Jízdní řád v MSTS - editace JR

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vince Black
  • Datum začátku Datum začátku
K tomu času - ovlivňuje to:
1 - počet vozidel v soupravě s definicí přepravy cestujících
2 - počet cestujících na peronu
3 - místo zastavení. MSTS nejrychleji vy/nastupuje na konci peronu. Čím dále od konce (předčasné zastavení či přejetí toho konce peronu) tak tím déle lidi vy/nastupujou.

Bod 3 tvůrce úkolu neovlivní. To je už v rukách každého jednotlivce. A je to také vidět v okně jízdního řádu.

Moje zkušenost spíš byla, že čas nástupu cestujících je stejný v případě, že se souprava vešla na nástupiště. Tudíž je jedno jestli stojíš na konci nebo v půlce. V případě, že část soupravy je mimo nástupiště, čas nastoupení/vystoupení se pak zvyšuje.

Zjistil jsem, že u mě s jedním vozem 810 se jeden cestující = 10 sekund. Proto jsem všude stál 3 min. 20 sek. - odpovídá to tomu, že jsem poprvé nevěděl, že mám změnit ten defaultní počet cestujících (20), což bylo tedy 200 sek. = 3:20. Nyní, když chci stát ve stanici půl minuty, dám 3 cestující a je klid :D

Vince Black napsal:
Zjistil jsem, že u mě s jedním vozem 810 se jeden cestující = 10 sekund. Proto jsem všude stál 3 min. 20 sek. - odpovídá to tomu, že jsem poprvé nevěděl, že mám změnit ten defaultní počet cestujících (20), což bylo tedy 200 sek. = 3:20. Nyní, když chci stát ve stanici půl minuty, dám 3 cestující a je klid :D
No vidíš ... Presne to čo som hovoril úplne hore na stránke.Stačí zmenšiť počet cestujúcich a hotovo. :wink:

Jj, díky všem za rady, už to chodí podle mých představ.

Ještě když se bavíme o JŘ - jde nějak udělat otočení ve stanici? Bod obratu asi umožní jen jet zpátky, ale s vlakem se musí už couvat. V trati 310 jsou sice na otočení tzv. triangly, kde se dá s vlakem vlastně otočit, ale to zase není moc reálné :-) Docela se mi u téhle trati líbí Os 32579, který jede z Malé Morávky do Bruntálu a pak pokračuje do Krnova (dle SJŘ). Jenomže z Bruntálu de facto nepokračuje dál, ale jede zpět ve směru odkud přijel z Morávky.
Možná to umí MTSbin (četl jsem něco o přepnutí do kabiny, ale to jde asi jen u mašin kde je pohled ze zadní kabiny nadefinován buď na šipku doleva nebo doprava)?

U trati BP taky máš triangely a dříve se dost využívaly. Já ho tedy v mé poslední act. taky využil a to jen z důvodu abych jel se správným smetákem. S instalovaným MSTSbin se přepínáš klávesou "1" a funkčnost je skoro totožná.

Zdeněk Itterheim napsal:
U trati BP taky máš triangely a dříve se dost využívaly. Já ho tedy v mé poslední act. taky využil a to jen z důvodu abych jel se správným smetákem. S instalovaným MSTSbin se přepínáš klávesou "1" a funkčnost je skoro totožná.

Jo, takže ale pak odpadává ten průjezd trianglem ne? On se ten průjezd dá těžko stíhat, když by normálně měl fíra dle SJŘ 3 minuty na to přejít z přední kabiny do zadní ... :D

Jenže i po aplikovaném MSTSbin se to přepnutí kabiny na zadek nedá používat u loko s mechanickým přenosem výkonu. To je totiž pak přímo raketová jízda díky chybce v MSTS. Do tohoto problému patří například i ta 810 či 131.

Vince, přesně jak říká Ppoollll, MSTSBin sice vyřešil fyzický přechod na druhé stanoviště, ale díky chybě v jádru MSTS se většina hnacích vozidel při jízdě z druhého stanoviště chová nekorektně. Já vidím do vyřešení toho problému jednoduché řešení, které už jsem radil Vaškovi u úvrati v ž.st. Žleby na trati 236: dělená aktivita.

Honza napsal:
Vince, přesně jak říká Ppoollll, MSTSBin sice vyřešil fyzický přechod na druhé stanoviště, ale díky chybě v jádru MSTS se většina hnacích vozidel při jízdě z druhého stanoviště chová nekorektně. Já vidím do vyřešení toho problému jednoduché řešení, které už jsem radil Vaškovi u úvrati v ž.st. Žleby na trati 236: dělená aktivita.

Jistě, taky mě to už napadlo, pokud by ta aktivita měla být co nejreálnějí. Prostě dejme tomu Os 23579-part 1.act, Os 23579-part 2.act nebo v mém případě Os 23579 Malá Morávka-Bruntál.act, Os 23579 Bruntál-Krnov.act.

Vince Black napsal:
Honza napsal:

Jistě, taky mě to už napadlo, pokud by ta aktivita měla být co nejreálnějí. Prostě dejme tomu Os 23579-part 1.act, Os 23579-part 2.act nebo v mém případě Os 23579 Malá Morávka-Bruntál.act, Os 23579 Bruntál-Krnov.act.
Přesně tak.....aktivitu zakončíš posunem na úvrati....a pak už 2.část....

Čas v aktivitách

Chtěl bych se zeptat Vás znalejších, co ovlivňuje čas v aktivitách. Koupil jsem nové PC a skutečný příjezd od času aktivity se mi liší v úseku Zábřeh - Hr. Králové až o 3 min. Tzn., že napíše skutečný příjezd ve 23:23, ale čas aktivity je 23:26. U starého PC mi to nedělalo... Dá se čas nějak synchronizovat ? Díky za odpověď.

Možná to bude tím, že tvoje nové PC je celkově rychlejší a i FPS by mělo dosahovat vyšších hodnot. Já si vypnul stíny, vzrostlo FPS a čas se mi začal rozjíždět. Když jsem je opět zapnul, čas se nerozjížděl.

To jsem si taky myslel, ale rozjíždí se to fakt dost. A dělá to problémy, když zadám úkol závislý na čase, tak se zaktivuje dle času aktivity a ne dle skutečného příjezdu. Třeba dám ve 20:25 zobrazení zprávy odjezd, když zastavím ve 20:24, ale hláška se mi objeví ještě před zastavením !

Re: Čas v aktivitách

Tomes napsal:
Chtěl bych se zeptat Vás znalejších, co ovlivňuje čas v aktivitách. Koupil jsem nové PC a skutečný příjezd od času aktivity se mi liší v úseku Zábřeh - Hr. Králové až o 3 min. Tzn., že napíše skutečný příjezd ve 23:23, ale čas aktivity je 23:26. U starého PC mi to nedělalo... Dá se čas nějak synchronizovat ? Díky za odpověď.
Já mám pocit, že mi to také někdy dělalo a vyřešil jsem to tím, že jsem aktivitu nechal přepočítat a uložit.

Nedávno sa tu riešila tvorba JŘ a chcel by som sa opýtať či má nato vplyv autor pri zadávaní pobytu na zastávke (nástupišti)? Viac screen.Chcem sa ešte opýtať čo znamená položka "Východzie vypnutie tohto nástupišťa..." a načo vlastne slúži?

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/msts/Mirec/editor.gif

Mirec

To, co zobrazuješ, je nastavení v kompetenci autora tratě. Nikoliv autora úkolu.
Jinak, jak napovídá toto okno, tak původní záměr KUJU byl i rozlišovat na které straně koleje je nástupiště a podle toho otvírat dveře.
A to co je pod tím - to vypnutí - tak to je jen překlad a může mít i obrácený význam. Může to totiž souviset s tím jak ne/jsou defaultně zaškrtané stanice ve kterých osobáky zastavují. Pokud ale je někdo jiného názoru tak ať si to nejdříve otestuje. Každé upřesnění některých věcí určitě uvítá více lidí než jen ten jeden průzkumník.
No a ten zbytek určuje základní parametry pro čas vý/nástupu cestujících. V editoru úkolů to lze pak ovlivnit již jen tou změnou počtu cestujících.

Ppoollll napsal:
Mirec

To, co zobrazuješ, je nastavení v kompetenci autora tratě. Nikoliv autora úkolu.
Ja viem že je to v kompetencii autora trate.Veď je otvorení RE.Ale ak nárážaš na toto-
Mirec napsal:
... či má nato vplyv autor pri zadávaní pobytu ...
tak "autorom" som samozrejme myslel autora trate.
Ppoollll napsal:
Jinak, jak napovídá toto okno, tak původní záměr KUJU byl i rozlišovat na které straně koleje je nástupiště a podle toho otvírat dveře.
A to co je pod tím - to vypnutí - tak to je jen překlad a může mít i obrácený význam. Může to totiž souviset s tím jak ne/jsou defaultně zaškrtané stanice ve kterých osobáky zastavují. Pokud ale je někdo jiného názoru tak ať si to nejdříve otestuje. Každé upřesnění některých věcí určitě uvítá více lidí než jen ten jeden průzkumník.
No a ten zbytek určuje základní parametry pro čas vý/nástupu cestujících. V editoru úkolů to lze pak ovlivnit již jen tou změnou počtu cestujících.
Mňa len zaujíma prečo sú tam napr. 3 min.? Myslím si že by stačilo nadefinovať ten defaultný počet cestujúcich.Načo je tam tá čakacia doba? Možno keby sa na toto nástupište nadefinoval traffic s pobytom a dal by sa prepočítať JŘ tak by MSTS hodil pobyt 3 min.Každopádne ďakujem za snahu ozrejmiť tieto zákutia editora. :wink:

Mirec

Ta doba by měla určovat jak rychle ty lidi nastupujou. Nebude to ale tak zřejmé neboť do toho také zasahuje počet cestujících ve vozidle a počet vozidel s cestujícími.

Pokud bys to chtěl přesně zjistit tak by jsi si musel nadefinovat úkol například s jednou 810 a pak měnit v RE ten čas a následně v AE nechat přepočítat JŘ. Otázkou ale je zda bude vynaložený čas odpovídat zjištěnému výsledku. :wink:

Back
Nahoře