda že měla tlumič. Ale ty zvuky i tak stojí za to. 751.041 bez tlumiče, ta je ale naprázdno, takže za použití "bassové" sady děkujeme Kadrovi. 751.129 bez tlumiče natočil na vodním odporu Heme. Není sice při plném zatížení, ale je to vůbec první nahrávka beztlumičové berty.

Chtěl jsem to původně zveřejnit už na vánoce, ale nelze bojovat na několika frontách zároveň :), takže pokud by chyběl nějaký soubor, hlašte. Berty jsou laděné na engy od ŽSR, verze 1.29

Ahoj, tak jsem testnul nové zvuky a CB mi vyjel, že mi u "751eng.sms" chybí soubor:

"750.032_x_TM.wav"

I když možná že je to špatně značeno a mělo by být "x_750.032_TM.wav" a tento soubor tam samozřejmě je.

Mne sa u zvukov 751 (cab a eng ) zdá že vonkú znejú húkačky, ktoré mali byť vnútri. Jedna sa z tej trojice sa naviac prehráva s inou frekvenciou.

aha, nějaké překlepy.. Tady je oprava

Nebulus
jsou tam tři zvuky houkaček, které se přehrávají náhodně. Ta náhodnost by měla platit stejně pro vnitřní i vnější zvuky, někdy si MSTS postaví hlavu. Nicméně při přepínání vnějších a vnitřních pohledů dochází stejně ke zpoždění, takže tohle je nepodstatný detail.

Zdravím.
Pánové, největší průser pro tvůrce aktivit je, když zapne editor a chce otevřít dieselové lokomotivy a nastane pád editoru. Tak jsem začal dnešní ranní den a začalo pátrání:
1. co jsem naposled stahoval
3. kde je další chyba, v MSTS xxxx možností :(
Nakonec jsem asi po 4 hodinách vzpoměl, že jsem znova stahoval 754 z webu u Jacka a jal jsem se udělat kontrolu znovustažených Brejlovců a HEURÉKA, chyba byla tam. U mašinky ČD 754.062 je chyba v eng souboru mašiny v poruše, místo 062, je uvedeno 061:
Engine ( cd_754061por
Wagon ( cd_754061por )
Tento problém se bohužel vyskytuje čím dál častěji, né jen u této mašinky a né jen skinů/modelů na Jackovým webu, ale naposled třeba u mašinky z Heklova webu. Představte si, že máte trainset joko prase a pak mezi vozidly hledejte chybu, já jsem s tím dneska strávil tak 4 hodiny... Proto to zde rozepisuji takto rozsáhle. Chlapi prosím dávejte na tyto zbytečné chyby bacha :P, "jezdičum" to asi vadit nebude, ale když mám v editoru rozdělaných pět aktivit a najednou mně začne padat...
Dan

Naposled editoval moderátor:
Dane, chyba bude u Tebe. Teď jsem si stáhl cd_754 062 u Tebou udávané chyby tam nejsou. V souboru cd_754.062por je všude cd_754062por. Tak nevím.

papej napsal:
Dane, chyba bude u Tebe. Teď jsem si stáhl cd_754 062 u Tebou udávané chyby tam nejsou. V souboru cd_754.062por je všude cd_754062por. Tak nevím.
To je typická ukázka. Kolikrát mi lidi píšou, že něco nefunguje, chybí, má špatný název, atd. Ale nikoho nenapadne si to prostě stáhnout znovu, pak by zjistili, že chybu se vyrobili oni sami, protože do všeho musí vrtat :D
Mimochodem soubor ...por.sd u žádného skinu není ani nemá být, kde si Dane vzal cd_754062por.sd?

Stalo se toto. Mám archivované všechny vozy stažené z webů, bohužel jsem nesáhl do složky Dieselové lokomotivy\Jacek\2013, ale do složky se starým skinem hned po vydání a tam chyba skutečně byla, klidně mohu archív poslat.:D Ale ano, oprava byla sjednaná, takže velká omluva z mé strany. Nicméně, s tímto problémem se poslední dobou setkávám čím dál častěji a průser je, že AE konkrétně při této chybě neřve, ale rovnou padá při pokusu otevřít celou sekci dieselových (elektrických, parních pokud je ta samá chyba v eng.) lokomotiv. Takže pak nastává hledání jehly v kupce sena, pokud si sklerotický člověk jako já nevzpomene co za posledních 14 dní do trainsetu doplňoval.:D Jinak já jsem nemluvil o sd., ale eng. souboru a chybě v něm a eng v poruše archív obsahuje a díky za něj.;)
S přáním hezkého letního dne. Dan

Měl bych jednu prosbu mimo MSTS. Píšu recenzi o stavebnici vozu Has (Zaz), Taes. Neposkytl by mi někdo pár fotek?

Back
Nahoře