Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
djneon napsal:
Dojmy z DB ... pro mne je aktivita i po 2 letech ježdění (roku bez TM) na této trati nezvládnutelná - v Brandýse přes 5 min. sekera... Znovu se mi to fakt nechce, s tímto typem řízeni asi nemám šanci, určitě ale pude pěkná a je do ni vloženo spoustu úsílí...
Jo tak to s tebou musim souhlasit to krokovani se mi nezda dobry napad na klavesnici pac bych zachvili mohl kupovat novou klavesnici :).

Mě to naopak mnohem víc přiblížilo realitě.Chce to taky trochu znát trať a vědět co kde a jak bude následovat a pak není třeba se hnát jako blázen,ale jet podle citu.

Šnek napsal:
Mě to naopak mnohem víc přiblížilo realitě.Chce to taky trochu znát trať a vědět co kde a jak bude následovat a pak není třeba se hnát jako blázen,ale jet podle citu.
Škoda že to nekrokuje rýchlejšie pri podržaní klávesy, podobne sa človek ukliká aj na 240 a pod. :x

djneon napsal:
...s tímto typem řízeni asi nemám šanci...
122 030-0 napsal:
...to krokovani se mi nezda dobry napad na klavesnici pac bych zachvili mohl kupovat novou klavesnici....
nebulus napsal:
Škoda že to nekrokuje rýchlejšie pri podržaní klávesy, podobne sa človek ukliká aj na 240 a pod.
Chlapci, chlapci, pořád se tu volá po přiblížení k realitě, koneckonců je to simulátor a když se k ní přiblížíme, tak je zle. Někde popisuji své reálné zkušenosti s obdobnou řadou (jak jinde někdo podotknul, 350 je velmi jednoduše řečeno v podstatě 150 s trafem a usměrňovačem) a obzvláště poslední větu si přečtěte.

Zvuk stykačů při zkrokování z 51. stupně do nuly s krátkým mezipřistáním na 34. stupni mám dodnes v uších a když stisknu klávesu A a dívám se, jak jdou stupně dolů, jakobych to "tsts" "tsts" "tsts" za zády slyšel a nepřipadá mi to pomalé ani rychlé, jen reálné. Pakliže ale reálnost ovládání nevyhovuje, jsou i jiné hry, kde se na to až tak nehledí a jedním pohybem myši zastavíte celý vlak jako PIKO vláček......

Naposled editoval moderátor:
Měl bych prosbu jestli by jste mohl osadit v úseku Choceň-Tyníště-HK -PU lampy osvětlení do stanic Tvořím aktivitu která se jede v noci a vypadá to bez nich divně.Díky :lol:

Bob: Velmi správně. Měl jsem na jazyku něco podobného.
Petr K: těch lamp mi chybí vícero. Než to dám všude dohromady, budeme tu mít opět další vánoce. Jedině snad, kdyby někdo pečlivý měl chuť a dal mi vědět, abych do určitého čtverce nesahal. Po té by lampy osázel, eventuelně je možno i další statické objekty. A pak mi pošle w soubor. Takto mi Honza Š osázel některé své modely budov.
Ohledně aktivit z mé dílny, zakládám své vlákno v Aktivitách, další připomínky pište tam.

Petr K napsal:
Měl bych prosbu jestli by jste mohl osadit v úseku Choceň-Tyníště-HK -PU lampy osvětlení do stanic Tvořím aktivitu která se jede v noci a vypadá to bez nich divně.Díky :lol:

Celé hradecké tratě jsou stále ve výstavbě, takže časem mohou být i další lampy. Je to jen otázka času a priorit. Mohu to tam i sám osázet. Dobrý nápad.

Zvuky

Zdravim,

mam nainstalovane DVD 75.1 + aktualizaci 76 + trainstore. V aktivite Den Blbec mi loko Duhova Energie nepiska, houka jako americky diesel (taky ji nejde piskovac, ktery podle mne ma)...

Chci se zeptat, zda jsou po instalaci vseho vyse uvedeneho nutne nejake dodatecne rucni korekce, ktere jsem opomnel a zda by bylo mozne jejich seznam dat na jedno misto jako kucharku.

(Jinak vse jede ok!)

Diky, Mike

mike: Problém bude v tom, že jsi si zřejmě přeinstaloval původní zvuky něčím jiným.
Jinak chci poděkovat Honzovi Švecovi za atomovku, která mi dnes ráno přistála v počítači. Nádhera, ale až v aktualizaci 77 (trať Hradec Králové - Jaroměř). Bude nutné všude dodělat i okolní krajinu. Aby Honzovy modely nebyly jak sám voják v poli. To si Honza opět máknul.
Dnes za chvíli vyrobím odkaz na malou aktualizaci (včerejší BP76.1), která je nutná pro chod aktivit.
Z Nymburka do Poděbrad aktivování rychlosti 12Okm/h při jízdě od Poříčan, prořezání větví na Babíně kvůli viditelnosti návěstidel.
Opravený soubor od Jirky Poláka pro sladění jasu návěstidel a oprava Track_B (kdo si to neopravil manuálně sám) A další drobnosti, které jsem objevil při hraní aktivity. Zbyněk příště.
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/761bptrat.exe
11,1.MB (protože je datum aktualizace 11.1 :lol: )

Mám rozohratú aktivitu DB. Nerozhodí mi inštalácia aktualizácie BP 76.1 aktivitu DB a možnosť nahrať uloženú pozíciu? Kvôly kontrole a úprave nových modelov mostov by som túto aktualizáciu potreboval nainštalovať.

nebulus napsal:
Mám rozohratú aktivitu DB. Nerozhodí mi inštalácia aktualizácie BP 76.1 aktivitu DB a možnosť nahrať uloženú pozíciu? Kvôly kontrole a úprave nových modelov mostov by som túto aktualizáciu potreboval nainštalovať.
Však si udělej zálohu, jinak o save příjdeš.

Zálohu čoho si mám spraviť? Celej trate? Mimochodom už mám hotový aj ďaľší most....

Nebulus:já osobně používám dvě složky trati.Jednu originál a druhou mám pojmenovanou jako pracovní.Takže do originál zasahuji akorát při aktualizaci (mohu tedy dohrávat aktivity kdy chci),no a v pracovní si můžu testovat objekty kdy chci.Myslím že se tím chráním,kdybych omylem rozhodil i něco jiného,nežli na čem pracuji.Pak není problém při chybě pracovní smazat a originál opět zkopírovat a přejmenovat

Mates: Ďakujem za radu. Asi budem musieť takto spraviť. Naštastie na disku s BP mám stále plno miesta. Alebo urýchlene dohrám aktivitu DB, nech to mám za sebou.

Tak jsem opět položil trochu kolejí a už jsem před první vyhýbkou do Lysé nad Labem. Pokračování zítra.
Nejhorší bylo začít a sepsat do tabulky všechny údaje o trati, aby seděly sklony a oblouky. Trochu mne zdržely Kostomlaty kde je část vyhýbek do oblouku.
Ideální by bylo dopokládat to až do Vysočan a napojit na odbočku Rokytka. Uvidíme jak to půjde. Baráky nádražích od Pawlika jsou až do Mstětic, tak alespoň tam. A to ještě nevíte, že Hark IV postavil originál Nymburk hl. n. Nádhera.
Do aktualizace 77 to bude hodně práce. Dodělat HK - Jaroměř, alespoň Nymburk - Lysá. I na Poříčany je hodně dodělávek. A opět DNV - Bratislava.
Zkrátka je toho víc než dost.

Jen žádný spěch, pěkně v klídku a precizně jako doposud, my to vydržíme.
Mám ohromnou radost, Zbyňku, pokaždé když sednu k MSTS lítám na úseku z Kamenného Zboží do Kolína (panťáky, rychlíky, uhlí, Nex), je to jak droga.
Hark IV odvedl v Nymburce vynikající práci, uživatelé se mají na co těšit!

PS.: Vzpomínám si, jak jsi před lety psal, že na Nymburk rozhodně nepotáhneš. Ještě, že okolnosti tomu chtěly jinak :D .

Tak správně žadný spěch už se taky těšim až povezu rychliky s Prahy do Hradce Zbynku paradní prace

Pawlik napsal:
PS.: Vzpomínám si, jak jsi před lety psal, že na Nymburk rozhodně nepotáhneš. Ještě, že okolnosti tomu chtěly jinak :D .
Tak to jsi měl citovat, abych se zasmál, jak jsem tenkrát lhal :lol:
Ale kdo za to může???? Proč jsem začal tahat koleje z Kolína na Osek???
Tak jednak vzpomínky na mou službu u dráhy, přece jen i na této trati jsem se něco najezdil v rámci turnusu.
Pak jsem dle videa od Zdeňka I. stavěl Kutnou Horu a musel tenkrát předělat i Kolín. A když už bylo to video, mě to bylo tak líto nepokračovat s pokládkou na Poděbrady. (původně jsem chtěl jen do Oseka, ale nešlo se nějak zastavit) Takže hlavní viník asi bude Zdeněk I. Pak přišli kluci modeláři Hark IV a Pawlik....a co nám ještě chybí? Nymburk Město, Kostomlaty, Libice, Velký Osek a do Prahy jen Horní Počernice a Praha Vysočany. (Současně Velký Osek = Čelákovice a Libice = Mstětice, Nymburk se ještě u uživatelů rovná Lysá nad Labem) nechtěl jsem tato originál nádraží zatím nechat ladem, ale už brzy
budou na svých důstojných místech. Video mám od Alcaponeho, snad bude použitelné, podrobné sklony a poloměry oblouků mám také. Ale jak se strefím do Prahy....Ha Ha Ha.
Teď jdu s pejskem ven a po návratu jdu stavět Lysou. :lol:
....Až budou hrubé koleje a budu dělat krajinu, tak se přesunu do Jaroměře, protože Honza Švec postavil tak nádherný model nádraží,....opravdu nevím, kam skočit napřed. Ale pokládku kolejí chci už mít za sebou.

Zbyněk Šemora napsal:
Pawlik napsal:
Tak to jsi měl citovat, abych se zasmál, jak jsem tenkrát lhal :lol:
Ale kdo za to může???? Proč jsem začal tahat koleje z Kolína na Osek???
Tak jednak vzpomínky na mou službu u dráhy, přece jen i na této trati jsem se něco najezdil v rámci turnusu.
Pak jsem dle videa od Zdeňka I. stavěl Kutnou Horu a musel tenkrát předělat i Kolín. A když už bylo to video, mě to bylo tak líto nepokračovat s pokládkou na Poděbrady. (původně jsem chtěl jen do Oseka, ale nešlo se nějak zastavit) Takže hlavní viník asi bude Zdeněk I. Pak přišli kluci modeláři Hark IV a Pawlik....a co nám ještě chybí? Nymburk Město, Kostomlaty, Libice, Velký Osek a do Prahy jen Horní Počernice a Praha Vysočany. (Současně Velký Osek = Čelákovice a Libice = Mstětice, Nymburk se ještě u uživatelů rovná Lysá nad Labem) nechtěl jsem tato originál nádraží zatím nechat ladem, ale už brzy
budou na svých důstojných místech. Video mám od Alcaponeho, snad bude použitelné, podrobné sklony a poloměry oblouků mám také. Ale jak se strefím do Prahy....Ha Ha Ha.
Teď jdu s pejskem ven a po návratu jdu stavět Lysou. :lol:
....Až budou hrubé koleje a budu dělat krajinu, tak se přesunu do Jaroměře, protože Honza Švec postavil tak nádherný model nádraží,....opravdu nevím, kam skočit napřed. Ale pokládku kolejí chci už mít za sebou.

Už se moc těším,.jen se zeptám.Plánuješ pokládku ke Staré Pace či Trutnovu?

Tak takovým viníkem je člověk rád, i když to video bylo prosincové a za deště a pak ta kompilace byla taky nešťastná. Hlavně, žo to alespoň trochu pomohlo.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře