Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Rychlejší řešení je vše odinstalovat a krok za krokem instalovat postupně znovu.
Ale pokud MSTS padne hned po startu, tak je v aktivitě vadná trasa nebo vadné vozidlo nebo zapnuté stíny v nastavení MSTS.
Takže bych se kouknul jestli je kompatibilní Trainset a správná verze MSTS BIN. Pak instalovat jen aktivity, které jsou také kompatibilní s verzí tratě a vozidly. Jinak není pomoci.

Tak to bylo těmi stíny, děkuji :lol: nemůžu ale stále rozjet aktivitu "Den blbec", při načítání vyskočí hláška: "chyba při čtení vozidla, soubor: Obb-Amzn.wag". To mi ten vagon v trainsetu asi chybí co?! Ale dívný je, že po zkontrolování aktivity ConBuilderem se žádná chyba neobjevila :roll:

Wiff napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Rychlejší řešení je vše odinstalovat a krok za krokem instalovat postupně znovu.
Ale pokud MSTS padne hned po startu, tak je v aktivitě vadná trasa nebo vadné vozidlo nebo zapnuté stíny v nastavení MSTS.
Takže bych se kouknul jestli je kompatibilní Trainset a správná verze MSTS BIN. Pak instalovat jen aktivity, které jsou také kompatibilní s verzí tratě a vozidly. Jinak není pomoci.

Tak to bylo těmi stíny, děkuji :lol: nemůžu ale stále rozjet aktivitu "Den blbec", při načítání vyskočí hláška: "chyba při čtení vozidla, soubor: Obb-Amzn.wag". To mi ten vagon v trainsetu asi chybí co?! Ale dívný je, že po zkontrolování aktivity ConBuilderem se žádná chyba neobjevila :roll:

Nech si taky zkontrolovat "loose consists", tam bude zrada.

trat BP

Zdravím pánové,prosím o radu. Mám starší vydání dvd BP.a mám ztáhlé všechny aktualizace včetně kompletního trainsetu.POtřebuju poradit když instaluji train simulator a následovně celou trat tak nevím jak nainstalovat nový msts bin.Pokaždé se mi nainstaluje starý a když chci nainstalovat nový tak mě to pošle do háje borového že msts bin nelze nainstalovat.Prosím poraďte jak vše nainstalovat i s novým msts binem díky

Ahoj. Měl bys první odinstalovat starý BIN a potom instalovat nový.

Tady je i chyba pokud někdo má nejaktuálnější MSTS BIN, že si jej před instalací neodinstaluje. Protože MSTS BIN má některé stejné soubory v instalaci jako BP, které se tímto přepíší do starší verze.
Takže postup:
Odinstalovat jakýkoli BIN a instalovat trať. Pokud obsahuje nejnovější Bin, instalovat s tratí, pokud trať obsahuje starší verzi (1.57, atd) instalaci BIN přeskočit a po dokončení instalace trati nainstalovat aktuální verzi MSTS BIN.
Tohle jsou asi nejčastější chyby uživatelů a důvod, proč MSTS vyhazuje chyby "Chyba při čtení vozidla v řádku XXX"

Den blbec

Nechapu jestli to dela taky vsem, ale ja temer nemuzu hrat aktivitu Den Blbec - porad to silene pada - v Olomouci 2x, v Cervence 2x .. pak hned v Zábřeze .. proste me to nebavi ujet 5km a pak zkouset 20x Load pozice. A to jeste vetsinou tak 3 posledni Save spadnou a nejdou nahrat, takze zkousim projet jedno nadrazi tak 30x nez se to povede ..

Zkousel jsem zmenit rozliseni, vypnout graficke detaily ... viditelnost snizit .. a premistit instalaci na rychlejsi disk, ale porad to dela to podobne - bud to napise ze to nemuze neco nacist - Vagon, Model .. apod .. a pak to spadne uplne ..

PC mam asi to nejvykonnejsi co jde - Core2Duo, 4GB RAM, disk Raptora 10 000 ot. a Grafiku GF 7900 GTX - hra jede normalne tak 50 - 60 FPS ..
tak nechapu cim to je .. pri mene slozitych aktivitach to nedela ..

Takhle to za chvili dopadne ze to bude skvela a nejlepsi trat, ale nepujde to hrat ....

Nebo dovedete neco poradit ... Zkousel jsem uz vse i objednavku noveho DVD ale tim to taky nebylo ...

Pepa z Depa ..

Jestli ti to hází chyby *.s souborů u vozidel, tak je rada snadná.
Máš aktualizované engy, ale nemáš k nim shapes.
Zkoušel jsi to projet conbuilderem? Ne jen consist, ale i missing files.
Jo...a tratí to určitě není :D

problem

Tak shapes k ENGum nainstalovane mam .. a MSTS Bin samozrejme taky .. Ono se u me jedna jen o tuto aktivitu, nebo spis obecne o aktivity, ktere jsou slozitejsi = vic trafic, vic ukolu a tak .. ... Vse ostatni jede .. jine aktivity jedou lip = spadne to treba 2x za celou aktivitu .. ale u tehle se dostanu do nadrazi + jede vlak proti a padne to .. A hlasi to jedna ze to nemuze nacist modely v krajine .. Tak nekdy i ze to nemuze nacist cely vlak .. ktery ma jet proti .. Kdyz to pak treba 15x zkusim projet stale znova taxe to jednou chyti :-(

Re: Den blbec

Jedle napsal:
Nechapu jestli to dela taky vsem, ale ja temer nemuzu hrat aktivitu Den Blbec - porad to silene pada - v Olomouci 2x, v Cervence 2x .. pak hned v Zábřeze .. proste me to nebavi ujet 5km a pak zkouset 20x Load pozice. A to jeste vetsinou tak 3 posledni Save spadnou a nejdou nahrat, takze zkousim projet jedno nadrazi tak 30x nez se to povede ..

Zkousel jsem zmenit rozliseni, vypnout graficke detaily ... viditelnost snizit .. a premistit instalaci na rychlejsi disk, ale porad to dela to podobne - bud to napise ze to nemuze neco nacist - Vagon, Model .. apod .. a pak to spadne uplne ..

PC mam asi to nejvykonnejsi co jde - Core2Duo, 4GB RAM, disk Raptora 10 000 ot. a Grafiku GF 7900 GTX - hra jede normalne tak 50 - 60 FPS ..
tak nechapu cim to je .. pri mene slozitych aktivitach to nedela ..

Takhle to za chvili dopadne ze to bude skvela a nejlepsi trat, ale nepujde to hrat ....

Nebo dovedete neco poradit ... Zkousel jsem uz vse i objednavku noveho DVD ale tim to taky nebylo ...

Pepa z Depa ..

Já mám o něco slabší počítač a aktivita Den blbec vznikala v době největší slávy MSTS BIN 1.57.Traffic v Olomouci až do ČT už tenkrát byl stejný a s pády žádný problém. Jen jednou mi to spadlo kvůli rozhlasu v Hradci a jednou v Holešovicích. Po update na novější Biny už žádný problém. Jelikož jsi jeden snad ze sta, kteří tuto aktivitu dojeli až do konce bez problémů, tak se asi jedná o chybu mezi klávesnicí a židlí na straně uživatele.
Nutno zkontrolovat Virtuální paměť PC (já mám natvrdo 2000MB. jak mne to kdysi učil Bob57)
Defragmentace disku.
Už po těchto dvou úkonech jsem jedněm lidem rozchodil padající MSTS.(měli jen 500MB RAM)
V nastavení MSTS vše naplno včetně rozlišení, jen povypínat stíny.
Trvale zapnuté monitory mám pouze F4 a F10, eventuelně vyhýbky.
Při instalaci MSTS BIN zatrženy všechny volby.
A musí to fungovat.

Re: problem

Jedle napsal:
Tak shapes k ENGum nainstalovane mam .. a MSTS Bin samozrejme taky .. Ono se u me jedna jen o tuto aktivitu, nebo spis obecne o aktivity, ktere jsou slozitejsi = vic trafic, vic ukolu a tak .. ... Vse ostatni jede .. jine aktivity jedou lip = spadne to treba 2x za celou aktivitu .. ale u tehle se dostanu do nadrazi + jede vlak proti a padne to .. A hlasi to jedna ze to nemuze nacist modely v krajine .. Tak nekdy i ze to nemuze nacist cely vlak .. ktery ma jet proti .. Kdyz to pak treba 15x zkusim projet stale znova taxe to jednou chyti :(

Tohle vypadá na nějaký problém a bordel ve tvém compu. Co takhle zdefragmentovat disk, podívat se co ti tam kde běží atd... Ale tohle je spíš na diskusi v jiném vlákně, nejlépe v HW poradně.

Já teda nevím, ale mě MSTS po naistalování BINů 1.6 a vyšších nespadlo ani jednou. Den Blbec ani jeden pád a to mám sčot už přes rok a půl starej.

Stav prací:
Trať na Lysou se už pěkně rýsuje. Je to celkem zabíračka, protože takový mix návěstidlel se jen tak nevidí.
Ovčáry - Lysá - Nymburk mám všechna návěstidla, přejezdy, nadjezdy a zastávky. Chybí ještě perony ve stanicích a označení kolejí. Rokytka - Vysočany - Lysá, zde mám komplet hotov úsek Vysočany - Počernice - Zeleneč. Samozřejmě, zatím vše bez okolní vegetace, to bude až posladní kapitola.
Musím napsat Jirkovi Polákovi o doplnění sortimentu. N2 AŽD mostové jako vjezdy do Vysočan, pravé vyosené návěstidlo autobloku ruského provedení, která se hojně vyskytují v úseku Lysá nad Labem - Všetaty. (levé myslím není třeba, Stalin když to tenkrát stavěl, tak se proti správnému směru ještě nejezdilo)
Dál mám dilema, jestli na zastávce Zeleneč je oddíl směr Mstětice. Dle plánků odjezd z Prahy Hor. Počernic má být předvěstí oddílu, ale na videu jsem nic nenašel. Ani si nepamatuji, jestli tam za mého působení oddíl byl.
Pak mne napadl pěkný tip na zápletku do aktivity. Výluka mezi Nymbur - Nymburk - Město a vlaky od Poříčan do Hradce by jeli přes Veleliby. To by byl posun. Nezávislá trakce a ještě otočení soupravy. Koleje už jsou položeny až po tuto stanici, jak od města, tak od hlavního nádraží. Chtělo by to jen fotky, jak vypadá nádraží Veleliby.
Až tohle rozpacované zprovozním, ještě bych chtěl propojit Velký Osek - Chlumec - Praskačka. A pak budou moci jezdit v MSTS rychlíky Praha - Hradec - Jaroměř nebo Letohrad po své trase.
Jinak požadavků je na mě víc, než stíhám tvořit, tak mějte strpení.

Zbyněk Šemora napsal:
Stav prací:....
Až tohle rozpacované zprovozním, ještě bych chtěl propojit Velký Osek - Chlumec - Praskačka. A pak budou moci jezdit v MSTS rychlíky Praha - Hradec - Jaroměř nebo Letohrad po své trase.
Jinak požadavků je na mě víc, než stíhám tvořit, tak mějte strpení.

Parááda

Naposled editoval moderátor:
A ještě prosím protáhnout do Hanušovic a Jeseníku, tam propojit přes Glucholazy a Krnov přes 310tku do Olomouce a když už budeme v tom, tak to propojit na Plzeň a máme Klidnou sílu zpět v plné kráse :)))))))) Ne to je jenom legrace, Praha Hradec po 020 mi bude úplně stačit.
Jinak Den Blbec je dobrá sranda, hlavně vložky v Kútech a zastávce Praha Sedlec :) , největší problém mi činil kupodovu úsek Choceň - Hradec, to jsem jel snad stokrát (přehánim), protože se mi to nedařilo nějak stíhat. Hodněkrát jsem jel taky Hohenau, protože jsem holt nevydržel jet třicítkou, o tom couvání do Lanžhota raději pomlčím :)
Jen víc, houšť a větší kapky.

HK - Praha jezdím často a mám zato, že ve Zelenči žádný oddíl není. Ale je to jen doměnka. Oddíly Lysá - Vysočany vím jistě AH Káraný a odb. Skály.

Jak osazuji návěstidla ve Mstěticích, Čelákovicích, atd. , už se těšim na aktivity.
Výluka koleje, jízda po nesprávné a na vjezdu do stanic není pro nesprávnou kolej většinou návěstidlo. Platí návěstidlo koleje správné. To sice v MSTS na pohled nelze aktivovat, ale v aktivitách to už vidím. Tam to lze. A to jsem zvědav, kolik lidí se nachytá a úkol jim po projetí návěstidla v úrovni správné koleje skončí. :lol:
Aktivity MSTS jsou opravdu perfektní prostředí na praktické zkoušení drážních předpisů.

A ještě by šlo zmást nepřítele tím, že se z trati po správné koleji bude vracet podbíječka a na vjezdovém návěstidle bude svítit například 40 a výstraha. :lol: :lol: :lol:

A ještě by šlo zmást nepřítele tím, že se z trati po správné koleji bude vracet podbíječka a na vjezdovém návěstidle bude svítit například 40 a výstraha.

Ale fuj.
Zrovna v den sleziny jsem měl ve firmě mimořádnou událost, kdy fíra projel Stůj, protože si nepřečetl na rozkazu větu, že to návěstidlo pro něj platí. On si rozkaz pěkně přeložil, aby se mu dobře nesl a klidně na tu červenou koukal. Pak už klidně nekoukal

Naposled editoval moderátor:
To byly oblíbené otázky zkoušejících komisařů. Jak se dostanu v takovém případě do stanice. Všechny kombinace jsem už asi zapomněl. Zkusím to.
Vše je psáno ve výlukovém rozkaze V. Buď přivolávačkou na návěstidle správné koleje, ale to vždy nelze, ruční přivolávací návěst dávaná z levé strany ve směru jízdy u nesprávné koleje nebo telefon, vysílačka.
Pokud tam bude svítit znak (volno, výstraha, 40 a....) nikdy to nemůže být platná návěst pro vlak jedoucí do stanice z nesprávné koleje. (snad jsem to za těch 20 let nezapomněl, když tak mne opravte)

Zbyněk Šemora napsal:
To byly oblíbené otázky zkoušejících komisařů. Jak se dostanu v takovém případě do stanice. Všechny kombinace jsem už asi zapomněl. Zkusím to.
Vše je psáno ve výlukovém rozkaze V. Buď přivolávačkou na návěstidle správné koleje, ale to vždy nelze, ruční přivolávací návěst dávaná z levé strany ve směru jízdy u nesprávné koleje nebo telefon, vysílačka.
Pokud tam bude svítit znak (volno, výstraha, 40 a....) nikdy to nemůže být platná návěst pro vlak jedoucí do stanice z nesprávné koleje. (snad jsem to za těch 20 let nezapomněl, když tak mne opravte)
Pokud si pamatuju tak bývalo na V rozkazu napsáno jestli to návěstidlo platí nebo neplatí pro vjezd z nesprávné koleje.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře