Aktivity Pajavlaky

Tak to mě docela mrzí. Já když jsem jel testy, tak první místo, kde mi to spadlo bylo za Levicemi, tudíž jsem do popisu úkol napsal doporučení, aby se tam úkol načetl znovu. Jak ale vidím, tak se znovu projevuje pravidlo, že každý PC reaguje jinak. To znamená, že v dalších aktivitách uvedu do popisu úkolu náročnější místa (2 a více traffic vlaků) , kde by mohlo dojít k pádu aktivity. Pak už je na uživateli, jak podle své sestavy rozvrhne případné ukládání a opětovné načítání úkolu.

Pajavlaky napsal:
Tak to mě docela mrzí.

V pohode, ta aktivita je v pohode, ale ja mam dost slaby PC takze tie pády budu asi kvoli tomu. Ja mam Celeron 1700, 256 DDR, G-force MX440, takze nic moc...

Pro ty, co mají problémy s pády v žst. Žiar nad hronom je na webu připravena druhá verze aktivity, kde je PC v okolí této oblasti odlehčeno :D .

Aktivity sú celkom fajn,ak máš stiahnutú aj pracovnú verziu trate,tak môžeš 7501 potiahnuť až po Zvolen,s koľajami sa už na 99,9 % hýbať nebude už sa doplňajú len objekty a tých až tak veľa do zvolena nevojde.

Tak som skúšal Os 5702, ale ani za ten svet sa mi nepodarilo odísť zo Žiaru nad Hronom. Skúšal som všetko možné - pohľad s vyšším FPS, znižovanie viditeľnosti, save/load. Skúsil som verziu V2 a tá už bola v poriadku. Spadlo mi to pred Žarnovicou, ale keďže robím Save v každej stanici, nič vážne sa nestalo a bez problémov som to na druhý pokus prešiel až do Voznice, kde som pre nedostatok času zatiaľ skončil. Jedinú pripomienku by som mal k nákladnému vlaku v Žiary, ktorý sa začne hýbať takmer súčasne s vlakom hráča, lenže odchádza na opačnú stranu. Tento nákladný vlak získa po niekoľkých sekundách také zrýchlenie a rýchlosť, ako osobné auto. Inak paráda, jazdné doby som si kontroloval poďľa knižného cestovného poriadku.

Naposled editoval moderátor:
Jene: Udělám to jak pro Os 5701, tak pro Os 5702, ale počkám si na oficiální verzi. Přeci jen v té pracovní mi např. v Žiaru nad Hronom chybí spousta nočních textur a objektů. Jinak mám naplánováno udělat ještě celou řadu aktivit pro tuto trať :D . Akorát se musím trochu uskromnit s trafficem :lol: . Nebo v oficiální verzi bude trať nějak odlehčená?

V najbižšej oficiálnej verzii trať ešte odľahčená nebude,zatiaľ sa trápim zo Zvolenom až po dokončení bude oficiálna verzia.Ak tých textúr nie je veľa,tak si miesto nich nakopíruj denné.Celkové odľahčenie trate a konečné úpravy budú až po dokončení do B.Štiavnice.

Jene napsal:
V najbižšej oficiálnej verzii trať ešte odľahčená nebude,zatiaľ sa trápim zo Zvolenom až po dokončení bude oficiálna verzia.Ak tých textúr nie je veľa,tak si miesto nich nakopíruj denné.Celkové odľahčenie trate a konečné úpravy budú až po dokončení do B.Štiavnice.

To už je detail je tam natlačit, spousta nočních je použita z jiných tratí, stačí pohledat a zbytek jsem nahradil denními. Jednalo se caa o 20 ks.

Boby: Já bych to za detail vůbec nepovažoval. Otevřu-li si složku Shapes, v položce ESD Alternative Texture u libovolného .SD souboru najdu hodnoty 257, 1, 252 atd. Myslím, že tohle je příčina problému. Objekty, které by měly používat jednu texturu pro všechny roční doby mají místo 0 třeba 252, čímž dochází k tomu, že textura lze otevřít jen ve dvou ročních dobách. Naskýtá se jen jedno řešení. Opravit si ručně všechny sd. soubory. Já jsem zkoušel ještě jinou možnost, do všech složek s texturami jsem doinstaloval textury z hlavní složky. Nic jsem nepřepisoval. Všechny roční doby chodí, ovšem jen ve dne. Zkoušel jsem to s doinstalovanými texturami do složky night i bez nich. Kdo si .sd neopraví, bude patrně jezdit jen v létě... :(

Alebo zobere subory v koreni TEXTURES a skopiruje to do vsetkych podadresarov, pricom da samozrejme NEPREPISAT existujuce subory ... a ma vystarane ...

Od pěti hodin se snažím zprovoznit jen noční jízdy. Vždycky při nápise "Incializace a nahrávání je kompletní" - error. Zkouším všechno možný, a je to furt stejný. Neví prosím někdo, jak to odstranit? Pokud se to nepodaří, můžu na další aktivity pro 150 rovnou zapomenout... :(

Pajavlaky napsal:
Od pěti hodin se snažím zprovoznit jen noční jízdy. Vždycky při nápise "Incializace a nahrávání je kompletní" - error. Zkouším všechno možný, a je to furt stejný. Neví prosím někdo, jak to odstranit? Pokud se to nepodaří, můžu na další aktivity pro 150 rovnou zapomenout... :(

Já to dělám tak, že nejdřív dám volnou jízdu ve dne, vyskočím zpátky do menu a potom normálně jedu noční aktivitu. Trať má problémy s načítáním nočních textur, Jene o tom píše.
Druhá možnost, je postupovat dle redme a nahradit ZSR150.trk zálohou, je v adresáři tratě, ale to jsem nezkoušel. Ale když to uvádí autor, tak to asi funguje.
Já jsem se v těch texturách zase tolik nehrabal, jako ty,ale beru na vědomí, něco na tom bude. Kouknu na to. Jenom jsem hledal v dané chvíly nejrychlejší řešení a tím bylo je dokopírovat.

To: Pajavlaky

Tak jo funguje to, přepiš .trk tou zálohou. Zkoušel jsem to i s různým počasím a zatím no problem.

Pajavlaky napsal:
Prosím o názory. Mám odlehčit traffic v mých aktivitách pro 150?

Vzhľadom na pády v simulátoru vo väčších staniciach by asi bolo vhodné s tým niečo spraviť. Trať 150 je sama o sebe dosť HW náročná. Traffic by som radšej situoval do menších staníc, a do veľkých by som dal zopár low poly vozidiel nech sú trocha zaplnené.

Pajavlaky napsal:
Prosím o názory. Mám odlehčit traffic v mých aktivitách pro 150?

Já si myslím, že traffic v obou aktivitách je akorát. Já jsem je obě projel a ani jednou mě to nespadlo. Nejde o odlehčení, ale o to, aby byl traffic dobře odladěný t.j. aby se nenačítal při průjezdu velkými stanicemi a problematickými místy tratě hlavně opatrně v případě stanic s rozhlasem. A jak už jsem psal zařadit Kebarkovi low poly, má tam už i řadu os vozů, v kombinaci se servisem bych se do toho nebál jít i ve Zvolenu s rozhlasem a za deště s Martensovou bouřkou. Průměrná sestava jako je např. moje to utahne. Zkoušel jsem projet několik Charleyových aktivit a bylo to bez problémů, ale když jsem upravil traffic na low poly tak to ani neškubalo. Netvrdím, že trať je optimalizovaná, ale za určitých předpokladů se jezdit dá. Něco za něco, ta vymazlenost, je vykoupena místy až drastickými hw nároky. Autor psal, že s tím v nejbližší době nic dělat nebude. Tak to chce zkoušet. Při vašich zkušenostech to ale určitě není problém. V případě potřeby rád pomohu s testováním.

Pajavlaky napsal:
Boby: Problém vyřešen, moc Vám děkuji.

Máš stiahnutú aj pracovnú aktualizáciu?Tam by mal byť problém už odstránený a trať je dokončená až po Zvolen mimo,takže aktivity môžu byť robrné až do zvolena ale vo zvolene s tarfficom opatrne.Momentálne laborujem tam laborujem s objektami aby ich bolo čo najmenej a vyzeralo to k svetu.

Jene: Dá se říct, že problém se projevil až po nainstalování pracovní aktualizace. Vyřešil jsem to zmíněným Johnzovým postupem a náhradou trk souboru. Aktivity do Zvolena určitě protáhnu. Jen mi skutečně dělá satrost ta hardwarová zátěž. Asi se vynasnažím dávat všem trafficům LP vozy.

Back
Nahoře