Track Report

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna FrantaVopička
  • Datum začátku Datum začátku
F

FrantaVopička

Host
Chtěl bych vám představit utilitku z mé kuchyně, na které právě pracuji. Bude určená hlavně pro stavitele tratí na zjišťování kompletnosti všech potřebných souborů.

Program vzniká jako reakce na Route Ritter, kde jsem chtěl zkusit funkci zmenšení velikosti trati (odstranění nepotřebných souborů). Bylo mě divné, co všechno RR vyházel, a když jsem spustil editor a vyvalila se na mě spousta chyb, řekl jsem si, že to udělám po svém.

Náhledová verze je zde:
http://msts.web2001.cz/trackreport

Aktivní jsou zatím pouze první 3 záložky, které by snad i mohly být v definitivní podobě. Ostatní mám programově vyřešeno, ale výstup budu ještě upravovat, tak zatím jsou neaktivní.

Program nemodifikuje žádné originální soubory. Pokud potřebuje s nějakým souborem manipulovat, udělá si kopii do dočasného adresáře. Výsledkem bude pouze sada reportů a pak bude na každém staviteli, jak se k tomu postaví. :lol:

Naposled editoval moderátor:
Nechci slibovat žádný termín, ale tajně doufám, že to bude v průběhu srpna. Přeci jen je tam pár dodělávek a v těch vedrech, co teď panují, to člověku moc nemyslí.

Na výše uvedeném odkazu je novější verze na testování. Aktivoval jsem kontrolu *.w souborů. Tímto bych chtěl poprosit nějaké dobrovolníky o otestování na různých tratích. Jde mi hlavně o to, zda program nebude vyhazovat chybové hlášky typu "nemožno otevřít soubor" nebo "se souborem pracuje jiný program". Testoval jsem na default tratích + BP + Luhačovice. Na mé konfiguraci se to chová korektně, ale co PC to originál, znáte to... :wink:

To je v pořádku. Použitý znamená, že je zapsaný v ref souboru. A chybějící, že fyzicky v hledaném umístění neexistuje. Označ ho myší a dole ve stavovém řádku uvidíš cestu.

Michale, u mne zatím dobré, testoval jsem to i na síti ODIS ( MHD Ostrava).....jinak platí totéž, co psal tuším Bob57 .....u těch ace souborů by se měly odlišovat i podadresáře v Textures....v drtivé většině chybí noční textury nebo textury pro jiné než letní období....

Ale jinak good prace....

Jaké záložky se týkají ty ace soubory? Kompletní kontrola textur ještě není aktivovaná, tam to rozlišené mám podle záznamu v *.sd souboru. Třeba jsem na něco zapomněl...

bob57_cz a Martens

Kontroloval jsem, kde by se měl u textur rozlišovat adresář, ale fakt jsem na nic nepřišel. Nicméně jsem alespoň přišel na to, že u Transfers je nutné kontrolovat nejenom denní, ale i snow texturu. Takže jsem to zapracoval a je tam alespoň vidět to rozlišení adresářů. Doufám, že takhle to bude stačit. Aktuální verze je zde:

http://msts.web2001.cz/trackreport

Stále vítám podněty, připomínky a testování (hlavně zahraniční trati).

PS: Po práci odjíždím na týden na dovolenou, takže k případným dotazům se vyjádřím po návratu.

Michal

Každý s soubor s modelem objektu použitým v trati by měl mít i odpovídající stejnojmenný sd soubor. No a v něm je parametr ESD_Alternative_Texture ( 1 ) kde to číslo v závorce určuje jaké další textury jsou u toho konkrétního modelu použity. Takže podle toho by měl prográmek prohledávat konkrétní podadresáře.
Jinak význam tohoto čísla takto z hlavy si nepamatuji a prohledávat toto fórum teď nebudu. Bylo to ale někde již popisováno. Nebo pokud to tady někdo jiný Michalovi popíše tak to bude určitě ku prospěchu věci.

ESD = 0 MSTS nehľadá žiadne ďaľšie textúry v "podadresároch" Snow, Night a pod
ESD = 1 model má iba textúru Snow, samozrejme má aj dennú
ESD = 257 denná, Snow a Night textúra

V prípade že neexistuje Night textúra, MSTS si stmavuje dennú textúru. Má to tú výhodu, že pri osvetlení objektu reflektorom loko, sa model pekne osvetlí. Význam iných kombinácii čísel ESD neviem.

ESD_Alternative_Texture ( n )

podľa mňa

n=0 - používa sa iba jedna textúra vo všetkých prípadoch
n=1 - mám 2 druhy textúr, jedna štandartná textúra a druhá sa používa v zime (je v adresári Snow)
n=2 až 255 - toľkoto môžem nadefinovať textúr a priradiť ich pre jednotlivé druhy počasia (dážď ,leto, jar, vietor, ...)
n=256 - mám 2 druhy textúr, dennú a nočnú textúru (ale MSTS hľadá aj Snow textúru a ak nie je zahlási chybu)
n=257 - nočná textúra sa použije ako textúra pre Snow

Kto vie viac môže upresniť.

Kebarko: A máš vyskúšané, čo urobí napr. hodnota 122? Bo mne sa tá časť 2-255 nezdá ... aj dokumentácia k MsTS len vymenúva konkrétne hodnoty a ja si nepamätám, že by som niekedy v živote videl niečo iné ... nezdá sa ti, že je to trocha mimo?

JOHNZ: Neskúšal som to, len som sa to dočítal. Ak by to niekto chcel používať musí si to odskúšať (zrejme takto to chcelo Kuju používať, ale či to majú dotiahnuté alebo sa v tom vyskytuje nejaká skrytá chyba?).

Kebarko napsal:
ESD_Alternative_Texture ( n )

...n=257 - nočná textúra sa použije ako textúra pre Snow

Kto vie viac môže upresniť.
Tak to by väčšina mojich modelov mala v zime nočnú textúru :lol: . Naštastie to v skutočnosti funguje korektne.

JOHNZ napsal:
Kebarko: A máš vyskúšané, čo urobí napr. hodnota 122? Bo mne sa tá časť 2-255 nezdá ... aj dokumentácia k MsTS len vymenúva konkrétne hodnoty a ja si nepamätám, že by som niekedy v živote videl niečo iné ... nezdá sa ti, že je to trocha mimo?
Chlapi, ty hodnoty k alternative texture jsem vypíchnul do solo vlákna ke Stavbě tratí, kdyby to ještě někdo hledal.....

Zdravím, po návratu z dovolené nestačím zírat, co se to tu probíralo. Parametr ESD_Alternative_Texture samozřejmě znám a rozumím významu jeho hodnot (alespoň myslím). :D Moje chyba asi byla, že jsem neaktivní záložky neskryl. Na těch aktivních fakt není moc co kde rozlišovat. To je až záležitostí kontroly textur u jednotlivých modelů. Tam mi to funguje korektně VČETNĚ rozlišení textur v jednotlivých adresářích. Jen to zatím nechci pouštět ven jako polotovar. Potřebuji ošetřit chyby a doplnit informace k souborům do stavového řádku... Takže prosím o trpělivost.

Tak se mi podařilo dát do kupy první oficiální verzi programu. Termín vypuštění v průběhu srpna taky vyšel, ale dalo to moc přemáhání. :D
Za oběť testování padla trať Luhačovice v1.3, tak doufám, že se na mě nebude Tomáš Volejník hněvat. Vyzkoušel jsem na ní úspěšně všechny reporty a následné úpravy.

Bližší info o programu na mých www stránkách nebo http://msts.web2001.cz/trackreport

Michale, můžu poprosit o jednu úpravu? Dej tam, prosím, někde funkční tlačítko Storno, které by přerušilo test dané trati ....... docela mi tam chybí a ukončovat aplikaci shozením procesu není zrovna čisté řešení.....

Back
Nahoře