Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Aby jste si nemysleli, že se flákám, tak dám nahlédnout do kuchyně. Ale jde to pomalu a mám pocit, že stojím na místě. První úsek je Milovice - Lysá nad Labem a druhý mezi Starou Boleslaví a Lysou nad Labem.
Do stoupání 15promile
d6707e253ba8769a2d0a3566cd1dcf3a.jpg
c555d067a9ae00651d10c37d4b6c67da.jpg
a na spádu 20 promile
8966bfe8da7d9724b93fc54834af6fd1.jpg
237b8283dc2e29bd8ee012a2d60df762.jpg
0e405f217630a3a79ddc36090e857a6d.jpg

Narovinu. Zalesněno to mám od Dřís do Lysé a z Jaroměře do HK. Ale tam kde jsou osamocené hájky je ještě hodně práce na texturování terénu. Nemám téměř žádné budovy obcí. Do Prahy mám vegetaci jen od Lysé k mostu přes Labe. Ještě je to nadlouho.

Naposled editoval moderátor:
Tak jako vždy, moooooc pěkné. Jen se dostat k PC a jezdit a relaxovat...... Ten čas chybí. Ale ono to jednou vyjde a na to se těším.

Tak jsem po 4 letech stavění opět "objevil Ameriku". Pokud pokládáte obloukové koleje do stoupání, druhý konec je už mírně naklopený, což asi do 10promile jsem bral jako zanedbatelné. Tento týden jsem se kochal jízdou z Pha hl. n do Nymburka přes Lysou a z Vysočan nahoru na trojkolejece schody jak hrom. Takže na trojkolejce je kritické už od 10 promile. Vyřešil jsem to tak, že jsem celý úsek poskládal z krátkých 5d kolejí. Samozřejmě úplně hladce to vyměnit nešlo, stoupání nevycházelo a musel jsem to korigovat v rovných úsecích kolejemi o délce 10m.
Jinak jsem ocenil "krásu" panelákového sídliště. Ze dvou druhů domů jsem dle ortofotomapy snadno poskládal celé sídliště v Nymburce město, které je vidět od Kostomlat. Snad to tam místní poznají. Ještě by to chtělo model kotelen a ostatních sídlištních budov. Ostatní staré domy už budou složitější, ty tak jednotvárné nejsou.

Pls poraďte

Mužete mi prosím poradit jak efektivně jezdit s odporovejma lokomotivama (151)? Jel jsem aktivitu Den blbec a zkončil jsem před Ústí nad Orlicí, protože, jsem měl +15 minut

Re: Pls poraďte

Martin0 napsal:
Mužete mi prosím poradit jak efektivně jezdit s odporovejma lokomotivama (151)? Jel jsem aktivitu Den blbec a zkončil jsem před Ústí nad Orlicí, protože, jsem měl +15 minut
To je nedokonalost MSTS jako takového. V tomto případě by měl přijít na fíru dispečerák, aktivita by se měla dočasně zablokovat, dokud si fíra neodkroutí své na zálohách a nákladech. Přece jen služební postup je k něčemu dobrý. Udělat 15 minut, to snad ani nejde. To je jako by jel celou cestu max 80km/h :lol:

Re: Pls poraďte

Martin0 napsal:

15min je moc pěkne score :D :wink: , divej, zkus si hlidat aby ti mašinka nešla při rozjezdech do prokluzu (bud F5 nebo v levem rohu ti blika červena kontrolka), nekvedlat s rajčakem, držet si rychost klidně i o 3km nižší než je povolena a na te zustat bez korigovani rychlosti protože tak jsi ve skutečnosti rychlejší, už se tu řešilo proč.... No jestli máš třeba přebytek výkonu při přídávání tak jednoduše stáhni smeták a pak postupně uber bez rizika.. Taky jsem se s banama trapil :roll: :wink:

Chci se zeptat,jaká je traťová rychlost ve směru od Brna-Králova Pole směr Brno-Žídenice tam,kde začíná BP???Dík

Z Kr.Pole do Zidenic je tratova rychlost 80km/h pro hnaci vozidla sk. prechodnosti 1 a 2. A pro HV sk. prechodnosti 3 je do km 3,102 70 km/h a od nej 80 km/h.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře