Chyba v ovládání lokomotiv

neonxc

Pokladník
Dobrý den,
jak již název vypovídá, nefunguje mi korektně ovládání VŠECH lokomotiv v MSTS (trainset BP). Stalo se to asi takhle: potřeeboval jsem přeinstalovat MSTS - zálohoval jsem si složku TRAINS - abych nemusel znovu stahovat všechna vyladěná vozidla... MSTS jsem re-instaloval, nahrál trať BP, stáhnul aktualizace a nahrál zpět složku TRAINS. Poté jsem si spustil z DVD soubor trains.exe a nahrál do jiné složky - potřeboval jsem si do nynější znovu překopírovat zvuky a kabiny orig. lokomotiv. Vše jsem učinil, spustil MSTS, prohlížení tratě a ejhle - mačkám tlačítko pro uvolnění brzdy, zobrazí se sice lokomotiv. brzda 100%, ale nehne se... to samé brzda vlaková, reverzer (?)(určovač směru pohybu :-) )... tak jsem zkusil výkon - zvyšování i snižování funguje, pokud ale snižuji nadále, začnou se pohybovat páčky brzd jako pro brždění (před tím se uvolnili, při přidávání výkonu).... podotýkám, že to byla lokomotiva 163, takže o kombinovanou páku se nejedná, stáhnul jsem si znovu kabinu i složku cd_163, ale nic... tak nevím

Předem moc děkuji za odpověď

Problém je asi ten (ak som to správne pochopil), že prakticky Ti nereaguje klávesnica. Prehoď sa do windovsu, potom späť do msts a malo by všetko fungovať v poriadku.
Všimol som si, že trainset BP začína podliehať zmenám MSTS Bin, skús si nainštalovať tento patch.

Tak všem se Vám omlouvám, byl to planý poplach... stačilo se jen podívat do nastavení a odškrtnout možnost zjednodušené ovládání....

:lol:

- mne sa zase stáva, že keď mám výkon na 100 % a chcem znížiť na nejakých 30 %, tak sa mi hneď na to pekne automaticky ten výkon dá späť na 100 % ( bez toho, že by som sa dotkol D-čka ). Pomôže len save a znova spustiť ale aj tak by som rád vedel, čím to bude

PS: 1): Je jedno, čie je to v explore route alebo nejaká aktivita, taktiež nezáleží ani na lokomotíve
2): a robí mi to aj kamera, že sa všetko točí doľava - či vonkajší pohľad alebo pohľad cestujúceho a aj cabview

bob57_cz napsal:
zsbeer napsal:
- mne sa zase stáva, že keď mám výkon na 100 % a chcem znížiť na nejakých 30 %, tak sa mi hneď na to pekne automaticky ten výkon dá späť na 100 % ( bez toho, že by som sa dotkol D-čka ). Pomôže len save a znova spustiť ale aj tak by som rád vedel, čím to bude

PS: 1): Je jedno, čie je to v explore route alebo nejaká aktivita, taktiež nezáleží ani na lokomotíve
2): a robí mi to aj kamera, že sa všetko točí doľava - či vonkajší pohľad alebo pohľad cestujúceho a aj cabview
Zůstávají ti viset klávesy, klepni na tu poslední použitou klávesu, která to dělá a tím se uvolní a přestane mapovat - prostě zůstala sepnutá, ikdyž to není vidět na klapce.

Mýliš sa - skúšal som všetko. Môžem stláčať všetko - nič nepomôže. Ak chcem ten výkon znížiť, tak najviac 98 % a dosť. Pustím klávesu a zas to behňe na 100 %

Mě se popsaný jev stával poměrně často a hlavně, když jsem cokoliv zmáčkl a ve stejný čas "startl" nějaký traffic. Měl jsem AMD 750. Pomohl jen stisk F2 a bylo to OK. Po zmodernizování PC už se mi to nikdy nestalo.
S klávesnicí nebo nějakou visící klávesou to nemělo nic společného, prostě slabý, procesor.

Mel jsem na predchozim PC problem s nereagujici klavesnici, kdyz byl MSTS nainstalovan ne na systemovem ale jinem disku. bylo to zvlastni, teoreticky je to jedno kde se instaluje ale u MSTS to nebylo....

Back
Nahoře