Jackova dílna

To záleží od okolností ako dlho nabieha EDB. To čo písal Čouda je samozrejme blbosť. Po znížení tlaku EDB nabieha do tých 4 sekúnd plus mínus aj s prestavením nožov. To isté aj na 350. Na 263 nabieha viacmenej okamžite.

dnes jsem se dostal konečně k msts a novým zvukům na el.lok a chtěl bych se zeptat Jacka proč jsou u x6x řad (resp. v .sms souborech ) nastaveny zvuky nahrávek "33khz,100 khz a 300 khz" na frekvenci 22050 khz, když skutečný wav je na frekvenci 11025 khz. Za jízdy to pak píská, jak píšťalka na psy. Po přepsání .sms je vše OK.

no právě že nemají, nainstaloval jsem tu aktualizaci samostatně a mají právě nižší frekvenci. ( pokud tedy nebyla aktualizace aktualizace, ale to asi ne)

v základní verzi balíku 3 byly u 363 wav s frekvencí 11025 Hz. V aktualizaci z 6. 7. jsou tytéž, ale s frekvencí 22050 Hz.
Je to jen další důkaz toho, že lidi míchají všechny předešlé verze a pak nikomu nic nefunguje, protože soubory mají u všech verzí stejné názvy. Dráčikovy wav mají např. frekvenci 22050 mono a pro vnější zvuk je wav 2x zrychlený, protože se přehrává 2x pomaleji. To se pak těžko radí, musíš počkat na balík č. 4

omlouvám se Jacku, k chybě došlo při kopírování aktualizace. Sice nemám ponětí proč, ale některé soubory se nepřekopírovali a některé ano. Zásadně totiž žádnou akt. neinstaluju přímo, ale vždy vedle, udělám si kontrolu a pak to teprve překopíruju tam kam to má jít. Nechal jsem to přepsat znovu a je to už v pořádku. Zásadní věci od různých autorů určitě nemíchám, protože to bych se z toho potom zbláznil. Když se mi od někoho líbí něco víc než od druhého, tak si prostě udělám jiné směrování. Chyba byla očividně mezi PC a PC, nebo mezi PC a mnou.Asi jsme se s počítačem špatně domluvili co kdo chce.

Dráčik napsal:
Zbyněk: Oni tie zvuky pri brzdení sú, ale sú velmi slabé. BSE v strojovni odfukuje, ale počuť to maximálne, keď je všade ticho, za jazdy ťažko.
Kecáš.
Dráčik napsal:
Čouda: Staraj sa prosím do vecí, ktorým rozumieš, čo som si neni istý, že niečo také existuje. Najlepšie bolo, keď si bol zabanovaný...

Víš co mě můžeš...

S tímhle chováním, drahý Čoudo, šlápni na zmizík a vrať se tam, kde jsi se nacházel, když tady byl čtvrt roku klid.
To, že o železniční technice a o technice obecně víš pramálo a že mýlit se je lidské, jsi dokázal už v diskusi o horních rychlostnících...budiž ti polehčující okolností,
že po dvou hodinách soukromé korespondence jsi to pochopil a uznal svoji neznalost.
Je však vidět, že jsi se vůbec nepoučil, ramena nahoru, znalosti mizivé.

Aby bylo jasno a aby nevzniklo už zase nějaké flameware:
1) Věřím jedině a pouze videu
2) Věřím lidem, kteří na dané řadě aktivně jezdí

Na nějaké silácké řeči lidí, kteří se jednou někde svezli a mudrují jakoby tu mašinu vynalezli, už nedám, už jsem se spálil jednou.

PS. Proč vlákno Pod pokličkou není "částečně moderátorské" jako bylo dříve. Už bych to dávno mazal.

Jacek napsal:
Proč vlákno Pod pokličkou není "částečně moderátorské" jako bylo dříve. Už bych to dávno mazal.
Nuž Jacku, tu vládne bezbrehá demokracia, ako na SLovensku.:D

Raz som chcel nahrať zvuky 350, ale na stanovišti bolo počuť hlavne kúrenie a stierače. Ostatné zvuky akokeby ani neboli...

Zdravím Jacku.
Takový dotaz z jiného soudku, dnes jsem si všimnul na Rybácích Be nadpisu Kuřáci na boku vozu. V období konce provozu těchto vozů mi bylo +/- 6 let, ale nepamatuji se, že by se v osobních vlacích kouřilo, v rychlících do nedávna ano, tak by mne zajímalo jestli někdo neví, kdy se vlastně zrušily kuřácké vozy na Os. vlacích.:?::D
S pozdravem Dan.

Ze zvuků jak je to slyšet na stanovišti 350 když jsou zavřená okna, by jste byli asi všichni zklamaní. Je slyšet jen vrnění "čehosi", neslyšíte ani ventilátory, ale po chvíli na pozadí slabě je slyšet rozběh trakčních motorů. A co to dělá při rychlosti 160km/h můžete posoudit sami. Krátký výřez:
ukázka
Na ruchy tratí zapomeňte a na pomocné pohony také. Vše přehlušuje odpor vzduchu.
Ale pokud si při malých rychlostech otevřete okénko, je slyšet jak štreka, tak ventilátory.

Dan J.
to nevím, nápisy jsem přebral z muzejních vozů, kupé byly kuřácké, zbytek nekuřácký. Podobně u Balmů a M 240.0 byl střední oddíl nekuřácký a krajní kuřácké. Jako kluk si pamatuju už jen všudypřítomné popelníky v držácích sedadel a nápisy NEKUŘÁCI

To Dan J.
Co se kouření ve vlacích týká, tak původně byly všechny vozy kuřácké a v soupravě byl zpravidla jeden vůz označený jako nekuřácký pomocí plechové cedule s nápisem NEKUŘÁCI. Někdy na konci 60 let bylo ve vlacích zakázáno kouření až na vyznačené vozy, no a aby využili původní cedule s označením NEKUŘÁCI tak to "NE" na začátku vymazali a aby tam nebylo vidět prázdné místo tak tam vyznačili sídlo depa. Mám takový dojem, že tyto cedule jsou vidět do dnešní doby. A kouření v OS vlacích bylo definitivně zakázáno někdy v 80-90 letech, ale jistý si s tím datem nejsem.

Jacek napsal:
Na nějaké silácké řeči lidí, kteří se jednou někde svezli a mudrují jakoby tu mašinu vynalezli, už nedám, už jsem se spálil jednou.
Jenže pak máme na 471 zvuky špalků a Tyristorka (111) má zvuky odporové mašiny.;)

Back
Nahoře