Skutečný rychloměr

Zababa

Cestující
Mám otázku spíš asi pro počítačový géniusy nebo někoho, kdo tomu rozumí :D Získal sem z jednoho depa rychloměr, vyřazenej, avšak mechanicky plně funkční včetně zapisování na proužek a zajímalo by mě, jestli by nějakym způsobem nešla převíst rychlost řízený lokomotivy v MSTS na výstup USB, je jedno jakej signál by to měl bejt, hlavně aby se měnil s tou rychlostí. Pokud by někdo dokázal poradit, napište, dík! (Mam i LVZ, ale rychloměr by mi stačil... :D )

Zababo rychloměr vlastním také a je to dobrý nápad. Musíme nejprve vyřešit napájení motoru. Potřebujeme proud o napětí 48V a motor vypadá na trojfázový. myslím si, že to bude chtít napsat i nějaký program, který dokáže vyrabovat data ze simulátoru a poslat je do USB. Přes USB by byl připojen zdroj, který by vysílal potom proud do motoru (pulzy).¨

Čouda napsal:
Zababo rychloměr vlastním také a je to dobrý nápad. Musíme nejprve vyřešit napájení motoru. Potřebujeme proud o napětí 48V a motor vypadá na trojfázový. myslím si, že to bude chtít napsat i nějaký program, který dokáže vyrabovat data ze simulátoru a poslat je do USB. Přes USB by byl připojen zdroj, který by vysílal potom proud do motoru (pulzy).¨
Nechci ti nijak brát iluze, ale nevidím to moc růžově. Rychloměr nevlastním, ale pokud ten motor vypadá jako třífázový, není to nakonec přijímací selsyn (elektrický hřídel)? Pokud ano, tak máš vlastně polovičku zařízení na přenos otáčení. Ale jak uměle vyrobit třífázové napájení s proněnnou frekvencí když nemáš vysílací část, tak to bude docela trvrdý ořech. Budeš vlastně vyvíjet frekvenční měnič ovládaný nějakým napětím. Tento měnič bude velmi podobný jako profesionální měniče pro regulaci otáček třífázových motorů. A vytahovat informaci o rychlosti někde z MSTS ve formě impulsů přes USB, brrrrr........

Pánové, to, co by bylo za kompjůtrem, nechte na mně, buď to vymyslim sám nebo zadám tuto úlohu kolegům v práci, pro ně to bude hračka, ale potřebuju jen vědět, co by lezlo z toho počitače, jakej tvar signálu, kmitočet, napětí nebo v jaký podobě by ten výstupní signál vlastně byl. Já mam rychloměr čistě jen s hřídelkou, ale fiknul sem tam motorek ze starý pily - komutátorovej, ale jestli tam máte někdo třífázovej (nevim, jak je to v originále na mašině), je to jedno, nebude problém udělat měnič, jen by to nebylo uplně hned... :bounce:

Back
Nahoře