Nevíte někdo,jak se řídí 810 a 854?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jan Květ
  • Datum začátku Datum začátku
810

Anonymous napsal:
To je dobrý,ještě povídej.

Příběhů je spousta,mnohdy i docela úsměvných (třeba když jsem se jako zobák snažil pod dohledem rozjet v ranní mlze proti kopci 121 s 23 plnými Wapkami-machroval jsem,ale pak jsem sklapnul čelist a koukal jsem jak to dělají fírové profíci).

Toto,ale není žádná knihovna a většinu účastníků zde na fóru zajímají důležitější věci než T a jeho zkušenosti s motoráky nebo elektrikami.Takže někdy jindy a jinde...........

Zapomněl jsem.To cuknutí je ne ,že schodí plyn,ale tu páku dá úplně nadorazmjako je na té fotce

Anonymous napsal:
Zapomněl jsem.To cuknutí je ne ,že schodí plyn,ale tu páku dá úplně nadorazmjako je na té fotce

vlakvedoucí byl menší trošku kulatější na první pohled nesympatickej, ale jinak, když se ptal po lístku a já sem ukázal režijku, tak v poho.

Anonymous napsal:
Tímhle je proslulej a často bere lidi.Ale radši toho necháme ať nemá průsera.
A dobře děláš... Kolega už tu našel pár námětů na kontrolní činnost.

Tak on nikdo nic nedokáže a hlavně, to oni taky dělají,jako motivaci k dráze,aby tam někdo šel.

810

Jako "dorostenec" jsem se něco na lokálce Moravany-Chrudim najezdil na 810 na místě strojvedoucího a co se týká obsluhy není to nic složitého.

Pravda přišel jsem téměř vždy k hotovému tj.nastartováno,dosti vzduchu,zařazený směr vpřed případně rozsvícená světla.Pak už stačilo zavřít knoflíkem dveře, odbrzdit a pomalu přidat cca do 20 km/h,pak páku výkon vrátit do nuly,aby autom.převodovka v pohodě bez cukání přeřadila.To samé ještě tuším u 40 km/h a pak už vesele jen udržovat rychlost.

Ale nevětší zábava byla na spoji,který z Borohrádku pokračoval do Týniště a pak měl před sebou cestu do Chocně.To už bylo jiné kafe,než 30-40km/h na lokálce s nechráněnými přejezdy.Je fakt,že při 80 km/h jako v=max hrozilo,že se motorák splaší a vzlétne,ale i tak super zážitek.

Téměř přesně tomu odpovídá to co máme v msts,akorát je ve skutečnosti více knoflíků funkčních. :D

Jinak jezdit s 810 není nic složitého,jen ze začátku,ale to jako u každé mašiny kam jsem se dostal,byl trochu složitější plynulý rozjezd a hlavně plynulé brždění.Nejvíce jsem si užil na mohykánech 121,122 z ústeckého depa,ale to už není o 810-tkách.
A řadit se to zařadí automaticky?

Na tohle bylo nějaké video, ne? Páčka dopředu, vlak jede, páčka k sobě, vlak brzdí, co je na tom tak nepochopitelného. A pak pohled na nechápajícího psa. Už to video nemohu najít. :)

Back
Nahoře