Nevíte někdo,jak se řídí 810 a 854?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jan Květ
  • Datum začátku Datum začátku
810

Jako "dorostenec" jsem se něco na lokálce Moravany-Chrudim najezdil na 810 na místě strojvedoucího a co se týká obsluhy není to nic složitého.

Pravda přišel jsem téměř vždy k hotovému tj.nastartováno,dosti vzduchu,zařazený směr vpřed případně rozsvícená světla.Pak už stačilo zavřít knoflíkem dveře, odbrzdit a pomalu přidat cca do 20 km/h,pak páku výkon vrátit do nuly,aby autom.převodovka v pohodě bez cukání přeřadila.To samé ještě tuším u 40 km/h a pak už vesele jen udržovat rychlost.

Ale nevětší zábava byla na spoji,který z Borohrádku pokračoval do Týniště a pak měl před sebou cestu do Chocně.To už bylo jiné kafe,než 30-40km/h na lokálce s nechráněnými přejezdy.Je fakt,že při 80 km/h jako v=max hrozilo,že se motorák splaší a vzlétne,ale i tak super zážitek.

Téměř přesně tomu odpovídá to co máme v msts,akorát je ve skutečnosti více knoflíků funkčních. :D

Jinak jezdit s 810 není nic složitého,jen ze začátku,ale to jako u každé mašiny kam jsem se dostal,byl trochu složitější plynulý rozjezd a hlavně plynulé brždění.Nejvíce jsem si užil na mohykánech 121,122 z ústeckého depa,ale to už není o 810-tkách.

To je dobrý,ještě povídej.A řekni mi prosím na co je ten knoflík na plynu.A kde se tam řadí?

Anonymous napsal:
To je dobrý,ještě povídej.A řekni mi prosím na co je ten knoflík na plynu.A kde se tam řadí?
Knoflík na plynu je aretace páky a řadí automat....

fíííííra: Ano, většinou si fírové řadí sami, protože to prý moc brzy háže blok. Ale v zimě je to prý zase velmi užitečné :D .

Všeobecne je to výraz pre zaistenie, upevnenie, znehybnenie. Ten gombík na tej páke je na to, aby do nej nemohol majster zavadiť nechtiac a pohnúť ňou. Musí sa stlačiť a až potom sa môže pákou hýbať.

No já si myslím,že v jednom je lehčí 810,ale přece to je jednoduší s 854,jen to pochopit.
Paja,s tím řazením bych řek,že nemáš pravdu.Když se jede po nějaké rovinatě tratí,kde je rychlost kolem 70,80 km/h,tak je lepší automat.
Na stoupání je zase lepší řazení ručně a to i v zimě,protože někdy tenm automat je pomalej a když jedeš s 810 do Harrachova,která nemá HORY X ROVINA,tak přitom aut. řazení ztratíš rychlost a docela silně to zabere a už to klouže a jen tak se nechytneš.Proto je lepší řadit ručně,když jedeš do 20 a více promile v zimě,tak hodíš jedna blok a jedeš 30 km/h a na rovince hodiíš 2 blok,jinak se nechytáš.

No a mlžu se zeptat,proč mají některé 810 (konkrétně trutnovské 810 045,549) jízdní páku na druhé straně u brzd?Ale na té páce aretace není.
Děkuju už chápu

Anonymous napsal:
No a mlžu se zeptat,proč mají některé 810 (konkrétně trutnovské 810 045,549) jízdní páku na druhé straně u brzd?Ale na té páce aretace není.
Děkuju už chápu

Ty neznáš Trutnovský "rajčákový" 810? Co jsem o tom slyšel tak mají inteláckej regulátor, kterej se stará o řazení a věci okolo. Na tom rajčáku si nastavuješ výkon v%, k ničemu jinýmu není. na 045 jsem se dokonce svez na stanovičti s jedním fírou po tepličce. Byla docela sranda, ale to už patří jinam

největší prdel je když se přerve bowden s plynem k motoru ... zažil sem na vlastní kůži že sme zůstali stát v polích protože nešel přidat plyn prasklo lanko .. fira vylez vzal prvního borca oddělal kryt motoru dal mu ruku na táhlo plynu, nechal si otevříno a jen křičel přidávej přidávej uber zase přidávej a takhle sme dojeli do první stanice kde to odstavil

Já o nich vím,ale nevím proč to mají.Vím,že když se ta páka dá dolu,tak to prudce cukne a brzdí.
Jsou ještě nějaký rajčákový?
A řekni kam patří to o ty jízdě,taky něco mám a chci se zeptat,jestli si nevpomeneš,jakej to byl fíra(podel vidění je znám)a v jakém úseku.
Jsou tam docela velké kopce a stoupání.
A jak se ti podařilo,že se tam dostal taky to zkusím

Anonymous napsal:
Já o nich vím,ale nevím proč to mají.Vím,že když se ta páka dá dolu,tak to prudce cukne a brzdí.
Jsou ještě nějaký rajčákový?
A řekni kam patří to o ty jízdě,taky něco mám a chci se zeptat,jestli si nevpomeneš,jakej to byl fíra(podel vidění je znám)a v jakém úseku.
Jsou tam docela velké kopce a stoupání.
A jak se ti podařilo,že se tam dostal taky to zkusím

tykovej před důchodem(letos už tam měl bejt, zrovna dneska jsem ho viděl ale nemluvil s ním) relativne černý vlasykrátký lehce přihrblej líně se pohybující s lehkým plnovousem. jel jsem tu trať celou ale když to shodil tak nic necukalo. nechci toho pána pomlouvat a patří mu můj dík za to že byl tak odvážnej a vzal mě, ale jestli ho znáš tak mu o tomhle radši neříkej (platí to i pro ostatní)

Tak toho znám.Dříve byl takovej tlustčí a má takovej divnej obličej a představ si,že mě jednou taky vzal a to byl úsek Janovice -Adršpach,protože jsem vystupoval.Tímhle je proslulej a často bere lidi.Ale radši toho necháme ať nemá průsera.
příklad rajčáku:
http://pkms.webzdarma.cz/810_stanoviste.html
Ještě mi prosím řekni vlakvedoucí.
JInak bral lidi tak před pěti lety,ale teďka už ne.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře