Aktivity Pajavlaky

Zdar všetci, stala sa mi taká vec, pri jazde aktivity Os5701v2 som s vlakom zastavil v Hronskom Beňadiku na konci peronu, je tam pobyt 20 minút kvôli križovaniu s Ex530, príchod 6:30, odchod 6:50 /približne/, v čase o 06.45 nastal okolo mňa hrmot a MSTS dal hlášku "Úkol ukončen, vlak vykolejil", nevie mi niekto prosím poradiť kde je chyba?Ináč aktivita ako taká-klobúk dole.Prešiel som ju aj v AE kde som zistil, že na Zvolenskom zhlaví sa síce pohybuje servis_2, ktorý mi blokuje odchodové návestidlo ale ten tesne pred príchodom Ex530 zmizne, tak neviem ku kolízii čoho môže dochádzať.

Tak idem aj ja vyskúšať aktivitu Os 5701 pre trať ŽSR 150. Aktivita vyzerá byť výborná, ale hneď na začiatku by som mal jednu poznámku:
Štartovací čas aktivity je 04:24 a odchod vlaku o 04:25 - za tú 1 min. nestihne "dofúkať" kompresor a tak musím aktivitu po odchode uložiť a znova načítať - lebo zvuk kompresoru sa mi prehráva dookola.
Ten štartovací čas nie je až taký problém zmeniť, horšie bude s tým traficom vedľa...

JANíčOK napsal:
Tak idem aj ja vyskúšať aktivitu Os 5701 pre trať ŽSR 150. Aktivita vyzerá byť výborná, ale hneď na začiatku by som mal jednu poznámku:
Štartovací čas aktivity je 04:24 a odchod vlaku o 04:25 - za tú 1 min. nestihne "dofúkať" kompresor a tak musím aktivitu po odchode uložiť a znova načítať - lebo zvuk kompresoru sa mi prehráva dookola.
Ten štartovací čas nie je až taký problém zmeniť, horšie bude s tým traficom vedľa...
Dofoukávání kompresoru "oblbneš" změnou kabiny. Stojíš,dáš "1" na změnu kabiny - hodí tě to na druhou stranu, dáš znovu "1" - vrátíš se zpátky ale kompresor už neběží.

ad Duuso:
v Hronskom Beňadiku sa mi stalo presne to isté čo aj tebe - ešte aj čas 6:45 sedí.
Zaujímavé je na to, že do stanice Hronský Beňadik vchádzam na návesť "rýchlosť 40 km/h a očakávaj 40 km/h" t.j. vlakovú ceste cez stanicu mám postavenú, čo by mohlo znamenať že žiadny trafic nemôže prejsť. Nedochádza niekde na Zvolenskom zhlaví ku kolízii traficov?

Presne na toto som myslel, iné mi ani nenapadá, nevadí, aspoň môže Paja napraviť problém,inak ako som aj hore písal, zatiaľ perfektná aktivitka.

Jaký máte Bin? Zkuste to pod 1.7.081920 a pokud to nepůjde budem špekulovat dál. Já jsem znovu vše projel a problém se neobjevil :(. Je to divné... Chybu v eng/wag můžeme vyloučit, vozy na Ex 530 jsou z trainsetu BP. V čase 6:45 se žádný vlak neobjevuje. V 6:44 se nahrává Ex 530 a za ním už jsem pomocí servisu dobu nutnou k přípravě vlakové cesty nesimuloval, protože na návěstidlo není vidět. Tím pádem je problematika tohoto místa dost paradoxní. Je tam hodně jiných bodů, kdy se servis nahrává pár metrů za posledním vagónkem trafficu a mohlo by dojít ke kolizi, ale tam problém není... Ještě by problém mohla způsobit např. omylem stisknutá klávesa G. Nebo možná chování servisů nějak ovlivňuje načítání uložené jízdy. Např. v editoru, pokud spustím simulaci podruhé, aniž bych aktivitu znovu načetl, servisy se naprosto splaší (!). A musí se jet na vjezdu zásadně výstrahu. Abych tomuhle předcházel časuju servisy tak, aby plynule jedna blokace přecházela do druhé ( zvolenské zhlaví se blokuje již, když stojíte na vjezdu v Kozárovcích, který je zase navázán na servis v Levicích atd. ) , jenže jak se zdá... Prosím o trpělivost a spolupráci, aby se problém podařilo najít a v dalších aktivitách mu předcházet, ačkoliv trošku vidím problém v BINu. Přes všechno skvělé co BIN přinesl nutno říct, že spoustu aktivit poslal do háje, když s každou verzí rozházel chování servisu.

PS: Co se pravděpodobně stane: servis zdržující náklad zůstane stát o něco déle a do tohoto před návěstidlem stojícího nákladu pak nabourá rozjetý expres. Tuto scénu můžete shlédnout v AE takto: 1) spusťte 2)nechte proběhnout simulaci 3)a nechte proběhnout simulaci podruhé ( pád ). Je to záhadné. MSTS se však běžně chová dle té 1. proběhlé simulace ( alespoň u mě ). Takže patrně chybu způsobuje ukládání a načítání jízd. Uveďte prosím, kdo jste případně a jak načítali ze savu.

Bin mám 1.7.081920 ale nevadí, všetko v pohode, keď bude čas tak to prejdem ešte raz od začiatku, aj tak sa musím dostať do toho, rok som nejazdil, nemohlo to byť aj tým, že som si hru v každej stanici uložil ?

duuso: Určitě ne, já jsem taky ukládal. Ale kolikrát si načítal?
JANíčOK: Nejdřív pro jistotu zkoukni co ti to dělá v AE. Pak to zkus projet bez těch restartů.

Načítal som to asi raz, ale ako som písal horevyššie skúsim to ešte raz a od začiatku.Potom dám vedieť.

Tak som to prešiel pod verziou MSTSPatch 1.7.081920 a presne to isté - do Hronského Beňadika vchádzam na návesť "40 km/h a očakávaj 40 km/h" a o 6:45 hod. buchot - trepot a vlak sa vykoľajil... hotovo
Išiel som to na cca. 15 save - asi vyskúšam to prejsť naraz a napíšem výsledok.

Naposled editoval moderátor:
JANíčOK: Aspoň známe původ problému. Dám ruku do ohně za to, že pokud to pojedeš naráz, tak to projedeš. Já jsem jel při testech aktivitu naráz. Na 15 save to jako, že si vždy uložil úkol, vypnul MSTS a pak jej zapnul a úkol načetl? V aktivitě chyba fakt není, to zase vedlejší účinek BINu :(.
Blbý je to, že prostě furt jsou nějaký problémy, krom toho, že funkčních aktivit je jako šafránu. Hodně aktivit poslal do háje bin, hodně aktivit poslaly do háje kolejové změny v tratích a hodně aktivit nemá cenu ani stahovat, protože pouhé doplňení a opravení 150 chybějících vozidel by člověku zabralo nejméně celý den. Jak by to bylo krásný, když by každý tady z fóra udělal alespoň jednu aktivitu. Ačkoliv je aktivitaření nejspíš právem považováno za jednoduché, je nutné si uvědomit, že bez něho je veškerá práce stavitelů, modelářů, ladičů atd. úplně k ničemu. A já mám pořád takový pocit že počet aktivit naprosto neodpovídá vynaložené práci ostatních. Snad už nastala chvíle, kdy se vyplatí na aktivitách jednou pro vždy zamakat.

OK, ja to tiež spravím tak, že nebudem sejvovať a uvidíme, ináč čo sa týka tvorby aktivít nesúhlasím s názorom že aktivitárenie je ľahká záležitosť, možno na dvojkoľajke, kde nie je problém súkať traffic jeden za druhým ale na jednokoľajke kde treba čarovať so servismi to až také jednoduché neni, testoval som kedysi dávno pre Charlieho na ŽSR150 NEx 47195/196 a ďakujem pekne...Podľa mňa je fakt základným problémom aktivít to, že nejestvuje akýsi verejný trainset kde by bolo všetko pekne pohromade, vagony,mašiny a odtiaľ by si to užívatelia len ťahali a nemuseli by brúsiť po x weboch, prípadne si svojpomocne doplňovať a meniť vozidlá, ale to je téma už niekde inde.Testnem ten Os5701 bez save a dám vedieť.Mimochodom pred rokom keď som ŽSR130 dotiahol do Šale som spravil dve aktivity ale nezverejnil som ich kvôli použitým vozidlám, ak by niekto mal chuť ich upraviť aspoň na 70 percent na vozidlá TBP aby s tým mohli aj ostatní jazdiť nech sa ozve a zašlem na opravu,ja na to nemám čas.Ide o Os 4240/4247.

Pokud při rozbalování aktivity nenecháváte přepisovat consisty, tak ještě zkontrolujte, jestli máte stejnou verzi blokujícího servisu. Kdysi tu s tím byl problém.

Michal: Problém je v tom, že já sám Beňadik neprojedu, pokud hru předtím savnu.
duuso: S tim veřejným webem souhlasím. Jenže hodně vozidel je problematických a to jak z webů okolních tak i ze samotného trainsetu BP ( schválně koukněte na brzdy 210, 770, 810 atd. ). Nejlepší tedy je naučit se znát engy a trainset si podle svého gusta budovat sám. Já například aktivitu stáhnu, doplním vozidla, opravim chyby co mi vyhodí CB, dále zjistím s jakou soupravou mám jet a u vozidel z ní si opravím chyby ( brzdy, světla, spřáhla ). Značení pochopitelně nechávám, ale stejně se jedná pouze o kosmetickou úpravu. K čemu je mi jednotné vozidlo z trainsetu BP, když se s ním nedá jet? A pokud se ozvete, že tohle a tohle je špatně, zametá se to pod rohožku nebo se dělá, jakože jsou z té chyby všichni překvapeni, neboť ona je ryze náhodná. Dnes se naštěstí díky jistému panu zsr dělá z MSTS simulace.

Práve som prešiel úsek Nové Zámky - Hronský Beňadik bez jediného save. Použil som Bin 1.7.081920
Výsledok:
  • Do stanice Hronský Beňadik som vošiel na návesť "rýchlosť 40 km/h a očakávaj 40 km/h", čo by teoreticky nevadilo ale je to úplne mimo realitu, keďže tam križujem Ex 530
  • Zo stanice Hronský Beňadik som normálne odišiel a po prejdení odchodového návestidla ("rýchlosť 40 km/h a voľno") som oproti sebe zbadal vlak - pravdepodobne Ex 530 ktorý stál niekde pri vchodovom návestidle. Následne sa aktivita ukončila "...projeli ste návěsť stůj"

Skúsil som aj ja aktivitu Os 5701 v2. Do stanice Hronský Beňadik som prišiel na návesť 40 km/h a očakávajte 40 km/h. Po zastavení som čakal dlhých 22 minút. Samozrejme nič sa nemohlo vykrižovať, kedže ja som mal na návestidle 40 km/h a voľno. Po uplynutí času som o 6:50 odišiel. Na odjazde bolo stoj a na vjazde stála oproti laminátka (s tou som sa zrejme mal vykrižovať v stanici). Tým pádom celá aktivita skončila pretože sme stáli oproti sebe. Takže z toho vyplýva, že cesta cez Hronský Beňadik a blízky traffic je v aktivite zle nastavený.

Back
Nahoře