Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Bobe, přesně to mne také napadlo. Když trať neposunu, tak z Lysé do Prahy to bude ještě horší. Už jsem natáhl koleje do Nymburka od Poříčan a náčrtek nové trasy od Poděbrad do Nymburka v průsečíku vypadá slibně. Snad už se strefím v přijatelné toleranci.

Ten víkend zase utekl. Civím do editoru, něco tam šmrdlám a výsledek je, že jsem opět ve Zboží. Ale není to Zboží Velké, ale Kamenné Zboží. A samozřejmě Nymburk - Poříčany. Konečně jsem se strefil.
Ale jak to dám do sleziny dohromady, nevím. Takový nepořádek, co jsem si kolem nadělal, kdo to má uklízet. Tam poletují sloupy, tam budovy, vše řádně vysoko,..... Také upravit terén, protože se mi dostalo nových materiálu, kde je psáno, že z Poděbrad trať mírně klesá. Potřeboval jsem to u i z důvodu, protože trať od Poříčan mi vyšla do Nymburka trochu níž.
Pro tvůrce aktivit: Vše ukončete u vjezdového návěstidla do Poděbrad (od Kolína), dál to povede po nové trase. Do Poříčan jsou změny od první vyhýbky, tak s tím také počítejte. Do aktualizace se pokusím osadit alespoň návěstidla a rychlostníky, ať můžete alespoň trochu jezdit. Do vánoc to dám snad dohromady nejen zde i krajinově.

Stav prací:
Konečně jsem se pohnul dopředu a podařilo se mi pootočit všemi objekty z Poděbrad do Velkého Zboží dle nové trasy kolejí. Ale nebylo to nic jednoduchého, protože uhel byl mimo stupnici otočení myší a všechny perony bylo třeba znovu zarovnat. Normální smrtelník už nepozná, že jede trochu jinudy.
Vypadá to už reálně, že do sleziny bych tu aktualizaci v nějaké podobě dal dohromady. (Na DVD nevím, problém je, že se znefunkční mnohé aktivity a na jejich opravu už nebude do pátku čas.)
Dále je srovnaný terén z Poříčan do Nymburka a Poděbrad. (je tam sice téměř rovina, ale dostal jsem se pod úroveň základní výšky terénu a bylo třeba vše uplácat. )Bude ještě třeba dostavět některá zhlaví v nymburských nádražích a osadit návěstidla, rychlostníky a perony, tak, aby to bylo provozuschopné. Krajinu dodělám, pokud se zadaří do vánoční aktualizace.
Další překvapení kromě Zohoru od Nebuluse bude v této aktualizaci od Honzy Švece, cikánská kolonie za Pardubicemi Semtínem a nádražní budovy v Zábřehu. Všem děkuji za spolupráci.

Tak jsem dnes nainstaloval to DVD, a až na "problémek" s rovnoběžkami (hlava mi to stejně nebere :D ) je vše skoro OK. Měl jsem málo času, takže zatím projížďka mezi Č.Třebovou a Pardubicemi.
Ale budu si to muset nějak předělat k obrazu svému. U spousty mašin mi to hází chyby, že nelze nalézt - chyba v nějakém řádku, pokud si ji vyberu např. pro projíždění Č.Třebová-Praha., a pokud použiji MsTS program na složení souprav (připojení vozů), tak to hází chyby, že toho velmi hodně chybí - po mnoha kliknutí jsem dal nepokračovat.....
To jsou všechno věci, které mi dříve bezproblémově fungovaly.
Takže máme zálohy, tudíž při nejhorším celý program Bratislava-Praha "řádně" očešu.
Něco jede bezproblémově (některé mašiny), něco nefunguje, protože je nějaká chyba v nějákém řádku (u některých mašin).

Na DVD byla otázka, zda si přeji v pokračování instalace (těch je tam za sebou několik) a týkalo se to i onoho BINu. Odklepl jsem, že ano, přeji si a já jsem tudíž přesvědčen, že instalace proběhla.
tedy určitě to byl BIN_1,6.

Pelikán napsal:
A nainstaloval jsi Bin 1.6.1?
Pokud MSTS 1.6 nenainstaluji, ale nainstaluji update vozidel pro tento bin, tak se to projeví přesně tak jak popisujete.
Zkrátka, jako jste nečetl readme, tak jste si nečetl to, co máte instalovat a co právě instalujete.
Instalačka je několikrát testována a je 100% vpořádku.

Ale na druhou stranu, update celého MSTS do současné podoby včetně mé trati je věc složitá a i od toho je slezina, aby uživatelé oznámili, který krok instalace je nejasný a co by se mělo v instalaci změnit.
Nebo stále rozšiřovaný návod ztrácí na přehlednosti a bylo by vhodné jej přepracovat.

Churchill napsal:
Tak jsem dnes nainstaloval to DVD, a až na "problémek" s rovnoběžkami (hlava mi to stejně nebere :D ) je vše skoro OK. Měl jsem málo času, takže zatím projížďka mezi Č.Třebovou a Pardubicemi.
Ale budu si to muset nějak předělat k obrazu svému. U spousty mašin mi to hází chyby, že nelze nalézt - chyba v nějakém řádku, pokud si ji vyberu např. pro projíždění Č.Třebová-Praha., a pokud použiji MsTS program na složení souprav (připojení vozů), tak to hází chyby, že toho velmi hodně chybí - po mnoha kliknutí jsem dal nepokračovat.....
To jsou všechno věci, které mi dříve bezproblémově fungovaly.
Takže máme zálohy, tudíž při nejhorším celý program Bratislava-Praha "řádně" očešu.
Něco jede bezproblémově (některé mašiny), něco nefunguje, protože je nějaká chyba v nějákém řádku (u některých mašin).
Dělalo mi to podobné věci,používáš trainstore nebo msts activity mover,u train storu se některé soubory eng přesunou do složky s train storem. A pak to háže chyby.

Kód:
Zkrátka, jako jste nečetl readme, tak jste si nečetl to, co máte instalovat a co právě instalujete.
Celá instalace je rozdělena na několik po sobě jdoucích instalací. Včera jsem kvůli tomu nově nainstaloval MsTS. Původní Globaly a Routes, Trains, Soundy, apod., mám samozřejmě v záloze.
Takže jsem instaloval na originál. Instalaci jsem nepřehazoval (to snad ani nejde), ale všechny instalačky jsem odentroval tak, jak šly po sobě. Poslední byla, tuším, zrovna ta na BIN_6.1.
Já to sem píši proto, že jsem se někde dočetl, že již je v oběhu několik těchto instalací a nikdo nepíše reakce. Tož já tu reakci píši. :wink:
A protože mám vše, co mi fungovalo, zálohované, tak si ty programy v klidu rozeberu. Protože nemožnost se dostat do nastavení MsTS, kde se nastavují-připojují vagony, je vlastně havárií herního systému MsTS. Já si ty vagony sice spojuji přes externí program, ale jak říkám - chybové hlášky mě fakt hodně vadí.

Dělalo mi to podobné věci,používáš trainstore nebo msts activity mover,u train storu se některé soubory eng přesunou do složky s train storem. A pak to háže chyby.
Používám TrainStore, protože na rozjezd hry bych tak dlouho nevydržel čekat.
Ale vždy dávám před novou hrou (jízdou) příkaz: vrať vše do MSTS. Až potom vlastně vždy začínám z "čistého štítu".

Takže znovu:
1. klikneme na Setup
2. při instalaci do čerstvě nainstalovaného MSTS jakékoli verze, zatrhneme všechny volby (pokud už označeny nejsou)
Trať Bratislava-Brno-Praha
Aktivity
Update kolejiva původních tratí MSTS (jen pokud v MSTS máme původní tratě Japan1, Japan2, atd
Update MSTS na verzi 1.4 - tato volba Vám mimo jiné zajistí, že můžete přímo nainstalovat jakýkoli MSTS BIN
Update MSTS BIN 1.61 - nainstaluje poslední verzi MSTS Bin Zde je nutné potvrdit české nebo anglické prostředí, dá se zvolit transparentní okna, atd.
3.Po dokončení instalace trati následuje druhá část voleb:
Instalovat lokomotivy a vozy
Instalovat k vozidlům kabiny a zvuky
Instalovat CSD_E499005
Instalovat Update Trainset pro MSTS BIN 1.6 - tohle jen v případě, pokud mám nainstalován MSTS BIN 1.6 (volba v první části instalace)

Jestli uživatel nevynechá žádný krok, tak MSTS MUSÍ fungovat 100% bez chyb a jakýchkoli chybových hlášeních.

Ano, takto jsem postupoval. Nic jsem nevynechal - neměl jsem důvod, proč bych měl vynechat.
Zítra oddinstaluji MsTS a opět to zkusím. Pokud budou ty stejné potíže, některé vlaky půjdou nemilosrdně pryč (ty, které hází chybu, že cosi chybí v nějakém řádku).
A pokud nepůjde v MsTS připojit vagony, zůstane zatím pouze mapa a očesaný trainset.

Bylo by možná dobré, aby se ozvali i ostatní. Ať se to vyladí a dá do kupy.
Pokud není odezva - je to na nic.

Churchill

Nebylo by od věci napsat jakou chybovou hlášku to píše. Pojem "Nějakou chybovou hlášku" (a podobně) je naprosto k ničemu. Na to se nedá rozumně reagovat.

Maximálně zítra. Teď jsem v práci.
Vím, že to byly ty první mašiny v řadě a mají číselné označení, tuším začínají jedničkou. Zadal jsem trať + tu mašinku, a vyběhla hláška, že nelze nalézt a že chybí v řádku xxx.
Např. pantograf (ten "hranatý") problém nedělal, ale ten pantograf, co jezdí na trase Praha-Kolín (model vyráběný v polovině 60-tých letech) už nebyl nalezen. Přesto v jiných trasách (jiný Global, jiný Routes, jiný trainset) normálně funguje.

Churchill napsal:
Bylo by možná dobré, aby se ozvali i ostatní. Ať se to vyladí a dá do kupy.
Pokud není odezva - je to na nic.
Tady je jednoznačná chyba mezi klávesnicí a židlí u Churchila, který zbrkle vše potvrzoval, ale u MSTS BIN volil omylem storno. Pak se start MSTS projeví přesně tak. jak chyby dotyčný popisuje.
Jiné vysvětlení neexistuje. Copak každému musím 10x vysvětlovat co má instalovat? Copak dotyčný nepozná, co vůbec nainstaloval?
Funguje mu přecházení mezi lokomotivami? Funguje změna kabiny při vjezdu do tunelu?
Takovým způsobem se opravdu nedá pracovat a jen člověka okrádáte o drahocenný čas a ostatní uživatele o včasnou aktualizaci trati.
Mě vadí, že zde veřejně kritizujete chyby, které jste si způsobil sám.
Berte to tak, že jste jeden z tisíce, kterému to nefunguje.

Ještě dodatek, když instalaci pochopil Američan, cituji:
Works great. The Route looks very very
professional. Thanks Very Much

Tak Čech nemůže mít problém vůbec.

Ppoollll napsal:
Churchill

Nebylo by od věci napsat jakou chybovou hlášku to píše. Pojem "Nějakou chybovou hlášku" (a podobně) je naprosto k ničemu. Na to se nedá rozumně reagovat.
Pokud to nasimuluji a nainstaluji updatovaná vozidla, která mají nadefinovaná světla pro MSTS bin, ale MSTS BIN odinstaluji, tak u těchto vozidel vyskočí chyba na řádku 60. Není třeba víc zjišťovat a nad něčím bádat.

Jinak slezina se blíží a práce za celý večer byla, že jsem osadil rychlostníky, návěstidla a perony mezi Poříčany a Sadskou. Nezdá se to, je to 6 km, ale je tam toho opravdu na jeden večer. Myslíte, že to stihnu do pátku vše až do Velkého Zboží?

Tak to se teprve uvidí co stihneš. Kolik si sebou povezeš placek na vypalování? Nebo to budeš nahrávat jen těm kdo dodají svou? Podle počtu přihlášených s obědem bude tentokrát místnost podstatně plnější. Sám jsem zvědav jak se akci podaří zvládnout po organizační stránce neboť vzhledem k souběhu s dalšími akcemi to nebude nic jednoduchého. Tentokrát už bude prostor malý a budeme muset oželet nějaký ten stůl.

Ppoollll napsal:
Tak to se teprve uvidí co stihneš. Kolik si sebou povezeš placek na vypalování? Nebo to budeš nahrávat jen těm kdo dodají svou? Podle počtu přihlášených s obědem bude tentokrát místnost podstatně plnější. Sám jsem zvědav jak se akci podaří zvládnout po organizační stránce neboť vzhledem k souběhu s dalšími akcemi to nebude nic jednoduchého. Tentokrát už bude prostor malý a budeme muset oželet nějaký ten stůl.
Na slezinu nejedu, abych tam cokoli vypaloval. Kdo si DVD objednal, tomu jej přivezu za poplatek osobního odběru (190) , Těm kteří přispěli svými modely samozřejmě zdarma.
Pokud aktualice nebude na DVD, tak vyjde 11.11. a zájemcům ji nakopíruji buď na klíčenku, ale to by se také nemuselo zvládat, tak bych to večer od Karla vystavil na web a ať se každý snaží sám. Pár desítek MB to bude určitě.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře