Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
train.msts napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ale já kolem 17. hodiny psal, že už je aktualizace. Ta vozidla mi také vadila a vyměnil jsem je za taková, která mají textury vpořádku. Jinak odpověď na tohle by mohl dát uživatel Žižkovský, který před rokem poslal balík automobilového provozu z nových aut. Od tohoto update se některá vozidla Ganzas přeskinovala na cocacolu s těmito nesmysly. Problém byl i v tom, když jsem před lety tato vozidla dal do silničního provozu, tak jela pozpátku nebo bokem. Proto se i špatně přeskinovala.
Právě že jsem tu trať projížděl pod nejnovější aktualizací. Zkoušel jsem to ozvučení oblouků.
Tak já tam vidím úplně jiná auta, protože jsem je vyměnil. Co ostatní uživatelé? To co je na obrázku by už mělo být po aktualizaci pasé.

Tak jsem skusil najít zobrazené auto s reklamou COCA COLA.Není součastí aut,které jsem upravoval.Nejsem odborník v tvorbě nových vozidel,jenom jsem je upravil podle návodu z internetu,kvůli zastavování před přejezdy a aby dosebe nezajížděla.Mezi auty,které jsem upravoval,je jedno z reklamou na coca colu.Má však červenou kabinu.Celý model používá jedinný soubor textůry.Tento soubor je použit i pro zobrazené auto.To však používá další textůru pro kabinu,která je modrá.Takže textůra,která je použita na celé auto,je zde jenom na skříni a kabina je z jinné textůry.Jak už jsem psal,tvorbě modelů nerozím,možná někdo zkušenější v používání textůr toto vysvětlí.

Těch vozidel jsem si kdysi také všiml, - vrátil jsem si tam proto staré dobré "DANZASy": [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://home.tiscali.cz/cz027984/danzas.jpg
Určitě to ale nebylo na úkor Coca-Coly. Musím to ale nejdřív najít - už si to fakt nepamatuju. Kdyžtak to pak dám na web pro ostatní.

Žižkovský Josef napsal:
Tak jsem skusil najít zobrazené auto s reklamou COCA COLA.Není součastí aut,které jsem upravoval.Nejsem odborník v tvorbě nových vozidel,jenom jsem je upravil podle návodu z internetu,kvůli zastavování před přejezdy a aby dosebe nezajížděla.Mezi auty,které jsem upravoval,je jedno z reklamou na coca colu.Má však červenou kabinu.Celý model používá jedinný soubor textůry.Tento soubor je použit i pro zobrazené auto.To však používá další textůru pro kabinu,která je modrá.Takže textůra,která je použita na celé auto,je zde jenom na skříni a kabina je z jinné textůry.Jak už jsem psal,tvorbě modelů nerozím,možná někdo zkušenější v používání textůr toto vysvětlí.
Vysvětlení je asi takové. Autor skinu na autíčka Danzas se nenamáhal, aby přejmenoval novou texturu a model, aby se lišila od původní. Tato autíčka, pokud se dala do provozu jela buď bokem nebo pozpátku. Později autor modelu autíčka asi opravil, aby jezdila vpřed a po přepsání autíček Danzas novým modelem se textura takto rozhodila. Napovídá tomu skutečnost, že čelní sklo a kabina vozu je na boku plachty.

Autor skinu na autíčka Danzas se nenamáhal, aby přejmenoval novou texturu a model, aby se lišila od původní.
Přesně tak.
Původní modely DANZAS byly definovány souborem trans_2.s resp. trans_3l.s a obsahovaly mj. texturu LKW.ACE (tj. žlutá plachta). Pak byl tuším někdy v červenci 2005 přidán model auta Coca-Cola, definovaný souborem LKW.s, s texturou LKW.ACE (tj. originál Coca-Cola). Tím došlo k přepsání původní žluté plachty u Danzasů na neodpovídající texturu Coly.
Já jsem to tehdy vyřešil tak, že jsem použil původní texturu LKW.ace (model DANZAS jsem nechal jak je) a předefinoval jsem odkaz v modelu Coca-Coly na její texturu, ale přejmenovanou na LKW_CC.ace. Po těchto úpravách fungovalo vše OK.
Aktualizováno:
V aktualizaci 75 umístil Zbyněk Šemora v Hustopečích zcela jiná vozidla, takže tam není co řešit. Nicméně v aktuálním souboru Breclav-Praha.ref jsou soubory trans_2.s i trans_3l.s pořád definovány, takže je možné, že se ty Danzasy vyskytují u trati ještě i někde jinde. Jeden z nich (teď nevím přesně, který - ono těch Danzasů bylo více typů, ale všechny myslím vycházely ze stejné LKW.ace) je určitě v Pavlovicích:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://home.worldonline.cz/~cz027984/danzas2.jpg
Pokud je tedy i tam zobrazen špatně, tak jsem soubory LKW.ace (původní žlutá plachta) a LKW.s (upravený model Coly) dal na http://home.worldonline.cz/~cz027984/auta.zip (je tam pro sichr i textura té Coly).

train.msts napsal:
Tak vidím, že nejsem jedinej, komu ty auta blbnou. Tohle jsem našel na stránkách http://msts.web.sblog.cz/
Snad jsme to už vysvětlili. Jedná se o špatně naskinované auta a po přepsání to takto musí mít všichni, kdo používají BP.

Dnes jsem odeslal první várku DVD v nové aktualizaci. S prioritou těm, kteří zaplatili předem na účet. Většinu dobírek odešlu zítra. Den má jen 24 hodin, rychleji to opravdu nejde.
Body instalace jsem změnil takto, aby se náhodou někomu nepřepsala Džordžova čeština.
Trať Bratislava-Brno-Praha
České prostředí do MSTS (instalujte, pokud máte MSTS v Angličtině)
Aktivity
Update kolejiva původních tratí MSTS (pro jejich spuštění nutné)
Update MSTS na verzi 1.4 (nutné pro instalaci MSTS BIN)
Update MSTS BIN 1.61 (povinná instalace)
a jako druhá část instalace bude:
Instalovat lokomotivy a vozy ČD a ČSD(doporučeno)
Instalovat lokomotivy a vozy ostatní(doporučeno)
Instalovat k vozidlům kabiny a zvuky (doporučeno)
V této posloupnosti se snad nikomu nemůže stát, že by někdo něco prohodil. Také se trochu zmenšily bloky instalace. Ale se setup trati, který má téměř jedno giga zatím nic neudělám .

Jen taková drobnost. Jestli to tady už bylo tak sorry. Jel jsem aktivitu Pendolínem z Bratislavy (zima - 74bptrat) a v Lanžhotě to na mne vybaflo, že nelze najít soubor TUNEL_BE.ACE a ještě něco, ale nevím co, protože se mi restartovalo PC. Zkopíroval jsem tento soubor do SNOW a už to šlo.

jare napsal:
Jen taková drobnost. Jestli to tady už bylo tak sorry. Jel jsem aktivitu Pendolínem z Bratislavy (zima - 74bptrat) a v Lanžhotě to na mne vybaflo, že nelze najít soubor TUNEL_BE.ACE a ještě něco, ale nevím co, protože se mi restartovalo PC. Zkopíroval jsem tento soubor do SNOW a už to šlo.
Tady bude chyba jinde a jen u uživatele. Protože já tento soubor v Snow mám. Nedávno jsem dělal kontrolu utilitkou od Michala Track Report, sice jsem doplňoval některé chybějící textury, ale jednalo se o jiné. Vše řešila aktualizace 74. Takže nyní po projeti programem TR musíte mít všichni 0 chybějících objektů a textur. Kdo nemá, buď vynechal nějakou aktualizaci nebo ať si příslušné chybějící ace doplní ze základních. Aktuální DVD jsem opět kontroloval a je bez chyb.

Ale jen tak mimochodem. U Lanžhota je nějaký tunel? Já nic nevím. Nejbližší je v Bratislavě nebo za Brnem.

Já vím,že tam není tunel. Ale prostě se mi ta hláška objevila. Aktualizace doplňuji od 7bptrat a myslím, že jsem nic nevynechal i když, nikdy neříkej nikdy. :D Já jen kdyby to potkalo ještě někoho. O nic nejde.

bugreport: (asi) z opatovic nad labem smer hradec mi naskakuje 60 namiesto 100 (ak tam ma byt na kratkom useku 60 a len som ju prehliadol tak sorry)

jeffer napsal:
bugreport: (asi) z opatovic nad labem smer hradec mi naskakuje 60 namiesto 100 (ak tam ma byt na kratkom useku 60 a len som ju prehliadol tak sorry)
Málo informací. Je nutné napsat, kudy jste jel. Pokud se tohle neprojeví v jízdě po hlavní koleji, tak se nic neděje. Ale jinak je to problém. Přes Velký Osek z Kolína do Nymburka v přímém směru je na monitoru 120. Ale pokud pojedete od Hradce do Nymburka po nové spojce, tak za zhlavím za Osekem na monitor skočí také na chvíli rychlost 55km/h a jak se tam mohla dostat, je mi záhadou, ikdyž jsem rychostník směr vyhybna Kanín posunul kus dál a je odvrácený od hlavní trati.

jeffer napsal:
Někdy to zlobí a přičtou se rychlostníky sousední koleje, zde asi z plačické spojky.

2zbynek -> aktivita rychlika z poslednej aktualizacie s 853. odjazd po krizovani v opatovicich, za poslednou vyhybkou (kontrolujem zhasnutie 40 podla TM) rozbieham na povolenych 80 (vlakova, tratova je 100). pri necelych 70 mi naskakuje rychlobrzda -> stojim + penalty time a nie mojou chybou (nestazujem sa na tie penalty, ale na trat). dalej az po 80 na vjazde do hradca mam na TM 60 ako vmax

jeffer napsal:
2zbynek -> aktivita rychlika z poslednej aktualizacie s 853. odjazd po krizovani v opatovicich, za poslednou vyhybkou (kontrolujem zhasnutie 40 podla TM) rozbieham na povolenych 80 (vlakova, tratova je 100). pri necelych 70 mi naskakuje rychlobrzda -> stojim + penalty time a nie mojou chybou (nestazujem sa na tie penalty, ale na trat). dalej az po 80 na vjazde do hradca mam na TM 60 ako vmax
Tak jsem to testoval a mám pocit, že s tímto nic nenaděláme.
Projel jsem Pardubice Hradec po rovné a na monitoru je v kritickém místě 100. Ale pokud pojedu v Opatovicích vlevo po sousední koleji a zpět směr HK, tak se děje co popisuješ. Ta vyhýbkami naskočí na monitoru 100 a v úrovni 60tky na Plačické spojce se zkopíruje do monitoru tato rychost vedle. To samé se děje ve Velkém Oseku, Pokud jedu od Hradce na Nymburk, tam se zase v úrovni 55 tato rychlost překopíruje na monitor ikdyž jedu po hlavní trati na Nymburk. Pokud jedu přímo od Kolína, tak mám na monitoru stále 120. Jak tohle řešit, nevím. Snad s trasováním v aktivitách se takovým cestám vyhnout.

Mám pocit že tohle souvisí s defaultním rozsahem všech událostí čili i těch rychlostníků. Originál rozsah je 10m a při tvorbě úkolů, kde záleží na přesném umístění či nebá být například hláška vybrána průjezdem po sousední koleji je nutné ten rozsah minimalizovat. Na tohle (dosah rychlostníků) by mohl ale přesněji odpovědět Džordž pokud to vůbec někde najde.

njn, alebo ma napada skryty rychlostnik na 100 pri spravnej kolaji - ale to tam ta 60 asi aj tak preblikne a strhne brzdu, ze :(

Zbyňku, podobný problém jsme řešili před časem v Rudolticích. Tam se mi podařilo umístit rychlostníky tak, aby se neovlivňovaly s tou lokálkou. Toto bude asi podobný případ. Kouknu na to. Tu aktivitu jsem jel taky, ale nevybavuji si, že bych tam měl problém. Asi jsem jel pomaleji.

Michal napsal:
Zbyňku, podobný problém jsme řešili před časem v Rudolticích. Tam se mi podařilo umístit rychlostníky tak, aby se neovlivňovaly s tou lokálkou. Toto bude asi podobný případ. Kouknu na to. Tu aktivitu jsem jel taky, ale nevybavuji si, že bych tam měl problém. Asi jsem jel pomaleji.
Mě to připadá, že když pojedeš v uzlové stanici po koleji která vede na jinou trať, jako by MSTS si dal do paměti i rychlostník, který bude na této lokálce následovat. Takto to kdysi zlobilo i v Hodoníně, když jsi jel do Břeclavi po koleji, která pokračuje dál na Holíč. Zkrátka bude to problém všech uzlových stanic. Chtělo by to přesnou definici, jakým způsobem se dá tomuto jevu zabránit. Pak to rád všude opravím. (anebo této vlastnosti v aktivitě využít a dát to do rozkazu jako pomalou jízdu (alespoň jinou než 30) Z a K netřeba, někdo je ukradl, stačí km poloha. )

Hele kluci mne napadlo tohle: V jiném vlákně píše Džordž:
Pokud je loko konzistu umístěna při startu aktivity v kratší vzdálenosti než 150m před návěstidlem, MSTS nastaví traťovku na indikovanou rychlost.
Nemá tohle náhodou nějakou souvislost a to tu, že mašina jako taková se "rozhlíží kolem sebe" a zjišťuje kde je jaké omezení ať návěstidlem nebo traťovkou jen proto aby fungovala jízda v automatickém režimu a traffic vlaky. No a při tom rozhlížení taky sebere nějakou hovadinu bůh ví odkud?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře