Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Petriik napsal:
Jestli to takhle půjde dál, tak se možná za pár let svezu s Kolína do Ústí nad Labem - nebylo by to špatný, ale bude to velký.

Vrátím se zpět z fantazie. Poraďte mi co mám udělat s počátečníma bodama na trati BP, více než polovina mi nefunguje a tak jestli jde některé nějak vymazat a některé si vytvořit?!?

Součástí nového update jsou i nové path. V Redme je vždy uvedeno staré vymazat, tak to tak dělej.
No a vytvořit si nových můžeš kolik chceš.

Zbyněk Šemora napsal:
K propojení do Poříčan bych opět potřeboval podrobné plány. Poloměry oblouků a eventuelní sklony, jestli tam něco nahoru / dolů vůbec je.
Také jsem ještě posouval Kanínskou spojku, kilometricky mi to nevycházelo. Ještě chci položit koleje do Golčiva Jeníkova.
Zaměřit se můžeš provizorně podle leteckých snímků na mapy.cz, spád je z Nymburka do Poříčan v průměru 1-2 promile, akorát v Sadské je krátký stoupák ( tuším nějakých 8 ) za odjezdovým návěstidlem k vjezdovému z opačné strany (od Poříčan), to si tak matně vybavuji. TTP na http://www.iwan.eu07.pl/danone39/

Tak jsem tam našel:
TTP Trať 502 B
Tabulka potřebné brzdící váhy pro jízdu PMD, rozhodný spád a třída sklonu
Začátek trati: Nymburk hl.n. Konec trati: Poříčany
Směr jízdy z: Nymburk město do: Sadská a opačně
Maximální rychlost
Hmotnost PMD do tun včetně 40km/h 30km/h 20km/h
1 2 3 4
50 5 3 3
100 10 6 6
200 20 12 12
300 30 18 18
400 40 24 24
600 60 36 36
800 80 48 48
1000 100 60 60
1300 130 78 78
1600 160 96 96
2000 200 120 120
Rozhodný spád / třída sklonu od začátku ke konci trati 2/II
Rozhodný spád / třída sklonu od konce k začátku trati 2/II

TTP Trať 502 B
Tabulka potřebné brzdící váhy pro jízdu PMD, rozhodný spád a třída sklonu
Začátek trati: Nymburk hl.n. Konec trati: Poříčany
Směr jízdy z: Sadská do:Poříčany a opačně
Maximální rychlost
Hmotnost PMD do tun včetně 40km/h 30km/h 20km/h
1 2 3 4
50 9 6 5
100 17 12 9
200 34 24 18
300 51 36 27
400 68 48 36
600 102 72 54
800 136 96 72
1000 170 120 90
1300 221 156 117
1600 272 192 144
2000 340 240 180
Rozhodný spád / třída sklonu od začátku ke konci trati 5/IV
Rozhodný spád / třída sklonu od konce k začátku trati 8/II

Tady se úplně rozhodil formát, vytáhni si to tam raději sám.

Naposled editoval moderátor:
Bobe TTP a plánky stanic mám každý rok aktualizované, ale z toho nevyčteš poloměry oblouků ani sklony/km. Jen z těchto informací žádnou trať neposatvíš, ale hodně to pomůže. Pokud mám trať projetou a zdokumentovanou, nějak se to dá postavit. Já potřebuji od traťovky sklony a ty poloměry oblouků.

Pawlik napsal:
Zbyňku, Kamenné zboží, to je až za Nymburkem
Děláte mi ohromnou radost, tohle je můj domácí úsek.
Ještě by bylo lepší, keď by se zatáhlo až do Lysé nad Labem a pak na Prahu co? :lol:

ZByňku, dekuju moc...moje rodná štreka je sice 062-CHlumec nad Cidlinou-Křinec-(Nymburk) ale to je jedno...doufám že to protáhneš směr Praha a směr Praskačka....Téda...ty jedeš jak Pendolino, za 2 dni v Poděbradech...

Dnes byla koncem práce chvilka, tak jsem dostavěl Čáslavské zhlaví v Kutné Hoře. Zbytek kolejí do rozpracované části sedl jak facka, nic jsem nemusel bourat. Tímto děkuji panu XY z Kolína za výkresy nejen této stanice. To se pak jinak staví. Také patří velké díky Zdeňkovi I, za video, díky němu mohl vzniknout celý úsek Kutná Hora - Poděbrady. Pracovní aktualizace bude brzy, je toho na mě někdy moc najednou a to je nejlepší vždy nechat na chvíli uležet. Zdraví máme jen jedno.
Jinak věřím, že jásat bude každý, komu povedu koleje (nejen já) kolem baráku. Ale bohužel, všem se vyhovět nedá.

Zbyněk Šemora napsal:
....Jinak věřím, že jásat bude každý, komu povedu koleje (nejen já) kolem baráku. Ale bohužel, všem se vyhovět nedá.

To je fakt já se Opavy asi nikdy nedočkám, no teda doufám že Stavitelxx zregeneruje síly a postaví mi to až domů, chybí mi už jenom kousek. Ale to už patří jinam.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe TTP a plánky stanic mám každý rok aktualizované, ale z toho nevyčteš poloměry oblouků ani sklony/km. Jen z těchto informací žádnou trať neposatvíš, ale hodně to pomůže. Pokud mám trať projetou a zdokumentovanou, nějak se to dá postavit. Já potřebuji od traťovky sklony a ty poloměry oblouků.
...sem taky napsal "provizorně", i tak...stavař tvého formátu koukne na foto snímek z aera a už to má v hlavě promítnuté a přepočítané do editoru... :P :D

Pokud myslíš KH, tak tam se bude s pomocí nového MSTS BIN jezdit podle reálu. Lokomotivy 230 a 130 vedle sebe. :lol: Už se těším až odjedu s nákladem směr Čáslav. (230 + náklad + 731)

Dnes jsem opět zápasil s Kutnou Horou. Těch návěstí pro EP, to nemělo konce. Každá kolej má dělení jinde. Velice zajímavý bude průjezd po 11. koleji. Pamatuji si, když jsem jezdíval do Prahy a v KH rychlík brali na tuto kolej, nestačil jsem se divit, kudy to jedeme. Vlak se na Čáslavském zhlaví klikatil jak had.
Ale skokem kobylky jsem laboroval i v Holíči nad Moravou. Stále mi to tam nějak nevycházelo, tak jsem ještě musel posunout kus trati na Hodonín a zmenšit poloměr jednoho oblouku, aby souběžná silnice najela na nadjezd v místech, kde se skutečně nachází. (takže poslední pracovní aktualizace má koleje kousek vedle). Ale tu jsem naštěstí žádnému tvůrci aktivit neposílal.
Uděláno práce nad hlavu, ale stále se bavíme o kolejích na holé louce. V případě Holíče, nepřizpůsobené okolní louce. Tento víkend dodělám zbytek peronů a návěstidel do Poděbrad a pak by mohla být pracovní aktualizace pro aktivitáře a modeláře, ať je na ostrou 73 vše připraveno.

Hlavně všechno zálohovat a nejlépe třikrát i víckrát :)))) Na KH se docela těším. Ještě kdyby autor MSTS BIN vymyslel, jak ve hře měnit lokomotivy :)))))) to už by bylo hodně hustý. MSTS BIN další důvod zůstat u MSTS a ne přejít k TRS2006.

michawel napsal:
Hlavně všechno zálohovat a nejlépe třikrát i víckrát :)))) Na KH se docela těším. Ještě kdyby autor MSTS BIN vymyslel, jak ve hře měnit lokomotivy :)))))) to už by bylo hodně hustý. MSTS BIN další důvod zůstat u MSTS a ne přejít k TRS2006.
Možná se hoši z Kuji ještě budou od Džordže učit (a nejen od Džordže):lol:
Abychom to dali 100% dohromady, je to o spolupráci nás všech.

Ale teď z jiného soudku. Otázka je na Boba57 a fíry ze staré školy. V původní Chocni totiž byla stará návěstní soustava a směr Zámrsk byly návěstidla s indikátory. Ale co tam tenkrát svítilo? Z (Zámrsk) a U (Újezd)? (a to je tam ještě lokálka na Litomyšl, tam také muselo svítit nějaké písmeno)
Jirka Polák mne zabije. Já mu kdysi napsal, že už máme na návěstidle s indikátory všechny znaky . Ale takové nemáme určitě. Proto to potřebuji vědět přesně. Jen dle mého videa tam byla indikátorová návěstidla AZD jako v Kolíně.
Tady alespoň vidíte, jak člověk z toho MSTS blbne. Na plány Chocně jsem se díval snad 100x, ale že tam jsou indikátory jsem si všimnul až po 101. Asi bych si měl zajít na oční. (Za 101. podívání může T, protože si všiml, že směr Brandýs na nákladních kolejích vzadu nemám odjezdová návěstidla - je tam skupinové odjezdové, také to budu muset vyřešit)

train.msts napsal:
Pokud myslíš KH, tak tam se bude s pomocí nového MSTS BIN jezdit podle reálu. Lokomotivy 230 a 130 vedle sebe. :lol: Už se těším až odjedu s nákladem směr Čáslav. (230 + náklad + 731)

No on ten přepřah nebude jen tak. Vtip je v tom, jak se dostaneš na jednotlivé stroje. Zkusím naznačit přepřah 130 na 230 s pomocí 742.
1. přijedeš na kolej kde tě vepředu čeká 742.
2. odpojíš 130 a najedeš s ní na 742 a přelezeš na ni.
3. Pomocí 742 uklidíš 130 někam kde nebude překážet.
4. 742 si najedeš na 230, nejlíp abys ji měl zezadu.
5. S touhle soupravou zajedeš někam kde ti 742 nebude překážet a přelezeš na 230.
6. Odpojíš 742 a najedeš na opuštěnou soupravu.

Tohle jsem zkoušel realizovat a můžu ti říct, že je to docela pocuc nastavit paths tak, aby sis nepřekážel. Pak do toho trochu trafficu... :lol: :lol: :lol:

je to docela pocuc nastavit paths tak, aby sis nepřekážel. Pak do toho trochu trafficu... :lol: :lol: :lol:
Přesně tak jakmile se moc kříží patche tak se to MSTS vůbec nelíbí,samotný posun bude pakárna nalinkovat a traffic do toho ještě větší.

Miran to popsal, jak by to šlo realizovat v MSTS, ale reál je jinde. Jakmile zastavím v KH, konec, musím čekat na traktor. Aktivita by se musela rozdělit na tři části, možná na 4.
1Příjezd od Brna do KH se staženými smetáky - Konec
2. Služba na traktoru, kdy pojedu na vlak pro 230. Aktivita by končila odrazem 230 do střídavé části stanice.
3. Odstavení 230.
4. Služba na stejnosměrné mašině nebo 371, kdy najedu na vlak od Brna a pokračuji směr Kolín.

Zbyněk Šemora napsal:
Miran to popsal, jak by to šlo realizovat v MSTS, ale reál je jinde. Jakmile zastavím v KH, konec, musím čekat na traktor. Aktivita by se musela rozdělit na tři části, možná na 4.
2. Služba na traktoru, kdy pojedu na vlak pro 230. Aktivita by končila odrazem 230 do střídavé části stanice.
3. Odstavení 230.
4. Služba na stejnosměrné mašině nebo 371, kdy najedu na vlak od Brna a pokračuji směr Kolín.
Na to ale není třeba Bin 1.6.

Miran napsal:
train.msts napsal:

No on ten přepřah nebude jen tak. Vtip je v tom, jak se dostaneš na jednotlivé stroje. Zkusím naznačit přepřah 130 na 230 s pomocí 742.
1. přijedeš na kolej kde tě vepředu čeká 742.
2. odpojíš 130 a najedeš s ní na 742 a přelezeš na ni.
3. Pomocí 742 uklidíš 130 někam kde nebude překážet.
4. 742 si najedeš na 230, nejlíp abys ji měl zezadu.
5. S touhle soupravou zajedeš někam kde ti 742 nebude překážet a přelezeš na 230.
6. Odpojíš 742 a najedeš na opuštěnou soupravu.

Tohle jsem zkoušel realizovat a můžu ti říct, že je to docela pocuc nastavit paths tak, aby sis nepřekážel. Pak do toho trochu trafficu... :lol: :lol: :lol:
Ale toto má trochu háčik - keď príde vlak od Kolína zberače sú dole.Motor prestaví loko (v tomto prípade treba so 130 zájsť na 742 a v reále sa 742 pripojí na 130) a druhý problém nastane keď so 742 pripojím 230 a zájdem na súpravu.Potom bude súprava v radení - 742+230+súprava XY.Takže s 230 nikam neodídem, lebo pred ksichtom mám motor.Jedine žeby sa po pripojení 742 prestavila nakoniec, vznikla by teda situácia - 230+súprava XY+742 a pred odchodom by sa 742 odpojila.

Poison napsal:
Přesně tak jakmile se moc kříží patche tak se to MSTS vůbec nelíbí,samotný posun bude pakárna nalinkovat a traffic do toho ještě větší.
Tak tak ... Teraz mám problém s mojou poslednou aktivitou v Břeclavi.Posion určite viem očom hovorím.Dúfam že sa nám to podarí vyriešiť.

Zbyněk Šemora napsal:
3. Odstavení 230.
Toto by bolo asi najlepšie riešenie.Načo robiť dlhú aktivitu v celku, keď sa môže rozdeliť.Dobre sa potom orientuje autor pri editácii a podľa mňa aj užívateľ privíta kratšie (ale zato viacej) aktivít.

Tomes napsal:
Na to ale není třeba Bin 1.6.
No Bin je rozhodne bomba a doslova revolúcia v MSTS ale v tomto prípade by som ako autor uprednostil variant p.Šemoru.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře