Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
To Mirec
ale jo, mě je jasný že v reále je to jak říkáš. Já jsem jen špekuloval jak se dostat i na ten traktor a nemuset končit a načítat znovu aktivitu. Třeba Džordž vymyslí, jak se dostat na kteroukoliv mašinu v obvodu stanice ... :lol: :lol: :lol: :lol: Ale ne, tohle si samozřejmě dělám legraci.... Hergot, tak mne teď napadlo že pokud je mašina jako loose consist, tak musí o ní být někde záznam v paměti.... Raději toho nechám ....

Tomes napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Miran to popsal, jak by to šlo realizovat v MSTS, ale reál je jinde. Jakmile zastavím v KH, konec, musím čekat na traktor. Aktivita by se musela rozdělit na tři části, možná na 4.
1Příjezd od Brna do KH se staženými smetáky - Konec
2. Služba na traktoru, kdy pojedu na vlak pro 230. Aktivita by končila odrazem 230 do střídavé části stanice.
3. Odstavení 230.
4. Služba na stejnosměrné mašině nebo 371, kdy najedu na vlak od Brna a pokračuji směr Kolín.
Na to ale není třeba Bin 1.6.
MSTS Bin ale neumí, aby na tebe najel traffic záloha a odtáhl Tě na zhlaví a odrazil na druhou stranu stanice. Nebo se mýlím?

Tak jsem konečně otestoval, co jsem splácal.
Smyčka Kanín - Velký Osek - Kanín. Pokud pojedu po nové spojce, tak se to dá objet kolem dokola. Ale jakmile najedu na Kaníně na svou původní trasu, tak souprava legračně na vyhýbce přeskočí najednou na sousední kolej. To samé se děje, pokud objedete z Chocně přes Hradec a Pardubice na tu samou kolej. (otestoval Michal)
Ale pokud po jedu od Dobšic a budu chtít jet na Kaníně po staré trati, tak přehození vyhýbek nefunguje. Vyhýbky je možné přehazovat až z Oseka. (lepší, než aby MSTS zamrzl) Nevím co to udělá, pokud tam budu chtít nadefinovat Paths. Asi by to chtělo do oblouku vrazit odvratnou výměnu. Jinak kritická rovnoběžka prochází mezi zastávkou Církvice a Čáslaví. Takže i v tomto už máme jasno.

Já mám takovej dojem, že 230 odjížděla se soupravou bez pomoci. Musí být proud rozdělen někde uprostřet stanice. za těch 5 let co jsem tudy jezdil do Zruče, bych si to měl pamatovat. Motor se používal na odpojení a pro odstrčení na svůj proud.

Zbyněk Šemora napsal:
Tomes napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Miran to popsal, jak by to šlo realizovat v MSTS, ale reál je jinde. Jakmile zastavím v KH, konec, musím čekat na traktor. Aktivita by se musela rozdělit na tři části, možná na 4.
1Příjezd od Brna do KH se staženými smetáky - Konec
2. Služba na traktoru, kdy pojedu na vlak pro 230. Aktivita by končila odrazem 230 do střídavé části stanice.
3. Odstavení 230.
4. Služba na stejnosměrné mašině nebo 371, kdy najedu na vlak od Brna a pokračuji směr Kolín.
Na to ale není třeba Bin 1.6.
MSTS Bin ale neumí, aby na tebe najel traffic záloha a odtáhl Tě na zhlaví a odrazil na druhou stranu stanice. Nebo se mýlím?

Tak jsem konečně otestoval, co jsem splácal.
Smyčka Kanín - Velký Osek - Kanín. Pokud pojedu po nové spojce, tak se to dá objet kolem dokola. Ale jakmile najedu na Kaníně na svou původní trasu, tak souprava legračně na vyhýbce přeskočí najednou na sousední kolej. To samé se děje, pokud objedete z Chocně přes Hradec a Pardubice na tu samou kolej. (otestoval Michal)
Ale pokud po jedu od Dobšic a budu chtít jet na Kaníně po staré trati, tak přehození vyhýbek nefunguje. Vyhýbky je možné přehazovat až z Oseka. (lepší, než aby MSTS zamrzl) Nevím co to udělá, pokud tam budu chtít nadefinovat Paths. Asi by to chtělo do oblouku vrazit odvratnou výměnu. Jinak kritická rovnoběžka prochází mezi zastávkou Církvice a Čáslaví. Takže i v tomto už máme jasno.

Nemýlíš se, šlo by to udělat tak, že bys dojížděl se staženýma sběračema na obsazenou kolej, kde by stál traktor a Ty bys dojel až k němu, trocha fikce, ale nemusela by se aktivita dělit.

Jde to udělat i jinak s tím scénářem přepřahu:
Přijedeš do KH od Kolína s E v čele, se spuštěnými ploutvemi projedeš na stř.stranu a na závěsu máš traktor T.
Přestoupíš do T, utrhneš jej od konce vlaku a zajedeš na Cihelnu, otočíš se a po staniční přejedeš na čáslavské "malé depo", kde se napojíš na S-loko. S oběma T+S zajedeš zepředu dobrat E z vlaku, se všema třema S+T+E zase objedeš stanici na SS stranu, zde necháš stát E, s T+S přejedeš na stř. stranu stanice, přestoupíš z T do S, odpojíš T a s S najedeš na vlak a odvezeš.
Stejně analogický postup i při jízdě naopak.
Otázkou ale zůstává, v jakém stavu se budou nacházet sběrače na elektrikách při řízení traktoru. Budou dole ?
( Odraz není v MSTS možný, odvěšený díl se zabrzdí. )

alcapone napsal:
Já mám takovej dojem, že 230 odjížděla se soupravou bez pomoci. Musí být proud rozdělen někde uprostřet stanice. za těch 5 let co jsem tudy jezdil do Zruče, bych si to měl pamatovat. Motor se používal na odpojení a pro odstrčení na svůj proud.
Kolej 1,2 a 11 mají dělení uprostřed peronu, nákladní koleje mají dělení až za nástupištěm na Čáslavské straně. V MSTS to mám zřetelně označeno.
Tak jsem prověřil Kanínskou spojku a po přehození vyhýbky v editoru se automaticky vytvoří otočný bod. Asi to Džordž už u verze 1.57 ošetřil, aby MSTS nedovolil vytvořit uzavřenou smyčku. Aby bylo možné jet od Chlumce do Kolína, vytvořil jsem v Oseku odvratnou výměnu. Aby Hráč ve volné jízdě pokoušející se jet na Hradec od Poděbrad v té 70tce nevyletěl do pole, při postavení vyhýbek do odvratné koleje bude na návěstidlech mrkat přivolávačka (u této návěsti musí strojvedoucí jet tak rychle, aby zastavil před vyskytnuvšíse překážkou.)
Ještě by mě zajímalo, proč na nové spojce jsou současně vytvořeny oddíly v podobě cestových návěstidel. Že by jen mezi Kanínem a Osekem byl takový provoz?

akktualizace

Kdy bude na stazeni aktualizace 73 Breclav-PRAHA DEKUJI.

Keď príde ten správny čas ... nuže už len vyčkaj, Zbyněk sa určite posnaží, aby to bolo čo najskôr ... JOHNZ

bob57_cz napsal:
Jde to udělat i jinak s tím scénářem přepřahu:... )
Ví někdo, jak tohle realizovat v aktivitě ?
Přeskakovat mezi mašinama mohu ve volné jízdě, ale co na to editor aktivity ?
Která loko je pro něj vlak/loko hráče a která trf ? Jak v aktivitě přestoupit ?

bob57_cz napsal:
bob57_cz napsal:
Jde to udělat i jinak s tím scénářem přepřehu:... )
Ví někdo, jak tohle realizovat v aktivitě ?
Přeskakovat mezi mašinama mohu ve volné jízdě, ale co na to editor aktivity ?
Která loko je pro něj vlak/loko hráče a která trf ? Jak v aktivitě přestoupit ?
Editor to zvládne, loko hráče se v pohodě změní, editor to nepozná, ale Ty s tím musíš počítat při vytváření aktivity. Trf není žádná, maximálně LC.

Je nějaká blbá doba. Martensovi došla trpělivost s některými nepřizpůsobivými členy fóra a seknul s moderováním. Moje trpělivost také dochází. Žádná havárie trati. Jen jsem rozeslal odkazy na pracovní aktualizace. Čekal jsem připomínky, kdyby něco nesedělo abych to opravil. A jaké jsem se dočkal reakce od jistého zde ve foru aktivního člověka se kterým jsem chtěl opět najít společnou řeč......opravdu to nemá cenu, nevím jak to řešit, jestli stavět dál jen pro své potěšení...nebo s tím seknout úpně.......ale to bych dalším stovkám, těch se slušným vychováním a těm kteří mi přispívají jak modely , tak materiály, nemohl udělat. Asi se na to budu muset vyspat. Aby ze mne stále někdo dělal blbce, a nechal si to ještě potvrzovat dalšími lidmi z tohoto fora, to opravdu nemám zapotřebí.

Pane Šemora, Ti co mají něco proti vaši "Božské trati" zřejmě nemají hlavu v pořádku. Takové je nutné poslat někam....a snažit si jich nevšímat.
Ať žije Bratislava-Praha!

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Je nějaká blbá doba. Martensovi došla trpělivost s některými nepřizpůsobivými členy fóra a seknul s moderováním. Moje trpělivost také dochází. Žádná havárie trati. Jen jsem rozeslal odkazy na pracovní aktualizace. Čekal jsem připomínky, kdyby něco nesedělo abych to opravil. A jaké jsem se dočkal reakce od jistého zde ve foru aktivního člověka se kterým jsem chtěl opět najít společnou řeč......opravdu to nemá cenu, nevím jak to řešit, jestli stavět dál jen pro své potěšení...nebo s tím seknout úpně.......ale to bych dalším stovkám, těch se slušným vychováním a těm kteří mi přispívají jak modely , tak materiály, nemohl udělat. Asi se na to budu muset vyspat. Aby ze mne stále někdo dělal blbce, a nechal si to ještě potvrzovat dalšími lidmi z tohoto fora, to opravdu nemám zapotřebí.

Co sa to tu vlatne zacina diat? Nejake blbe obdobie, alebo co??? Mirec skoncil s aktivitami, Stavitelxx stratil chut stavat, Martens skoncil s moderovanim a este aj p. Semora??? Toto nie... :cry: :cry: :cry:

Neviem, kto moze mat nieco proti trati BP, ale to uz musi byt jedine zavist, lebo toto mi nejde do hlavy... By sme mali p. Semorovi (aj ostatným aktivnym ludom v MSTS) ruky bozkavat a nie ho kritizovat....

To snad ne ! Taková nádherná trať. Ten, kdo ji haní, musí na pranýř, ať je to kdokoliv. A komu se nelíbí, tak ať ji nepoužívá.

Něco na tom blbým období bude.Já otevřu AE a znechucen jej opět zavřu :eek:
Všichni tak nějak odpadají a nikdo neví proč.Kua chlopy pojďte za to vzít a jdem na to,Stavitelxxx už svou vůli v budoucí stavění přehodotil,Martens najde to 1% k návratu k moderátorovi,Zbyněk vydá BP 73(moc se na ní těším,abych mohl začít tvořit) a ofiverze MSTSBin 1.6 nás snad dožene k další tvorbě

Určitě by byla škoda skončit s tímto mega projektem....nyní je ve stavu "gigantickém a skvělém".
sice jsem známí tím, že trAť občas pomluvím:-)....ale když někdy jsem z ní doslova nadšen, ale někdy mě v některých místech zklame...
Každopádně to nic nemění na om, že je to asi NEJ projekt MSTS a to možná nejen u nás....nevím, která zem by se mohla pochlubit takovouto aktivně se rozrůstající tratí....velice zajímavé by bylo trať protáhnout směrem na Beroun a Plzeň 8) ....já vim...momentálně trochu scifi :wink: ...ale prostě the best....
Ještě k tomu se na stavbě "podílí" v podstatě většina z místní komunity "msts"
Takže všem(samo především panu Šemorovi) DĚKUJU!!!

Já teď mám taky nějakou krizi, už pár dní se nemůžu donutit k nějaké větší aktivitě (až dneska jsem konečně začal něco dělat), ale pokuď to půjde s forem z kopce, tak stejně rychlý pád bude následovat u české Msts scény.
Chtěl jsem říct NENECHTE SE ODRADIT, ONO TO VŽDYCKY NĚJAK PŮJDE .

No, vida. A já se na otevření RE těším. Ale čas mi to dovolí jen málokdy. Už týden mi nepřibyl ani kilometr a teď to píšu na dálničním parkovišti u Berlína, protože v celém Berlíně a 100 km od něho není jediná volná postel.

Pojďte někdo k nám dělat ředitele, ať mám dost času :eek:

Pevně věřím, že Zbyněk s tratí nesekne! Na mě osobně zatím deprese nepadla, takže stavím dál a těch hotových objektů pro aktualizaci 73 už by bylo dost škoda :lol:
Můžete se hlavně těšit na nové budovy v Hradci a okolí.
Jinak jsem právě nafotil stanice: Poděbrady, Velký Osek, Nymburk..., takže se tam budou moct objekty brzy stavět také.
A koncem týdne jedu fotit Rudoltice, Třebovice, Lanškroun.

To by byla ta nejhorší zpráva pro celou MSTS komunitu,kdyby Zbyněk ke svý trati vystavil smuteční parte i k celé své práci. Když seknul Stavitelxx, a teď Zbyněk,to by byla ta nejsmutnější zpráva.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře