ŽSR 169 Košice-Hidasnémeti

Ahoj perinakx,

měl by jsem takovou otázečku či námět ..... v So a v Ne jsem byl na otočku v KE a vracel jsem se jižní cestou.....asi nemusím vychodňarom vykládat, co za nádhernou štreku se vine přes Moldavu (odbočku do Medzeva neznám), Zádiel, Sorožku, Rožňavu, Detvu a až do Zvolena....neplánuješ toto někdy udělat i do MSTS jako pokračování?

Provoz je tam docela čilý, náklady snad tahají 2x751(749) - viděl jsem i nějaký ucelený vlak s vápencem přímo pro USS, krajina je taky modelářsky docela zajímavá a nádherná......

Jo a pak trošku ujetý nápad č.2 - dodělat trať na Alpinku :-D - jako relax bys to moh mít za odpoledne hotové :-D

Martens napsal:
Ahoj perinakx,

měl by jsem takovou otázečku či námět ..... v So a v Ne jsem byl na otočku v KE a vracel jsem se jižní cestou.....asi nemusím vychodňarom vykládat, co za nádhernou štreku se vine přes Moldavu (odbočku do Medzeva neznám), Zádiel, Sorožku, Rožňavu, Detvu a až do Zvolena....neplánuješ toto někdy udělat i do MSTS jako pokračování?

Provoz je tam docela čilý, náklady snad tahají 2x751(749) - viděl jsem i nějaký ucelený vlak s vápencem přímo pro USS, krajina je taky modelářsky docela zajímavá a nádherná......

Jo a pak trošku ujetý nápad č.2 - dodělat trať na Alpinku :-D - jako relax bys to moh mít za odpoledne hotové :-D

Ešte si sa zabudol opýtať, či budú dalej stavať aj do Čiernej nad Tisou. To je tam tiež celkom zaujímavé.

Martens napsal:
Ahoj perinakx,

No takže obidva nápady sú zaujimavé a nebol by to problém, lenže to by som musel zase zhánať plány staníc a video z úsekov. Ak by však niekto takýmto materiálom prispel, nebol by problém postaviť tieto úseky aj keď netrvalo by to krátko lebo MSTS je hotový pohlcovač voľného času ktorého nemám veľa.

perinakx napsal:
Martens napsal:
Ahoj perinakx,

No takže obidva nápady sú zaujimavé a nebol by to problém, lenže to by som musel zase zhánať plány staníc a video z úsekov. Ak by však niekto takýmto materiálom prispel, nebol by problém postaviť tieto úseky aj keď netrvalo by to krátko lebo MSTS je hotový pohlcovač voľného času ktorého nemám veľa.

Zatím nemůžu nic slíbit, protože tam nejsem denně, ale pokud bych tam byl déle, tak video by se dalo sehnat (celkem bych se na ten vejlet i těšil) ..... no uvidíme, jestli se podaří....

perinakx napsal:
Haniska a celu čast úseku ZSR160 idem postaviť nanovo a to čo je tam zatiaľ má ďaleko od reality preto sú tam aj červené terče pre zákaz vjazdu. Vidím že budem musieť opraviť aj polomer oblúka pred vchodom na posledné Košické nástupište ( polomery budu ešte opravené v Barci z oboch strán hlavne smer ZSR160 a taktiež v Barci odb. na trať 190, ), taktiež križovatkové výhybky sú ešte trochu problém. Ale som rad že takto pekne nachádzate chyby na trati lebo môj zoznam dalších úprav sa pomaly rozrastá.

Teď jsem si trať projel a musím říct, že je to moc hezká trať. Zase něco nového od jiného tvůrce :) . Přeju hodně štěstí při stavbě :D .

LukyMichalovce napsal:
Super trat. Konecne aj nieco z vychodneho slovenska. Ak by sa dalo mohla by byt tato trat rozsirena o trat 191 Michalany-Humenne :lol:
To mohla ale muselo by byt video a ako povedal perinakx akekolvek sa mu dostane do ruk ako prve s usekom navazujucim na existujucu trat , pusti sa do stavby tam :wink:

juros napsal:
LukyMichalovce napsal:
Super trat. Konecne aj nieco z vychodneho slovenska. Ak by sa dalo mohla by byt tato trat rozsirena o trat 191 Michalany-Humenne :lol:
To mohla ale muselo by byt video a ako povedal perinakx akekolvek sa mu dostane do ruk ako prve s usekom navazujucim na existujucu trat , pusti sa do stavby tam :wink:
Lidi, co je to za výmluvy, copak v dnešní době je problém si video natočit? V nejhorším případě si půjčit od kamaráda kameru a stativ, koupit si za pár korun jízdenku, v posledním voze si umýt okno (voda na WC teče)......

Zbyněk Šemora napsal:
voda na WC teče......

ano voda na WC skutečně teče, ale jestli to na Slovensku chodí jako v čachách, tak pouze v létě a ještě ne pokaždé (nechci ČD pomlouvat ale je to tak :lol: )

Čouda napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
voda na WC teče......

ano voda na WC skutečně teče, ale jestli to na Slovensku chodí jako v čachách, tak pouze v létě a ještě ne pokaždé (nechci ČD pomlouvat ale je to tak :lol: )

Ja mám skúsenosť, že tečie vždy. A keď v niektorých vozňoch tú vodu necháš dlhšie pustenú, tak ti žačne tiecť aj tepllá.... :)

Ahoj nazdárek všichni chci podekovat autoru teto trati je moc prijemna ikdyz zatim jenom beta ale na betu hodne slušny, musim se taky zmínit ze me autor rozesmal a hezsky dlouho pobavil kdyz tady psal ze uz ji ma i ozvucenou to sice jo a hezky ale spusteni me rozesmaly košice jetam hodne koleji ale peron zadnej ha ha, chapu ze košice je krapanek složitejsi stanice nez treba Hidasnemeti ale kdyz uz mluvil o zvucich tak jsem si myslel ze ma košice aspon nahrubo no to nevadi autor to urcite dozene jinak hodne sil do dalsi prace a nemuzu si odpustit srovnani s dalsim slovenskym kolegou Honzou Stankem ktery ma pro zmenu pod palcem trat 150. jinak Zdarec: Pegaus.

ach tak je to tak ako som sa obaval: v tomto subore (http://www.zsr.sk/docs//Marketing/TTP/TTP109B1z.pdf)
sa clovek docita, ze usek statna hranica - barca ma 18 km. mne MSTS (posledny BIN, nova F5 diagnostika) nameral z kosic do hidas cca 13 km :(
prajem sic vela stastia, ale taketo chyby dokazu nasr... (hlavne ked bydliskom som v cani/kosiciach) (na druhu stranu nikdy nie je neskoro na opravu)

Naposled editoval moderátor:
Je možno niekde stiahnuť KOMPLETNÝ GLOBAL BP? Mam trate používajúce X-Track a bez toho Globalu mi to nechce spustiť!

Matto napsal:
Je možno niekde stiahnuť KOMPLETNÝ GLOBAL BP? Mam trate používajúce X-Track a bez toho Globalu mi to nechce spustiť!

Ak prečešeš toto vlákno tak nájdeš to čo hľadáš...

Na trati sa stale usilovne pracuje a aj Kosice hlavna st. sa uz zacina podobat aj krajinou na hlavnu stanicu i ked prace a oprav je este dost, pre porovnanie sa mozete mrknut tu http://www.trat169.ic.cz/scrgrb2.jpg ako to vyzera MSTS-realita. Viac novych obrazkov ocakavajte na stranke uz v najblizsich dnoch :wink:

juros napsal:
Na trati sa stale usilovne pracuje a aj Kosice hlavna st. sa uz zacina podobat aj krajinou na hlavnu stanicu i ked prace a oprav je este dost, pre porovnanie sa mozete mrknut tu http://www.trat169.ic.cz/scrgrb2.jpg ako to vyzera MSTS-realita. Viac novych obrazkov ocakavajte na stranke uz v najblizsich dnoch :wink:
A kde je ten veľký čierny pes, ktorý tam včera na rohu stál s tou blondýnkou? Podľa čoho sa má potom človek orientovať, ak ho tam nedáš ?

Chtěl jsem se podívat na stránky trati jak pokačuje stavba nebo jestli nějaké nové screeny, zadám adresu a překvapí mě zpráva, jak jinak než error 404-Not Found. Co se stalo se stránkami této tratě????

Back
Nahoře