ŽSR 169 Košice-Hidasnémeti

Ak sa použijú nízkopolygónové statické súpravy, tak to trati a realite len prospeje. Predsa len prechádzať cez vyprázdnené stanice nie je to pravé orechové. A pre majiteľov slabších PC asi zostane len znižovanie detailov, alebo uprgade železa. Predsa nároky stúpajú a nielen v MSTS.

nebulus: vramci ohladuplnosti na pocet objektov idealne zdruzit nizkopolygony aj s kolajami na ktorych su permanentne odstavene do jedneho modelu, nie? podobne TV v staniciach by malo byt (idealne) vytvorene ako komplet model nad celu stanicu.

jeffer napsal:
nebulus: vramci ohladuplnosti na pocet objektov idealne zdruzit nizkopolygony aj s kolajami na ktorych su permanentne odstavene do jedneho modelu, nie? podobne TV v staniciach by malo byt (idealne) vytvorene ako komplet model nad celu stanicu.
Tak to by si jednak musel mať k dispozícii aj zdroják koľají a vyrábať kolaje ako objekt pre celú stanicu spolu s vozňami. Na začiatok aj postačí, keď je celá súprava už spravená ako jeden objekt. Statický model koľajiska vrátanie výhybiek bude v trati 130 napríklad na Rendezy.

Myslím si, že dávať do stanice vozne ako statické objekty nie je najšťastnejšie riešenie. Tieto koľaje potom zostanú v MSTS už ako trvale nepoužiteľné. A to jak pre aktivity aj pre voľnú jazdu. Podľa mňa je lepšie si túto stanicu pre aktivitu zaplniť vhodným trafficom. Každý aktivitár to urobí ináč a stanica potom nie je zakaždým rovnaká.

Kebarko napsal:
Myslím si, že dávať do stanice vozne ako statické objekty nie je najšťastnejšie riešenie. Tieto koľaje potom zostanú v MSTS už ako trvale nepoužiteľné. A to jak pre aktivity aj pre voľnú jazdu. Podľa mňa je lepšie si túto stanicu pre aktivitu zaplniť vhodným trafficom. Každý aktivitár to urobí ináč a stanica potom nie je zakaždým rovnaká.
To že koľaje zostanú nepoužiteľné je síce pravda, ale hlavne vo väčších staniciach je väčšina koľají v MSTS nevyužívaná. A statické súprave to zase celé neobsadia. A stačí si pozrieť váčšinu aktivít, kde v tom lepšom prípade stoja na 15 koľajách dva vlaky, v horšom nič. To sa teda moc realite nepodobá.

Podle mně je osazovat velké stanice, jakékoli nejen Košice, odstavenými vozy hloupost.
Vemte si Kolín. Do své aktivity jsem doplnil jen část traffic, který byl do této stanice nutný a co to udělá i s relativně výkonnými PC? Pokud tam ještě natentuji odstavené vozy, byť nízkopolygonové, tak za plného provozu to nezvládnou ani počítače NASA.
Každý stavitel by měl tvořit dle vlastního svědomí a ne se nechat unést připomínkami laiků, kteří si neumí domyslet důsledky.
Dnes jsou tendence tratě ozvučit. A to je další rána na výkon PC. Viz Poison v recenzi na mou aktivitu, kdy mu v HK po odklikáchí chybových hlášek přijel nákladní vlak jen s jedním ES.
Jinak tuto trať jsem si před chvílí stáhnul, tak jestli bude chvilka, nakouknu.
Doufám, že do Global BP jste si udělali Update pro šturc od Deteria. Je nutné tu samou texturu včetně snow nakopírovat i do ostatních tratí sdílejících tento Global včetně Japan1, atd.
Asi bych měl aktuální Global BP včetně potřebných textur do tratí dát někam ke stažení. Nestíhám.

Takže k tým odstaveným vozňom, tieto tam stoja už od nepamäti takže ak by tam neboli tak by to už neboli Košice a chýbalo by to tam. Na výkone PC to veľmi neuberá, zato môže trakčné vedenie a stĺpy TV. A kedže to nieje finálna verzia trate všetko sa ešte dá zmeniť.

Tak jsem trať včera stáhl a avast mi našel v souboru SRV_50x10LPTallSecurityRollingGateOpen.s nějakou věc s názvem Mnemonix family(?). Jinak ještě bych měl připomínku k samotnému archivu. Obsahuje pro uživatele zbytečné soubory *.bk a *.thm, ale já jsem tam dřív také tento balast cpal :eek: . Trať jsem proletěl zatím jen v editoru (při pokusu o zimní jízdu jsem skončil s hlášením o chybějících texturách), ale musím říct, že na betaverzi je to opravdu slušné. Jen bych autorovi doporučil na něktérých místech více vyhladit terén. Toť asi tak mé první postřehy. Přeji autorovi pevnou výdrž při rozšiřování a dokončování této tratě.

Naposled editoval moderátor:
po prvej letmej skuske asi tolko: trat je krasna... fps islo sice okolo barce hlllboko dolu, ale inak krasa. akurat sa mi nezdaju km vzdialenosti - pripada mi to ako zmensenina skutocnej trate tak cca na polovicu (mozno len pocit)... a pri niznej mysli som skoncil s nekonciacim prilivom hlaseni o chybajucich objektoch... (leto, den)

jeffer napsal:
po prvej letmej skuske asi tolko: trat je krasna... fps islo sice okolo barce hlllboko dolu, ale inak krasa. akurat sa mi nezdaju km vzdialenosti - pripada mi to ako zmensenina skutocnej trate tak cca na polovicu (mozno len pocit)... a pri niznej mysli som skoncil s nekonciacim prilivom hlaseni o chybajucich objektoch... (leto, den)

Objekty pri Nižnej Mysli nenačítalo kvôli slabšiemu výkonu PC, to urobilo sem tam aj mne. Čo sa týka vzdialenosti tie sú dobre, jedine úsek Gyňov-Čaňa-Geča je pozostatok starej trate a tam sa možno stráca nejakí ten kilometer.

http://www.semora.cz/a/reportzsr169.rar
Abych zde nefrázoval, jako ostatní předemnou, "že něco chybí" Tak si stáhněte na odkaze výpis z Michalova TR.
Chybí toho požehnaně, ale ještě víc objektů přebývá. Také je v trati několik chybných objektů, které jsou nečitelné.
Doporučuji autorovi dle tohoto seznamu trať opravit . Po té už nebude mít 700MB, ale odhaduji tak maximálně 300.
Jinak co jsem zhlédl v editoru vypadá slibně. Držím palce do další tvorby.

Reálnosť trate neviem posúdiť, ale páči sa mi. Obe skúšobné aktivity mi išli bez problémov a bez chybových hlášok. Oprav si v popisoch gramatické chyby :wink: . Avast protestoval aj u mňa, ale nebolo to prvý krát čo sa mu nepozdával nejaký súbor modelu z MSTS.

Tak teď tuto trať stahuji a má to necelých 0,5 GB, doufám,že ta trať za něco bude stát,když má tak velkou kapacitu dat

Tak se velice omlouvám tvůrci této tratě,že jsem již během stahování předem tuto trať zanevřel a byl jsem skepticky. U této trati se mi líbí to,že autor se nebál nainstalovat tzv. zvukové sloupy nebo jak to mám říci, to jest,že když jedu přes železný most,tak slyším patřičný zvuk jako v reálu, když jedu kolem stanice,kde je kostel tak slyším zvon kostela a také se mi líbí cvrkot ptáků a sovy nebo co to je ? Rovněž se mi líbí i to křoví na trati, a co se týče Košice tak tam se mi moc líbí statické objekty a vůbec to nějak nezatěžuje MSTS.
Jinak se mi líbí i aktivity od autora, musel jsem některé consisty upravit a nevím,zda to bude mít fatální vliv na trať BP,ale čtyři zvukové soubory jsem musel přepsat, ale ty zvuky stojí rozhodně za to.
Takže ještě jednou se omlouvám za to,co jsem tady včera prokecnul a věřím,že trať bude ještě lepší než je dnes. :eek: :eek:

Haniska a celu čast úseku ZSR160 idem postaviť nanovo a to čo je tam zatiaľ má ďaleko od reality preto sú tam aj červené terče pre zákaz vjazdu. Vidím že budem musieť opraviť aj polomer oblúka pred vchodom na posledné Košické nástupište ( polomery budu ešte opravené v Barci z oboch strán hlavne smer ZSR160 a taktiež v Barci odb. na trať 190, ), taktiež križovatkové výhybky sú ešte trochu problém. Ale som rad že takto pekne nachádzate chyby na trati lebo môj zoznam dalších úprav sa pomaly rozrastá.

Back
Nahoře