Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
bob57_cz:
jeffer napsal:
....a teraz chybajuce objekty:
dlhodobo:
textures/snow/SRV_StonePier.ace, IJ_Brick_dark.ace, SRV_Bridges4.ace a Bridge4S.ace -> tym padom, zlyhalo nahratie suboru s modelom Cald_1over4_bridgeA.s

vsetky chybajuce ace existuju v textures/ ale nie vo verzii textures/snow/

nebulus napsal:
bob57_cz:
jeffer napsal:
....a teraz chybajuce objekty:
dlhodobo:
textures/snow/SRV_StonePier.ace, IJ_Brick_dark.ace, SRV_Bridges4.ace a Bridge4S.ace -> tym padom, zlyhalo nahratie suboru s modelom Cald_1over4_bridgeA.s

vsetky chybajuce ace existuju v textures/ ale nie vo verzii textures/snow/
Tak to je nějaká vynechaná aktualizace. Když jsem stavěl koleje v Praze, tak chybělo hodně zimních textur a já je přímo ze hry kopíroval nejprve do aktualizace a pak do trati. A nepovím, které to bylo číslo. Rychlejší je si nejprve spustit totalcommander, na jedné straně si nechat Textures na druhé např. Snow a spustím MSTS. Po vyhození chyby si ji opíši, MSTS klávesou win shodím do lišty, texturu zkopíruji tam, kam to hra chce, nahodím zpět hru a pokračuji v jízdě. A tak stále dokola.

Obávám se, že to nebude vynechanou aktualizací. Teď jsem to zkoušel a chybí přesně těch pár výše zmiňovaných souborů + ještě nvst_odchylne_umistene.ace
DVD mám BP61_28_09_05. U aktualizací jsem si dával sakra pozor na to, aby byly instalovány všechny a ve správném pořadí, takže chybu v instalaci můžu na 99% vyloučit.

Vím, že by to patřilo asi jinam, ale jedině tady je fakt živo. Mám s MSTS teď hodně problémů. Při hraní aktivit mi jde MSTS téměř vždy do kopru v situaci, kdy se objevuje nějaká souprava, MSTS se kousne a spadne. Někdy to vypíše hlášku Cannot Add car...... Hardware mám velmi dobrý CoreDuo E6600 na Intel 975X chipsetu a grafiku ATIX1600 + 2GB RAM. XP SP2 a poslední drivery ode všeho. Vím, že to dělá čas od času každýmu, ale mě to teď chcípe pořád. Udělal jsem kompletní reinstalaci MSTS + patche vše v náležitém pořadí. Padá mi to v jak v PN aktivitě se 742 (Letohrad, Lanšperk) tak v R Cassovia (nedojedu ani do Libně). Zmenšoval jsem detaily, zmenšoval jsem viditelnost, rozlišení, prostě jak blbec. Přitom se MSTS nijak neseká, FPS se pohybuje přes 50-60FPS i v tom Letohradě, nebo na hl.n. Zajímalo by mě, kde jsem co pohnojil. Trainstore používám a v adresáři ROUTES kromě Tutorial a téhle tratě nemám nic. Poraďte mám abstinenční příznaky po pořádných aktivitách.

Kank napsal:
Obávám se, že to nebude vynechanou aktualizací. Teď jsem to zkoušel a chybí přesně těch pár výše zmiňovaných souborů + ještě nvst_odchylne_umistene.ace
DVD mám BP61_28_09_05. U aktualizací jsem si dával sakra pozor na to, aby byly instalovány všechny a ve správném pořadí, takže chybu v instalaci můžu na 99% vyloučit.
V každém případě se nejednalo o speciální textury a jsou zkopírovány z denních do Snow nebo Night, tam kam patří. V aktuální instalaci tyto nechybí, tak jediné řešení je, zkopírovat si je individuelně každý sám. Nebo je může někdo naskinovat (noc, zima) a poslat do dalšího update, jako to kdysi dělal Michal Tuček. A jak máte nyní od něj krásně nasvícené baráky a perony.

mam problem s touto tratou: ked vsetko nainstalujem na novo nainstalovany a aktualizovany msts, tak sa hra zapne, ale pri nahravani sa zasekne a neukaze sa ani jedna palicka, po dobu 5 min...poradte kde je chyba. ked to tu uz bolo tak sory

mixer napsal:
mam problem s touto tratou: ked vsetko nainstalujem na novo nainstalovany a aktualizovany msts, tak sa hra zapne, ale pri nahravani sa zasekne a neukaze sa ani jedna palicka, po dobu 5 min...poradte kde je chyba. ked to tu uz bolo tak sory

Chce to ten TrainStore, náš Trainset je fakt už hodně velký a to MSTS dělá problémy. Nainstaluj, ono ti to stáhne aktivity, consisty, engy a wagy mimo MSTS a bude ti to nabíhat rychle. Tohle bych ještě věděl, jak s tím mým zlobivým MSTS vyjít to fakt nevím.

mixer napsal:
V tomto případě je to ukázka problému, co se stane, když se nečtou návody a manuály.
Je tam mimo jiné napsáno, že pokud jsou nainstalovány všechny aktivity, start MSTS se prodlouží až na 20 minut, proto je nutné MSTS spouštět přes trainstore, nebo přes Martensův Activity Mover všechny nehrané aktivity přesunout do odkládacího adresáře a nechat tam jen jednu. Tohle je způsobeno délkou trati, která je současně téměř 800km.

Ohledně aktivit, které neutáhne ani počítač NASA, takové rovnou vyřazuji a dál neřeším. Problém je na straně autora, který dal do placu moc vlaků najednou.

Zbyněk Šemora napsal:
mixer napsal:
V tomto případě je to ukázka problému, co se stane, když se nečtou návody a manuály.
Je tam mimo jiné napsáno, že pokud jsou nainstalovány všechny aktivity, start MSTS se prodlouží až na 20 minut, proto je nutné MSTS spouštět přes trainstore, nebo přes Martensův Activity Mover všechny nehrané aktivity přesunout do odkládacího adresáře a nechat tam jen jednu. Tohle je způsobeno délkou trati, která je současně téměř 800km.

Ohledně aktivit, které neutáhne ani počítač NASA, takové rovnou vyřazuji a dál neřeším. Problém je na straně autora, který dal do placu moc vlaků najednou.

Zbyňku jasně, jenže mě padají aktivity instalovaný z aktivity.exe
a ta 742 tam zas tolik vlaků nemá. jedna souprava s Bečkama, jedna souprava se dvěma Bdmtee a to třetí jsem neviděl (tak dlouho jsem nepřežil.

este jeden problem, ale ten suvisi vseobecne, nielen s touto tratou.
po zapnuti msts, zadani aktivity alebo jazdy, po nacitani sa vobec nedaju pouzivat klavesy. a to ani ked chcem prestavit klavesy v MSTS nastaveniach. neviem precoo... :(

mixer napsal:
este jeden problem, ale ten suvisi vseobecne, nielen s touto tratou.
po zapnuti msts, zadani aktivity alebo jazdy, po nacitani sa vobec nedaju pouzivat klavesy. a to ani ked chcem prestavit klavesy v MSTS nastaveniach. neviem precoo... :(

Poradím též, nevím příčinu, ale dělá to mpg soubor v adresáři Train Simulator\Global. Stačí smazat a je po problému.

Pravděpodobně jsem objevil chybně pojmenované NOČNÍ a ZIMNÍ textury mého objektu HK_zlutydumA. Místo HK_zlutydumA1.ace tam má být HK_zlutydumA.ace.

Předpokládám, že je to chybně i v oficiální aktualizaci bp73, takže by Vám to mělo hlásit v Hradci na hlavní nádraží v noci a v zimě chybu. Ale je mi divné, že si toho ještě nikdo nevšiml.

Zatím stačí, když ručně přepíšete názvy ve složce NIGHT a SNOW, tak jak je uvedeno výše. Jinak to Zbyněk asi bude muset dát jako opravu do další aktualizace. Co myslíš, Zbyňku?

michawel napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
mixer napsal:

Zbyňku jasně, jenže mě padají aktivity instalovaný z aktivity.exe
a ta 742 tam zas tolik vlaků nemá. jedna souprava s Bečkama, jedna souprava se dvěma Bdmtee a to třetí jsem neviděl (tak dlouho jsem nepřežil.

Neni problem v grafice, resp. ovladaci graficke karty, resp. treba v nainstalovanem Directu ? Zkuste zabrousit sem, kdysi se mi to vyplatilo :-)

Už jsem si trochu po aktualizaci vydechl, tak pomalu začínám stavět dál. Nebulus nedávno přivezl pěkný model stanice Zohor a tak máme díky němu téměř všude na této trati originály.
A kde pokračuji ve stavbě? Opět nějaká rekonstrukce a za to může Miran, protože obnovil aktivitu Hurvínek do Lednice. Já ji projel a jen jsem se hrozil: "co to je....co to je?" První vzala za své kolej v Břeclavi u šturcového peronu, je trochu blíže a peron srovnaný a zůžený. Dál jsem zjistil, že tam nemám žádné kilometrovníky a tomu odpovídaly i skutečné vzdálenosti. První vyhýbka do Bořího Lesa je správně a to díky minulé stavbě trati do Hohenau. Ale dál, nádražní budova je nyní asi o 150m blíž a asi o 100m blíž je Valtické zhlaví. Poštorná je také nyní už správně na druhém km a asi o 200m blíž. Její staniční koleje mají poloviční délku. Charvatská je přibližně na stejném km, ale je asi 100m na západ. Zatím jsem skončil na vrcholu stoupání. Tentokrát každý oblouk je s přesností na 50m ve srovnání s videem v reálu. Do Lednice je už kousek. Prostě mi to nedalo, model Hurvínka si zaslouží svou trať důstojnější. Ale na to, že jsem trať kdysi stavěl jen podle ortofotomapy, není to v průměru tak zlé.
V dalších pracích mám hodně dodělávek. Jak do Bratislavy, tak do Olomouce. Dle chuti a nálady. Rekonstrukce dál na Mikulov zatím neplánuji, dokud nebudu mít video.

Bude se dál stavět aj na vysočinu... Jaký je potřeba program pro tvorbu textur budov. Sem z vysočiny a rád by ch aj pomoh

kubin... napsal:
Bude se dál stavět aj na vysočinu... Jaký je potřeba program pro tvorbu textur budov. Sem z vysočiny a rád by ch aj pomoh
Výkresy mám zatím z KH do Golčova Jeníkova, ale jinak na tu trať jsem celkem nažhavenej. Znám ji spíše jako cestující, ale za to projeto alespoň 1000x (do práce a z práce).
Jelikož co jsem v minulosti stavěl jen dle chabých materiálů, jsem musel současně stavět znovu, tak nové úseky už tvořim dle plánů nebo tabulek, kde jsou sklonové poměry a poloměry oblouků. Takže kdo chcete pomoci a máte známosti na příslušných úřadech, dodejte plány z Golčova Jeníkova do Brna. (Kolín - Brno mám jen údaje na osazených sklonících této trati, Přerov - Hodonín mám alespoň výpisy sklonů a poloměrů oblouků, aby jste mi někdo neposílali, co už mám.)
Ohledně modelování budov, určitě rádi pomohou mazáci v oboru Michal T, Honza Š, Nebulus, atd

Na trati mi vznikl obrovský problém . Krátce po výjezdu ze stanice Česká Třebová směrem na Prahu mi vypadne veškerý terén . Nevím jak daleko ten terén není :?: . Potřebuji pomoc. Děkuji

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře