Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Děkuji za přání, já na ty oslavy moc nejsem, nehledě k tomu, že předevčírem to bylo takové moc obyčejné číslo. Ale za rok to bude moc kulaté, až mám z toho hrůzu, vůbec mi nenapadá jak to udělat. Psal jsem to už Nebulusovi, že by se mi líbila netradiční oslava ve vlaku. Například RT společnost Petra Šimrala by poslala do Hustopečí soukromý vlak a vyrazilo by se na tour. Cestou by byla dobrá zábava, jídlo pití, trochu by to byla i slezina MSTS Jenomže na takovou slávu nemám, ani kdybych prodal vše co mám. Ale proč alespoň nesnít.
Třeba je mezi nadšenci MSTS nějaký člověk, který neví co se svými miliony.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Konec snění, jdeme pracovat.

Zbyněk Šemora napsal:
Děkuji za přání, já na ty oslavy moc nejsem, nehledě k tomu, že předevčírem to bylo takové moc obyčejné číslo. Ale za rok to bude moc kulaté, až mám z toho hrůzu, vůbec mi nenapadá jak to udělat. Psal jsem to už Nebulusovi, že by se mi líbila netradiční oslava ve vlaku. Například RT společnost Petra Šimrala by poslala do Hustopečí soukromý vlak a vyrazilo by se na tour. Cestou by byla dobrá zábava, jídlo pití, trochu by to byla i slezina MSTS Jenomže na takovou slávu nemám, ani kdybych prodal vše co mám. Ale proč alespoň nesnít.
Třeba je mezi nadšenci MSTS nějaký člověk, který neví co se svými miliony.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I já Zbyňku přeji vše nejlepší k narozeninám.

Narozeninový vlak není až takový problém. Jsme jej schopni v motoráčcích zvládnout za částku od deseti tisíc korun na jeden den. Ale dojezd ze Žitavy do Hustopečí by to asi dosti prodražil.
Jinak pokud bys chtěl kulatiny slavit ve vlaku, asi bychom Ti nabízeli zvláštní vůz jezdící celý den v RT Expressu mezi Prahou a Ostravou, kde by se navíc demostrátor pokoušel udržet krok s reálnou jízdou soupravy

Naposled editoval moderátor:
Petr Šimral napsal:
Jinak pokud bys chtěl kulatiny slavit ve vlaku, asi bychom Ti nabízeli zvláštní vůz jezdící celý den v RT Expressu mezi Prahou a Ostravou, kde by se navíc demostrátor pokoušel udržet krok s reálnou jízdou soupravy

Mne napadá jiná ptákovina - na počest Zbyňkových 50. pojmenovat jeden pár jako RTE Šemora ..... po dobu jednoho roku ......

Hehe a tvůrci aktivit by už měli začít přemýšlet nad zápletkou :-D

Zbyněk Šemora napsal:
Zbyňku, narodeninová jazda Vlaky.Net na trase Vrútky - H. Štubňa - B.Bystrica - Zvolen - Hr. Dúbrava - H. Štubňa - Vrútky s M274.004 + Calm vyšla bez drážnych poplatkov na necelých 50.000 Sk, myslím, že bol v cene aj guláš pre všetkých účastníkov ... to by sa možno dalo naškrabať ... napr M262.0 + BistroBam alebo čosi podobné. Horšie je platba za dopravnú cestu, neviem, aké sú tarify v ČR, ale v takomto prípade zrejme nič neodpustia.
Teda všetko najlepšie k Tvojmu sviatku.

Pavlík napsal:
Prosím, potřeboval bych vědět, které aktualizace se týkají Globalu.
To opravdu nevím, ale bylo tam aktualizováno alespoň v 10 aktualizacích.
Petr Šimral Jinak pokud bys chtěl kulatiny slavit ve vlaku, asi bychom Ti nabízeli zvláštní vůz jezdící celý den v RT Expressu mezi Prahou a Ostravou, kde by se navíc demostrátor pokoušel udržet krok s reálnou jízdou soupravy

To by už bylo reálné. Myslím, doplnilo by se jídlo a pití, ale pokud bude cena jídla v jídelním voze normální, tak bychom si nechali něco hromadně uvařit, chuťovky na obložené stoly by se dodaly vlastní výroby, dobré víno bych si také přivezl a pivko bych nechal na někom jiném. Brácha za Prahy by to měl jednoduché, nemusel by nikam jezdit. ...
....Ale bylo by zajímavé synchronizovat MSTS a reál. Z Olomouce MSTS po staré trati a reál po nové trati. Úkolem by bylo dojet do Pardubic včas.

To by pak chtělo našeho fíru, který by si vzal službu na tomhle RTEčku, přenosouvou kameru do kabiny a poprosit, aby Martin dodělal úsek ze Zábřehu do ČT. Jednu trasu si udělat pracovní a pak hurá na oslavu, ale chtělo by to vagón s prostorem DS nebo BDs v kupátkách by to asi byl problém.

alcapone napsal:
To by pak chtělo našeho fíru, který by si vzal službu na tomhle RTEčku, přenosouvou kameru do kabiny a poprosit, aby Martin dodělal úsek ze Zábřehu do ČT. Jednu trasu si udělat pracovní a pak hurá na oslavu, ale chtělo by to vagón s prostorem DS nebo BDs v kupátkách by to asi byl problém.
Martim myslím dávno psal, že koleje do ČT má položeny, ten jede, je mladej a má energii :lol: :lol: :lol:
To já si připadám, že přešlapuji na místě. Ale když stavím každou stanici na 3. až 4. pokus......Ale držím se hesla, raději reálnější stanice než hltat kilometry na úkor kvality (mluvím jen za sebe). Proto jsem dělal všechny rekonstrukce. V dřívějších dobách jsem neměl takové zkušenosti.

Zbyněk Šemora napsal:
alcapone napsal:
Martim myslím dávno psal, že koleje do ČT má položeny, ten jede, je mladej a má energii :lol: :lol: :lol:
To já si připadám, že přešlapuji na místě. Ale když stavím každou stanici na 3. až 4. pokus......Ale držím se hesla, raději reálnější stanice než hltat kilometry na úkor kvality (mluvím jen za sebe). Proto jsem dělal všechny rekonstrukce. V dřívějších dobách jsem neměl takové zkušenosti.

Já si už si taky začínám připadat, že přešlapuji na místě. Byly doby, kdy jsem stavěl i 10 km za den a teď dělám sotva kilometr celý týden, asi už stárnu :( Ale garantuji, že plánovaná aktualizace bude stát za to!!! Tu minulou jsem docela odfláknul, takže to teď vynahradím.
Hlavně se neptejte co v ní bude a kdy bude, to ještě sám nevím... až to budu vědět, tak prozradím.
Hodně štěstí všem stavitelům, Martin

Stavitelxx napsal:
... Hlavně se neptejte co v ní bude a kdy bude, to ještě sám nevím... až to budu vědět, tak prozradím.
...
Tak toto je stobodová odpoveď. Martine, dobre si ma pobavil. Tož nechajme sa prekvapiť.

Tax napsal:
Stavitelxx napsal:
... Hlavně se neptejte co v ní bude a kdy bude, to ještě sám nevím... až to budu vědět, tak prozradím.
...
Tak toto je stobodová odpoveď. Martine, dobre si ma pobavil. Tož nechajme sa prekvapiť.

:D :D no dobře, já to vím, ale neprozradím, to je překvapení :wink:

alcapone napsal:

A co Tanzwagen? Placu dostatek, stoly a židle se někde seženou, jen se nebude smět prudce brzdit :lol:

Jinak za 50 tis. Kč v motoráčku bys u nás mohl jezdit docela dlouho a to včetně dopravní cesty :lol:
Jinak rychlým výpočtem zjištěno: zvláštní motorový vlak v trase Varnsdorf - Břeclav (návoz) - Břeclav - Praha - Břeclav (oslava) - Břeclav - Varnsdorf by vyšel jen mírně přes 60 tis. Kč včetně strojvedoucího, dopravní cesty a elektrocentrály pro pípu a ostatní spotřebiče :P .

Třeba měl Martin na mysli to překvapení, že "trať už prodloužil až do Vladivostoku " :lol: :lol:

Ale vážně,třeba nás Martin překvapí a prodlouží tu svoji trať až k Čierne nad Tisou ( k Ukrajinským hranicím -> prodloužení tratě z Košic ), a jestli to protáhne až na území zakarpatské Ukrajiny ,tak to bude problém s aktivitami,protože na Ukrajině už neplatí Středoevropský čas. :lol: :lol:

Jiří napsal:
Třeba měl Martin na mysli to překvapení, že "trať už prodloužil až do Vladivostoku " :lol: :lol:

Ale vážně,třeba nás Martin překvapí a prodlouží tu svoji trať až k Čierne nad Tisou ( k Ukrajinským hranicím -> prodloužení tratě z Košic ), a jestli to protáhne až na území zakarpatské Ukrajiny ,tak to bude problém s aktivitami,protože na Ukrajině už neplatí Středoevropský čas. :lol: :lol:
No vzhledem k tendenci dělat co nejreálnější aktivity si v Čiernej hodinu postojíte....:lol: :lol:.-...

Martens napsal:
Jiří napsal:

No vzhledem k tendenci dělat co nejreálnější aktivity si v Čiernej hodinu postojíte....:lol: :lol:.-...
A v Čopu vyměníte podvozky !

Jiří napsal:

Ale mám pocit, že jsme ve vláknu Bratislava - Praha. Na Ukrajinu opravdu koleje pokládat nemíním, ani v tom nejdivočejším snu.
Petr Šimral:
Tak to abych už začal šetřit Ale nakonec budu rád, když se svezu jako obyčejný cestující v turistické třídě, s párky na tácku a pivem do kelímku zakoupeným na nástupišti, protože jestli to tak půjde dál, tak na nic lepšího asi nebude.

Přeji ti vše nejlepší k tvým narozeninám Zbyňku!Hlavně hodně zdraví a hodně pevné nervy do další stavby.
Opravdu jsem o nich nevěděl,tak promiň za zpoždění.

Takle:Už mě opravud štve,že sem někdo tahá nějakou jinou trať,tohle je o trati Bratislava-Praha a ne o jiné.Ukrajina mě opravdu nezajímá.
Není zas takový problém si zavést vlákno k té trati.
Tohle opravdu nesnáším.
Děkuju

Taky se zpožděním připojuji ke gratulaci ke Zbyňkovým narozeninám, hodně štěstí a pevné nervy v další práci pro MSTS. :salut:

Stav prací:
Dodělal jsem přejezdy , nadjezdy a podjezdy Kúty - Hodonín a Kolín - Kutná Hora. Jinak je už téměř dostavěná stanice Velký Osek. Ještě chybí návěstidla a perony.

Strojvůdci pamětníci. Nepamatujete si, jak dříve vypadala výhybna Kanín? Tak jak je to v pláncích mi to připadá zjednodušené. Jedná se o Osecké zhlaví, nebyl tam dřív kříž?. Respektive propojení z prava do leva a zpět? Tak jak je to současně to nemohu postavit, protože by mi vznikla uzavřená smyčka. Na Dobšické straně bych dal krátkou nenápadnou odvratnou vyhýbečku (tam určitě nebyla) a tím bych smyčku definitivně oddělil. Ale i tak ve volné jízdě při manuálním přestavování vyhýbek může nastat problém. Uvidíme.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře