Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jan Švec napsal:
Zbyňku, já bych nechal opravu aktivit na někom, kdo se tím zabývá.
Myslím, že je to škoda Tvého času. Ani mě se do toho nechce. Už jsem to dlouho nedělal. Taky nevím, jestli je to přínosná práce - opravovat moje aktivity - jestli je ještě vůbec někdo bude chtít jezdit.
Ze sleziny jsem navíc nezískal jednoznačný pocit, že se už jsou vlastnosti servisu2 definitivní a že se musí staré aktivity předělat. Proto jsem vyčkával. Obávám se, že to není jen o tom změnit servis2 na vyčkávací bod, vše se musí otestovat. Simulátor se může chovat díky BINu jinak i v dalších směrech (třeba "ubíhání" času).
Taky je otázka na jak dlouho aktivity opravíme. Do další verze BINu?

Zdravím,
možná to patří spíše do sekce "MSTS BIN",ale můj poznatek je takový,že v mých aktivitách pro verzi BINu 1.57 a následně použitých ve verzi 1.61 fungoval Servis 2 správně,ale to se nedalo říci o Servisu 1,který si své "působení" v aktivitě odbyl velmi rychle. :?: :eek:

David

Naposled editoval moderátor:
Jan Švec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Kosac napsal:
Nejsou lidi. Já to tam dal o slezině a na víc nebyl čas. Doufal jsem, že mi někdo pošle opravené aktivity, ale nic. Tak to budu muset udělat sám. Až bude hotovo, tak dodám i odkazy.

Zbyňku, já bych nechal opravu aktivit na někom, kdo se tím zabývá.
Myslím, že je to škoda Tvého času. Ani mě se do toho nechce. Už jsem to dlouho nedělal. Taky nevím, jestli je to přínosná práce - opravovat moje aktivity - jestli je ještě vůbec někdo bude chtít jezdit.
Ze sleziny jsem navíc nezískal jednoznačný pocit, že se už jsou vlastnosti servisu2 definitivní a že se musí staré aktivity předělat. Proto jsem vyčkával. Obávám se, že to není jen o tom změnit servis2 na vyčkávací bod, vše se musí otestovat. Simulátor se může chovat díky BINu jinak i v dalších směrech (třeba "ubíhání" času).
Taky je otázka na jak dlouho aktivity opravíme. Do další verze BINu?
Otázka je jiná, jestli už nějaké aktivity pro BIN 1.6 někdo vytvořil. Kromě Davida a Miranova Hurvínka.

Zdravím,
tuším,že další aktivitu pro BP 74 a BIN 1.61 vytvořil Poison.Nabízí ji v "Burze" a jde o IC 130 Moravia.

David

Připravuje se nová koncepce instalace DVD s tratí z ohledem na MSTS BIN 1.6. Také do trainsetu budou zakomponovány nové poznatky ze sleziny konané 11.11. v Praze. Vydání aktualizovaného DVD se tedy opozdí do pondělí 20.11.2006. Upozornění pro uživatele, kteří si již objednali DVD s BP a já oznámil termín dodání konec tohoto týdne. Všechna DVD budou rozeslána po víkendu, kdy bude i další aktualizace (BP74.1). Současně vyjde i balík aktualizace změn v kompletním Trainsetu. V downloadech budou všechny složky komplet vyměněny za aktuální. Také vše bude publikováno ve verzi pro MSTS BIN 1.6, ikdyž mnohá vozidla na úpravy teprve čekají. To samé se týká i DVD. Instalace MSTS BIN 1.6 je už podmínkou, bez které vlaky nespustíte.

Zbyňku klídek,kdo nic nedělá nic nezkazí ( bráno obrazně ) já sám jsem každou chvíli překvapenej co si na mě ještě editor vymyslí.
Jednou mi to do editoru vůbec nepustí,ukáže mi to chybu v ref.souboru a podruhé se tam dostanu normálně.

Šnek napsal:
Zbyňku klídek,kdo nic nedělá nic nezkazí ( bráno obrazně ) já sám jsem každou chvíli překvapenej co si na mě ještě editor vymyslí.
Jednou mi to do editoru vůbec nepustí,ukáže mi to chybu v ref.souboru a podruhé se tam dostanu normálně.
Ano, klídek. Zvládnul bych to i dnes, ale nechci pouštět ven jen nějakou zmatenou rychlokvašku :lol: . Bylo by škoda i těch tří dnů volna, kdy mohu vše v klidu otestovat a v trati ještě něco postavit.

Já si na Tebe vzpomenu až budu v pátek v práci na noční a představím si Tě s nohama na hoře.

Tak koukám, že jste se stavbou pokročil až dost, Už se těším až se projedu po rameni Praha-Hradec Králové. Jinak, trať vypadá velice dobře.Rychlokvyška, ale pěkná rychlokvaška.

Peta napsal:
Tak koukám, že jste se stavbou pokročil až dost, Už se těším až se projedu po rameni Praha-Hradec Králové. Jinak, trať vypadá velice dobře.Rychlokvyška, ale pěkná rychlokvaška.
Díky aktivitě od Davida Hájka Hustopeče - Šakvice bude v pondělní aktualizaci i menší rekonstrukce této trati. Bylo to tam podle příslovích, "kovářova kobyla......" a "pod svícnem je největší tma". Vždyť je to jediná trať, ze které nemám ani video. Opravil jsem jen to, co bilo do očí. Podemleté koleje, a přehnané stoupání ze Šakvic, které jsem zredukoval do 5 promilí. Na přejezdy jsem doplnil povinnost houkat a jediný zásah do trasy aktivity je posunutí krajní koleje u výpravní budovy na klasický rozestup kolejí. Aktivitu jsem samozřejmě opravil a apk soubor zabalím do aktualizace. Na to se už nedalo dívat. Současně jsem konečně vyměnil většinu nadjezdů za pěkné Romanovy v úseku Brno - Bratislava. Od Jacka mám konečně zvuky na pískání nákolků v zatáčkách na lokálkách. Také jsem musel opravit všechny původní paneláky od PaV, které byly na půl zapuštěny do země. Po výměně modelu se propadly o dvě půl patra níže. Ještě chci v Zohoru vyměnit perony a do Bratislavy Lamače odstavit tunelářského Hurvínka. To vše bude v pondělní aktualizaci. A samozřejmě další dodělávky.

Pane Šemora, nechystáte update aktivity Náročná služba?Jak tak koukám na obrázky, vypadá slibně ale je to kolem BP 19 nebo kolik.

Peta napsal:
Pane Šemora, nechystáte update aktivity Náročná služba?Jak tak koukám na obrázky, vypadá slibně ale je to kolem BP 19 nebo kolik.
Náročná služba už dnes nemá smysl. Ale vyvíjím novou aktivitu, pracovní název je "Den blbec aneb tour de BP". Kvůli této jsem rychlokvaškově dostavěl koleje do Olomouce, rekonstruoval Hodonín - Holíč a přešel s Trainsetem do MSTS BIN 1.6, protože se tam budou hodně objíždět soupravy a bude se tam mluvit i sprostě (to není volba v MSTS BIN :lol: ). A nabízí se vystřídat několik lokomotiv. Aktivita nebude určitý vlak, ale šichta strojvedoucího. Snad se do 12 hodin vejdu (nebo kolik je norma)

Zbyněk Šemora napsal:
Snad se do 12 hodin vejdu (nebo kolik je norma)
Tak pokud tohle Zbyňku dokážeš tak já končím s aktivitařením !

Norma je 12 hodin a můj rekord za tento čas (11,5 hodiny) je Děčín západ - hl.n. - Praha Holešovice - Velim (manipulace) - Kolín - Česká Třebová - Brno - Břeclav - Hohenau (manipulace) - Břeclav - Brno - Česká Třebová - Velim (manipulace) - Praha Holešovice - Děčín při nepřekročení rychlosti 100 km/h. V Děčíně jsme střídali na ose, vlak dále pokračoval do Berlína. Z Velimi do Berlína (z okruhu do fabriky) se to dostalo během 6ti hodin :-)

PS: Za celou šichtu jsem zastavil v Holešovicích, Velimi, Kolíně, Břeclavi, Hohenau, Břeclavi, Č. Třebové, Velimi, Libni a Děčíně.

a ještě bych zapomněl: aktivita Den blbec bude určitě úplně boží.
Už si jí barvitě představuji:
nastupuji ráno v 6 na Masaryčku na topírenský posun. S lokomotivou T 211.0 tahám banána na přesuvnu. Následně řve z okna strojmistr: čapni toho Banána a fič do perónů, za Úvalama spadla trolej a nejsou mašiny na obraty. Skáču na Banána, jedu strojově Masna - Hl.n. Zapřahám první, co je tam při ruce (R709) a vyrážím směr Libeň, Běchovice, Úvaly. Zde bych střídal, ale není za koho, pokračuji tedy dál. Jedu do Olomouce. Z Olomouce beru protijedoucí NEx kontejnery do Prahy, ale v Třebové končím, mám totiž i Esa i Pendolína a jsem čerstvej a k dispozici. Střídám tedy fíru na SC 75 do Vídně, který má sice Esa i Pendolína taky, ale díky závaru u Úval nebyl správně střídán a nemá pracovní dobu a fičím do Břeclavi na předávku Rakušákovi. Slézám z Pinďulína, dokonce včas. A už na mě řve peróňák! "Znáš Brejlovce? Proboha proč? Na nic se neptej, skoč na támhleto a nakopni to. Stojí tady Hungárka, ještě přijede Vídeňák (R272) a fičíš s obojím odklonem přes Hodonín do Zaječí. V Podivíně urval náklad na zhlaví trolej. V Zaječí už na Tebe počká Brňák, dáš mu Brejlovce, vlezeš si na 350tku a letíš domů. Jedu tedy na EC 170, zpoždění za Zaječím je mírně pod hodinu, metelím si to a drsně krátím. V Kolíně najednou stop, co to? Kdyby ty mašiny měly alespoň vysílačky, na mobil nikdo nezavolá. Koukej z toho spadnout, Pražák Tě vystřídá, ty máš seznání na Nymburk. Ústečák zatuhl někde v prdeli, tak tady máš R718, v Nymburce se vystřídáte. Ale já mám 12 hodin!! Ještě nemáš, tak mlč a jezdi. Nástup si měl v 6:30. Jedu tedy R 718, v Nymburce se střídáme a já mám už vyvezený do osobního náklad a prakticky okamžitě za rychlíkem odjíždím s Pn na Plzeň .To snad nemyslej vážně. Je 17:55, přeci mě nepoženou až do Berouna. A co se to děje? Vše je bokem, zelená ulice, Poříčany, Běchovice (12 hodin), zamknu to až v Libni, volá TRSka - dispečer ti vzkazuje, že nejrozumnější střídán je na hlaváku, nebudeš muset MHD domů, dobrá, kloníš hlavu a v 7 večer dojíždím na Prahu hl.n. (trať z Běchovic přes Malešice na čekačky ještě není) a mám toho zdravě plné zuby.

Nějak tak si to představuješ?

Ahoj Petr

Petr Šimral napsal:
nastupuji ráno v 6 na Masaryčku na topírenský posun. S lokomotivou T 211.0 tahám banána na přesuvnu. Následně řve z okna strojmistr: čapni toho Banána a fič do perónů, za Úvalama spadla trolej a nejsou mašiny na obraty. Skáču na Banána, jedu strojově Masna - Hl.n. Zapřahám první, co je tam při ruce (R709) a vyrážím směr Libeň, Běchovice, Úvaly. Zde bych střídal, ale není za koho, pokračuji tedy dál. Jedu do Olomouce. Z Olomouce beru protijedoucí NEx kontejnery do Prahy, ale v Třebové končím, mám totiž i Esa i Pendolína a jsem čerstvej a k dispozici. Střídám tedy fíru na SC 75 do Vídně, který má sice Esa i Pendolína taky, ale díky závaru u Úval nebyl správně střídán a nemá pracovní dobu a fičím do Břeclavi na předávku Rakušákovi. Slézám z Pinďulína, dokonce včas. A už na mě řve peróňák! "Znáš Brejlovce? Proboha proč? Na nic se neptej, skoč na támhleto a nakopni to. Stojí tady Hungárka, ještě přijede Vídeňák (R272) a fičíš s obojím odklonem přes Hodonín do Zaječí. V Podivíně urval náklad na zhlaví trolej. V Zaječí už na Tebe počká Brňák, dáš mu Brejlovce, vlezeš si na 350tku a letíš domů. Jedu tedy na EC 170, zpoždění za Zaječím je mírně pod hodinu, metelím si to a drsně krátím. V Kolíně najednou stop, co to? Kdyby ty mašiny měly alespoň vysílačky, na mobil nikdo nezavolá. Koukej z toho spadnout, Pražák Tě vystřídá, ty máš seznání na Nymburk. Ústečák zatuhl někde v prdeli, tak tady máš R718, v Nymburce se vystřídáte. Ale já mám 12 hodin!! Ještě nemáš, tak mlč a jezdi. Nástup si měl v 6:30. Jedu tedy R 718, v Nymburce se střídáme a já mám už vyvezený do osobního náklad a prakticky okamžitě za rychlíkem odjíždím s Pn na Plzeň .To snad nemyslej vážně. Je 17:55, přeci mě nepoženou až do Berouna. A co se to děje? Vše je bokem, zelená ulice, Poříčany, Běchovice (12 hodin), zamknu to až v Libni, volá TRSka - dispečer ti vzkazuje, že nejrozumnější střídán je na hlaváku, nebudeš muset MHD domů, dobrá, kloníš hlavu a v 7 večer dojíždím na Prahu hl.n. (trať z Běchovic přes Malešice na čekačky ještě není) a mám toho zdravě plné zuby.

Ahoj Petr
Takto bych si to představoval já :D

Petr Šimral napsal:

Ahoj Petr
Taková aktivita by se mi líbila.

On je problém v tom, že střídat zase moc vlaků není možné, protože co nová souprava to Loose consists. U Náročné služby jsem původně chtěl z Brna táhnout chcíplý panťák do Břeclavi. Jenomže po vytvoření dalšího loose comsists v Brně mi aktivita z Hoštejna do ČT spadla asi 3x. Stačilo se kochat pohledem z okénka. Po odstranění loose consists se vše vrátilo do stability. Nyní s Binem to možná půjde lepší.
Já chci udělat aktivitu, aby uživatel projel za jednu službu kompletní trať.
Nevím, jak se mi to podaří. Musí to být samozřejmě stabilní.
Ve srovnání s ostatními aktivitářemi ohledně traffic to asi nebude tolik pestré. Zatím jsem narazil na problém předního spřáhla, kdy se spojení bez zamrznutí MSTS podařilo u msts BIN 1.57 jen na pomodlení.
Díky Binu 1.6 se otevřely nové možnosti a nabízí se v depu přejít na jinou lokomotivu. Dozvěděl jsem se i informaci, že na trati Hodonín - Holíč mají přechodnost jen žehličky, velké loko tam smí jen jako nečinné. Další dobrá zápletka. Den blbec se to jmenuje proto, že tolik mimořádností za jednu šichtu je možné jen v takový den. Ale jinak by tato aktivita byla nuda a žádný traffic by ji nevylepšil. Je to velké sousto a nejhorší bude, že celou aktivitu budu muset několikrát projet. Ale další účel je, otestovat, zda-li tak dlouhá aktivita je možná. Pojedou se výhradně vlaky EC, jinak by asi nebylo možné to celé projet. Člověk plánuje, ale realita je mnohdy jinde. V nejhorším případě to bude jen taková rychlokvaška. :lol:

Tak dlouhá aktivita má bezpochyby svoje kouzlo a pokud by obsahovala takové množství zápletek rozhodně by se o ní dlouho vyprávělo (nejen) u táborových ohňů. Ale jak jsem slyšel od mnohých tvůrců aktivit, většinou je moderním trendem, že se ty opravdu dlouhé rozdělují už kvůli zmiňovaným problémům s loose consists, délka tras (dlouhé nahrávání aktivity). No uvidíme, ale rozhodně se rádi necháme překvapit... :)

Je pravda, že nový Bin snáší Loose consisty bez větších problémů. Někteří uživatelé mi poslali aktivity k testování jenž obsahovaly třeba i 14 LC a vůbec nespadly. Zase ale trvaly zhruby 1-2 hodiny....
Každopádně pokud se to podaří vytvořit, bude to síla.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře