Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tato vzdálenost vyplynula tak nějak ze situace. Pro dráhu je důležitá užitná délka koleje a ta se díky rekonstrukci dokonce zvětšila. AŽD-áci vykopali díru pro základovou patku asi o 5m dál než to bylo vše malováno a díky užitému kolejovému materiálu to již nešlo posunout blíž. Po dohodě s traťovkou a poté i s AŽD to tam je tak, že je to cca ty 3m od šajby. Stejně ale ty lepeňáky tam nevydržej asi dlouho (byla to nouzovka a ten jejich stav), tak si myslím že při výměně traťák dodá i nějaký rozumný glajzy pro přípoje a srovná se to. Je předpis a praxe a ty balancuješ mezi tím.

Zase tady řešíte úplné kraviny, které nesouvisí s touto tratí. Izolace je vždy až za návěstidlem. Pamatuji si, když jsme na ONJ, už nevím, která to byla kolej 201? za halama. Dvoudílný panťák se mezi ranžírky nevešel, tak se vždy muselo "projet návěstidlo", ale tak, aby si náprava nešlápla za izolací. Profici z ONJ tam zastavovali po slepu, Masarykovci jsem musel ukazovat, kolik může popojet za, aby zastavil přesně.
Spíše někdo otestujte místo v Ústí nad Orlicí, jestli někdo bez projetí návěstidla se dostane až těsně k němu.

Až se dostanu dom tak to zkusím. V praci MSTS nemam, to bych asi nic neudelal. Mám i drobné připomínky k skoro dokonalé trati.

1. V zast. Černovír na trati Usti n. O. - Letohrad jsem už v misi nekolikrat zkoncil, protože nezahoukam u přejezdu. Ten přejezd je ve skutečnosti chráněný světelnou a zvukovou signalizací. Šlo by to napravit?

2. Km tuším 315 druhé traťové koleje asi 1 km za zast. Valy u Přelouče chybí sloup trakčního vedení. Je to pitomost, projet se to dá. :-)

3. Udělal jsem si dvě celkem naročné aktivity a nemůžu je tak z 80% dokoncit. Vždy zkončím v Řečanech na výhybce č.3 ( druhá spojka do koleje č 1) v koleji č. 2. Roztrhne se mi souprava a vykolejí. Nejvíc mě naštve, že se jedná o koncovou stanici celé mise. Jedná se o soupravy těžkých uhelných vlaků (25 a 30 vozu Falls/Wap). Když to projedu volnou jízdou tak na 99,9% se nic nestane, ale v těch aktivitách často zastavuji a zase se rozjíždím (a nemyslím že jedu nějak agresívně, pomalu a plynule brdím a naopak) a ty spřáhla to pak asi nevydrží. Vím že toto místo už bylo opravováno, ale šlo by s tím ještě noco dělat?

PAja26 napsal:
3. Udělal jsem si dvě celkem naročné aktivity a nemůžu je tak z 80% dokoncit. Vždy zkončím v Řečanech na výhybce č.3 ( druhá spojka do koleje č 1) v koleji č. 2. Roztrhne se mi souprava a vykolejí. .... ale šlo by s tím ještě noco dělat?
Když použiješ jiné vozy, tak se to chová stejně ?

Zkoušel jsem to ještě s vozy Eas, podobná váha vlaku. Stejný výsledek ale ne tak často. :-) Když tam jedu třeba i ve volné jízdě a soustředím se na to, tak s jakoukoli soupravou to lehce zacuká. Ale jede se bez problémů dál. Spřáhla to vydrží.

PAja26 napsal:
Zkoušel jsem to ještě s vozy Eas, podobná váha vlaku. Stejný výsledek ale ne tak často. :-) Když tam jedu třeba i ve volné jízdě a soustředím se na to, tak s jakoukoli soupravou to lehce zacuká. Ale jede se bez problémů dál. Spřáhla to vydrží.
Ty vozy Eas tam nech už jen proto, že jsem tam s uhlím nic jiného neviděl. Jinak Zbyněk myslím plánuje rekonstrukci celé stanice v souvislosti s vlečkou ECHVA.

Zbyněk Šemora napsal:
Martin1 napsal:
Zdravím Vás všechny,mám dotaz ohledně - Den Blbec -
když přijíždím do Kolína 12:10:30vteřin,tak tam stojím a zničeho nic mi to vyhodí hlašku 12:11:30vteřin - Úkol nesplněn,už jsem to jem snad 10x a furt ta samá chyba,nevíte kde dělám chybu,děkuji předem za vysvětlení
Máš dlouhý vlak, musíš až na konec nástupiště. Jinak místo zastavení v Kolíně je možné v prostoru od cestového návěstidla 100m zpět. Tam se každý musí strefit. :lol:

Dobrý den,máte pravdu,že tam se musí trefit snad každý,ale mě to opravdu nepustilo z toho Kolína,jenomže jsem nejspiš zapoměl uvést tenhle problém.
Při projetí stanice Poříčany se mi to seklo tak,že mi to spadlo do Winodwsu,takže nejbližší save/load a byl jsem zpátky ve hře
Jenomže problém už byl v tom,že jsem se nemohl dostat do kabiny,kde byl udán smětr jízdy,takže jsem to hrál z venkovního pohledu,dostal jsem se do kabiny,tam kde jsou připojené vagony,a nešlo to přepínat z jedné kabiny do druhé,tak jsem vyzkoušel jiny save a uplně to samé
Tak jsem - Den Blbec - začál hrát uplně znovu,vše bylo ze začatku v pořádku,jenomže paradoxem bylo,když jsem odjížděl z Pardubic 09:30 tak už jsem zase nedokázal v Kolíně zastavit,protože se mi to seklo a spadlo to do windowsu a vše se jevilo jak přitom prvním spadnutí,do kolína jsem přijel z venkovního pohledu 09:50:30sekund a tím jsem skončil,nedokázal jsem odjet - v podrobnostech bylo napsáno že jedu jako šnek.
DVD mám zakoupené teď nedávno,takže jsem začal stahovat aktualizace až 20.11. 2006,forum čtu pravidelně,takže si nemyslím že by mi něco uniklo,můžete mi prosímVás poradit,v čem může být problém

Další víkend je za námi a opět práce pokročily. Po hrubé pokládce kolejí mezi Prahou a Nymburkem jsem dokončil i stanice. Ještě mám nějaké drobné dodělávky v Lysě nad Labem a kolejově bude všude hotovo. Chci poděkovat Romanovi Š za most přes Labe v Hradci (foto Honza Š). Zrovna se mi i hodil jako stavební díl pro mosty přes Labe v Čelákovicích.

VáclavS napsal:
Michale, ono je to s Easy v Řečanech jednoduché: snadno se vyklápějí.

Skor prevracaju :wink: ... JOHNZ
Jo, já vím. Párkrát jsem v tom výklopníku při "akci" byl. :D

Ještě jsem o víkendu narazil na jednu věc. V Brandýse n. O. v k.č.2 směr na Ústí n. O. jsou 3 návěstidla po sobě. První je odjezdové se staniční koleje, další je zřejmě cestové u kolejových spojek a poslední z nich je za peróny za stanicí jako odjezdové je mezi nimi vždy tak 250 - 300m. V jednoduché aktivitě jsem jel jako R a před Brandýsem jsem zacal dojíždět náklad přede mnou. Na vjezdu jsem měl výstrahu, na odjezdu stop. Vše v pořádku. Pak naskočila výstraha i na odjezdu a během chviličky hned volno! Bylo mi to divný že by mi ten náklad tak rychle zmizel, ale jel jsem dál. Začal jsem zrychlovat. Po projetí odjezdového návěstidla zkočila opět výstraha (na tom cestovém návěstidle) ale svítila i s bílou (tzn. tuším opakování výstrahy, ale po čem?). už jsem tušil nejhorší a odjezdové návěstidlo jsem po těch 300m projel je to z 80km/h prakticky nemožné ubrzdit. na tom odjezdu mela tedy svítit stále výstraha. Je to mozná jen špatně nalinkováno či je to v MSTS nemožné zprogramovat? Fuj to jsem ze rozepsal. Můžete mi prosím poradi co s tím?

PAja26: Myslím, že v návěstidlech je opakovačka řešena pouze jako rozsvícení bílé, ale jinak se návěstidlo chová jako bez opakovačky. Těžko říct, zda lze návěstní skripty řešit tak, aby se to chovalo správně dle reálu: volno - výstraha - opakovaná výstraha - stůj.

Tam je problem v tom, ze po sobe nasleduji dve nedostatecne (Sc1 -> Sc1b a Sc1b -> S1a), ale navestidla se chovaji, jako by byla rozmistena minimalne na zabrzdnou vzdalenost, i kdyz na cestaku u spojek (Sc1b) sviti bila. Spravne by to melo byt tak, ze pri S1a=0 (stuj) by melo na obou predchazejicich cestacich svitit opakovani vystrahy a na vjezdu vystraha.

Právě mi přišel takový milý email s roztomilým dotazem od jednoho spokojeného uživatele.
Nevíte, jak dotyčnému pomoci?
dobrý den to vaše zkurvené dvd které jste mi poslal fongovalo do té doby než jste udělal ty posrané aktualizace ad té doby se mi sere celý počítač nevím co s tím furt mi to píše nějaké chcance a ten vaš zasranej návod co u toho je,je uplně na hovno zkoušel jsem to u známých a tim to taky nejde, nevím co na té moravě dělate když tvoříte takové sračky, nejsem odborník na počitače ale elektrikař chci si jenom zajezditl.Na drahu ně nevzaly protože jem lempl a nic neuním ani pořadně nainstalovat ten vyjebanej vymysl čisty Mts funguje a když zam hodím to dddvvvddd nainstaluje se to dam spustit třeba R 780 to jde a potom chci něco jíného tak už to píše chybu MTS exe odeslat tak dám ne a vypne se to celé. po druhý když to chci spustit tak to do mě tlačí že to nemuže nalést nějaké vagony a lokomotyvy.Tak co stím mam dělat.

Zbyněk Šemora napsal:
Právě mi přišel takový milý email s roztomilým dotazem od jednoho spokojeného uživatele.
Nevíte, jak dotyčnému pomoci?
dobrý den to vaše zkurvené dvd které jste mi poslal fongovalo do té doby než jste udělal ty posrané aktualizace ad té doby se mi sere celý počítač nevím co s tím furt mi to píše nějaké chcance a ten vaš zasranej návod co u toho je,je uplně na hovno zkoušel jsem to u známých a tim to taky nejde, nevím co na té moravě dělate když tvoříte takové sračky, nejsem odborník na počitače ale elektrikař chci si jenom zajezditl.Na drahu ně nevzaly protože jem lempl a nic neuním ani pořadně nainstalovat ten vyjebanej vymysl čisty Mts funguje a když zam hodím to dddvvvddd nainstaluje se to dam spustit třeba R 780 to jde a potom chci něco jíného tak už to píše chybu MTS exe odeslat tak dám ne a vypne se to celé. po druhý když to chci spustit tak to do mě tlačí že to nemuže nalést nějaké vagony a lokomotyvy.Tak co stím mam dělat.

Použiju upravenou citaci ze hry DJC Afrika (snad se na mne pan Svěrák nebude zlobit :lol: ):

"Blbcům a vymaštěnejm pakám počítače do ruky nepatřej!!"

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře