Textury povrchu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kuba
  • Datum začátku Datum začátku

Kuba

Provozní technik
Mám menší problém. Re-instaloval jsem MSTS a při opětovném spuštění nejsou vidět textury povrchu. Udělal jsem si zálohou toho předchozího MSTS a do nově nainstalované jsem překopíroval složky GLOBAL, ROUTES, SOUND a TRAINSET. Musím tam dokopírovat ještě nějaký jiný soubor, ať nemusím přepisovat celé MSTS??? Díky za odpověď

P.S.: Nejde to ani u tratě BP ani u 321.

Už mi to funguje, zkopíroval jsem tam celou tu zálohu. Sice to chvíli trvalo, ale výsledek stojí za to.

ANO defaultní tratě šly, ale proč nešly ty naše české to nevím.

Ještě bych měl jeden dotaz. Ve které složce se teda skrývají textury terénu???

Zdravím všechny.
Po reinstalaci MSTS se mi v trati 321 a 150 nezobrazuje zelený povrch. Trať BP je v pořádku.
Zkusil sem zkopírovat Terrtex z BP do postižených tratí s nulovým výsledkem. Mohl byste někdo poradit kde je chyba?

Předem děkuji.

Zobrazení terénu nijak nesouvisí s Globalem ani s Binem. Vygenerovaný terén je nadefinovaný ve složce TD a vlastní vytvarovaný terén je ve složce Tiles. Ve složce Tertex jsou jen textury terénu (tráva, pole, louky a podklad pod lesy) také k dané trati. Takže nikdy tyto složky nemíchat s jinou tratí. Pak je to už jen na reinstalaci celé trati.

Jinak znovu opakuji. Před reinstalací systému je první krok si celou složku Train simulator zkopírovat někam na bezpečné místo, nejlépe externí disk. Vlastně tohle udělejte jakmile máte vše aktualizované a funkční. Pak v této složce máte i všechny vlaky i tratě.
Po reinstalaci systému a nainstalování MSTS jednoduše nově vzniklou složku Train simulator zahodím a z externího disku zkopíruji funkční zálohu. Z této složky si jen smažu MSTSBIN_BACKUP, aby bylo možné nainstalovat BIN. Ale nejprve si provedu nastavení prostředí v MSTS.
Pak se vyhnete výše popisovaným problémům. A věřte, je to velmi rychlé a vše funguje na první zapojení. Já instaluji MSTS na nové počítače výhradně tímto způsobem.

Jen ten, kdo si při instalci MSTS cílovou složku Trai simulator přejmenovává na něco podle sebe si hold musí poradit sám. Můj návod také bude fungovat, ale hold při nové instalaci MSTS když nedodrží své názvy složek, tak mu to samozřejmě korektně fungovat nebude, protože vše musí být stejně, jako je zapsáno v registrech.

Zbyňku: Ja mám urobené zálohy aj registrov, pokial som mal nejaký problém, tak ich obnovenie mi skroro vždy pomohlo. A keby som odinštaloval komplet MSTS a iba zálohu msts dal na pôvodné miesto a obnovil aj registre zo zálohy, tak by to malo šlapať. Ale BIN asi nainštalovať znova tak či tak.

Dobrý den.
Ono to asi nesouvisí přímo s texturou povrchu, ale nové téma zakládat nechci. Narazil jsem na problém, se kterým si nevím rady: na povrchu terénu se mi objevily světlejší pruhy v pravidelné čtvercové mřížce, které navíc ještě u okrajů monitoru jakoby problikávají. Jsou vidět jak při pohledu z kabiny, tak z venku. Všiml jsem si jich až po nedávném nainstalování tratě Sea View, ale nedokážu říct, jestli tam nebyly i před tím (např. v BP nejsou tak markantní - jsou kryté zástavbou a vegetací). Nejdřív jsem reinstaloval Bin a pak jsem zkusil i obnovení celého MSTS ze zálohy (bez tratě Sea View), ale světlé pruhy zůstávají. Jsou ve všech tratích, i v defaultních. Mám podezření na grafiku, ale kromě aktualizace ovladačů jsem nic nedělal. Poradí někdo ?

Není. Všechno funguje jak má, všechny objekty jsou zobrazeny, jenom na povrchu terénu jsou světlejší pruhy (pásy, v místech zakřivení terénu zubaté), které jakoby rozdělovaly povrch terénu na čtvercovou síť. Veškerá nastavení MSTS mám podle mě v pořádku.

Podle mě to má co dělat s grafickou kartou. na starý sestavě sem to nezpozoroval. Jleikož sem si pořídil novou sestavu a mám integrovanou grafiku v procesoru tak se mi tento problém vyskytl taky.
A je to přesně jak popisuješ, terén je rozdělej na čtvercovou síť takovou jakoby světlejsí deformovanou texturou. Zatím sem taky nenalezk řešení jak se s tím vypořádat.

Grafiku mám taky integrovanou v procesoru. Zajímavé je, že až do instalace Sea View jsem si těch pruhů nevšiml, teprve na této trati (hlavně na hnědých texturách) "vynikly".

Integrovaná grafika není pro MSTS zrovna to pravé ořechové. Asi se s tím budete muset smířit nebo investovat do nové GK.

Tak ono to zase tak moc rušivý není když jede člověk v kabině a po českých tratích. Jen se prostě na vlak nesmí koukat z leteckého pohledu no. :D
Vyzkoušel sem různý nastavení a vubec nic.. a procesor mám Intel Core i3-2125 - 3.30 GHz

Back
Nahoře