Rakaňe 182 (by Mulder)

pegas

Pokladník
Zdravím chlapi. chcem sa spýtať či existujú na JOHNZnov model skiny rady 182 okrem 048 tú už mám ... ak áno tak kde ... ak nie tak sa pýtam či sa niekto nechystá naskinovať nejakú 182jku. díky

Servus. Pracujem na žltozelenej variante , konkrétne sa stroji 182-028 už s logom Cargo, len akosi nestíham, mám teraz veľa behačiek, ale predpokadám, že by mohla byť budúci týždeň hotová......ale nič nesľubujem na 100% :!:

rakaňe 182

výborne Mulder len pilne pracuj. ja som sa tiež snažil nafotiť 182.133 ale skúsený skinár mi povedal, že sú moc svetlé a trochu rozmazané. okrem toho som naskinoval akú takú verziu 183.038 ale ešte to treba poriadne dotiahnúť. teším sa na tvoju rakaňu...

Vďaka....je sa na čo tešiť.....snažím sa, len sa musím omluviť za predchádzajúci príspevok, nerobím 182-028, ale 183-028 s logom Cargo. Zatiaľ sa tu držte...

182/183

Mulder napsal:
Vďaka....je sa na čo tešiť.....snažím sa, len sa musím omluviť za predchádzajúci príspevok, nerobím 182-028, ale 183-028 s logom Cargo. Zatiaľ sa tu držte...

No já bych zase spíše dal přednost nějakému tomu ošuntělému skinu s řadovým označením E669.3xxx nebo E669.2xxx.

Re: 182/183

T napsal:
Mulder napsal:

No já bych zase spíše dal přednost nějakému tomu ošuntělému skinu s řadovým označením E669.3xxx nebo E669.2xxx.

Nevím, zda-li by se na tyto daly sehnat dostatečné materiály :roll: . Já se snažím nafotit zelenokrémovou variantu se žlutým pruhem na čele (1.028 apod.) popř. jiné na kterých se projevil zub času, ale větší příležitost nafotit si šestikolo je na slovensku jelikož počet těch provozních u nás by se dal spočítat na prstech jedné ruky a pokud už si chce někdo něco nafotit ve třebový kde se vyskytuje většina těchto strojů různých nátěrů v různém stavu, tak je dotyčný pro zdejší pracovníky škodná a stav nejvyššího ohrožení. :x

Len zase u nás vyjma 3-4 kusov, vyzerajú tie rakane jak keby jedna druhej z oka vypadla, akurat, ze kazda vypadla do inacieho blata ... tot asi tak vsjo ...

182/183

Atb

Přesně jak uvádí Johnz.Provozních strojů řady 183 je na Slovensku dost,ale jsou téměř všechny stejné.Vyjímku tvoří stroje:

183.028-0 světlezelený nátěr+žlutý pruh 60 cm po celém obvodu skříně(skin vytváří mulder)

183.008-2 světlezelený nátěr+žlutý pruh 60 cm po celém obvodu skříně,loga ŽSR

183.015-7 kombinace světle zelená(vrch)stříbrný proužek,tmavě zelená,rám šedý-což je zašlý nyní používaný nátěr,ale tato lokomotiva díky šikovnosti údržby vypadá jak záplatovaná.

Souhlasím,že v ČR je nejpříhodnější místo na fotky v ČT,ale tam je to bez požehnání tamních úřadů myslím tím dráhy o hubu.V lepším případě zavolají Policii a udělají z člověka hned zloděje.V horším případě ho tam napadnou cikáni tedy rómové,protože by jim člověk mohl zasahovat do jejich byznysu-sběru jakýchkoliv kovů a oni se nechtějí dělit o zisky.

To Mulder.
na jednej strane som sa veľmi tešil na 182.028 pretože je resp. bola to moja najobľubenejšia 182jka a na druhej strane som sa čudoval náteru ktorý si spomínal žltozelená 182.028 jazdila v typickom nátere v kombinácii tmavozeleneja svetlozelenej a ďalšia vec 182jka s logom CARGO? mmm...to mi tiež nesedelo...ale už si problematiku vysvetlil.

a čo sa týka 182jek v ČR myslel som si, že nafotiť 182jku v Čechách by nemal byť až taký problém pretože podľa mojho sledovania naČD 181 a 182 jazdia dodnes...netušil som, že nafotiť jednu z nich sprevádza toľko rizika a problémov. každopádne by sa nejaké skíny na túto rušňovú radu hodili ako soľ a každý kto sa odhodlá nafotiť či naskinovať nejakú 182jku držím palce. u nás na Slovensku 182jky už nejazdia. česť ich pamiatke...

Tak aby som vás aspoň trochu navnadil,tak prikladám zataľ foto rozrobeného skinu a tipujem dokončenie na koniec budúceho týždňa,pretože ako som spomínal v inom príspevku tu na fore, zajtra sa podrobím operácii oka Excimerovým laserom a budem sa musieť min 3-4 dni šetriť.Ale potom sľubujem že sa do toho opäť pustím. Tak zatiaľ :P
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://mulder-msts.tekcities.com/183.JPG

aj ja sa pripájam. skin zatiaľ vyzerá vinikajúco a hlavne nech ti tá operácia dobre dopadne...aby si neskončil tak ako ja...

Veľmi dobre páni, len tak ďalej, je potešujúce že sa rady MSTS činných rozrastajú, prajem každému z Vás veľa elánu a chuti do ďalšej práce.
Apropo spomínate si niekto na 182 063 ŽSR ? Tuším je to správne číslo a ak nie, tak ma opravte. Ide o stroj pôvodne nalakovaný pre OKD Doprava a.s., ktorý zostal na Slovensku, tuším v Košiciach, myslím že po nafotení 182 040 alebo 024 v Ostrave by to šlo urobiť a v tej Ostrave to ako vyzerá s týmito strojmi, neviete niekto ?

díky duuso. a čo sa týka tej 182jky ktorú spomínaš...ja si také niečo nepametám v Košiciach...možno v Žiline.

Tak vám všetkým dakujem za podporu a za "držanie palcov" . Podľa dnešnej kontroly by malo byť so mnou za pár dní všetko v poriadku, ale ja som už dnes nezaháľal a ponúkam obrázky už takmer finálneho skinu.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://mulder-msts.tekcities.com/183-1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://mulder-msts.tekcities.com/183-2.jpg
Ešte chýbajú doladiť detaily a samozrejme autorské práva ale do konca týždna by to mohlo byť v pohode a dokonca sa chystám spustiť spoločnú stránku s Lubošom, takže sa je skutočne na čo tešiť.

Naposled editoval moderátor:
Podľa mňa by mohol byť trocha sýtejší, ale v zásade je to svetelná reprezentácia dobrá ... páč je to len syntetika, zachvíľu to bude stejne vypadať rovnako ... enem to bude ešte za*****é ...

Osobně bych viděl na tom repaintu také tmavší odstín ale na druhou stranu trefit ten ideální není žádná sranda. Záleží kdo z čeho vychází.

Nie, neurobil si škaredý odtieň. Len si ho urobil menej reálny. Chcelo by to predsa len trošku pritmaviť a potom to bude ono :wink: Inak sa mi to páči.

Back
Nahoře