Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Ale i tak ve volné jízdě při manuálním přestavování vyhýbek může nastat problém. Uvidíme.
Ale pri voľnej jazde si každý fíruje sám, tudiž za "správnosť" vlakovej cesty si zodpovedá sám.Takže ak náhodou "vbehne" do smyčky a padne mu MSTS je to jeho problém.Pri aktivite si to ošetrí autor.

Mirec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ale i tak ve volné jízdě při manuálním přestavování vyhýbek může nastat problém. Uvidíme.
Ale pri voľnej jazde si každý fíruje sám, tudiž za "správnosť" vlakovej cesty si zodpovedá sám.Takže ak náhodou "vbehne" do smyčky a padne mu MSTS je to jeho problém.Pri aktivite si to ošetrí autor.

Legrace je v tom, že MSTS nepadne, to jsem zkoušel na okruhu v Cerhenicích, ale z toho kruhu se už nedostaneš. Výhybky se zamknou a je po ptákách, a jezdíš dokola jak na dětském vláčku na pouti. :lol: :lol: :lol:

Miran napsal:
... a jezdíš dokola jak na dětském vláčku na pouti. :lol: :lol: :lol:
Tomuto stavu naši bývalí bratia dederóni v prípade modelových vláčikov hovorievali výstižne "idiotenkreis"

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
Legrace je v tom, že MSTS nepadne, to jsem zkoušel na okruhu v Cerhenicích, ale z toho kruhu se už nedostaneš. Výhybky se zamknou a je po ptákách, a jezdíš dokola jak na dětském vláčku na pouti. :lol: :lol: :lol:

JOJO, Miran má pravdu,takhle jsem se zabouchnul na vozovně na Plynárnách v MHD Ostrava a teď už vím důvod,proč tomu tak je. :wink:

2 Zbyněk Šemora> vim, ž tyhle dotazy nemáte rád, ale chystáte se směrem na Poděbrady-Nymburk když už jste ve Velkém Oseku?

Hawk napsal:
2 Zbyněk Šemora> vim, ž tyhle dotazy nemáte rád, ale chystáte se směrem na Poděbrady-Nymburk když už jste ve Velkém Oseku?
Může to být i mé zbožné přání, ale chystám se na Čáslav, ať můžete přestupovat na lokálku do Třemošnice. Zítra by měly dorazit plány trati z KH do Golčova Jeníkova. Časem možná i dál na Havl Brod.

výh. Kanín

Samozřejmě že na Oseckém zhlaví bývala křížová spojka, současná verze je dle zpravodajské služby z roku 1999. Ten přejezd tam snad byl a při jízdě z Oseka za ním byla ta spojka. Když se překopalo to zhlaví tak se poté zřídil "autoblok" Kanín - Osek a Kanín se stal součástí žst. VO (koleje č. 9x).

Zbyněk Šemora napsal:
Hawk napsal:
Může to být i mé zbožné přání, ale chystám se na Čáslav, ať můžete přestupovat na lokálku do Třemošnice. Zítra by měly dorazit plány trati z KH do Golčova Jeníkova. Časem možná i dál na Havl Brod.
A co tvoje "domovina" ONJ a SN ?
Kanín udělej postaru se šturcem na dobš. straně a křížem na osecké a je po smyčce.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Hawk napsal:
A co tvoje "domovina" ONJ a SN ?
Kanín udělej postaru se šturcem na dobš. straně a křížem na osecké a je po smyčce.
Kanín jsem tak postavil a abych zaplnil čtverec, musel jsem položit koleje i v Libici nad Cidlinou. Kam jsem se to až dostal?....už to opravdu svádí propojit koleje do Praskačky a Poříčan......ale až někdy. Jinak jsem zvědav, jak se smyčka bude chovat. Bobe, na domovinu také dojde. Zatím jsem preferoval úseky, kde mi byly posílány plány a originální modely budov. Však vidíš, že skáču jak kobylka. Olomouc - Holíč - Kutná Hora - Velký Osek. Jinak ONJ a Smíchov také nebude žádná sranda. Moc kolejí a pokud vyjdou na společné čtverce bude problém jako s Masaryčkou a Bubny, přesycení objektů. Možná to vyřeší Džordž s MSTS.Bin. Ale jeho poslední verze je ještě o velkém testování.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak ONJ a Smíchov také nebude žádná sranda. Moc kolejí a pokud vyjdou na společné čtverce bude problém jako s Masaryčkou a Bubny, přesycení objektů. Možná to vyřeší Džordž s MSTS.Bin. Ale jeho poslední verze je ještě o velkém testování.
A co kdybys to zredukoval na jen pár dopravních kolejí, a ostatní udělal jen jako celistvý grafický obrázek - jeden objekt - samozřejmě ochráněný terči se zákazem jízdy jako výluku kolejí ?

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Jinak ONJ a Smíchov také nebude žádná sranda. Moc kolejí a pokud vyjdou na společné čtverce bude problém jako s Masaryčkou a Bubny, přesycení objektů. Možná to vyřeší Džordž s MSTS.Bin. Ale jeho poslední verze je ještě o velkém testování.
A co kdybys to zredukoval na jen pár dopravních kolejí, a ostatní udělal jen jako celistvý grafický obrázek - jeden objekt - samozřejmě ochráněný terči se zákazem jízdy jako výluku kolejí ?

Přesně takhle to řeší v Bratislavě na ZSR 130.....má to ovšem jeden háček.....ty kolejové skupiny musí být ušité na míru a jakýkoliv další zásah do kolejiště by mohl znamenat předělání i tohoto objektu na míru....

Ja sa o to pokúšam na východnom (ako vraví Martens). Urobiť komplet funkčnú celú gulovačku je proste utópia. V gmaxe som vymodeloval pár kolají, ktoré sa snažím lepiť dokopy, aby s toho vzniklo zhlavie. Na gulovačke nechám nejaké 4 kolaje funkčné skrz traffic a ostatné bude (chcel by som, aby bolo) ako jeden objekt. Lepiť kolaje v gmaxe je ťažšie ako v editore, ale ide to.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
S tím samozřejmě počítám. ONJ bych řešil maximálně po pendolinovou halu. Jinak pochybuji, že bych byl šikovný jako Dráčik a vyrobil kulisu zbytku kolejí, ale to by hráče moc nebolelo. S panťáky by do haly zajel a tam by aktivita končila. Samozřejmě i s posunem přes 52 a déčko nebo na nenáviděnou myčku. (musely se pozavírat všechna okna). Ale chtělo by to model haly. Něco je nafoceno,.... Jinak depo Vršovice. ....žádná sranda to nebude, proto je třeba na tento úsek chytit správnou slinu.

Zbyňku se Smíchovem si nedělej starosti, objektově nijak náročný není a stavebně také ne (sám jsem ho už postavil a nezdál se mi nějak extra obtížný), takže pokuď nebudeš dělat i nákladní koleje u Knížecího, tak se není třeba ničeho obávat. ONJ je problém že je příliž rozsáhlé (zvláště pak brambory) 8) .

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Přesně tak, bob57_cz má pravdu. Po kolika různých odstavných kolejích na různých nádražích jsou postaveny aktivity? Myslím si, že bycjh je spočítal na prstech jedný ruky i po úraze na pile, kdy by mi nepomohli ani odborníci ve Vysokém nad Jizerou, tak by to vyšlo. :lol: Klidně bych v kritických místech tyto koleje zlikvidoval a nechal tam pouze obr s nějakou plackou proč zrovna na tuhle nejzapadlejší kolej nejde umístit souprava. A možná bych i použil průpovídku o zlejch indiánech, kteří vytrhali koleje. :lol:

A ešte je možné umiestniť na takúto "placku" aj low poly vagóny ako statický objekt. Výsledný efekt by nemusel byť až taký zlý.

Lidi, vrátíme se zpět na zem. Smíchov opravdu zatím neřeším. Byla to jen odpověď Bobovi 57 a trochu jsem jen u toho polemizoval, že to tam bude náročné. Včera jsem byl totiž v Poděbradech. Ne fyzicky, ale s kolejemi MSTS. Možná to ještě zasáhne i zastávku Kamenné Zboží nebo Velké? Stále si to pletu jako za služeb na této trati se 451. K propojení do Poříčan bych opět potřeboval podrobné plány. Poloměry oblouků a eventuelní sklony, jestli tam něco nahoru / dolů vůbec je.
Také jsem ještě posouval Kanínskou spojku, kilometricky mi to nevycházelo. Ještě chci položit koleje do Golčiva Jeníkova.

Ale to se to u kafíčka sní a plánuje. Realizace je úplně jinde.
Aby byla možná v nejbližší době nějaká další aktualizace, vydám ji, jak dotvořím do finálu úsek Hodonín - Holíč - Kúty. Chybí tam pár drobností včetně dosypání štěrku. U nových úseků tratí si krajiny kolem (holé louky) nebudete zatím všímat. Tam budu krajinu dotvářet po dokončení pokládky kolejí plánovaných úseků.

Zbyňku, Kamenné zboží, to je až za Nymburkem
Děláte mi ohromnou radost, tohle je můj domácí úsek.

Naposled editoval moderátor:
Jestli to takhle půjde dál, tak se možná za pár let svezu s Kolína do Ústí nad Labem - nebylo by to špatný, ale bude to velký.

Vrátím se zpět z fantazie. Poraďte mi co mám udělat s počátečníma bodama na trati BP, více než polovina mi nefunguje a tak jestli jde některé nějak vymazat a některé si vytvořit?!?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře