Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.

Stary

Administrátor
Správce
Naposled editoval(a):
Martens napsal:
Mirku, Zvukový sloup vypadá ehmm....jako sloup, ale s jeho definicí je potřeba provést několik kroků a to :

1) V souboru ssource.dat si nadefinovat jednotlivé sms soubory. sms soubory jsou pak umístěny v adresáři sound dané trati

2) V RE je pak najdeš v RE v sekci zdroje zvuku (v CZ překladu)

Ale bacha, ty sloupy přehrávají daný sms stále dokola.
Dík za vysvetlenie Martin ... :wink: Viem že stĺp vyzerá ako stĺp, len ma zaujímalo ako to vyzerá v RE.Tak som si ho otvoril a kukol sa naň.Celkom zaujímavé, vyzerá to ako keby rovno medzi koľajami bola nejaká nádrž alebo niečo podobné ... :lol:

Peta napsal:
Tak jsem to rozšlapal a je to výborná práce, akorát že nebyl v Hradci slyšet rozhlas

Zkontroluj, jak máš nastavený v simulátoru zvuky okolí. Já je dal naplno a pak jsem hlášení v Hradci slyšel. Ale je pak slyšet také cinkáni přejezdu na stanoviště lokomotivy a to i při stošedesátce, což není to pravé ořechové. Není to poslední chyba jen u mě? Co na to ostatní? Díky.

Peta napsal:
Já to také neslyším
Ak máš sluchátka vyskúšaj či počuť rozhlas v nich.Mne sa niekedy stávalo že v reproduktoroch vypadol zvuk (mylne som si myslel že chyba je v MSTS) a v sluchátkach bolo všetko OK.

Máte někdo ještě připomínky, než vydám opravnou aktualizaci 72.1 (klasicky ve čtvrtek).
Z Opatovic odbočkou směr Stéblová už naskočí rychlost 100, také jsem povypínal cinkání závor a tam, kde to cinkat má jsem dosadil zvukové sloupy. Ale mám pocit, že jsem cinkání ve hře neslyšel, přitom rozhlas v HK ano. Přitom cinkání sloupu při osazování mne už rozčilovalo.
Na přejezdech s pískáčky už musíte v aktivitách houkat a alespoň k vjezdovým návěstidlům jsem dosadil upozorňovadla (hradecké tratě). Opravdu to ve hře pomáhá.

Blbne adresa CBOX. Tyhle adresy zdarma jsou bez záruky. Kdo se nemůže "dovolat" (dopsat), tak použijte email, který je funkční:
zbyneksemora@iol.cz

Děkuji za pochopení.

Naposled editoval moderátor:
Žádné připomínky, MSTS BIN plus poslední aktualizace s dodělanou 031 je špičková věc. O 020 do Chocně ani nemluvím. Líbí se mi to, stejně tak i plány do budoucna. Protrainy třeste se. Bluesky asi tiše závidí.

Zbyněk Šemora napsal:
Máte někdo ještě připomínky, než vydám opravnou aktualizaci 72.1 (klasicky ve čtvrtek).
Opäť "ja". :lol: Tradične iba stĺpy TV.Tentokrát v Třeboviciach v Čechách.Olomoucké zhlavie OK, ale na pražskom toho dosť chýba.A v strede stanice (pri perónoch) by sa tiež zišlo šupnúť pár stĺpikov ... :D Testujem novú aktivitu od Jozefa Karleca, takže o pár dní preletím trasu Česká Třebová - Praha a ak bude niečo ešte chýbať ozvem sa.

Dobrý Pan Šemora. Chtěl bych připomenout časté pády MSTS při průjezdu Brnem. Jak jste psal že jste omezil budovy a silniční provoz aby to lépe šlapalo, tak nic se nestalo. I když v okolí Brna nemám vůbec žádný traffic, padne mi to třeba i dvakrát! Opravdu je to někdy brnkání na nervy. Např jedu s R od Třebové, vše OK ale dva "poslední" kilometry před cílovou stanicí (Brno) to prostě spadne! Nešlo by ještě s tím něco udělat? Určitě nejsem sám komu to tak dělá...děkuji.

ES 499.0001 napsal:
Dobrý Pan Šemora. Chtěl bych připomenout časté pády MSTS při průjezdu Brnem. Jak jste psal že jste omezil budovy a silniční provoz aby to lépe šlapalo, tak nic se nestalo. I když v okolí Brna nemám vůbec žádný traffic, padne mi to třeba i dvakrát! Opravdu je to někdy brnkání na nervy. Např jedu s R od Třebové, vše OK ale dva "poslední" kilometry před cílovou stanicí (Brno) to prostě spadne! Nešlo by ještě s tím něco udělat? Určitě nejsem sám komu to tak dělá...děkuji.

Urcite slo, treba stahnout na onen usek detaily, viditelnost ap. a proste co nejrychleji bez prudkych pohybu kamery projet :-)

Mám si myslím dost stáhlé detaily, úplně beze stínu, troleje,....ale pořád nic!

Naposled editoval moderátor:
JOHNZ napsal:
Čo máš za PC? (procesor, RAM, grafika a možno aj základná doska)

Procesor Athlon 1800+, 256 RAM, Grafika Ge Force 4 - 64 MB. Vždy mi to v Brně šlapalo dobře ale teď to zase nějak prostě blbne! Vám to nedělá?

Ahoj Zbyňku, chtěl bych napsat také několik postřehů:

V tunelu na mezi Pha hl.n. - Pha Libeň jsou sloupy trakčního vedení, které si myslím, že tam ve skutečnosti nejsou.
Na přejezdu ve stanici Újezdu u Chocně pracovala asi opilá četa, protože přejezdové zařízení je otočeno směrem do kolejí.
Při jízdě odbočkou po 031 HK - Pu, za stanicí Stéblová směrem na Pardubice zůstává až do Pu Rosice traťová rychlost 40 km/h místo 100.

milo

Tak jsem si to zkusil projet v zimě. Vyjíždím z odstavného A a jakmile dojiždim do nastupiste, tak mi to zatuhne při nahození sběrače....takže Zima nebo léto, je to jedno! Vždyť mi to ale předtím nic nedělalo. Měl jsem třeba EC od Břeclavi a v Brně jsem míjel do protivky další EC a úplně napohodu. :(

Projížděl jsem si aktivitu R756 a z Týniště až do Blešna mi na track monitoru svítila v-max 90km/h ačkoliv hned za Týništěm je rychlostník 100. Není někde chybička? Nebo zas jen u mě? :D

Georgee: Na tvojom mieste by som najprv skúsil vypnúť zvuk (všetky posuvníky v nastavení zvuku úplne doľava). Potom by som to vyskúšal. Ak to pôjde spoľahlivo, poexperimentoval by som s ovládačmi od zvukovky. AK nie poexperimentoval by som s ovládačmi a nastavením grafickej karty.

Kontra napsal:
Projížděl jsem si aktivitu R756 a z Týniště až do Blešna mi na track monitoru svítila v-max 90km/h ačkoliv hned za Týništěm je rychlostník 100. Není někde chybička? Nebo zas jen u mě? :D
To je záhada. Nejprve tam naskočí 100 a kousek za VN 90. Nechápu jak. Dal jsem kousek dál skrytý rychlostník 100 a tím se 100 opět aktivuje. Naštěstí se žádný vlak na 100 hned za vyhýbkami nerozjede.
Za Stéblovou byl otočený označník, proto to rychlost 40 nezrušilo. V Rosicích už máme vedle budovy muzea Hurvínka (dodal Miran) a v Moravském Jánu originál budovu od Nebuluse. V ČT ranžíru jsem opravil vazby návěstidel, Mirecovy sloupy TV jsem v Třebovicích také doplnil. Takže zítra.
PS. Od Romana se nám rýsují nádherné nadjezdy, ale ty až příště, až bude komplet kolekce, nehledě k tomu, že bych je už nestihl osadit. Mám celkem náročný týden.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře