Model a cabview 854

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jan Květ
  • Datum začátku Datum začátku
To jsou originální zvuky 854 s cabu?Takle jsem to nidky neslyšel,tak nevím.
Když je pohled z venku se z vuky,tak na volnoběh je to moc otáček a potom u přidání výkonu to schází,ten zvuk musí být jiný.To už je 1.stupeń

Ne,že by se mi nelíbili,ale přišlo mi to zvláštní,ale cab bych chtěl,aspoň nějaký

Ke zvukům jen tolik:
- zvuky kabiny jsou z předního stanoviště, tj. přímo za motorem
- volnoběhy bohužel nemám a tím pádem mi nezbylo než aspoň snížit frekvenci 1. stupně o něco málo. O víc to nešlo - neseděl by náběh/doběh. Víc se z toho vykouzlit nedá
- pokud někdo dodá kvalitní nahrávku, můžu to předělat. Jen pro představu - pro zvuky 843 jsme túrovali motor (při stání) od volnoběhu až po plný výkon, přičemž na každém stupni zůstal asi 10 sekund. Pokud nemá motor stejné otáčky, nedá se z toho udělat pravidelná smyčka, zejména u takové berty.
- pokud vozidlo jede, moc se toho z nahrávek použít nedá. Teď jsem si nahrál rozjezdy 751, celkem asi 10 minut. Ale zvuky se z toho udělat nedají...

Ta bouda v onom archivu pochází z nějakého německého stroje. Ale ani za boha si nevzpomenu z jakého. Myslím, že původně byla u Filipa Havla.

Stačilo se podívat do přiloženého souboru liesmich.pdf a je to jasné: VT-634. Autor: Manfred Kobstaedt

cab na 854

To co je ke stažení proklamované jako cab na 854 je vlastně cab pro 853 s tím ,že cvf soubor se jmenuje Cd820.cvf......

Já nevím kde jsem k tomu přišel,ale mám cab na 854 stejný jako ukazuje Martensova fotka s tím,že není animovaný a boční pohledy jsou použity z 853.Sice to není nic světoborného,ale vypadá to lépe. :D

Ta 854 má špatně nastavená spřáhla, vyzkoušel jsem si to na tramvajové trati ODIS. Spojil jsem 3x stejnou 854 a při velkých obloucích se souprava zpomaluje, a při vyhybkách v zatáčkách dochází k rozpojení spřáhel. Jinak v EngMexxu jsem si všiml délky spřáhel 20 cm v klidu při malém zatížení a 30 cm v maximálním zatížení. A když je souprava v klidu, tak mezi jednotlivými vozy není tzv. mezera pro spřáhlo, soupravy jsou čumák na čumák spojeni a to pak dělá problémy při průjezdu velkými oblouky.

Jiří napsal:
Ta 854 má špatně nastavená spřáhla, vyzkoušel jsem si to na tramvajové trati ODIS. Spojil jsem 3x stejnou 854 a při velkých obloucích se souprava zpomaluje, a při vyhybkách v zatáčkách dochází k rozpojení spřáhel. Jinak v EngMexxu jsem si všiml délky spřáhel 20 cm v klidu při malém zatížení a 30 cm v maximálním zatížení. A když je souprava v klidu, tak mezi jednotlivými vozy není tzv. mezera pro spřáhlo, soupravy jsou čumák na čumák spojeni a to pak dělá problémy při průjezdu velkými oblouky.

vybral si si bohovsku trať k testovaniu, len čo je pravda ( Trať o sebe je určite dobrá)

Naposled editoval moderátor:
Jiří napsal:
Ta 854 má špatně nastavená spřáhla, ....
Špatný je akorát tester. Jaký má ta mašinka zaručený poloměr pojížděného oblouku ? !!! Je to v jejím technickém popisu i na skříni vozidla.

Aha,ono mi to zlobí tak to prosím pošli k ségře na pejsek2@atlas.cz,ona už to má na seznamu,tak ro zkus a děkuju

Naposled editoval moderátor:
Tak by mne zajímalo, kolik lidí si do tohoto vlákna pošle svůj mail nebo mail své sestry.....taky....na co máte soukromé zprávy.....?

Matýsek napsal:
T: Prosím taky,moc.Díky.

To je poslední - další požadavky na zaslání už budu mazat.....a nebo se tady na to všechno vyserem a buDe každý psát kam se mu zachce a co se mu zachce, ne?

Back
Nahoře