Model a cabview 854

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jan Květ
  • Datum začátku Datum začátku
Ano souhlasím s Vámi 854 je pěkný stroj , ale též ho nemohu najít . Když kliknu na nějaký odkaz tak samozřejmě to ukáže chybu v načítání stránky ;-) myslím si,ale že časem někdo 854 udělá a i její kabinu+zvuky . Tak tedy zatím nám nezbývá nic jiného než čekat ;-)

E 499.2 napsal:
Ano souhlasím s Vámi 854 je pěkný stroj , ale též ho nemohu najít . Když kliknu na nějaký odkaz tak samozřejmě to ukáže chybu v načítání stránky ;-) myslím si,ale že časem někdo 854 udělá a i její kabinu+zvuky . Tak tedy zatím nám nezbývá nic jiného než čekat ;-)
Zkus tady: http://vrbam.wz.cz/ Tam máš v balíku hnedle 854 dvě. :-)
Dan

Dan J. napsal:
E 499.2 napsal:
Zkus tady: http://vrbam.wz.cz/ Tam máš v balíku hnedle 854 dvě. :-)
Dan

Zdravím, tyhle mašinky jsem si stáhl po dlouhé době hledání a naříkání:) jenže mám problém při spuštění MSTS právě s těmito stroji,háže mi to chyby že to nemůže najít zvuky,přitom je tam mám , tak nevím.Sice mi to vypisuje složku /ZVUKY/ místo common.snd kde zvuky mám ...napadlo ěm že to zkusím dát do té složky ZVUKY...jdu to zkusit :)

Sice mi to vypisuje složku /ZVUKY/ místo common.snd kde zvuky mám ...napadlo ěm že to zkusím dát do té složky ZVUKY...jdu to zkusit :)

A právě tam je jádro problému. Musíš v engu upravit pomocí poznámkového bloku cestu k souboru se zvuky tak, jak to máš v PC. Tedy namísto /zvuky/... třeba směrem na /common.snd/... (pokud máš zvuky na 854 tam).

Štěpán_mf napsal:
Sice mi to vypisuje složku /ZVUKY/ místo common.snd kde zvuky mám ...napadlo ěm že to zkusím dát do té složky ZVUKY...jdu to zkusit :)

A právě tam je jádro problému. Musíš v engu upravit pomocí poznámkového bloku cestu k souboru se zvuky tak, jak to máš v PC. Tedy namísto /zvuky/... třeba směrem na /common.snd/... (pokud máš zvuky na 854 tam).

Už jsem si to opravil,překopíroval jsem to do Zvuků:) a už to jede,teď mám zase problém s 954 projistotu...jedu aktivitu Sp1728 pro trať Luhačovice,kde mám dojet do Uherského Hradiště a tam přesednout na druhý konec vlaku do 954,jakmile to udělám hodí mi to ERROR že něco s kabinou,a spadne to...super,snad se najde člověk, který tyhle překrásné mašinky (od 853 do 954 ) dá dohromady se vším všudy a bez problémů...Je docela kumšt tyhle krasavice sehnat, aspoň že Vrbam je má a navíc pěkně v instalačce,stejně to ale chtělo úpravy.

Otevři si eng (nebo wag?) té 954 a zkontroluj řádek "Cabview". Předpokládám, že bude špatně, takže si tam překopíruj ten řádek z 854 (pokud ti jede). Vrbam holt používá směrování do jiných složek než má TrainSet od ZŠ, což však nijak nesnižuje kvalitu vozů A když si člověk to směrování upraví, tak získá velmi pěkné vozy do sbírky (akorát dle reálu strašně líný na rozjezdy :cool: )

Naposled editoval moderátor:
Vojtik napsal:
Otevři si eng (nebo wag?) té 954 a zkontroluj řádek "Cabview". Předpokládám, že bude špatně, takže si tam překopíruj ten řádek z 854 (pokud ti jede). Vrbam holt používá směrování do jiných složek než má TrainSet od ZŠ, což však nijak nesnižuje kvalitu vozů A když si člověk to směrování upraví, tak získá velmi pěkné vozy do sbírky (akorát dle reálu strašně líný na rozjezdy :cool: )
A kde jsi viděl Hydru která má pořádnej odpich? Rád bych se s ní projel...;) V Brně žádná tková není..:D

Marin2 napsal:
(akorát dle reálu strašně líný na rozjezdy :cool: )
Vojtik napsal:
A kde jsi viděl Hydru která má pořádnej odpich? Rád bych se s ní projel...;) V Brně žádná tková není..:D

Marin2 písal, že ako v reále. Takže nepísal nikde, že by niekde takú videl. úplne zbytočná a od veci reakcia.......

To chce klídek. Některé věty se dají pochopit dvojsmyslně s opačnými smysly.
Jako například:
Nebude dnes hezké počasí.
Ne bude dnes hezké počasí.
Rozdíl jen v mezeře, ale věty mají opačný význam.
Když jsem v práci a jen tak bleskově nakouknu, co je tady nového, tak jsem také nejprve pochopil, že model proti reálu je strašně líný na rozjezdy, ale autor to myslel jinak, že reál i model je líný na rozjezdy. :D
Proto klídek, omylní jsme všichni.
Omlouvám se za odbočení od tématu.

No pozor. Některý hydry sou lemry líný, ale některý sou docela děla. Narvi si se solo katrem 100% z místa a uvidíš jak to poletí. S vozejkem to taky ještě de, ale se třema to je utrpení. Proto taky v Plzni jezdí místo katru se třema brejlák. Nebo alespoň martin mi to říkal.

lokomotiva854 napsal:
Dobrý den mám prozbu jesty by mne nekdo neposlal cabview na tuto lokomotivu

http://www.google.cz/#hl=cs&q=kabina+pro+854&lr=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=35bf7e8edcaf3e5e

Google neznáš?

Pavlík napsal:
lokomotiva854 napsal:
Dobrý den mám prozbu jesty by mne nekdo neposlal cabview na tuto lokomotivu

http://www.google.cz/#hl=cs&q=kabina+pro+854&lr=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=35bf7e8edcaf3e5e

Google neznáš?

jo znám ale když jsem jí tam dal tak mi to píše chybu Failed to create Cab view

lokomotiva854 napsal:

K čemu myslíte, že asi slouží první rubrika tohoto fóra, nazvaná FAQ?

Každé vozidlo má takzvaný definiční soubor. Hnací vodidla s koncovkou .eng a .sd, tažená vozidla s koncovkou .wag V těchto souborech jsou mimo jiné definovány cesty ke kabinám a zvukům a musí se shodovat s jejich faktickým umístěním. Navíc může model vozidla (vč. jeho definic) pocházet od jednoho autora, kabina od jiného a zvuky od dalšího. Proto je potřeba odkazy v definičních souborech prověřit, zda názvy souborů kabin a zvuků vč. cest k nim sedí. To je současný svět MSTS.
Já se jen opakuji, vše co jsem napsal je již napsáno ve FAQ. Každý začátečník než položí otázku by si měl forum projít a odpověď nejříve zkusit najít. http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1475
V opačném případě se může setkat s nepochopením, odseknutím i smazáním svého dotazu. A zbytečně.

lokomotiva854 napsal:
Ahoj a opět už nevím do kolikati vláken sem dávam odkaz
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1835&page=3
příspěvěk 43, kabina musí být nainstalována dle cesty v eng souboru, nebo si musíš cestu v eng upravit. Jinak ti to bude psát onu hlášku, MSTS nemůže najít kabinu k modelu. ;)
Dan

Zdravím tak už tam mám i ten cabviev ale když pustím hru vyberu si trať a tu lokomotivu tak mito načíta a hned to se vypne

lokomotiva854 napsal:
Zdravím tak už tam mám i ten cabviev ale když pustím hru vyberu si trať a tu lokomotivu tak mito načíta a hned to se vypne
A máš vyplé pohyblivé stíny v MSTS?
Dan

Back
Nahoře